Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 703
14 759
113
68 milliárdba került, de végül csúcsra ért Orbán futballhóbortja
https://foci.444.hu/2020/06/27/68-milliardba-kerult-de-vegul-csucsra-ert-orban-futballhobortja


Kiesett a Debrecen, a pályára rohanó, feldühödött szurkolók lerángatták a mezt a játékosokról

A hajdúsági klub az elmúlt két évtized legeredményesebb hazai csapata volt, 2004 óta hét bajnokságot nyertek, igaz a legutóbbit 2013-14-ben, voltak a BL- és az Európa-liga főtábláján is. Még az előző szezonban is bronzérmesek voltak.

https://foci.444.hu/2020/06/27/kies...t-szurkolok-lerangattak-a-mezt-a-jatekosokrol
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 605
16 306
113
Egyszerű ember vagyok. Összevetettem a vagyontárgyaimat 2010 előtt és után. Mázli, h kb. ugyanannyi dolgos évet jelent...khm. engem nem győztetek meg :)
Rápillantottam statisztikára is...tudom, haladó gondolkodó az anyjának sem hisz, ezért nem a ksh-ra (apropó...ki is hamisított adatot, amitől a 230 ft-os euróról napok alatt 317-re esett a forint?!) hanem nemzetközire...továbbra sem meggyőző, amit írtok. Lehet szeretni-nem szeretni a jelenlegi kormányt, de egyenlőséget tenni a válság előtti évben 0%-os gdp-t produkáló baloldali gazdasági "zsenik", meg a Varga féle kurzus közé, inkább humoros. Főképp, h a jelenlegi ellenzék a médiájával (külkeres Bochkor, cenzor Boros...soroljam?) az elsikkasztott rendszerváltás haszonélvezői. Lásd "Az ügynökök a paradicsomba mennek" c. filmet.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 106
113
Egyszerű ember vagyok. Összevetettem a vagyontárgyaimat 2010 előtt és után. Mázli, h kb. ugyanannyi dolgos évet jelent...khm. engem nem győztetek meg :)
Rápillantottam statisztikára is...tudom, haladó gondolkodó az anyjának sem hisz, ezért nem a ksh-ra (apropó...ki is hamisított adatot, amitől a 230 ft-os euróról napok alatt 317-re esett a forint?!) hanem nemzetközire...továbbra sem meggyőző, amit írtok. Lehet szeretni-nem szeretni a jelenlegi kormányt, de egyenlőséget tenni a válság előtti évben 0%-os gdp-t produkáló baloldali gazdasági "zsenik", meg a Varga féle kurzus közé, inkább humoros. Főképp, h a jelenlegi ellenzék a médiájával (külkeres Bochkor, cenzor Boros...soroljam?) az elsikkasztott rendszerváltás haszonélvezői. Lásd "Az ügynökök a paradicsomba mennek" c. filmet.
Én ugyan ezt látom, tolvaj a mostani eresztés is, de hát ha jobban él a családom, akkor inkább ők mint Kurcsány, vagy a felesége...
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 982
14 076
113
Keresztanyám nyugdíja 2010-ben 68e HUF.
2014-ben 124e HUF.
Most sem rossz kedvű nyugdíj-fizetési nap után, sem hónapok utolsó hetein.


Választások után nem kapnak osztrák/egyéb külföldi Ép-ip- és egyéb cégek "siker-díjat".
Azért az a p ar raklapnyi Nokiás doboz és a Strabag Demokratak Szövetsége "beégett", nem csak nekem.
A stadionok a tizedébe nem kerülnek, mint a deviza-hitel csomagolású uzsora(-rabszolgaság ) ! ! !
Magyar cégek építik a 80-95%-ban a stadionokat.

Undorító mikor a magát "nagy generációnak" nevező értelmiség kb. 85%-a "testületileg" közgazdasági hazaáruló!
...a művésznek álcázott propagandistáikkal együtt ! ! !
...a "gender-semleges"( ! ! ! ) óvoda-ötletükkel együtt ! ! !
...is...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
2 szó:
Megélhetési bűnözés.

