[BIZTPOL] A nagy sakktábla

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 578
85 074
113
-q8S1ylmeIg.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1526

Guest
  • Tetszik
Reactions: Robur

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 578
85 074
113
Csak a totál idióta Stier Gábor fogalmazott úgy, hogy keveslik. Senki sem kevesli az áldozatokat, senki sem akar többet, csak a Meduza leleplezte, hogy ott is kozmetikázzák az adatokat és konkrétan egyes helyeken mások a hivatalos számok és más az amit az orvosok mondanak.
Stier Gábor az egyik legjobb magyar orosz szakértő. Jobban képben van a dolgokról mint te, aki a lábujjáig sem ér fel.
De jó jenki szolga -rabszolga lenne belőled.

T

Törölt tag 1526

Guest
Stier Gábor az egyik legjobb magyar orosz szakértő. Jobban képben van a dolgokról mint te, aki a lábujjáig sem ér fel.
De jó jenki szolga -rabszolga lenne belőled.
Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 578
85 074
113
Stier csak egy idegen zsoldban álló propagandista aki felmondja a Kreml leckéjét. Ez még csak nem is titok, hisz ki van téve a zászló a honlapjukra, és nem a magyar...

Egy újságíró aki éveken keresztül a SZU/OF -ból tudósított és az a szakterülete nyilván nem fog az eszkimókról írni. Másik dolog,hogy ha valaki Oroszországról ír (az a szakterülete)és azt állítják róla, hogy propagandista na azok a totál idióták.

T

Törölt tag 1526

Guest
Egy újságíró aki éveken keresztül a SZU/OF -ból tudósított és az a szakterülete nyilván nem fog az eszkimókról írni. Másik dolog,hogy ha valaki Oroszországról ír (az a szakterülete)és azt állítják róla, hogy propagandista na azok a totál idióták.
Amit ott előadott az a leghitványabb propaganda. Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott, helyette egy igazi kommunista stílusú előadást tartott a gonosz nyugatról ami örült annak, hogy a fertőzöttek száma szépen növekedett, csak az bántotta, hogy halottból nem volt elég. Mert ilyen ez a gonosz nyugat, orosz hullákat akar, sokat és még annál is többet.

Ez egy az egyben a putyini propaganda amivel ő az oroszokat eteti, ilyenekkel démonizál minket nyugatiakat, hogy az oroszok gyűlöljenek és féljenek tőlünk és nézzenek el neki bármilyen gazemberséget, mert csak ő az egyetlen aki megvédheti őket ezektől a démonoktól.

Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 578
85 074
113
Amit ott előadott az a leghitványabb propaganda. Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott, helyette egy igazi kommunista stílusú előadást tartott a gonosz nyugatról ami örült annak, hogy a fertőzöttek száma szépen növekedett, csak az bántotta, hogy halottból nem volt elég. Mert ilyen ez a gonosz nyugat, orosz hullákat akar, sokat és még annál is többet.

Ez egy az egyben a putyini propaganda amivel ő az oroszokat eteti, ilyenekkel démonizál minket nyugatiakat, hogy az oroszok gyűlöljenek és féljenek tőlünk és nézzenek el neki bármilyen gazemberséget, mert csak ő az egyetlen aki megvédheti őket ezektől a démonoktól.

Stier pedig ezt a putyini propagandát terjeszti magyarul, rubelért. Ez bizony pontosan kimeríti a fizetett propagandista fogalmát.
Igazat írt, olvastam, olvasom én is nap mintnap az orosz ellenes nyugati kirohanásokat-írásokat. Te meg a nyugat az kettő egyébként.
Ha ugyanazt a propagandát tolodaz még nem jelenti azt, hogy nzugati vagy. Egy politbiro propagandistára hasonlítasz.

• Tetszik
Reactions: zztop

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 998
31 076
113
Ezt aztán a világbajnok érvelés, hogy kinn van fejlécben a szláv trikolór, ami egyenes bizonyítéka, hogy az egész egy Moszkva által fizetett propaganda honlap. Ne zavarjon meg, hogy a leírásban ez szerepel: "A szláv világ portálja". Gyaníthatóan ha mondjuk egy közel-keletes vagy latin-amerikás honlapot indítanál akkor sem a magyar színek, hanem a pánarab zászló illetve a bolivári színek szerepelnének a bannerben. Amúgy jelentem egyikőnk se kap a megjelent cikkjeiért egy rohadt buznyákot se, én is hobbiból írok oda, na meg ha szívtam magamba az elmúlt 10 évben tudást azt meg is kívánom nagyobb közösségnek osztani. Értem én, hogy könnyebb a másikat egyből lepropagandistázni ha a véleménye eltér attól, ami a te általad elfogadott, csak éppen ez így nem igaz.

Nem cáfolta meg azt amit a Meduza az orosz orvosoktól megtudott
"Ez lehet, sőt valószínű, hiszen sok esetben inkább az alapbetegséget nevezik meg a halál okaként, még ha a fertőzés is fennállt. Ez bizony más országok esetében is előfordul." Lásd hirtelen előkerülő több ezer brit halott.
"De vegyük azt, hogy a halálesetek száma duplája a hivatalosnak. Az orosz mutató akkor is jóval a világátlag alatt marad”
Mi is itt a probléma? Több a halott mint a hivatalos statisztika? Valószínű, de így is még bőven a nyugati szint alatt van. A nyugati sajtónak az a baja, hogy Oroszország nem lett Olaszország 2.0 és nem lehet úgy nekiesni, hogy ám lám Putyin nem tudja kezelni a helyzetet és most pénteken összeomlanak (trademark). Amúgy meg a szentnek tekintett Meduza sem egy első bálozó szűzlány, sokszor egy Dvacs threadben jobban bízok, mint abban.

