[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 098
113

https://index.hu/kulfold/2020/05/23...ehajtasarol_tanacskozott_az_amerikai_kormany/
"Az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági illetékesei május közepén egy atomfegyver-kísérlet végrehajtásáról tanácskoztak - közölte szombatra virradóra internetes oldalán a The Washington Post című lap nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva.
A lap információi szerint az amerikai nemzetbiztonsági ügynökségek vezetői május 15-én tanácskoztak az 1992 óta első atomfegyver-kísérlet végrehajtásának lehetőségéről, írja az MTI.
Erre a megbeszélésre állítólag azt követően került sor, hogy a kormányzat Oroszországot és Kínát azzal vádolta meg, hogy az emberekre és a környezetre vonatkozó hatás szempontjából úgynevezett alacsony szintű - föld alatti - nukleáris kísérleteket hajtottak végre. A The Washington Post a feltételezett orosz és kínai kísérletekről nem talált nyilvános adatot a világsajtóban.
A Post úgy tudja: a tanácskozáson részt vevő egyik kormányzati tisztségviselő azt vetette fel, hogy a nukleáris teszttel Washington demonstrálhatja Moszkvának és Pekingnek, hogy az Egyesült Államok képes "gyorstesztre", és ez a demonstráció hasznosnak bizonyulhat későbbi fegyverzetkorlátozási tárgyalásokon. Ehhez tartozik, hogy Washington minden jövőbeni fegyverzetkorlátozási tárgyalásba szeretné bevonni Kínát is.
A nemzetbiztonsági vezetők megbeszélésén semmiféle megállapodás nem született, így az Egyesült Államok nukleáris fegyverkísérletet sem hajtott végre.
A lap értesülése szerint a szakemberek arról döntöttek, hogy a jövőben sem hajtanak végre atomfegyver-kísérletet, hanem egy későbbi időpontban Washington más jellegű intézkedésekkel ad választ arra, amit orosz és kínai fenyegetésként észlel.
A Nemzetbiztonsági Tanács semmilyen formában nem kívánta kommentálni a lap rövid cikkét."

Szépen össze is függ ez a két hír.

Miért mondták fel a nyitott égboltot? Nyilván azért hogy olyan információ, ami más módon nem szerezhető meg, csak berepüléssel ne kerüljön ki. Mi lehet ez az információ?:
- Nem lehet optikai, vagy rádióelektronikai felderítéssel megszerezhető, hiszen bármilyen spektrumban fényképezni és rádió jeleket porszívózni műholddal is lehetne. Amiatt értelmetlen lenne a repülőket kitiltani.
- Nem lehet csak valós időben mérhető, vagy nagyon rövid ideig mérhető fizikai jellemző, hiszen a nyitott égbolt repüléseit előre meg kell tervezni és a kivitelezésük is eltart egy ideig.
- Olyan fizikai jellemzőnek kell lennie, ami megbízhatóan csak a légkörön belül és az adott helyszín közelében lehet mérni.
- Olyan eseményről kell, hogy szó legyen amiről a megtörténtekor van bizonyos mértékű információ, tehát a másik fél tudja, hogy mikor mit és hol keressen (a nyitott égboltos repüléseknek vaktában semmi értelme nem lenne), de a berepülés megfelelő időben megfelelő helyre szükséges az összkép kialakítááshoz.

