"Ritkán volt olyan szétszakitott a magyarság,mint most."
???
Ezt mire alapozod?
..
Egyrészt:
Az elmúlt 30 évben soha nem volt olyan erős nemzetegyesítő politika, mint jelenleg! Kettős állampolgárság lehetősége adott, aki élni akar vele, az Új-Zélandtól - Székelyföldig megteheti. Nem kötelező, de
1,1 millió külhoni magyar számára fontos volt! Programok százait, ha nem ezreit indították el a gazdaprogramtól kezdve a beiskolázási programokig bezárólag stb. A koordinációt egy külön államtitkársági apparátus végzi! Ilyen korábban nem volt!
http://www.kulhonimagyarok.hu/
https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok-helyettes/nemzetpolitikaert-felelos-allamtitkar
..
Másrészt:
Az európai uniós csatlakozással megnyíló szabad mozgás miatti munkaerőpiaci kivándorlás is sokkal kevésbé érintett, és osztott meg minket, mint pl. a románságot, horvátságot, szerbséget stb. Ennek összetett okai vannak (nyelvtudás, erősebb kötődés, nemzeti karakter stb.), de attól ez még tény!
Az osztrákokkal és a szlovákokkal vagyunk egy szinten, ergo mindenki máshoz képest relatíve erősödtünk.
..
Nagyjából ilyen kivándorlási arányok vannak lakosságszámhoz mérten:
~ 6+ % Szlovákia
~ 6+ % Magyarország
~ 6+ % Ausztria
~ 7+ % Szlovénia
~ 13+ % Szerbia
~ 14+ % Ukrajna
~ 18+ % Románia
~ 24+ % Horvátország
..
forrás:
https://countryeconomy.com/demography/migration/emigration
..
"A magyar lakosság csökken,mindenhol.A támogatási rendszer is a hatalom számára fontos rétegekre van szabva."
..
Ez nyilvánvalóan igaz, de mindenütt ez van a környékünkön, sőt az egész EU-ban is csökken a termékenység! Hosszú lenne most ugyanígy idecitálni, hogy a környező országokhoz képest hogy állunk, de úgyszintén, csak Ausztria és Szlovákia van jobb helyzetben, ergo relatíve ezen a téren is jobban állunk, mint 30 éve. És javuló mutatóink vannak!
Nézz utána!
..
Azt nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy a hatalom számára fontos réteg, de nagyon helyesen a középosztálybeli rétegekben kell a születésszámot ösztönözni, azok körében, akik hajlandóak voltak (ki)képezni magukat, és hajlandóak utána dolgozni is!
Lecsúszó elemeket nem kell szaporodásra sarkallni!
..
"A gazdasági növekedésünkröl Hruscsov konyhai beszéde jut eszembe."
..
Mi lenne a reakciód, ha az EU sereghajtói lennénk? Én értem, hogy a 4-5 %-os gazdasági bővülés lehetne pl. 8+ is, de azért ne szaladjon el a ló velünk...
..
"Kina 5000éves történelmében 4000+ év polgárháborúval,káosszal ,stagnálással és éhezéssel telt el.Ezzel szemben az USA 240 évéből 5év volt polgárháború.De ha Kina utóbbi 240évét nézzük,az is elég.Ez persze nem azt jelenti,hogy az amiknak végig sima útjuk volt a fejlődésben."
..
Arányokat tartsuk szem előtt!
Kínában jelenleg csak felső középosztálybeliből van annyi, mint amekkora az Egyesült Államok majdnem teljes lakossága!
Kína ezenkívül egy irányba tud húzni, nem feszítik olyan tektonikai ellentétek, mint az EU-t, vagy mint épp az Egyesült Államokat!
Akármilyen is volt a múltjuk az ókorban, most más szituáció van.
..
"A jelenlegi Mo-i támogatások is a közalkalmazottaknak és a lumpoknak vannak,nem az adófizető dolgozóknak."
..
Hát, ha valahol nagyot tévedsz, akkor ez az a pont! Esetleg ezt kibonthatnád...
(?????)
Ha jól figyelek, éppen azt a kritikát kapja a kormányzat, hogy nem osztogat elég
"ingyenpénzt", hanem helyette gazdasági ösztönzőkkel operál!
..
Én azt el tudom fogadni, hogy politikailag nem szimpatikus neked ez vagy az, de amiket fentebb leírtam, azok valós folyamatok.
S ezek sokkal inkább fokmérői a dolgoknak, mint az egyéni szimpátia vagy antipátia. Szerintem...