[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Az "érdemalapú" cenzus nagyszerű lenne, csak sajnos azonnal beugrik róla a kínai bigbrother-pontrendszer, amit vszeg több kormány is sóváran irigyel. Az adófizetés mértéke nem lehet szempont, legfeljebb a megléte, bár sztem amilyen korrupt világban élünk, ez nem lenne okos irány. Iskolai végzettségre még talán lehet cenzust építeni, de itt is a minőség a dilemma. És nem kell elvenni mások szavazójogát, mert az úgysem sikerülhet, viszont fel lehet értékelni a kiemelkedőkét, pl. a katonai szolgálatot teljesített, vagy kemény közszolgálatban dolgozó polgár szavazata érhet másfelet.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Az adófizetés az egyetlen szempont, ami cenzus alapja lehet, mert az újraosztásért létezik a kormányzat! Az érdemi cenzus (meritokratikus) legfeljebb a választhatóság alapja lehet, tehát aki az adófizetésen túl vállal közteherviselést (pénzen kívül csak vérrel lehet adózni), tehát katona katasztrófavédelmis vagy rendőr volt meghatározott ideig (minimum 25 év), az legyen választható. Esetleg tíz év tartalékosi szolgálat után már az aktív tartalékosok is. Persze ehhez az is kell, hogy a komolyan vegyük a fizikai és pszichikai követelményeket, hogy az emelt szintű közteherviselés ne egy meglobogtatott papír legyen a göthös kezében valami alibiterülevédelmi ezredből!
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Japán valóban nagy bajban van (tavaly már -500 ezer volt a természetes fogyásuk), de az "nyugat", így nem világos, hogy ez miért lenne érv a kínai dominancia erősödésének figyelmen kívül hagyására. Ha Japán gyengül, akkor Kína örül.
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Japan

Vagy 5 éve láttam egy japán főorvossal interjút, 2 dolgot emelt ki:
Japán nők több gyereket szülnek/kopf, mint a nyugati fehér társaik.
Nem is céljuk a folyamat megállítása, hosszú távon be fognak állni 50 millió körüli lakosságra, az már kényelmesen elfér.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008
G

Galthran

Guest
Az adófizetés az egyetlen szempont, ami cenzus alapja lehet, mert az újraosztásért létezik a kormányzat!
akkor valahogy oldja meg a hatalom hogy a vallalkozó bejelentse rendesen a melóst és be is fizesse utana a járulekokat!
nekem itthon ez az 5. munkahelyem és elöször jelentenek be annyira mint amennyit tényleg keresek!
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
akkor valahogy oldja meg a hatalom hogy a vallalkozó bejelentse rendesen a melóst és be is fizesse utana a járulekokat!
nekem itthon ez az 5. munkahelyem és elöször jelentenek be annyira mint amennyit tényleg keresek!
Megoldotta: a szabályozással idehozott sok munkát (összeszerelő üzem leszünk stb), amivel munkaerőhiányt teremtett, innentől a dolgozóknak több mozgástere volt az érdekérvényesítésre.
Másik irányból a kulámról is online számlát kell adjak már. Pár területen kívül sokat fehéredett a gazdaság.

Eredmény: mostanra pl. te is saját bevallásod szerint be vagy jelentve.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 535
113
Az "érdemalapú" cenzus nagyszerű lenne, csak sajnos azonnal beugrik róla a kínai bigbrother-pontrendszer, amit vszeg több kormány is sóváran irigyel. Az adófizetés mértéke nem lehet szempont, legfeljebb a megléte, bár sztem amilyen korrupt világban élünk, ez nem lenne okos irány. Iskolai végzettségre még talán lehet cenzust építeni, de itt is a minőség a dilemma. És nem kell elvenni mások szavazójogát, mert az úgysem sikerülhet, viszont fel lehet értékelni a kiemelkedőkét, pl. a katonai szolgálatot teljesített, vagy kemény közszolgálatban dolgozó polgár szavazata érhet másfelet.
Elvenni nem is kell,de súlyértékét csökkenteni nagyon is kell.
Lehetne párhuzamosan többmindenhez kötni.Illetve a szavazási hatóköröket osztani,ami amúgy is oszlik országos és helyi szintere.
Példán szemléltetve.2 kamarás országgyűlés,ahol az egyik ház pártlistás alapú,a másik területi alapú.És a területi alapúra csak az adott területen adófizető polgár szavazhat.Hozzáteszem,hogy én a közalkalmazottakat adómentessé tenném....
És eszt lehetne mégjobban szoritani,hogy pl a pártlistás rendszert is osztani egy országos és területi listás részre,ahol a területire megint csak az adott térség adófizetői szavazhatnak.
Az irni-olvasni tudást meg alapvető kitételnek bevezetni.
"Ritkán volt olyan szétszakitott a magyarság,mint most."

