Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem hiszem, hogy más előbb kapna a "széria" gépekből, mint az oroszok.Inkabb ez ami most van lesz az export verzio.
Ami meg majd jon, a sok ujitasal az lesz a ruszkike...
Engem Rontó Pálnak hívtak. Ők úgy látták, hogy tönkre tettem az ajándékomat, holott én a lényegi részt ragadtam meg: megnéztem, hogy működik.Nem sok játékom érte meg a 3 napos kort annó...
Hoppá! ha csak a valóságban megtörtént eseteket veszi, akkor nagyon is valós képet kap, mondjanak bármit is a felkent "szakértők" lehet nekik ezer szakirányú diplomájuk is.Ez nem baj. A baj az, ha valaki az csak Aranysast és az internetet olvasva minden szakmai hozzáértés nélkül repülési szakértőnek képzeli magát, és szakmai kérdésekben saját maga által döntőnek és 100%-nak hitt "ítéletet" hirdet - nem egyszer és nem kétszer. Ráadásul gyakran vitatkozik sokkal hozzáértőbb, sok irányból tájékozódó szakmai alapokon álló emberekkel. Csak és kizárólag ismeretterjesztő médiából szerzett információk alapján ...
Hát a Bors-ot és hasonlókat inkább meghagyom másnak, amilyen "valóságban megtörtént esetekkel" foglalkozik úgy érzem nem nekem valók. Egyébként mit árult el neked a "buborékos kabintető" fotója a Szu-57 programról?!Hoppá! ha csak a valóságban megtörtént eseteket veszi, akkor nagyon is valós képet kap, mondjanak bármit is a felkent "szakértők" lehet nekik ezer szakirányú diplomájuk is.
a Borsból is nagyon is valós tudást szerezhetsz a világról, ha helyén tudod kezelni a híreket.
Például megnézed a múlt havi képet ebben a topikban. A buborékos kabintető többet elárul a Szu-57 programról, mint az összes szakértő cikke együtt.
Hogy sehol se tartanak, és a szokásos oroszos tempót hozzák. Mint a mi egyik Mig-21esünk, aminek a két szárnya vastagsága között 5 mm különbség volt. És hogy nem tudják levetkőzni a "jó lessz az úgy" mentalitást.Hát a Bors-ot és hasonlókat inkább meghagyom másnak, amilyen "valóságban megtörtént esetekkel" foglalkozik úgy érzem nem nekem valók. Egyébként mit árult el neked a "buborékos kabintető" fotója a Szu-57 programról?!
Mondok egy példát: egy perui nő 5 éves korában egészséges gyereket szült.Hát a Bors-ot és hasonlókat inkább meghagyom másnak, amilyen "valóságban megtörtént esetekkel" foglalkozik úgy érzem nem nekem valók. Egyébként mit árult el neked a "buborékos kabintető" fotója a Szu-57 programról?!
A perui nőkkel foglalkozzanak a perui fiúk meg a nőgyógyászok (meg esetleg a Bors), de én nem ezt kérdeztem tőled.Mondok egy példát: egy perui nő 5 éves korában egészséges gyereket szült.
Ezután bárki bizonygathatja akár tíz orvosi diplomával is, hogy ez nem lehetséges, mert megtörtént.
Hogy sehol se tartanak, és a szokásos oroszos tempót hozzák. Mint a mi egyik Mig-21esünk, aminek a két szárnya vastagsága között 5 mm különbség volt. És hogy nem tudják levetkőzni a "jó lessz az úgy" mentalitást.
ilyet speciel az orvostudomány is ismer.Mondok egy példát: egy perui nő 5 éves korában egészséges gyereket szült.
Ezután bárki bizonygathatja akár tíz orvosi diplomával is, hogy ez nem lehetséges, mert megtörtént.
Hát a Bors-ot és hasonlókat inkább meghagyom másnak, amilyen "valóságban megtörtént esetekkel" foglalkozik úgy érzem nem nekem valók. Egyébként mit árult el neked a "buborékos kabintető" fotója a Szu-57 programról?!
Ez az, ami szép bullshit.Szerintem egyébként nem is nagyon erőltetik a Szu-57-es programot. Arra gondolok, hogy úgy vélik, hogy a "lopakodás" előnye gyorsan, pár év alatt elolvad a gyors radar-számítástechnikai fejlődés miatt.
Ránézve az F-22 vs F-15 és F-16C vs. F-35A-ra próbálom keresni az elvesztett képességeket, de rohadtul nem látom mik azok. Kifejtenéd mire gondolsz?radar-keresztmetszet csökkentés miatt elvesztett képességek pedig szerintük fontosabbnak tűnik, nem éri meg. .
Ez az, ami szép bullshit.
40+ éves a stealth - igen bizony az F-117 37 éve állt hadrendbe, de előtte volt demonstrátora is - és lényegében szájkaratén és nagy radaron kívül (Nyebo), semmi érdemi nincs ellene. *A Nyebo meg a mai real time világban fogalmazzunk úgy, hogy elég rövid életű lenne. A világ végéről is érzékeli minden no.1 EW rendszer és megy rá a világ összes CM-je.
