Beszélgető

2. rész.
https://htenger.blog.hu/2020/04/05/a_tengeri_farkas_236

A legnagyobb luxus linerek visznek néhány ezer embert és ezek most nem járnak. És azok körbe mennek jellemzően a világon. A tengeren történő ekkora léptékű ember mozgatás úgy 60 éve halott... A B707 és társai elterjedése óta.
Akko nincs mese,ha repülni se lehet,hajózni se,úszva meg azért mégiscsak messzi van....marad a teledeportálás.Spock,izzitsa a készüléket!!:)
Nyilván mégiscsak fel engednek szállni e célbol repülőket.Szabad gépkapacitás alighanem lesz rá,és a légitársaság se fogja elutasitani.

Nem fog menni. Tele vannak ingatlannal, bányákkal, cégekkel vagy ott tanulnak. Nem fogják otthagyni maguktól.
Meg kurvára független az, hogy akkor kié a cég. Ha kínai tulajdon van és nem lesz hozzá munkaerő, akkor azzal is "nagyon jó jár" majd Ausztrália is...

Nem fog menni. Tele vannak ingatlannal, bányákkal, cégekkel vagy ott tanulnak. Nem fogják otthagyni maguktól.
Persze, de az egyetemistákat, a mindenféle ösztöndíjasokat, a most munkanélkülivé váló vagy épp tönkremenő kínaiakat azért haza tudják küldeni. Talán már az is errdmény, ha csökkentik a nyomást, vagy resetelni tudják a tartózkodási engedélyeket. Biztos lehet fehéríteni azon is, hogy egy papírral hány kínai mozog Au területen. Kétmillió külföldiből mennyi lehet kínai?

Persze, de az egyetemistákat, a mindenféle ösztöndíjasokat, a most munkanélkülivé váló vagy épp tönkremenő kínaiakat azért haza tudják küldeni. Talán már az is errdmény, ha csökkentik a nyomást, vagy resetelni tudják a tartózkodási engedélyeket. Biztos lehet fehéríteni azon is, hogy egy papírral hány kínai mozog Au területen. Kétmillió külföldiből mennyi lehet kínai?
1,5 millió a kínai belőle.
Ha kirakják a diákokat pár egyetemnek be kell zárnia, mert ők tartják el.

• Tetszik
Reactions: molnibalage
1,5 millió a kínai belőle.
Ha kirakják a diákokat pár egyetemnek be kell zárnia, mert ők tartják el.
Klassz, pár egyetem bezárását megérheti a dolog.

Más: sírok a röhögéstől, hogy a 444 megírta, mennyire megnehezíti az életet a vírus pár ember számára: itt vannak például a transzneműek... :D :D :D

Ha küldenek értük repülőt, akkor igen.

• Tetszik
Reactions: FilcTroll
Nem tudom mennyi valóságalapja van, de ha igaz, durva. A pár nappal ezelőtti gyilkosságról van szó.

"Tegnap a 28as villamoson, Budapesten, egy barátunkat szúrták szíven, mert nem engedte, hogy megsimogassak a kutyáját. A fiú meghalt a helyszínen, a kutya eltunt. Ha latnatok, vagy valaki látná, kerlek írjatok.
Pepsi névre hallgat."

UPD:
Sajnos, igaz ...

https://www.blikk.hu/aktualis/krimi...zurtak-sziven-gabort-kobanyai-keseles/e6ezrg4

Nem tudom mennyi valóságalapja van, de ha igaz, durva. A pár nappal ezelőtti gyilkosságról van szó.

"Tegnap a 28as villamoson, Budapesten, egy barátunkat szúrták szíven, mert nem engedte, hogy megsimogassak a kutyáját. A fiú meghalt a helyszínen, a kutya eltunt. Ha latnatok, vagy valaki látná, kerlek írjatok.
Pepsi névre hallgat."

UPD:
Sajnos, igaz ...

https://www.blikk.hu/aktualis/krimi...zurtak-sziven-gabort-kobanyai-keseles/e6ezrg4

És még mondják, hogy nem jó ötlet a halálbüntetést visszahozni...
Gondolkodás nélkül kiszabnám rá.

Pepsi névre hallgat."

UPD:
Sajnos, igaz ...

A híres "niggerpillanat"... :( A tudat ennyire alacsony szintje semmiféle börtöntől nem emelkedik meg. Aki 80-as IQval és mély agresszivitásban él, azzal nem nagyon lehet mit kezdeni. Nem mennék bele a halálbüntetés-vitába, de annak idején a várbörtönökben volt ez az életfogytig falhoz láncolós megoldás...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Azért egészen durva, hogy mennyi idióta rohangál a világban.

Érdekes a hozzászólásokban az Airbnb utálat...
Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.

Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz. De valódi hozzáadott érték nélkül.
  • A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
  • Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
  • Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...

Kurvára ki van fordulva a világ magából.

Mert van alapja? Ahol én lakom ott is van néhány lakás, amiről tudok, hogy az. Pedig a Nagykörúton kívül lakom.
Volt már, hogy arra értem haza, hogy esete 7-kor bömbölt a zene, üvöltöztek az erkélyen és olyan szinten toltál a füvet, hogy 3 emelettel lentebb zavarta a orromat.

Nem maga az Arbnb a baj, hanem az egész alacsony hozzáadott értékű szarság, ami lényegében az olcsó repülés + ebből jön. Csak, ha sok van, akkor a sok kicsi * sok = komoly pénz. De valódi hozzáadott érték nélkül.
  • A kocsmában eladják ugyanazt a sört, amit a Sparban ötödannyiért veszel meg.
  • Kiadnak egy lakást, amire valahonnan olt tőke valakinek. Aztán kb. annyi meló van vele, mint a saját lakásoddal otthon és a szállodákkal ellentétben n+1 szabály nem vonatkozik rájuk. Egyenlőbb az egyenlők között? Ez ám a szép "verseny".
  • Tehát lényegében sokszor a külföldi tőke kiszorítja a hazai munkaerőt, aki csal élni szeretne.
Csak akkor felveti a kérdést, hogy ennek mi értelme van, amikor az egésznek rohadt nagy az ökológiai lábnyoma? De erről már írtam.
A megoldást nem tudom, de az, hogy egyeseket ez nem zavar, azért számomra meglepő, hogy egyesek szerint ez így jó ahogy van. Ahogy az is, hogy teljesen OK, hogy városban autópálya megy át, de bezzeg agglomárációban ez már nem fér bele...

Kurvára ki van fordulva a világ magából.
Egyre többen látják ezt meg, és sztem ez jó. Ez a válság talán jobban elválasztja végre a szart a májtól, hogy mi fontos és mi nem. De azért nem vagyok optimista. :)