Soha többé ilyen kormányt. Aki akkoriban élt a keleti részeken és ellopták a kertjéből a gyümölcsöt, majd a fát is az ezeket nem kivánja vissza. Haverom nagyanyjának még be is szólogattak a barnák, hogy milyen finomak a csirkéi.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 836
113
Hülyeség? Te viccelsz? A haderőfejlesztést hozod példának, miért nem rögtön a tűzoltóságot - végül is kevés embernek van szüksége rájuk az életében.. A honvédség egy hasznos dolog. Háborúban védi az országot, békében meg besegít amikor katasztrófahelyzet van. A focinak mi haszna van?

Engem rohadtul nem érdekel, hogy ki milyen top csapatot szüntet meg. Az, hogy helyi szinten minimálisan támogatja a sportot és ad sportolási lehetőséget az állam vagy az önkormányzat az teljesen jó. Csak ésszerűen kell csinálni.. Semmi gond nincs azzal, és fel se merülne az emberben, hogy felhozza, ha egy olyan városban ahol egy kibérelhető tornaterem sincs, építenek egy csupasz focipályát a fiataloknak, vagy egy konditermet stb. Vajon mennyibe kerülne? Pitiáner összegbe, ha van rá igény és pénz miért ne..

De egy top csapat tartsa fent magát. Sőt, nem csak top csapat hanem mindegyik. Menjen üzleti alapon. Ha egy kisgyerek vagy fiatal felnőtt focizni akar jó ha van egy hely a falu szélén, de ahhoz, hogy Jóska Pista a havi kétmisis fizetésével az én adómból épített csilliárdos stadionban csináljon úgy mint aki focizik, hogy az a 9000 ember jól szórakozzon rajtuk, meg a másik 30 részeg balfaszt kergető rohamrendőrökön az túlzás.

Kivéve persze akkor ha olyan országban vagyunk ahol már nincs másra költeni mert minden tökéletes.
Konkrétan én is államat kerestem a földön. Biztosítás jellegű kiadásokat vet össze szórakoztatással. Röhej...

.
A haderőfejlesztési ezerszer hasznosabb mint a foci, de nem is állitottam az ellenkezőjét!
De a kolléga szerint (@Heim) adófizető forintokat olyanra költsünk, amivel ő egyetért. Azért ezt hoztam fel, mert itt ezzel kb. mki egyetért, de az ország többsége nem. Tehát lehet ha az ország közvéleményén múlna kivont huszárkardon kívül mas nem jutna.

Egyébként a helyi közösség véleménye a mérvadó. Sztem helyben ezt anno tamogatták Debrecenben.

Üzleti alapon mhol minden sport meghal itt térségben. Ehhez kis ország vagyunk. Talán a foci még a leginkább bírná egy alacsony szinten, más sportágban egyszerűen profi sporthoz nincs elég bevétel. Az európai top csapatok meg helyi milkiárdosok hobbija, mert ott működhetne piaci alapn, de nem megy, mert a fizetések annyira elszálltak. PL. egy Gazprom szponzoráció sem üzleti alapon támogat egy német focicsapatot. Nem vesz a Gelsenkircheni lakos több gázt, mert a Gazprom támogatja a Schalket. Mégis szponzorál, talán többet fizet egy csapatnak, mint nálunk a fél NB1 költségvetése. Miért? Nagypolitika...
Szóval a dicső Nyugaton sem üzleti alapon működik a foci.

Sztem a tömegsportot ne keverjük a versenysporttal. Egyértelműen az előbbi hasznos és egy ország testi egészsége alapján fontosabb is. Ezen nincs vita.
A versenysport nézőket szórakoztat, egy lelki pluszt adhat, rohadt jól összeránt egy közösséget Jópár éve mekkora közös buli volt a foci EB!!!

A balhézás a stadionokból meg lényegében kisoirult. Ez a tegnapi egy nagyon lightos egyedi ellenpélda volt.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Vannak korrekt információk is, csak ha az átlagember tízszer, százszor annyi propagandát kap a kormányoldalról, akkor idővel azoknak hisz, nem a saját szemének. Lám, te is elhiszed, hogy a ballib alatt volt adóemelés, áremelkedés és adósságemelkedés, holott alapvetően épp pont fordítva történt. Az egyik helyen látványosan csökkent egy kicsit egy adón a kormány, két-három másik helyen meg suttyomban emel és máris azt hiszi az átlag polgár hogy jól járt. Persze mostanra például a nyugdíjasok kezdik felfogni, hogy szépen elinflálják a nyugdíjukat. A valóság előbb-utóbb szembe jön. Persze a kormány reméli, hogy nem. Akárcsak 2002 után a ballib kormány.

