A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
A közvélemény többségének szemében minden egyes haderőre költött Ft. pazarlás. Úgyse lesz háború vagy a magyar haderő 5 perc után úgyis kapitulál.

Egy bizottsági ülés mínuszos hír, nem oszt nem szoroz. Max a luxuskormánygépezés.

Szerintem ezen egy profi és hatékony kommunikációval gyorsan lehetne változtatni,nem kellene mást csinálni,csak amennyire lehet pontosan tájékoztatni a közvéleményt,hogy a haderő fejlesztésen belül mit miért tesznek és külön hangsúlyozni,hogy bizony már elmúltak azok az idők amikor egy víztisztító alakulattal meg tudtuk váltani a NATO tagságunkat és bizony tetszik vagy nem tetszik kőkeményen rá kell költenünk a GDP 2%-t a honvédségre ha a NATO tagjai akarunk maradni,csak ennyit kellene tenni,hogy a változtassanak a haderő fejlesztés negatív megítélésén.Ezzel szemben mit csinálnak akkora arccal,amely lassan már a Kárpát medencébe sem fér be,mindenkivel közlik aki csak egy kicsit is érdeklődik a honvédség beszerzéseivel kapcsolatban,hogy kapják be,semmi közük hozzá,hogy mire akarnak elkölteni több ezer milliárd forintot,esetleg annyit csinálnak,hogy a nagyobb beszerzésekről kiadnak egy lakonikusan szűkszavú távirati stílusú közleményt.Hihetetlen módon ennek az ország szempontjából különösen fontos programnak a kommunikációját sajnos a Fideszre nagyon is jellemző arroganciával képesek teljesen elcseszni.Holott a magyar honvédség hatékonyságának egyik alappillére a honvédség társadalmi támogatottsága amit ilyen kommunikációval pontosabban annak teljes körű hiányával nagyon hatékonyan lehet rombolni.:(
 
K

kamm

Guest
Ja, mert a te hozzászólásod az mi volt?

Kicsit sem vagy eltévedve. Á, dehogy. :mad:

Jol vagy, öreg?

En itt elek husz eve es politizalok. En leirtam, mi a helyzet vis-a-vis military beszerzések.
A legtobb embernek itt halvanylila lovese nincs az amerikai politikarol altalaban sem, nemhogy az orbani politika vegtelenul elhanyagolható jelentosegerol ideat (mint irtam, max mint elrettento avagy idealis peldanak citaljak, mindket oldalon ritka szelsosegkent.)
Ezzel lehet egyet nem erteni, akarmi, de hogy en lennek "eltevedve", az viccesen ostoba reakcio... ez nem az en velemenyem, ez egyszeregyszeruen a szitu ideat, ezert értelmetlen egyaltalan foglalkozni tul sokat az amerikai valasztasokkal meg politikaval a HM kapcsan.

Szívesen.

Ha ezt fel sem birod fogni, akkor inkabb ne szólj be szerintem, mert csak a fogalmatlansagodat arulod el (engem megsérteni ugysem tudsz, mert ahhoz egy színvoszínvonalat meg kell ütni.)
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Wilson

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Senki nem tud semmit, de azért az elvtársak egyből orbánoznak és NER-eznek oldalakon át... Szép. :rolleyes:

OFF: Azért mégis csak egy gimnáziumi KISZ-titkárról van szó, ha már elvtárs.... Itt maximum Olvtársak vannak!
Mégis csak a NER az, ahol Orbán egy személyben dönt mindenről, mint anno az elvtársak.A Borkai-botrány után is megállt a tudomány a Fideszen belül, mert Orbán épp külföldön volt, az itthon lévők meg egymással ellentétesen akartak lépni, mert egyszerűen nem volt kialakult rendszer arra az esetre, ha nem mondják meg nekik, hogy mit kell gondolni.Na meg azért mégis csak több a(z ex) kommunista (meg a soros-tanonc/ceu-s is) a kormánypártokon belül, mint a mai komplett MSZP frakció létszáma....