???
Ezt mire alapozod?
..
Egyrészt:
Az elmúlt 30 évben soha nem volt olyan erős nemzetegyesítő politika, mint jelenleg! Kettős állampolgárság lehetősége adott, aki élni akar vele, az Új-Zélandtól - Székelyföldig megteheti. Nem kötelező, de 1,1 millió külhoni magyar számára fontos volt! Programok százait, ha nem ezreit indították el a gazdaprogramtól kezdve a beiskolázási programokig bezárólag stb. A koordinációt egy külön államtitkársági apparátus végzi! Ilyen korábban nem volt!
http://www.kulhonimagyarok.hu/
https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok-helyettes/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkar
..
Másrészt:
Az európai uniós csatlakozással megnyíló szabad mozgás miatti munkaerőpiaci kivándorlás is sokkal kevésbé érintett, és osztott meg minket, mint pl. a románságot, horvátságot, szerbséget stb. Ennek összetett okai vannak (nyelvtudás, erősebb kötődés, nemzeti karakter stb.), de attól ez még tény!
Az osztrákokkal és a szlovákokkal vagyunk egy szinten, ergo mindenki máshoz képest relatíve erősödtünk.
..
Nagyjából ilyen kivándorlási arányok vannak lakosságszámhoz mérten:

~ 6+ % Szlovákia
~ 6+ % Magyarország
~ 6+ % Ausztria
~ 7+ % Szlovénia
~ 13+ % Szerbia
~ 14+ % Ukrajna
~ 18+ % Románia
~ 24+ % Horvátország
..
forrás:
https://countryeconomy.com/demography/migration/emigration
..
"A magyar lakosság csökken,mindenhol.A támogatási rendszer is a hatalom számára fontos rétegekre van szabva."
..
Ez nyilvánvalóan igaz, de mindenütt ez van a környékünkön, sőt az egész EU-ban is csökken a termékenység! Hosszú lenne most ugyanígy idecitálni, hogy a környező országokhoz képest hogy állunk, de úgyszintén, csak Ausztria és Szlovákia van jobb helyzetben, ergo relatíve ezen a téren is jobban állunk, mint 30 éve. És javuló mutatóink vannak! Nézz utána!
..
Azt nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy a hatalom számára fontos réteg, de nagyon helyesen a középosztálybeli rétegekben kell a születésszámot ösztönözni, azok körében, akik hajlandóak voltak (ki)képezni magukat, és hajlandóak utána dolgozni is! Lecsúszó elemeket nem kell szaporodásra sarkallni!
..
"A gazdasági növekedésünkröl Hruscsov konyhai beszéde jut eszembe."
..
Mi lenne a reakciód, ha az EU sereghajtói lennénk? Én értem, hogy a 4-5 %-os gazdasági bővülés lehetne pl. 8+ is, de azért ne szaladjon el a ló velünk...
..
"Kina 5000éves történelmében 4000+ év polgárháborúval,káosszal ,stagnálással és éhezéssel telt el.Ezzel szemben az USA 240 évéből 5év volt polgárháború.De ha Kina utóbbi 240évét nézzük,az is elég.Ez persze nem azt jelenti,hogy az amiknak végig sima útjuk volt a fejlődésben."
..
Arányokat tartsuk szem előtt!
Kínában jelenleg csak felső középosztálybeliből van annyi, mint amekkora az Egyesült Államok majdnem teljes lakossága!
Kína ezenkívül egy irányba tud húzni, nem feszítik olyan tektonikai ellentétek, mint az EU-t, vagy mint épp az Egyesült Államokat!
Akármilyen is volt a múltjuk az ókorban, most más szituáció van.
..
"A jelenlegi Mo-i támogatások is a közalkalmazottaknak és a lumpoknak vannak,nem az adófizető dolgozóknak."
..
Hát, ha valahol nagyot tévedsz, akkor ez az a pont! Esetleg ezt kibonthatnád... (?????)