Az meg hogy esetleg nálatok szokás a hazudozás, abból nem következik, hogy mások is hazudnak. A kettős mércét a nem kormánypárti médián kéred számon, holott látványosan fordított a helyzet. A nem kormánypárti médiáknál ez természetes:


Hát jól felültél háttal a körhintára ! Kis hazánkban még mindig egy jó 20% többségben van a ballib média ! Európában meg kb 80% az előnye ! Az EU parlamentből és bizottságokból meg nem is jön más mint a balliberálisok hülyesége ! Én nem hiszek senkinek csak a saját szememnek és a szánoknak ! És addig amíg IMF kölcsön kellett (14 000mrd Ft több év alatt ) ahhoz , hogy Fletóék kitudják fizetni az állami kötelezettségeket és még így is egy zsíros paraszthajszálra voltunk a fizetésképtelenségtől addig nem is lehet összehasonlítani azzal ami ma stabilitás van ! Ezért nem tudnak mogyorózni minket mert nem vagyunk kiszolgáltatva nekik !

"A kötelező magánnyugdíj" az Szadesz kényszerképzete volt , a képlet arról szólt , hogy az állami nyugdíj alapot osszuk meg , hogy a multinacionális biztosító társaságok is jól járjanak . Persze a felelősség továbbra is az államé maradt mert a tényleges nyugdíjat azt az állam fizette volna a piaci biztosítók csak lefölözték volna egy részét a többit meg oldja meg az állam . Ez a trend volt 2007-2010-ig amikor mínuszosak voltak a hozamok . Na ezt nem engedte OV és egy huszár vágással vissza vette a vagyont ami nem hozta azokat a számokat amiket ígértek( a válságra mindent rá lehetett fogni ) és az államra tukmálta a veszteségek finanszírozását . És ezzel együtt még egy nagyot lépett ezzel mégpedig azt , hogy végtörleszteni tudta az IMF hitelt így a szar hiteltől és a politikai belepofázástól is megszabadult . Az tény , hogy a kommunikáció nem volt túl fényes és ezt nem magyarázták el az embereknek és mindenki szentül hitte , hogy neki névre szóló megtakarítása volt . Kérdem én milyen megtakarítás az amit sosem látok és sosem rendelkezek felette majd csak akkor amikor azt az állam által kifizetett nyugdíjként kézbe veszem !

Az inaktívak ellátó rendszeréről se tudsz sokat csak sztereotípiákat puffogtatsz . A nyugdíjak infláció követése törvénybe vagyon iktatva , plusz jön hozzá minden évben egy kis plusz innen onnan ! A nyugellátó rendszerek nem csak itthon vannak túlterhelve . Még a nagy és bezzeg Németországban is gondot okoz és ott sincs kolbászból a kerítés , nem ok nélkül él egyre több nyugati nyugdíjas Magyarországon .

A hazudozásról meg csak ennyit "Hazudtunk , reggel , délben és esete........!"
vagyis ha kivonod a manyup lopást, az EU támogatásokat, extra adókat stb - amik 2010 után álltak rendelkezésre - akkor szépen látszik, hogy az orbáni gazdaságpolitika semmivel sem jobb, mint a ballib. Ha azt is nézzük, hogy mire lett volna lehetőség, milyen tartalékok maradtak, akkor még rosszabb is. Társadalompolitikában meg - oktatás, szociális rendszer stb - egyértelműen rosszabb. Sajnos muszáj leírnom a gyengébbek kedvéért, hogy nem arról van szó, hogy a ballib nem kúrta el. De elkúrta. Csak a Fidesz folytatta. Te mégis a ballib ellenzéktől félsz. Miközben az ellenzék egy része jobboldali. A 2010 előtti "lib" meg már nem is létezik.


Egy pár hete részletesen levezettem , hogy az EU támogatások éves szintre lebontva a GDP-nk 3-4% teszik ki , az extra adók meg annyira igazak , hogy az általános adóteher folyamatosan csökken . Ja , hogy az adó elkerülést gyakorlatilag kivégezték és sokkal hatékonyabb az adó behajtás/befizetés úgy , hogy a NAV sokkal vállalkozó barátabb lett az tényleg bagatel és szóra sem érdemes .

