Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...
Ezt aztán a világbajnok érvelés, hogy kinn van fejlécben a szláv trikolór, ami egyenes bizonyítéka, hogy az egész egy Moszkva által fizetett propaganda honlap. Ne zavarjon meg, hogy a leírásban ez szerepel: "A szláv világ portálja". Gyaníthatóan ha mondjuk egy közel-keletes vagy latin-amerikás honlapot indítanál akkor sem a magyar színek, hanem a pánarab zászló illetve a bolivári színek szerepelnének a bannerben. Amúgy jelentem egyikőnk se kap a megjelent cikkjeiért egy rohadt buznyákot se, én is hobbiból írok oda, na meg ha szívtam magamba az elmúlt 10 évben tudást azt meg is kívánom nagyobb közösségnek osztani. Értem én, hogy könnyebb a másikat egyből lepropagandistázni ha a véleménye eltér attól, ami a te általad elfogadott, csak éppen ez így nem igaz.
Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott
"Ez lehet, sőt valószínű, hiszen sok esetben inkább az alapbetegséget nevezik meg a halál okaként, még ha a fertőzés is fennállt. Ez bizony más országok esetében is előfordul." Lásd hirtelen előkerülő több ezer brit halott.
"De vegyük azt, hogy a halálesetek száma duplája a hivatalosnak. Az orosz mutató akkor is jóval a világátlag alatt marad”
Mi is itt a probléma? Több a halott mint a hivatalos statisztika? Valószínű, de így is még bőven a nyugati szint alatt van. A nyugati sajtónak az a baja, hogy Oroszország nem lett Olaszország 2.0 és nem lehet úgy nekiesni, hogy ám lám Putyin nem tudja kezelni a helyzetet és most pénteken összeomlanak (trademark). Amúgy meg a szentnek tekintett Meduza sem egy első bálozó szűzlány, sokszor egy Dvacs threadben jobban bízok, mint abban.
De példának okáért itt az idézett Handelsblatt cikk:
Russlands BIP bricht um 28 Prozent ein
https://app.handelsblatt.com/politi...ds-bip-bricht-um-28-prozent-ein/25843404.html
Mit jelent a cím magyarul? Oroszország GDP-je 28 százalékot zuhant. Aztán mi van benne? Ja hogy áprilisban és éves szinten 7 százalék lesz valszeg a csökkenés. Mit írt Stier? Ugyanezt. Hangulatkeltő és fals volt a német cikk címe? Igen, de ez nyugati cikk, így nem lehet propaganda. Leállt az oroszok elleni médiahadjárat? Dehogy, sőt magasabb fokozatba kapcsolt. De nem csak orosz téren, sok egyéb esetben is a mainstream nyugati médiumok teljesen más dimenzióban élnek, mint ami a valóság.
Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.
Ez pedig a minden alapot nélkülöző rágalmazásét. Ha olvasnád amiket ír látnád, hogy ez messze van a putyini propagandától (lásd a cikket, mikor a Duma engedélyezte újra Putyin indulását a 2024-es választásokon) és elemzően áll a kérdésekhez. Csak épp ez nem esik egybe a nyugati démonizáló retorikával, így a mátrixod szerint biztosan propagandistának kell lennie. Kettőnk közül én ismerem személyesen, te pedig csak a monitor előttről fröcsögsz vígan. Várom mikor kapom meg én is a propagandista jelzőt csak kár, hogy Moszkvában ezt nem tudják és maradnom kell az egyetemi ösztöndíjamnál.