Ha jól figyelek, éppen azt a kritikát kapja a kormányzat, hogy nem osztogat elég "ingyenpénzt", hanem helyette gazdasági ösztönzőkkel operál!
..
Én azt el tudom fogadni, hogy politikailag nem szimpatikus neked ez vagy az, de amiket fentebb leírtam, azok valós folyamatok.
S ezek sokkal inkább fokmérői a dolgoknak, mint az egyéni szimpátia vagy antipátia. Szerintem...
Hát a magyarság szétszakitottságának mértékére elég csak a HTKA közösségre nézzni......
Nincs kifogásom a határon túliak állampolgársági joga ellen,de az adófizetés nélküli szavazógép volta ellen igen.Viszont küldhetnének szavazati joggal nem rendelkező képviselőt az Országházba.Akit maguk vállasztanak,és hozzászólási joga van.
Kina is egy demográfiai bomba.Hatalmas belső feszültségek vannak Kinában,amit a növekedéssel,és a nacionalista birodalmi öntudattal próbálnak kezelni.
Mo-on egy regressziv adórendszer van,ami a kisembert húzza.Az adók/illetékek közvetettek,a személyi jövedelemadó harmadrangú.Az agitprop által gyózelemnek beállitott "megadóztatjuk a multikat/bankokat" adókat is a kisember fizeti meg,az árakban.A nagyember úgyis mindent leköltségel-direkt ilyen a rendszer.
CSOKkal meg egyebekkel mit ér a kisember?Semmit.Annyira felmentek az árak,hogy a hajára kenheti.Az árakat meg a támogatási rendszer nyomta fel.Kivéve az ómigráncsok lakta területeken.A másik réteg,ki igénybe veheti,a köztisztségviselők közép és felső rétege.Őnekik van olyan biztositott privilégizált jogviszonyuk,hogy ilyen hosszútávú kölcsön+támogatás koprodukciót bevállaljanak.Ezzel mellesleg a jelenleg regnáló hatalomhoz kötödnek.Hatalmi bázist épitő szempontbol igen ügyes és hatékony rendszer,az biztos.Nemzeti szempontbol viszont káros.A lumpot és a hatalomat kiszolgálló réteget támogatja,nem a Nemzetet.
Ismét elmondom.Én nagyon is a nemzeti polgári konzervativizmus hive vagyok.Nagyon is szeretnék egy nemzeti és polgári Magyarországot.És nem szeretnék szoci/anarchista baromságokat.
Mindig is azt irtam,hogy ide nem elég a kormányváltás.Rendszerváltás kell.Gengszterváltásokbol már elég volt.
De ez nem az.A fityisz egy félfeudális,bújtatott előjogokon és autokrácián alapuló,a Nemzet fejlődése szempontjábol káros rendszert épitett ki.Vagy inkább épitett újra,tartott fen.Továbbra is uram-bátyám,sogor koma tolvaj rendszer van,amit jol beszórtak nacionalista paprikával,hogy ne érződjön rajta a rohadás ize.
De ha igy folytatjuk,Mack élni fog autokratikus hatalmával,és áristomba rak minket belpolbűnözésért.
Kéne egy rovat,belpolitikai dühöngő cimmel.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Vagy 5 éve láttam egy japán főorvossal interjút, 2 dolgot emelt ki:
Japán nők több gyereket szülnek/kopf, mint a nyugati fehér társaik.
Nem is céljuk a folyamat megállítása, hosszú távon be fognak állni 50 millió körüli lakosságra, az már kényelmesen elfér.
50 milliónál már rég szétesett a társadalom. Az bőven több mint a fele(127 millió volt Japán még nem rég). Ennyi veszteséget nem bírnak el a rendszerek.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
akkor valahogy oldja meg a hatalom hogy a vallalkozó bejelentse rendesen a melóst és be is fizesse utana a járulekokat!
nekem itthon ez az 5. munkahelyem és elöször jelentenek be annyira mint amennyit tényleg keresek!