Az Orbáni gazdaságpolitikát nem szavakban hanem számokban lehet mérni ! Minimális államháztartási hiány (Európa legjobbjai között) , stabil költségvetés , növekvő tartalékok , minimalizált deviza adósság , a hitelminősítők folyamatos felminősítése , a folyamatosan növekvő bérek, a soha nem látott alacsony mértékű munkanélküliség , a hihetetlen a világon egyedül álló családtámogatási rendszer , a folyamatosan növekvő GDP (EU átlag felett jóval az élmezőnyben ) és ez által a GDP arányos állam adósság csökkenés , azt csak halkan említem meg , hogy az elmúlt 10 évben azt a szót , hogy megszorítások nem is hallottam .

Továbbá az is az Orbáni elhibázott gazdasági politika eredménye , hogy az ország összes stratégiai szolgáltatója ismét állami kézben van pont mint az állami vállalatok többségi tulajdona .

Még a sokat szidott egészségügyben is sikerült előbbre jutni még ha ezt sokan nem akarják elismerni bár itt még van hová fejlődni .


Egyetlen egy gondolatoddal tudok egyetérteni az az oktatás mert amikor a '90-es évek végén bejöttek a világ banki oktatás hülyeségei azokat nehéz kiűzni a rendszerből és ez miatt tényleg átlag alatti . De a mostani új irányba ami gyakorlatilag a régi oktatási rendszer modernizált változata azaz , hogy legyen megint tisztességes szakmunkás képzés akár szakközépiskolai/technikumi szinten és a tanárok is nőjenek fel a feladathoz az szerintem jó lesz !
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 836
113
Debreceniként én azt mondom,hogy hála istennek,hogy kiesett a loki,hátha ezzel elindul a klub a megújulás útján,mivel Szima csak annyi pénzt rakott a csapatba amitől az ép,hogy csak elketyegett,effektíve a csapatból élt na már most az NB2-n ez már nem működik,és mivel az önkormányzatnak 25%részesedése van a csapatban kíváncsi vagyok mit lépnek,mivel eddig sem volt felhőtlen a viszonyuk Szimával. Amúgy a lokinak a múlt évben volt egy véletlenül kifutott eredménye amikor bronzérmesek lettek, de előtte már bizony a portugál kókler tevékenysége idején már megcsapta a lokit a kiesés szele,akkor még megmenekült,de igazából csak idő kérdése volt,hogy a loki mikor fog kiesni.Ez a építsünk a debreceni fiatalokra koncepció nem működött,mivel a debreceni akadémiáról kikerülő játékosok egy kevés kivételtől eltekintve még ezt a harmatgyenge Nb1 -s színvonalat sem ütik meg.De azért belegondolva a következő szezonban a 12 csapatos NB1-n igazán veretes csapatok fognak szerepelni úgy mint Felcsút,Mezőkövesd,Kisvárda,Paks,Budafok,miközben az NB2-n ott lesz pl a Debrecen,Szeged,Nyíregyháza,Szeged,Pécs,Szombathely,Győr ebből is látszik mennyire természetellenesen eltorzult a magyar futball.A szurkolókra is kitérve,szerintem az igazi szurkolók ilyenkor együtt sírnak a csapattal és nem rontanak be a pályára,hogy letépjék a játékosokról a mezeket,ebben az a különösen érdekes,hogy akik letépték a játékosokról a mezeket azok a debreceni ultrák voltak akik gyakorlatilag eddig azzal bojkottálták a Debrecen meccseit,hogy nem mentek ki a meccsekre,most meg amikor megjelentek a vége az lett,hogy letépkedték a játékosokról a mezeket,az én szememben ők nem szurkolók.
,
Annyi hogy ez a játékosbaszogatás a pályán bunkóság volt, viszont mhol az ultrák adják a hangulatot, ők is kellenek egy jó meccshez.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Annyi hogy ez a játékosbaszogatás a pályán bunkóság volt, viszont mhol az ultrák adják a hangulatot, ők is kellenek egy jó meccshez.
Az a bunkóság, hogy néhány balhézó ember miatt egyesek azonnal elkaszálnák a focit. Az ilyen általánosítás valahogy fel sem tűnik a sok önkéntes jogvédőnek... :rolleyes:

