Érdekes a hozzászólásokban az Airbnb utálat...
Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.
Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz.
De valódi hozzáadott érték nélkül.
- A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
- Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
- Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...
Kurvára ki van fordulva a világ magából.