De példának okáért itt az idézett Handelsblatt cikk:
Russlands BIP bricht um 28 Prozent ein
https://app.handelsblatt.com/politi...ds-bip-bricht-um-28-prozent-ein/25843404.html
Mit jelent a cím magyarul? Oroszország GDP-je 28 százalékot zuhant. Aztán mi van benne? Ja hogy áprilisban és éves szinten 7 százalék lesz valszeg a csökkenés. Mit írt Stier? Ugyanezt. Hangulatkeltő és fals volt a német cikk címe? Igen, de ez nyugati cikk, így nem lehet propaganda. Leállt az oroszok elleni médiahadjárat? Dehogy, sőt magasabb fokozatba kapcsolt. De nem csak orosz téren, sok egyéb esetben is a mainstream nyugati médiumok teljesen más dimenzióban élnek, mint ami a valóság.

Ez pedig a minden alapot nélkülöző rágalmazásét. Ha olvasnád amiket ír látnád, hogy ez messze van a putyini propagandától (lásd a cikket, mikor a Duma engedélyezte újra Putyin indulását a 2024-es választásokon) és elemzően áll a kérdésekhez. Csak épp ez nem esik egybe a nyugati démonizáló retorikával, így a mátrixod szerint biztosan propagandistának kell lennie. Kettőnk közül én ismerem személyesen, te pedig csak a monitor előttről fröcsögsz vígan. Várom mikor kapom meg én is a propagandista jelzőt csak kár, hogy Moszkvában ezt nem tudják és maradnom kell az egyetemi ösztöndíjamnál.

T

Törölt tag 1526

Guest
Igazat írt, olvastam, olvasom én is nap mintnap az orosz ellenes nyugati kirohanásokat-írásokat. Te meg a nyugat az kettő egyébként.
Ha ugyanazt a propagandát tolodaz még nem jelenti azt, hogy nzugati vagy. Egy politbiro propagandistára hasonlítasz.
EU-tagok vagyunk, NATO-tagok vagyunk, a nyugat részei vagyunk. Én is uniós állampolgár vagyok, nyugati minden tekintetben, veled ellentétben én soha nem szolgáltam egyetlen kommunistát sem.

Stier pedig hazudott, egyetlen nyugati újság sem örült az orosz fertőzések növekedésének, egyetlen sem keveselte a halottak számát, ezt ők találták ki, de bemutatni már nem tudnák, mert kamu.

T

Törölt tag 1526

Guest
@nyugger ha te kapcsolatban állsz vele akkor osszátok már meg azokat az említett nyugati cikkeket amik szerint a fertőzések száma elég szépen emelkedik csak a halottakból nincs elég.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 998
31 076
113
Stier pedig hazudott, egyetlen nyugati újság sem örült az orosz fertőzések növekedésének, egyetlen sem keveselte a halottak számát, ezt ők találták ki, de bemutatni már nem tudnák, mert kamu.
Direkte egyik lap se fogja leírni, hogy íme nézzétek dejó, hogy itt hullanak az oroszok annál jpbban el van rejtve a sorok között. Viszont ha folyton olyan cikkek jelennek meg, hogy Szergej biztosan alulreprezentálja a halottak számát és miért ilyen alacsony nem nehéz kikövetkeztetni azt amit Stier is megírt. Persze erre valószínűleg az a védekezés, hogy ők csak feltárták az orosz kormányzat hazugságait, csak gyanúsan egyszerre és gyanúsan ugyanolyan hangnemben teszik ezt.
Tessék itt pár példa
Russia’s coronavirus cases top 300,000 but deaths suspiciously low: ‘We conceal nothing,’ Kremlin says
https://www.cnbc.com/2020/05/20/russias-coronavirus-cases-top-300000.html
Russia’s Covid death toll could be 70 per cent higher than official figure (orosz külügy erre rágott be)
https://www.ft.com/content/77cd2cba-b0e2-4022-a265-e0a9a7930bda
Putin Approval Rating Hits Record Low As Virus Crisis Deepens (ennél kértek korrekciót az oroszok)
https://www.bloomberg.com/news/arti...ating-hits-record-low-as-virus-crisis-deepens
Russia defends its 'exceptionally precise' Covid-19 death data
https://www.theguardian.com/world/2...its-exceptionally-precise-covid-19-death-data
New data suggests Russia's coronavirus deaths higher than reported
https://abcnews.go.com/Internationa...irus-deaths-higher-reported/story?id=70683286
How Russia's Coronavirus Outbreak Became One of the World's Worst
https://time.com/5836890/russia-coronavirus/

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 998
31 076
113
Emberek, ignore-ra tettem U..... baratunkat és erre az egész forum 1/3-a üres. Ez nem normális.
Miért hagyjátok, hogy egy ilyen figura ennyire dominálja a diszkurzust ?
Általában én is figyelmen kívül hagyom csak vannak esetek amikor már nem tudok nem visszaszólni, főleg ha az közvetlenül érint.

• Tetszik
Reactions: aquarell
T

Törölt tag 1526

Guest
Direkte egyik lap se fogja leírni, hogy íme nézzétek dejó, hogy itt hullanak az oroszok annál jpbban el van rejtve a sorok között.
Szóval direktbe egyik se írta ezt, hát akkor adjuk a szájukba, ez aztán a hiteles tájékoztatás. És ha nem a sorok közt volt az elrejtve hanem a zsigerekben a komcsi reflexek között? Amit a nyugati újságok írtak az az orosz orvosok elmondása szerint igaznak is bizonyult, szóval nem ők hazudtak, hanem az, aki beleadta a szájukba az orosz vérre szomjazó démon szavait, amit a cikkíró saját démonjai súgtak a fülébe.

Status
Not open for further replies.