A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Végül is bozótnégereket kergetni valahol Suriname-ban tökéletes:):):).Sok országban ennél nem kell több.

Kb ezekkel az országokkal vagyunk egy színvonalon jelenhelyzetben,úgyhogy piacot kutatunk..:D:D:D:rolleyes::rolleyes:
Srácok, tudjuk, hogy miről beszélünk? Mert ez nem IFV! Ez az M113 szénnépimpelt verziója ! Az FFG 5 generációs fejlesztése.
Ezeket support feladatokra fogják használni. Az első megrendelő a norvég hadsereg, aki pl. légvédelmi elemek hordozóját csinálja belőle, meg úgy általában mindenest.
Én ugyan a szekcionált lánctalpasok híve vagyok, de ez a megoldás nem sokkal van mögötte...

• Tetszik
Reactions: Tegin
Nem minden hadsereg pénzes.De amig tömeghadseregek voltak,a gazdag országiknak is kellettek olcsobb tömegtipusok.Fekete Afrikában meg se megvenni,se üzemeltetni nem tudnának egy kifinomult,drága csúcsgépet-és nincs is rá szükségük.
Egyetertünk. De itt egyesek ezt mint valami itthonra is beszerzendő eszköznek gondolják. Neztem videokat rola, terepen pattog mint gumilabda, oldalt alig bírnak kiszallni a katonak.

Hat... annal azert egy kicsit tobbet varunk ma mar el. :)

Nem lenezes, egyszeruen mindenkinek eleg rosszak a tapasztalatai a keleti gyartasu cuccok minoseget illetoen, raadasul ez egy kvazi komenista orszag a mai napig. No meg nezd meg ezt a designt - nem csodalom, hogy elefantcsontparti rendorsegi jarmu:

Belarus_Caiman_4x4_armored_for_Gendarmerie_of_Cote_Ivoire_ShieldAfrica_2019_925_001.jpg

Maliban hajthatnán velük a mezítlábasokat a bozótba. :) Na, ilyen hülyeségben szerencsére nem gondolkozunk. :) Még Maliba se ilyen vacakkal mennénk.

Kitekintő júniusra
  • Megjön 3 újabb H145M (kettő SAR)
  • Elbúcsúzik az An-26, talán megtudunk vmit a pótlásáról, illene!!
  • Véglegesítik a jövő évi 778 milliárdos büdzsét, Benkő mond vmit a jövő évi tervekről.
  • A májusi +91 milliárdos pluszforrás sorsáról is kiderülhetne vmi
  • Leo A4. A KMW február óta barkácsolja. Hm...???
  • IFV. Ezen lehet csak mi meg a Rheinmetall pörög....
  • AMRAAM ER / NASAMS. Sokáig nem húzhatjuk, ha valóban akarjuk, mert Amerika gyorsan változik
  • Cseh repülőgépgyár. Megvesszük, nem vesszük, 2019es eredmények..
Vmit kihagytam???

Ezt az An-26 kivonást mikor jelentették be amúgy? Mert tegnap láttam csak meg a fórumon, és eléggé meglepett azok után hogy eddig úgy volt mennek javításra. Na mondjuk kicsit se bánom, itt volt már az ideje, csak érezni ezen egy kis fejetlenséget.

A török vasakról meg nem igaz hogy még mindig nincs semmi hivatalos infó, egy éve láthattuk élőben, ideje lenne valamit szólni.

Srácok, tudjuk, hogy miről beszélünk? Mert ez nem IFV! Ez az M113 szénnépimpelt verziója ! Az FFG 5 generációs fejlesztése.
Ezeket support feladatokra fogják használni. Az első megrendelő a norvég hadsereg, aki pl. légvédelmi elemek hordozóját csinálja belőle, meg úgy általában mindenest.
Én ugyan a szekcionált lánctalpasok híve vagyok, de ez a megoldás nem sokkal van mögötte...

Én nem is állítottam,hogy ez IFV:-)ez csak arra való amit írtam.

Hát ha olyan fontos lett volna megoldják.Pár milliárd euroba belefér pár db gyorsteszt annak aki ideutazik vagy aki innen megy oda.

Üzleti célból a 174/2020. (VI.30) Kormányrendelet alapján Németországból májusban már lehetséges volt német állampolgárok részére is a beutazás Magyarországra. Jópáran éltek is a lehetőséggel....

• Tetszik
Reactions: dudi
Ezt az An-26 kivonást mikor jelentették be amúgy? Mert tegnap láttam csak meg a fórumon, és eléggé meglepett azok után hogy eddig úgy volt mennek javításra. Na mondjuk kicsit se bánom, itt volt már az ideje, csak érezni ezen egy kis fejetlenséget.

A török vasakról meg nem igaz hogy még mindig nincs semmi hivatalos infó, egy éve láthattuk élőben, ideje lenne valamit szólni.
Hivatalosan sztem nem jelentették be. De 3-4 helyen is tényként kezelik.

Üzleti célból a 174/2020. (VI.30) Kormányrendelet alapján Németországból májusban már lehetséges volt német állampolgárok részére is a beutazás Magyarországra. Jópáran éltek is a lehetőséggel....

Pont ezt tippeltem én is,ha fontos lett volna megoldották volna.

SilvioD ez a digitalis katona digitalis felszereleserol mit lehet tudni?
Van elyellato. /fajtaja nyilvános?/
Van harcteri tablett. /fajtaja nyilvanos?./
Es van valami mobil. /kezi szemelyi szamitogep./ ez menmyire nyilvanos? Es az hogy ez most a ceges mobilokat helyettesiti e? Es ha igen a zart lancu honvedsegi mobilhalozaton kepes e uzemelni? Ha harcteri akkor a honvedsegi zartlancu mobilhalozaton kivul kepes e mukodni?./