Nézzük meg hogy a kis hatóerejű nuki fegyverek föld alatti tesztjeinél mi a helyzet:
- Minden robbanás kelt lökéshullámokat, földrengést és a számottevő méretűek a föld túlsó felén is érzékelhető. Több szeizmológiai állomás adatainak összevetésével meghatározható a hely és a hozzávetőleges hatóerő.
- Azonban minél kisebb a hatóerő annál kisebb a richter skála szerinti magnitúdó. Kemény sziklába vájt alagútban végrehajtott robbantás esetén néhány 10 kt hatóerőhöz 5 és 6 közötti, néhány kt hatóerőhöz 4 és 5 közötti, néhány tized kt-hoz 4 alatti magnitúdó tartozik. Lazább kőzet az adott hatóerőhöz tartozó magnitúdó csökken Laza, hordalékos kőzet esetén kb 1 magnitúdó értékkel alacsonyabb, azaz néhány tized kt hatóerő már akár 3-as magnitúdó alatti rengést okoz. 5,0 - 5,9 magnitúdójú földrengésből természetes okok miatt 1000-1500 van évente az egész földön és egy adott, nukleáris tesztekre használt, vagy arra alkalmas korlátozott méretű területen a valószínűsége természetes okból nagyon kicsi. 4,0-4,9-es földrengésekből ennél 10-szer, 3,0-3,9-esekből 100-szor, 2,0-2,9-eseekből ezerszer több van.
- Tehát a nagyon kis hatóerejű atomrobbantásokkal az a gond, hogy nehéz a természetes földrengés zajból kellő biztonsággal kiszűrni. Viszont ha a kísérlet után nem sokkal elrepül a terület felett egy repülő és izotóp mintákat vesz a légkörből, azzal igazolható, hogy nukleáris tesztről volt szó.
- A teszt tényének igazolása mellett legalább annyira fontos, hogy így el lehet különíteni azt a rengést, ami biztosan a teszthez tartozott és annak elemzésből következtetni lehet a fegyver konkrét hatóerejére. Továbbá az izotópokból lehet következtetni az alkalmazott anyagokra, kiindulási izotópokra, tehát a fegyver felépítésére.
- Ezt berepülés nélkül nem lehet megoldani, mert nagyon kis hatóerő és kellő teszt mélység esetén annyira kevés izotóp kerül a levegőbe, hogy pusztán a szél által nagy távolságra elsodort, rendkívüli mértékben felhígult izotóp koncentráció már nem elég az eredményes vizsgálathoz

Hogy áll az utóbbi időben USA a kis hatóerejű nuki fegyverei fejlesztésével?:
1. Megvan az Európában alkalmazott (európánban legalább 180 db ilyen van) B61 atombombák mod 12 korszerűsítése választható hatóerővel 0,3, 1,5 és 10,0 kt legalacsonyabb értékekkel. A fegyver hordozójának nagyrészt az F-35 lopakodókat szánják, amivel első csapásmérő eszközzé alakul.
2. A B61 robbanófeje egy családot képez, melyek megtalálhatók, vagy megtalálhatók voltak:
- Az elméletileg kivont SRAM légi indítású taktikai rakétán (W69) és annak kísérleti SRAM II továbbfejlesztésén (W89 és W91).
- A hadrendben álló ALCM légi indítású robotrepülőn és annak elméletileg kivont lopakodó ACM továbbfejlesztésén (W80-1).
- A szolgálatban álló, de elméletileg nuki fejjel most épp nem szerelt Tomahawk robotrepülők (W80-1 TLAM-N változaton), melyeket a tengerészet rombolói és a 4 átalakított Ohio boomer tengó mellett az Európába telepített Aegis Ashore Mk. 41-is indító celláiból is lehet alkalmazni. És mivel az USA kilépett az INF egyezményből a Tomahawk robotrepülők már korábban is Európába telepített, de az INF miatt kivont szárazföldi indítós változatát tervezi telepíteni Kína közelébe és esélyesen Európába.
- Az elméletileg az INF miatt Európából kivont szárazföldi indítású Tomahawk változaton a GLCM-.en (W84)
- Az elméletileg az INF miatt Európából kivont Pershing II rakétán (W85 és W86), aminek az utódján dolgoznak az INF-ből való kilépéssel.
- A felszíni cél ellen is használható, MK.41 indítóból kilőhető (tehát Aegis Ashore esetében is használható) SM.2 légvédelmi rakéta elméletileg csak tesz fázisig eljutó nuki robbanófejes változatán (W81)
- Nincs technikai akadálya, hogy ezt a robbanófejet az egyre szélesebb körben alkalmazott (többek közt Lengyelországnak is eladott), lopakodó és ezáltal első csapásmérő JASSM-ER, illetve a fejlesztés alatt álló JASSM-XR és a tengerészeti LRASM robotrepülőkbe építsék
- Fejlesztés alatt áll a W80 robbanófej mod 4 változata, ami a fejlesztés alatt álló LRSO robotrepülőbe/rakétába kerülne, amit az ALCM/ACM utódjának szánnak.
3. 2019-ra kifejlesztették és elkezdték telepíteni a Trident II (Trident D5) boomer tengóról indított interkontinentális rakéták apró, W76 robbanófejének W76-2 kis hatóerejű változatát 5-7 kt hatóerővel.