Rendkívül egyszerű, nulla közelébe kell vinni az adózást(Mindenki magáért felelős) és akkor nem lesz ilyen probléma.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Az amerikai seriff által újra összefogott Nyugat és a terjeszkedő Kína konfliktusa új világrendet hoz, amely kézzelfogható módon változtatja meg Magyarország politikai és pénzügyi mozgásterét is. Régóta nem volt olyan fontos nekünk, hogy mi történik az USA-ban és az Európai Unióban, mint az elkövetkező években lesz.
A KÁOSZ VÉGE: ÚJ VILÁGREND, ÚJ IDEOLÓGIA
na ez azért elég erős... :D persze igazságokat is tartalmaz nyomokban, de azért azt nem kellene figyelmen kívül hagyni hogy a demokrácia jóságos védelmezője főleg olyan helyeken aktív ahol komoly anyagi/gazdasági érdekei vannak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 819
31 808
113
A libertáriánus filozófia vonzó, ha egy egészséges, legalábbis munkaképes, (általában) fehér (általában) férfi vagy, aki nem ostoba, és tud és akar dolgozni a céljaiért. És mondjuk Amerikában élsz, amelyik a legközelebb állt ezekhez az elvekhez (alacsony adók, minimális állami szerepvállalás stb.) De már a nők szavazati jogának megadása is hosszú távon a szocializmus felé kezdte tolni a dolgokat, utána jött a demográfia változása, végül pedig felbukkant az AI és a robotok miatti potenciális tömeges állásvesztés. De a koronavírussal ennek már előbb eljött egyfajta szimulációja, és a következményeket láthatjuk. Orbán Krisztián irománya is valami "biztonságot adó" "új ideológiáról" beszél homályosan. Feltételezhetően az alapjövedelem lenne az, amit be akarnak tolni, megteremtve az állandó improduktív lumpenproli réteget (mint az ingyen gabonában részesülő római proletariátus anno), amelyik már eddig is formálódott, akik fogyasztanak, szavaznak és a háttérerők által felbiztatva szükség esetén az új rendszer "ökleként" terrorizálják is a megszűnőben lévő őslakos középosztályt, a dollár-multimilliárdosok tulajdonában lévő közösségi médián keresztül manipulálva. Nagyobb zavargások közötti időszakban meg levadásszák a másként gondolkodókat (Fekete tükör meghackelt méhdrónjai, amik kinyírják azt, aki valami triggerelőt mondott a "twitteren", megvannak?). Szerintem valami ilyesmit terveztek el nekünk is "odafent", illetve az egész amerikai befolyási övezet számára.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Nem sorba
A rendszer öregszik el.Bár ez autokráciáknál gyakran együtt jár a központi figura elöregedésével...
Ritkán volt olyan szétszakitott a magyarság,mint most.
A magyar lakosság csökken,mindenhol.A támogatási rendszer is a hatalom számára fontos rétegekre van szabva.
A gazdasági növekedésünkröl Hruscsov konyhai beszéde jut eszembe.Aztán a (különben az 50es,60as években a világon legjobb növekedési számait produkáló) nagy Szu mégse érte utol soha az USAt,inkább összeomlott.
Kina 5000éves történelmében 4000+ év polgárháborúval,káosszal ,stagnálással és éhezéssel telt el.Ezzel szemben az USA 240 évéből 5év volt polgárháború.De ha Kina utóbbi 240évét nézzük,az is elég.Ez persze nem azt jelenti,hogy az amiknak végig sima útjuk volt a fejlődésben.
A nyugat elöregedés mögött ugyan az van,mint a magyar mögött.A szocializmus csabdája.A jelenlegi Mo-i támogatások is a közalkalmazottaknak és a lumpoknak vannak,nem az adófizető dolgozóknak.