*Ha valaki az IR képalkotással jön elröhögöm magam, olyan időjárás függő. Európában az év 12 hónapjából átlagban 4-5 hónapban csak a felhőzet magasságban kell repülni és game over. Ez több km vastag felhőzet is lehet. Emlékszem olaszból jöttem haza szept. első hetében 24 ezer láb táján ment be a gép a felhőbe és akkor jött ki, amikor finalon voltunk már a pálya végénél... Egy ilyen helyzetben a szajkózott IRST-t lehet a hajára kenni mindenkinek. Csak amíg az DAS az F-35-ön az elsősorban MAWS, addig ez azt jelenti, hogy ellene lényegében egy EF is vak, hiába van rajta PIRATE...
Erre: F-22 v Szu-27-30-35Ránézve az F-22 vs F-15 és F-16C vs. F-35A-ra próbálom keresni az elvesztett képességeket, de rohadtul nem látom mik azok. Kifejtenéd mire gondolsz?
- Mindkettő belső keró kapacitása elődje felett van. Az F-35A-én majdnem 2,5x nagyobb...
(LMzek: mi???)[*]Minden manőverre képesek, amire elődeik sőt, többre is.
(LMzek: az avionikát(ha van rá pénzem, és eladják nekem) abba rakom amibe akarom: EF, Raffale, F-4(G, ha már oda is írtál megemlítem a típust, kicsit "szélsőséges példa, de kedvelem a gépet)[*]Harcászati avionikát össze se mérem, mert elfog a röhögés.
A cseheknek volt sok éve egy passzív radaros technikája -amivel jó eredményeik voltak az F-22/35 kategória ellen!!!-, ami körül feltűntek az amerikaiak, és azóta "kicsit" csönd van. ??? Pl. "Illik tudni róla egy "szakmabelinek"!!!
Erre: F-22 v Szu-27-30-35
...mert "asszem" ez a reális szemben állás, nem az F-22 vs. F-15 (USAF v. Japán ??? ...)
Húúú, megint elindult a szekér. Azt tudod-e, hogy polgári ATC-nek nincs jelenleg kidolgozott procedure Stealth kategóriájú gépek kezelésére? Márpedig ha nincs háború, MINDEN légtér polgári légtér (itt Eurocontrol), vagyis ezeknek a gépeknek polgári ATC alatt kell mozogniuk. És nem, a polgári radarok nem Nyebo-k. Kell transponder, radarkép, stb... vagyis látja aki csak akarja, mert elkülőönítés kell a többi forgalomtól. Hadgyakorlaton meg lásd lentebb. Mert a másik, hogy pl. az F-35 fel van készítve multispektrum agresszor feladatokra - értsd adaptív repülésvezérlés és emisszió. Vagyis a gép úgy repül és olyan elektronikus kisugárzása van, mint egy tetszőleges ellenségnek. Na most szerinted békeidőben, még szövetségesekhez is full LO emisszióval megy? Mikor az egész világ (barát és ellenség) azon van, hogy ezeket counterelje? A gép LO adatai katonai titoknak minősülnek. Te beküldenéd full war LO emissionnel ezeket bárhová? Linkeljek képet lerongyolódott F-22-esekről, menyire szarnak a békeidős stealth karakterisztikára? Mert a 22/35 ezeket váltja - ezt nem értem.
A megrendelő a saját gépei leváltására hozott egy paraméter követelményt, amit a gépek hoztak. Ezért azokkal vetjük össze. Az orosz vasakkal meg a Red Flag-en vetik össze - vagyis nem vetik össze, hanem kidolgozzák az eljárásokat a velük való összecsapásra. És annyi. Előző generációs vassal összeveted, ellenséges vassal megnézed, milyen taktikával a legoptimálisabb. A minden manőverre való kérdéseidet AO-nak tedd fel.
Hmmm. a Bors meg a tudás.....Hogy sehol se tartanak, és a szokásos oroszos tempót hozzák. Mint a mi egyik Mig-21esünk, aminek a két szárnya vastagsága között 5 mm különbség volt. És hogy nem tudják levetkőzni a "jó lessz az úgy" mentalitást.
Jaj, te a Tamara féle városi legendára gondolsz? Egyik sem találkozott összes soha stealth géppel nemhogy az F-22/35 kategóriával...A cseheknek volt sok éve egy passzív radaros technikája -amivel jó eredményeik voltak az F-22/35 kategória ellen!!!-, ami körül feltűntek az amerikaiak, és azóta "kicsit" csönd van. ??? Pl. "Illik tudni róla egy "szakmabelinek"!!!
Kunszenten is a volt csendőrlaktanyából bevásárlóközpont lett, annyi volt a kitétel, hogy az utcafront felőli falak maradjanak meg. A bontáskor vittem anyámékhoz olyan téglát amibe a Szent Korona volt dombornyomva.@molnibalage Nézd meg ezt az épületet. A régi házból csak a külső falai maradtak meg (szó szerint, a belső födémek sem), belül minden modern. Az utca-, és városkép nem változott (de, mivel a külsőleg-belsőleg lepukkant épületet teljesen rendbehozták). Pécsett nézd meg a Zsolnay Negyedet... Lehet jól is csinálni.