Tehát az új, alacsony hatóerejű robbanófejek megvannak mind stratégiai, mind taktikai fegyverekre. De a tesztelésük eddig elméletileg csak modellezéssel történt. Most majd letesztelik azokat föld alatti kísérleti robbantással és valószínűleg ehhez kapcsolódóan léptek ki a nyitott égboltból is.
 
G

Galthran

Guest
https://sg.hu/cikkek/it-tech/140553/tavaly-kina-volt-a-szabadalom-nagyhatalom

Az ázsiai ország az Amerikai Egyesült Államokat előzte meg a benyújtott szabadalmak számának tekintetében.

A néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott adatok alapján Kína 2019-ben tavaly közel 59 000 szabadalmat adott be a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO), körülbelül ezerrel többet, mint az USA. A WIPO rangsorát 1978 óta az Amerikai Egyesült Államok vezette, ez 2019-ben változott meg először. Francis Gurry, a szervezet főigazgatója kijelentette, hogy Kína gyors felemelkedése ezen a területen aláhúzza azt a trendet, hogy az innováció súlypontja egyre inkább a világ keleti részére helyeződik át. A Szellemi Tulajdon Világszervezetének adatai alapján a benyújtott szabadalmak több mint a fele származott Ázsiából.

A lista harmadik helyezettje Japán, míg a negyedik Németország lett. Meglepetésre Törökország először került be a lista első 15 helyezettje közé. A közel-keleti állam a korábbi szabadalomszámhoz képest 46 százalékos előrelépést ért el ezen a területen.

A legtöbb szabadalmat a számítógépes technológiák, a digitális kommunikáció és az elektromos gépek területén jegyeztették be a vállalatok és a különböző intézmények, hivatalok. Tavaly a Huawei adta be a legtöbb szabadalmi dokumentumot, 4440-et, az első négy helyezett között volt még a Mitsubishi, a Samsung és a Qualcomm.

Érdekesség, hogy a Szellemi Tulajdon Világszervezete általában 20 évre szóló védelmet biztosít a benyújtott szabadalmakra.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
-q8S1ylmeIg.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1526

Guest
  • Tetszik
Reactions: Robur

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
Csak a totál idióta Stier Gábor fogalmazott úgy, hogy keveslik. Senki sem kevesli az áldozatokat, senki sem akar többet, csak a Meduza leleplezte, hogy ott is kozmetikázzák az adatokat és konkrétan egyes helyeken mások a hivatalos számok és más az amit az orvosok mondanak.
Stier Gábor az egyik legjobb magyar orosz szakértő. Jobban képben van a dolgokról mint te, aki a lábujjáig sem ér fel.
De jó jenki szolga -rabszolga lenne belőled.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Stier Gábor az egyik legjobb magyar orosz szakértő. Jobban képben van a dolgokról mint te, aki a lábujjáig sem ér fel.
De jó jenki szolga -rabszolga lenne belőled.
Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...

Egy újságíró aki éveken keresztül a SZU/OF -ból tudósított és az a szakterülete nyilván nem fog az eszkimókról írni. Másik dolog,hogy ha valaki Oroszországról ír (az a szakterülete)és azt állítják róla, hogy propagandista na azok a totál idióták.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Egy újságíró aki éveken keresztül a SZU/OF -ból tudósított és az a szakterülete nyilván nem fog az eszkimókról írni. Másik dolog,hogy ha valaki Oroszországról ír (az a szakterülete)és azt állítják róla, hogy propagandista na azok a totál idióták.
Amit ott előadott az a leghitványabb propaganda. Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott, helyette egy igazi kommunista stílusú előadást tartott a gonosz nyugatról ami örült annak, hogy a fertőzöttek száma szépen növekedett, csak az bántotta, hogy halottból nem volt elég. Mert ilyen ez a gonosz nyugat, orosz hullákat akar, sokat és még annál is többet.