A "kivéreztetett Budapesten" miért épül atlétikai stadion? Sok 10, vagy mire elkészül 100 mrd forintért... :oops:
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 836
113
Hát jól felültél háttal a körhintára ! Kis hazánkban még mindig egy jó 20% többségben van a ballib média ! Európában meg kb 80% az előnye !
Európa. Én 2015ben Németországban éltem, amikor a menekülthiszti volt. Lehet szegényes volt a kábelkínálatom, de az egyoldalú állami migrisimogató propagandán kívül nem volt más a tévében. És nem volt olyan, hogy más adóra kapcsolsz, ahol van willkommenskritikus vélemény is. Nálunk azért ez mindig adott.
Nemetországban fullba tolt állami migrisimogató hirdetések, milyen faszán dolgoznak, ők termelik ki a nyugdijasok emelt nyugdíjat stb. Egyoldalú híradók és vitaműsorok, az M1 megnyalta volna mind a 10 ujját!! Lehet onnan kopizták.

Egyébként megszólaltatták szökőévenként a bevándorlásellenes AFD-et is. Persze nem migransügyben. Csak vélt vagy valós pártbotrányok alkalmával. ( helyi hatalmi vetélkedés, penzügyi botrány stb.)

A legszebb a német média működésére az volt, amikor Münchenben több fiatalt köztük egy magyart is lelőtt egy fegyveres merénylő. Ezt nem iszlám, bevándorló terrorizmusnak adták el, hanem szélsőjobboldali merényletnek. Persze kiderült egy iráni származású bevándorló volt a merénylő, nah akkor meg jött az elhallgatás.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and ogretankHU

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 836
113
Részemről oké. Hiszen Magyarországnak egyetlen focistára vagy kézilabdázóra sincs szüksége, ellenben katonák, rendőrök, tanárok és orvosok kellenek!
Teljesen korrekt vélemény. Én másképp gondolom. Csak ne kergessük magunkat olyan álomba, hogy üzleti alapon működőképes a térségben a versenysport.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 060
2 769
113
Teljesen korrekt vélemény. Én másképp gondolom. Csak ne kergessük magunkat olyan álomba, hogy üzleti alapon működőképes a térségben a versenysport.

1. A horvàt focit -elvileg- az utánpótlásnevelés tartja el (kinevelik/eladjâk a fiatalokat).
2. A mai magyar rendszer legnagyobb problémája h nincs teljesítménykényszer főleg csapat szinten. A semmire -pofára, szimpátia alapon- megy a pénz, és így nem is kell teljesíteni, nincs szakmai munka.
3. Akár toljuk a pénzt a fociba, ha erre van igény, csak nincs látszatja a játékban!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 366
31 653
113
Hát jól felültél háttal a körhintára ! Kis hazánkban még mindig egy jó 20% többségben van a ballib média ! Európában meg kb 80% az előnye ! Az EU parlamentből és bizottságokból meg nem is jön más mint a balliberálisok hülyesége ! Én nem hiszek senkinek csak a saját szememnek és a szánoknak ! És addig amíg IMF kölcsön kellett (14 000mrd Ft több év alatt ) ahhoz , hogy Fletóék kitudják fizetni az állami kötelezettségeket és még így is egy zsíros paraszthajszálra voltunk a fizetésképtelenségtől addig nem is lehet összehasonlítani azzal ami ma stabilitás van ! Ezért nem tudnak mogyorózni minket mert nem vagyunk kiszolgáltatva nekik !

"A kötelező magánnyugdíj" az Szadesz kényszerképzete volt , a képlet arról szólt , hogy az állami nyugdíj alapot osszuk meg , hogy a multinacionális biztosító társaságok is jól járjanak . Persze a felelősség továbbra is az államé maradt mert a tényleges nyugdíjat azt az állam fizette volna a piaci biztosítók csak lefölözték volna egy részét a többit meg oldja meg az állam . Ez a trend volt 2007-2010-ig amikor mínuszosak voltak a hozamok . Na ezt nem engedte OV és egy huszár vágással vissza vette a vagyont ami nem hozta azokat a számokat amiket ígértek( a válságra mindent rá lehetett fogni ) és az államra tukmálta a veszteségek finanszírozását . És ezzel együtt még egy nagyot lépett ezzel mégpedig azt , hogy végtörleszteni tudta az IMF hitelt így a szar hiteltől és a politikai belepofázástól is megszabadult . Az tény , hogy a kommunikáció nem volt túl fényes és ezt nem magyarázták el az embereknek és mindenki szentül hitte , hogy neki névre szóló megtakarítása volt . Kérdem én milyen megtakarítás az amit sosem látok és sosem rendelkezek felette majd csak akkor amikor azt az állam által kifizetett nyugdíjként kézbe veszem !