ON: Adott egy téma, ahol arról van szó(amennyiben igazak a hírek), hogy a kormány egy óra alatt akar átnyomni valamit (merthogy az nem derül ki, hogy mit, csak az árcédula látszik) mindenfajta előzmény, érdemi megbeszélés vagy tárgyalás nélkül.Aláírást kérnek egy üres papírra, amire majd azt írnak rá amit csak akarnak, de az aláírók mégis csak felelősséggel tartoznak az általuk aláírt papír tartalmáért akkor is, ha egyébként fingjuk nincs mi kerül majd rá a papírra.

A mindenkori ellenzék feladata, hogy ellensúly legyenek a mindenkori kormányzatnak és elszámoltassák azt.De hogyan tehetnék meg ezt, ha totális infóhiányban járulnak hozzá egy jó nagy összeg elköltéséhez?
Az egy dolog, hogy a közvéleményt nem tájékoztatják(tekintettel arra, hogy nem egy villamosról vagy a Lánchídról van szó, hanem fegyverekről, honvédelemről, nemzetbiztonságról), de azért az mégis csak röhej egy állítólagos demokráciában, hogy már a látszat sem számít és azoknak se mondanak többet, akiknek a nevüket kell hozzá adni.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 824
4 746
113
Nekem ez a rész keltette fel a figyelmemet.
"öt, tíz, sőt, egyes beszerzések tizenöt éves időtartamra előre tervezik elkölteni az adófizetők pénzét"A tizenötéves időtartamba sok minden belefér például a Grippennek modernizálása de minimális eséllyel lecserélése is.
A 15 éves program az valószínű, hogy a 2. század vadászgépet jelenti. A jelenlegi gépek tulajdonjoga az utolsó lízingrészlet kifizetésével a miénk, modernizálásra meg felesleges 15 éves program. Szerintem ez a 2. század lízingszerződését vagy a szállítógépeket takarja, ha azokat is lízingeljük, de 3 db szállítógép esetében ez kevésbé valószínű, bármikor ki tudjuk fizetni. A 10 éves program az IFV/APC beszerzés lesz, amíg megrendeljük és legyártják a teljes mennyiséget lesz 10 év. 5 éves szerződésre meg talán a Nasams lehet a példa.
 
  • Tetszik
Reactions: kamm

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 776
113
.
Ezt erősítené az is, hogy az ellenzék semmi nem mer kiszivárogtatni, mert Orbántól nem, de az amerikaiaktól félnek és azért hadoválnak korrupcióról feleslegesség, a kiadások megkérdőjelezése helyett, mert próbálnának csak megkérdőjelezni egy ekkora amerikai megrendelést! Így már értem a zavart, ami tapasztalható volt a műfelháborodás körül, hogy végül is nem igazán tudják megmondani, hogy mi a bajuk. Korábban egy kanálgépért verték a tantamot, hogy fölösleges luxus, biztos Orbán fogja kinanalazni vele a gesztenyét, itt meg holmi eljárást kifogásonak csak egy példátlan összegű beszerzésnél, ami furcsa volt!
Érdekes amit irsz, de tényleg nincs fent a hír sem a 444-en, sem az indexen. Rákerestem, de nem találtam. Bár lehet nem voltam elég ügyes...
 
K

kamm

Guest
A 15 éves program az valószínű, hogy a 2. század vadászgépet jelenti. A jelenlegi gépek tulajdonjoga az utolsó lízingrészlet kifizetésével a miénk, modernizálásra meg felesleges 15 éves program. Szerintem ez a 2. század lízingszerződését vagy a szállítógépeket takarja, ha azokat is lízingeljük, de 3 db szállítógép esetében ez kevésbé valószínű, bármikor ki tudjuk fizetni. A 10 éves program az IFV/APC beszerzés lesz, amíg megrendeljük és legyártják a teljes mennyiséget lesz 10 év. 5 éves szerződésre meg talán a Nasams lehet a példa.

Pontosan igy gondolkodtam en is, a 15 ev es az 1000 milliard feletti osszeg vilagosan masik 28 Gripen E/F-re mutat, amit aztan az 1300 milliardos elszolas az interjuban egyértelműve is tett.