Ez egy az egyben a putyini propaganda amivel ő az oroszokat eteti, ilyenekkel démonizál minket nyugatiakat, hogy az oroszok gyűlöljenek és féljenek tőlünk és nézzenek el neki bármilyen gazemberséget, mert csak ő az egyetlen aki megvédheti őket ezektől a démonoktól.

Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 820
81 157
113
Amit ott előadott az a leghitványabb propaganda. Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott, helyette egy igazi kommunista stílusú előadást tartott a gonosz nyugatról ami örült annak, hogy a fertőzöttek száma szépen növekedett, csak az bántotta, hogy halottból nem volt elég. Mert ilyen ez a gonosz nyugat, orosz hullákat akar, sokat és még annál is többet.

Ez egy az egyben a putyini propaganda amivel ő az oroszokat eteti, ilyenekkel démonizál minket nyugatiakat, hogy az oroszok gyűlöljenek és féljenek tőlünk és nézzenek el neki bármilyen gazemberséget, mert csak ő az egyetlen aki megvédheti őket ezektől a démonoktól.

Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.
Igazat írt, olvastam, olvasom én is nap mintnap az orosz ellenes nyugati kirohanásokat-írásokat. Te meg a nyugat az kettő egyébként.
Ha ugyanazt a propagandát tolodaz még nem jelenti azt, hogy nzugati vagy. Egy politbiro propagandistára hasonlítasz.
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 131
113
Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...
Ezt aztán a világbajnok érvelés, hogy kinn van fejlécben a szláv trikolór, ami egyenes bizonyítéka, hogy az egész egy Moszkva által fizetett propaganda honlap. Ne zavarjon meg, hogy a leírásban ez szerepel: "A szláv világ portálja". Gyaníthatóan ha mondjuk egy közel-keletes vagy latin-amerikás honlapot indítanál akkor sem a magyar színek, hanem a pánarab zászló illetve a bolivári színek szerepelnének a bannerben. Amúgy jelentem egyikőnk se kap a megjelent cikkjeiért egy rohadt buznyákot se, én is hobbiból írok oda, na meg ha szívtam magamba az elmúlt 10 évben tudást azt meg is kívánom nagyobb közösségnek osztani. Értem én, hogy könnyebb a másikat egyből lepropagandistázni ha a véleménye eltér attól, ami a te általad elfogadott, csak éppen ez így nem igaz.

Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott
"Ez lehet, sőt valószínű, hiszen sok esetben inkább az alapbetegséget nevezik meg a halál okaként, még ha a fertőzés is fennállt. Ez bizony más országok esetében is előfordul." Lásd hirtelen előkerülő több ezer brit halott.
"De vegyük azt, hogy a halálesetek száma duplája a hivatalosnak. Az orosz mutató akkor is jóval a világátlag alatt marad”
Mi is itt a probléma? Több a halott mint a hivatalos statisztika? Valószínű, de így is még bőven a nyugati szint alatt van. A nyugati sajtónak az a baja, hogy Oroszország nem lett Olaszország 2.0 és nem lehet úgy nekiesni, hogy ám lám Putyin nem tudja kezelni a helyzetet és most pénteken összeomlanak (trademark). Amúgy meg a szentnek tekintett Meduza sem egy első bálozó szűzlány, sokszor egy Dvacs threadben jobban bízok, mint abban.

De példának okáért itt az idézett Handelsblatt cikk:
Russlands BIP bricht um 28 Prozent ein
https://app.handelsblatt.com/politi...ds-bip-bricht-um-28-prozent-ein/25843404.html
Mit jelent a cím magyarul? Oroszország GDP-je 28 százalékot zuhant. Aztán mi van benne? Ja hogy áprilisban és éves szinten 7 százalék lesz valszeg a csökkenés. Mit írt Stier? Ugyanezt. Hangulatkeltő és fals volt a német cikk címe? Igen, de ez nyugati cikk, így nem lehet propaganda. Leállt az oroszok elleni médiahadjárat? Dehogy, sőt magasabb fokozatba kapcsolt. De nem csak orosz téren, sok egyéb esetben is a mainstream nyugati médiumok teljesen más dimenzióban élnek, mint ami a valóság.

Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.
Ez pedig a minden alapot nélkülöző rágalmazásét. Ha olvasnád amiket ír látnád, hogy ez messze van a putyini propagandától (lásd a cikket, mikor a Duma engedélyezte újra Putyin indulását a 2024-es választásokon) és elemzően áll a kérdésekhez. Csak épp ez nem esik egybe a nyugati démonizáló retorikával, így a mátrixod szerint biztosan propagandistának kell lennie. Kettőnk közül én ismerem személyesen, te pedig csak a monitor előttről fröcsögsz vígan. Várom mikor kapom meg én is a propagandista jelzőt csak kár, hogy Moszkvában ezt nem tudják és maradnom kell az egyetemi ösztöndíjamnál.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Igazat írt, olvastam, olvasom én is nap mintnap az orosz ellenes nyugati kirohanásokat-írásokat. Te meg a nyugat az kettő egyébként.
Ha ugyanazt a propagandát tolodaz még nem jelenti azt, hogy nzugati vagy. Egy politbiro propagandistára hasonlítasz.
EU-tagok vagyunk, NATO-tagok vagyunk, a nyugat részei vagyunk. Én is uniós állampolgár vagyok, nyugati minden tekintetben, veled ellentétben én soha nem szolgáltam egyetlen kommunistát sem.

Stier pedig hazudott, egyetlen nyugati újság sem örült az orosz fertőzések növekedésének, egyetlen sem keveselte a halottak számát, ezt ők találták ki, de bemutatni már nem tudnák, mert kamu.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
@nyugger ha te kapcsolatban állsz vele akkor osszátok már meg azokat az említett nyugati cikkeket amik szerint a fertőzések száma elég szépen emelkedik csak a halottakból nincs elég.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 131
113
Stier pedig hazudott, egyetlen nyugati újság sem örült az orosz fertőzések növekedésének, egyetlen sem keveselte a halottak számát, ezt ők találták ki, de bemutatni már nem tudnák, mert kamu.
Direkte egyik lap se fogja leírni, hogy íme nézzétek dejó, hogy itt hullanak az oroszok annál jpbban el van rejtve a sorok között. Viszont ha folyton olyan cikkek jelennek meg, hogy Szergej biztosan alulreprezentálja a halottak számát és miért ilyen alacsony nem nehéz kikövetkeztetni azt amit Stier is megírt. Persze erre valószínűleg az a védekezés, hogy ők csak feltárták az orosz kormányzat hazugságait, csak gyanúsan egyszerre és gyanúsan ugyanolyan hangnemben teszik ezt.
Tessék itt pár példa
Russia’s coronavirus cases top 300,000 but deaths suspiciously low: ‘We conceal nothing,’ Kremlin says
https://www.cnbc.com/2020/05/20/russias-coronavirus-cases-top-300000.html
Russia’s Covid death toll could be 70 per cent higher than official figure (orosz külügy erre rágott be)
https://www.ft.com/content/77cd2cba-b0e2-4022-a265-e0a9a7930bda
Putin Approval Rating Hits Record Low As Virus Crisis Deepens (ennél kértek korrekciót az oroszok)
https://www.bloomberg.com/news/arti...ating-hits-record-low-as-virus-crisis-deepens
Russia defends its 'exceptionally precise' Covid-19 death data
https://www.theguardian.com/world/2...its-exceptionally-precise-covid-19-death-data
New data suggests Russia's coronavirus deaths higher than reported
https://abcnews.go.com/Internationa...irus-deaths-higher-reported/story?id=70683286
How Russia's Coronavirus Outbreak Became One of the World's Worst
https://time.com/5836890/russia-coronavirus/
 
Status
Not open for further replies.