Az inaktívak ellátó rendszeréről se tudsz sokat csak sztereotípiákat puffogtatsz . A nyugdíjak infláció követése törvénybe vagyon iktatva , plusz jön hozzá minden évben egy kis plusz innen onnan ! A nyugellátó rendszerek nem csak itthon vannak túlterhelve . Még a nagy és bezzeg Németországban is gondot okoz és ott sincs kolbászból a kerítés , nem ok nélkül él egyre több nyugati nyugdíjas Magyarországon .

A hazudozásról meg csak ennyit "Hazudtunk , reggel , délben és esete........!"



Egy pár hete részletesen levezettem , hogy az EU támogatások éves szintre lebontva a GDP-nk 3-4% teszik ki , az extra adók meg annyira igazak , hogy az általános adóteher folyamatosan csökken . Ja , hogy az adó elkerülést gyakorlatilag kivégezték és sokkal hatékonyabb az adó behajtás/befizetés úgy , hogy a NAV sokkal vállalkozó barátabb lett az tényleg bagatel és szóra sem érdemes .

Az Orbáni gazdaságpolitikát nem szavakban hanem számokban lehet mérni ! Minimális államháztartási hiány (Európa legjobbjai között) , stabil költségvetés , növekvő tartalékok , minimalizált deviza adósság , a hitelminősítők folyamatos felminősítése , a folyamatosan növekvő bérek, a soha nem látott alacsony mértékű munkanélküliség , a hihetetlen a világon egyedül álló családtámogatási rendszer , a folyamatosan növekvő GDP (EU átlag felett jóval az élmezőnyben ) és ez által a GDP arányos állam adósság csökkenés , azt csak halkan említem meg , hogy az elmúlt 10 évben azt a szót , hogy megszorítások nem is hallottam .

Továbbá az is az Orbáni elhibázott gazdasági politika eredménye , hogy az ország összes stratégiai szolgáltatója ismét állami kézben van pont mint az állami vállalatok többségi tulajdona .

Még a sokat szidott egészségügyben is sikerült előbbre jutni még ha ezt sokan nem akarják elismerni bár itt még van hová fejlődni .