Hát pont ez az,amit a legnagyobb problémának tartok.És ami különben a liberalizmus eszméjével ellentétes.Ez az,ami a politikusokat,a különben szintén adóbol élő köztisztségviselőket a lump elemek érdekeinek kiszolgálása felé tolja.
Na azt azért kurvára nem kellene elfelejteni hogy az a 240 éves USA azért tudott ilyen gyorsan felemelkedni mert egy fél kontinensnyi érintetlen ásványi kincsen jött létre...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na azt azért kurvára nem kellene elfelejteni hogy az a 240 éves USA azért tudott ilyen gyorsan felemelkedni mert egy fél kontinensnyi érintetlen ásványi kincsen jött létre...
És mégis azok az északkeleti partvidéket lakó jenkik csináltak világhatalmat belőle, akiknek a dolgos két kezükön kívül csak kőszenük volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Python

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 932
53 495
113
Na azt azért kurvára nem kellene elfelejteni hogy az a 240 éves USA azért tudott ilyen gyorsan felemelkedni mert egy fél kontinensnyi érintetlen ásványi kincsen jött létre...


Vagy mert korlátlanul finanszírozhatta magát az állam, hadsereg, no meg a vállalkozások, és még az istenadta nép is kapott kecóra,Földre, fegyver ré, bocikra, erre-arra zsugát?!
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 441
113
A libertáriánus filozófia vonzó, ha egy egészséges, legalábbis munkaképes, (általában) fehér (általában) férfi vagy, aki nem ostoba, és tud és akar dolgozni a céljaiért. És mondjuk Amerikában élsz, amelyik a legközelebb állt ezekhez az elvekhez (alacsony adók, minimális állami szerepvállalás stb.) De már a nők szavazati jogának megadása is hosszú távon a szocializmus felé kezdte tolni a dolgokat, utána jött a demográfia változása, végül pedig felbukkant az AI és a robotok miatti potenciális tömeges állásvesztés. De a koronavírussal ennek már előbb eljött egyfajta szimulációja, és a következményeket láthatjuk. Orbán Krisztián irománya is valami "biztonságot adó" "új ideológiáról" beszél homályosan. Feltételezhetően az alapjövedelem lenne az, amit be akarnak tolni, megteremtve az állandó improduktív lumpenproli réteget (mint az ingyen gabonában részesülő római proletariátus anno), amelyik már eddig is formálódott, akik fogyasztanak, szavaznak és a háttérerők által felbiztatva szükség esetén az új rendszer "ökleként" terrorizálják is a megszűnőben lévő őslakos középosztályt, a dollár-multimilliárdosok tulajdonában lévő közösségi médián keresztül manipulálva. Nagyobb zavargások közötti időszakban meg levadásszák a másként gondolkodókat (Fekete tükör meghackelt méhdrónjai, amik kinyírják azt, aki valami triggerelőt mondott a "twitteren", megvannak?). Szerintem valami ilyesmit terveztek el nekünk is "odafent", illetve az egész amerikai befolyási övezet számára.
Jó meglátás. A római birodalommal való párhuzamok egyre nyilvánvalóbbak.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
50 milliónál már rég szétesett a társadalom. Az bőven több mint a fele(127 millió volt Japán még nem rég). Ennyi veszteséget nem bírnak el a rendszerek.
Az egyetlen rendszer a társadalomban amelyiknek problémát okoz a csökkenő népesség, az állami nyugdíjrendszer. Ami nem más mint egy piramisjáték. Addig működőképes amíg folyamatosan növekszik az új belépők száma.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Feldughatták volna maguknak, ha a bank nem ad pénzt a kitermeléshez. ;)
Az ő bankjuk, aminek a tőkéjét munkával teremtették meg! Sose az ásványkincseken gubbasztók lesznek gazdagok hosszú távon, hanem a nyomorúságból munkával kitörők! Egy nap Banglades gyarmatosítani fogja Dél-Afrikát!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 441
113
Az ő bankjuk, aminek a tőkéjét munkával teremtették meg! Sose az ásványkincseken gubbasztók lesznek gazdagok hosszú távon, hanem a nyomorúságból munkával kitörők! Egy nap Banglades gyarmatosítani fogja Dél-Afrikát!
Elfelejtetted a szmájlit a végére. Pótlom: :)
 
Status
Not open for further replies.