A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Mit is akarsz tulajdonképpen ? Nem bírlak követni.
A fejlesztesi lehetosegek nem veletlen vannak irva...
120 as aknaveto valtozat nincs rendszeresito orszagok viszont vannak. Nekunk van 120 aknavetonk aitomata ami pont ezen kategorias jarmuvekre valo es van fejlesztesilehetosegunk a tipushoz./gyari engedely./

A honvedseg beszerzi a jarmuveket integraltatja ra a 120 as aknavetot es a honvedseg eladja a sajat tulajdonaba allo technikat 3. Felnek.
Nem az aknaveto gyar az ertekesito nem a torok niro hamem a honvedseg...igy a profit is a honvedsegnel landol.

• Tetszik
Reactions: zeal
Dátumokat. Mikor jön a Leo, mikor a Sárkány meg a Nomád (jó nevek :))
Meg nekem a plusz 4 Zlin is új volt.
Pkusz a 2 4x4 hez javito karbantarto bazis es fejlesztesi lehetoseg./ezek eddig csak a mi talalgatasaink targyat kepeztek bejelentve ebbe a formaba nem volt meg./igazabol a tobb szazas db szam se /ugye eggyesek csak a 19 ben leadott tucat+ os megrendelest gondoltak a teljes mennyisegnek./

• Tetszik
Reactions: ibanez de bobadilla
Pkusz a 2 4x4 hez javito karbantarto bazis es fejlesztesi lehetoseg./ezek eddig csak a mi talalgatasaink targyat kepeztek bejelentve ebbe a formaba nem volt meg./igazabol a tobb szazas db szam se /ugye eggyesek csak a 19 ben leadott tucat+ os megrendelest gondoltak a teljes mennyisegnek./
Egyébként ma volt V4 - Törökország egyeztetés.... Csaxólok.

Hogy is mondjam nem
Hmmm...hmm...végül is Pápára tervezve van egy századnyi vadásznak új állóhely...meg egyébként is folyamatosan fejlesztenek (pl pályahosszabbítás).. :rolleyes:

Hmmm...hmm...végül is Pápára tervezve van egy századnyi vadásznak új állóhely...meg egyébként is folyamatosan fejlesztenek (pl pályahosszabbítás).. :rolleyes:

Azokat nem az amerikai gépeknek csinálják?

Valami közös európai taktikai helikopteres képzés lesz még Pápán, volt róla egy írás.

Mondjuk azt én sem értem mit rugózik ezen Viktor gyakorlatilag marginális összegről van szó.

Ilyenkor esetleg segíthet, ha képzeletbeli a helyzet fordítottja szerű forgatókönyvet elképzelünk. Mondjuk Mo. átdob a norvégokhoz szabotőr illetve diverzáns egységeket. A cél az alkotmányos rend megdöntése - természetesen az éppen regnáló norvég rezsimmel egyetemben. Azzal a részével nem lenne gond, hogy a "fedőtevékenység" -nek, mint civil egyleteknek lennének kommunikálva - az a része teljesen OK. Mindennek finanszírozását a norvég(oknak jogosan járó) pénzekből gondolnánk. Az a része is legyen tiszta, hogy ezen rendszeres összegek nagyságrendje a norvég államháztartás nagyságrendjéhez viszonyítva csekély (reflektálva a felvetésedre). Cserében természetesen elvárjuk, hogy ehhez a norvégok asszisztáljanak és értetlenkedésünket fejeznénk ki, ha valaki ezzel kapcsolatban aggályát fejezi ki ...

El tudod képzelni? Én nem. Na ugye ...