Egyetlen egy gondolatoddal tudok egyetérteni az az oktatás mert amikor a '90-es évek végén bejöttek a világ banki oktatás hülyeségei azokat nehéz kiűzni a rendszerből és ez miatt tényleg átlag alatti . De a mostani új irányba ami gyakorlatilag a régi oktatási rendszer modernizált változata azaz , hogy legyen megint tisztességes szakmunkás képzés akár szakközépiskolai/technikumi szinten és a tanárok is nőjenek fel a feladathoz az szerintem jó lesz !
Hát jól felültél háttal a körhintára !
Mo-on gyakorlatilag NER média van.Az az adófizetők pénzén fentartott állami és magán NER média agitprop agymosásátol Göbbels sirna gyönyörűségében......Éertelmes ellenzéki(ATV egy klasszikus "értelmiségi"gittegylet),vagy pártatlan média gyakorlatilag nincs.Hatalom ügyel is rá,hogy ne tudjon kialakulni.
Drága kötvénykibocsajtással,és regressziv,igen negy adóterheléssel dolgoznak a "fiuk".Azonkivűl igen sok EU pénzből,ami anno nem volt.Valamint megnyilt az EU munkapiac,ami minimum félmilió embert szivott fell,és jelentős pénzhazautalást jelent.Ez sem volt 2012elött.Ehez képest a gazdaság valós növekedése,az életszinvonal emelkedése elmarad a környező országokhoz képest.NER gazdagszik,nem az ország.
A látványos béremelés,mejd annak diszkrét elinflálása meg már az első vajdaságban is gyakorlat volt.
Nyugdijalapok szimplán eltüntek.Hol az a pénz?(NERzsebben,köztörvényesitett lopás)
-Ne azt figyeljék,amit mondok,hanem amit teszek...(magyarán,hazudok mint a vizfolyás,de nem számit,amig azt teszek amit akarok)
-Lopunk.Oszt akkor mi van?(az államdiktatúra alapja,hogy mindhárom hatalmi ág egy kézben van,igy úgysem fog senki felelőségre vonni)
Az állami,momentán NER tulajdont jelent-lopohely.Rendre az adófizetői pénzeket elnyelő fekete lukak.
Lehetne folytetni,de minek?Agymosott és mesterségesen megosztott társadalom lettünk,ahol az érdemi vita is gyakorlatilag lehetetlen(oszd meg és uralkodj rajta)
Orbán ugyan az nekünk,mint Somoza Nicaraguának-csak kifinomultabbak a módszerek.
Ez egy modernizált bolsevik tolvaj rendszer.Szépen meg van konstruálva,még az ellenzéki szerepet is jol beleszőtték.(az MSZP sehol nem lenne,ha az állami pénzek nélkül sehol nem lenne).Ha egy komoly ellenzéki erő megjelenik,azt állami hatalmi-adminisztrativ eszközökkel tönkreteszik.
Rendszerporobléma.Az államszervezeti rendszert kéne már végre leváltani.
A sereg pontosan jellemzi ezt a mandarin rendszert.Dupla annyi tintahuszár,mint katona.Több a tábornok,mint a bevethető szakasz.Ilyen az egész állami rendszer.A NER is ezért tud létezni.Ez a talláros nemesi rendszer,bármilyen politikai hatalmat kiszolgál az egzisztenciájáért.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 836
113
1. A horvàt focit -elvileg- az utánpótlásnevelés tartja el (kinevelik/eladjâk a fiatalokat).
2. A mai magyar rendszer legnagyobb problémája h nincs teljesítménykényszer főleg csapat szinten. A semmire -pofára, szimpátia alapon- megy a pénz, és így nem is kell teljesíteni, nincs szakmai munka.
3. Akár toljuk a pénzt a fociba, ha erre van igény, csak nincs látszatja a játékban!
Még a 90-es evek előtt a jugoszlavok a csapatsportokba tolták a pénzt, mi a olimpiai egyéni érmekbe.
13 évesen több mint 3 évnyi intenzív napi edzéssel, heti 2szer reggel-este is, lementünk Szabadkára egy korosztályos meccsre. Hét góllal szoptunk, de nagyon. Erőben, gyorsaságban 13 évesen nem egy kategória volt a 2 foci. Pedig megyei szinten mi voltunk a legjobbak. Csak akikkel versenyeztünk azok voltak nagyon gyengék, nem mi olyan jók....:(