:)

Ilyenkor esetleg segíthet, ha képzeletbeli a helyzet fordítottja szerű forgatókönyvet elképzelünk. Mondjuk Mo. átdob a norvégokhoz szabotőr illetve diverzáns egységeket. A cél az alkotmányos rend megdöntése - természetesen az éppen regnáló norvég rezsimmel egyetemben. Azzal a részével nem lenne gond, hogy a "fedőtevékenység" -nek, mint civil egyleteknek lennének kommunikálva - az a része teljesen OK. Mindennek finanszírozását a norvég(oknak jogosan járó) pénzekből gondolnánk. Az a része is legyen tiszta, hogy ezen rendszeres összegek nagyságrendje a norvég államháztartás nagyságrendjéhez viszonyítva csekély (reflektálva a felvetésedre). Cserében természetesen elvárjuk, hogy ehhez a norvégok asszisztáljanak és értetlenkedésünket fejeznénk ki, ha valaki ezzel kapcsolatban aggályát fejezi ki ...

El tudod képzelni? Én nem. Na ugye ...

:)
Persze ha mi avatkoznank be mas orszagok belugyeibe az csumya dolog lenne ha a mi belugyeinkbe avatkoznak be az nem gaz itthon par embernek... /igazabol nem baj ha mas orszag beavatkozik a belugyeinkbe csicskit mimket reszben gyarmatosit csak a legalisan megvalasztott tobsegi kormanynak ne legyen jo.../

Ha erosek akarunk lenni nemzetkozi vagy legalabbis europai de minimum kozepeuropai porondon a fuggetlen allam minimumat teljesitenunk kell senki ne avatkozzon a belugyeinkbe mert az a mi szuveren jogunk. /az imf is az orszagok belugyeibe avatkozik csak az meg pofatlan is mert kamatot ker mindezert./
Mint ahogy neked se avatkozzon be a maganeletedbe egy olyan ember akinek fizetesi kotelezetsege van veled szembe./ne o momdja meg mire koltsd a penzt azt meg plane ne mondja meg hogs magadnak arto szerekre keszitmenyekre koltsd mert kulonben nem adja meg amit kotelezetssegebol adodoan fizetmie kell neked./ teszem azt ha lenne kiado lakasod nehogy mar az alberlo mondja meg meregre kabitoszerre kell koltened az alberletbol befojt osszeg egy reszet.../

Én is így gondolom de mivel nagyon esélyes a Nasams,szerintem még mindig harcolnak a norvégokkal,biztos vagyok benne,hogy még azért nem jelentették be mert még Viktornak nem sikerült megállapodnia Amundsenékkel a norvég alap pénzeinek ellenörzéséről.

Biztos hogy a norvégokkal harcolnak? Az amerikaiak üzengetnek rendszeresen, hogy nem kellene a kínaiakkal üzletelni, nem kellene az oroszokkal haverkodni. Gyuri bácsi sem biztos hogy önállóan cselekvőképes, lehet hogy a CIA "bábozik" vele stb...

Igen a fejlesztőbázis érdekesen hangzik.
A kiképzőgépek számának a növelése, sztem a vadászgépek duplázását vetíti előre 2026 után.

Jövő évtől évente ~10 repülőgépvezető végez a NKE-n. Valamin reptetni kell őket már az alapképzés során is. (az NKE oldalán valahol ott a tanmenet, hogy melyik félévben mennyit repülnek) Utána meg a Zlin a legolcsóbb puffer. Majd repülnek ezen évekig, amíg kiderül hogy mi lesz belőlük...

• Tetszik
Reactions: SilvioD
"Júliustól folyamatosan érkeznek a Magyar Honvédséghez a Leopard 2 A4 típusú, kiképzésre szánt harckocsik"
Azért azt a 12db-ot illene 1 fuvarral lehozni....
De legalább tudjuk, hogy legkésőbb július31.-ig beérkeznek az első Leo-k :)

Úgy tudtuk, hogy havi 2 db jön júliustól decemberig. Egyrészt itthon sok mindent kell még kialakítani a fogadásukhoz, másrészt a németeknek is kell idő a felújításhoz. Szerintem kb. a felével lehetnek most kész.