Igen, sztem az egyértelmű probléma, most meg átestünk a ló túloldalára. Gigapénzek minimális teljesítményért. Ez a probléma nem a stadion.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Hát jól felültél háttal a körhintára !
Mo-on gyakorlatilag NER média van.Az az adófizetők pénzén fentartott állami és magán NER média agitprop agymosásátol Göbbels sirna gyönyörűségében......Éertelmes ellenzéki(ATV egy klasszikus "értelmiségi"gittegylet),vagy pártatlan média gyakorlatilag nincs.Hatalom ügyel is rá,hogy ne tudjon kialakulni.
Drága kötvénykibocsajtással,és regressziv,igen negy adóterheléssel dolgoznak a "fiuk".Azonkivűl igen sok EU pénzből,ami anno nem volt.Valamint megnyilt az EU munkapiac,ami minimum félmilió embert szivott fell,és jelentős pénzhazautalást jelent.Ez sem volt 2012elött.Ehez képest a gazdaság valós növekedése,az életszinvonal emelkedése elmarad a környező országokhoz képest.NER gazdagszik,nem az ország.
A látványos béremelés,mejd annak diszkrét elinflálása meg már az első vajdaságban is gyakorlat volt.
Nyugdijalapok szimplán eltüntek.Hol az a pénz?(NERzsebben,köztörvényesitett lopás)
-Ne azt figyeljék,amit mondok,hanem amit teszek...(magyarán,hazudok mint a vizfolyás,de nem számit,amig azt teszek amit akarok)
-Lopunk.Oszt akkor mi van?(az államdiktatúra alapja,hogy mindhárom hatalmi ág egy kézben van,igy úgysem fog senki felelőségre vonni)
Az állami,momentán NER tulajdont jelent-lopohely.Rendre az adófizetői pénzeket elnyelő fekete lukak.
Lehetne folytetni,de minek?Agymosott és mesterségesen megosztott társadalom lettünk,ahol az érdemi vita is gyakorlatilag lehetetlen(oszd meg és uralkodj rajta)
Orbán ugyan az nekünk,mint Somoza Nicaraguának-csak kifinomultabbak a módszerek.
Ez egy modernizált bolsevik tolvaj rendszer.Szépen meg van konstruálva,még az ellenzéki szerepet is jol beleszőtték.(az MSZP sehol nem lenne,ha az állami pénzek nélkül sehol nem lenne).Ha egy komoly ellenzéki erő megjelenik,azt állami hatalmi-adminisztrativ eszközökkel tönkreteszik.
Rendszerporobléma.Az államszervezeti rendszert kéne már végre leváltani.
A sereg pontosan jellemzi ezt a mandarin rendszert.Dupla annyi tintahuszár,mint katona.Több a tábornok,mint a bevethető szakasz.Ilyen az egész állami rendszer.A NER is ezért tud létezni.Ez a talláros nemesi rendszer,bármilyen politikai hatalmat kiszolgál az egzisztenciájáért.
Megfogalmaznád mi az a NER? Használod de tudod is, hogy mit jelent? Mint valami szitokszó szerepel ez némely emberek szótárában. Ogre megválaszolta minden agymanesedet. Frázisokat puffogtatsz konkrétumok nélkül. Továbbra is azt mondom, hogy legyen Fidesz, inkább mint egy Dk vagy Momentum. Szerinted mit tennének az országgal? Az mszp pedig szinte mar nem is letezik.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 703
14 759
113
Hát jól felültél háttal a körhintára !
Mo-on gyakorlatilag NER média van.Az az adófizetők pénzén fentartott állami és magán NER média agitprop agymosásátol Göbbels sirna gyönyörűségében......Éertelmes ellenzéki(ATV egy klasszikus "értelmiségi"gittegylet),vagy pártatlan média gyakorlatilag nincs.Hatalom ügyel is rá,hogy ne tudjon kialakulni.
Drága kötvénykibocsajtással,és regressziv,igen negy adóterheléssel dolgoznak a "fiuk".Azonkivűl igen sok EU pénzből,ami anno nem volt.Valamint megnyilt az EU munkapiac,ami minimum félmilió embert szivott fell,és jelentős pénzhazautalást jelent.Ez sem volt 2012elött.Ehez képest a gazdaság valós növekedése,az életszinvonal emelkedése elmarad a környező országokhoz képest.NER gazdagszik,nem az ország.
A látványos béremelés,mejd annak diszkrét elinflálása meg már az első vajdaságban is gyakorlat volt.
Nyugdijalapok szimplán eltüntek.Hol az a pénz?(NERzsebben,köztörvényesitett lopás)
-Ne azt figyeljék,amit mondok,hanem amit teszek...(magyarán,hazudok mint a vizfolyás,de nem számit,amig azt teszek amit akarok)
-Lopunk.Oszt akkor mi van?(az államdiktatúra alapja,hogy mindhárom hatalmi ág egy kézben van,igy úgysem fog senki felelőségre vonni)
Az állami,momentán NER tulajdont jelent-lopohely.Rendre az adófizetői pénzeket elnyelő fekete lukak.
Lehetne folytetni,de minek?Agymosott és mesterségesen megosztott társadalom lettünk,ahol az érdemi vita is gyakorlatilag lehetetlen(oszd meg és uralkodj rajta)
Orbán ugyan az nekünk,mint Somoza Nicaraguának-csak kifinomultabbak a módszerek.
Ez egy modernizált bolsevik tolvaj rendszer.Szépen meg van konstruálva,még az ellenzéki szerepet is jol beleszőtték.(az MSZP sehol nem lenne,ha az állami pénzek nélkül sehol nem lenne).Ha egy komoly ellenzéki erő megjelenik,azt állami hatalmi-adminisztrativ eszközökkel tönkreteszik.
Rendszerporobléma.Az államszervezeti rendszert kéne már végre leváltani.
A sereg pontosan jellemzi ezt a mandarin rendszert.Dupla annyi tintahuszár,mint katona.Több a tábornok,mint a bevethető szakasz.Ilyen az egész állami rendszer.A NER is ezért tud létezni.Ez a talláros nemesi rendszer,bármilyen politikai hatalmat kiszolgál az egzisztenciájáért.

A Magyar Hang és a Válasz online + a környezetükhöz kapcsolódó youtube csatornák kb. az egyetlen függetlennek és kb. objektívnek tekinthető hírforrások.

A többi vagy NER-szolga, vagy Sorosista/brüsszelista sajtó/média.