Hogy lesz-e belőle valami, az kiderül, de jó tudni, hogy a legjobb irány felé tervezik a fejlesztést...
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Sokadjára kerül elő a fórumban, hogy valójában a politikai jóindulat megvásárlása motiválja kormányunkat és pártunkat a haderőfejlesztésnél.

Mindig van valaki "jólértesült", aki megmagyarázza, hogy milyen seggnyalás/lekenyerezés miatt veszünk éppen haditechnikai eszközöket.

Nem számít semmit, hogy éppen kicsi államtól (Csehország) vagy nagytól (USA), olyantól akitől gazdaságilag függünk (Németország) vagy távoli (Brazília) keleti autoriter (Törökország) vagy nyugati liberális (Franciaország, svédország) mindig valami Orbán féle politikai ármány van a beruházás mögött :)

Nem kell sok ész belátni, hogy egy fegyvervásárlásnak szükségképpen van bizalmi-politikai vonatkozása, de én úgy gondolom, úgy látom, hogy a mostani haderőfejlesztést alapvetően a szakmai szempontok határozzák meg, és csak erre építve dolgozik a külülügy profi módon azért, hogy az eldöntött beszerzés politikai gazdasági nyereségét is learathassák / learathassuk.
Én így látom.

(A nyomjunk át dolgokat ész nélkül erőből hozzáállás nekem sem tetszik.)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 771
30 537
113
OFF: Azért mégis csak egy gimnáziumi KISZ-titkárról van szó, ha már elvtárs.... Itt maximum Olvtársak vannak!
Mégis csak a NER az, ahol Orbán egy személyben dönt mindenről, mint anno az elvtársak.A Borkai-botrány után is megállt a tudomány a Fideszen belül, mert Orbán épp külföldön volt, az itthon lévők meg egymással ellentétesen akartak lépni, mert egyszerűen nem volt kialakult rendszer arra az esetre, ha nem mondják meg nekik, hogy mit kell gondolni.Na meg azért mégis csak több a(z ex) kommunista (meg a soros-tanonc/ceu-s is) a kormánypártokon belül, mint a mai komplett MSZP frakció létszáma....

ON: Adott egy téma, ahol arról van szó(amennyiben igazak a hírek), hogy a kormány egy óra alatt akar átnyomni valamit (merthogy az nem derül ki, hogy mit, csak az árcédula látszik) mindenfajta előzmény, érdemi megbeszélés vagy tárgyalás nélkül.Aláírást kérnek egy üres papírra, amire majd azt írnak rá amit csak akarnak, de az aláírók mégis csak felelősséggel tartoznak az általuk aláírt papír tartalmáért akkor is, ha egyébként fingjuk nincs mi kerül majd rá a papírra.

A mindenkori ellenzék feladata, hogy ellensúly legyenek a mindenkori kormányzatnak és elszámoltassák azt.De hogyan tehetnék meg ezt, ha totális infóhiányban járulnak hozzá egy jó nagy összeg elköltéséhez?
Az egy dolog, hogy a közvéleményt nem tájékoztatják(tekintettel arra, hogy nem egy villamosról vagy a Lánchídról van szó, hanem fegyverekről, honvédelemről, nemzetbiztonságról), de azért az mégis csak röhej egy állítólagos demokráciában, hogy már a látszat sem számít és azoknak se mondanak többet, akiknek a nevüket kell hozzá adni.
Ennek a fegyverekről van szó,ezért titkos dolognak qrvára nincs semmi értelme.A NATO tag szomszédaink pontosan tudni fogják,meg mindenki más is,hogy mihelyst megérkezik.Ezcsak a magyar adófizetőnek lesz titok.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Ha ezt fel sem birod fogni, akkor inkabb ne szólj be szerintem, mert csak a fogalmatlansagodat arulod el
Öcsi, mellébeszélsz. Nem az amerikai oldalról kifejtett véleményedet kritizáltam. Azt minek ismételgeted mint egy papagáj?


OFF: Azért mégis csak egy gimnáziumi KISZ-titkárról van szó, ha már elvtárs
Jaj, ne fárassz már te is ezzel!... Mutass olyat aki jobban írtja a bolsikat és akkor elfogadom az érvelésed.
ON: Adott egy téma, ahol arról van szó(amennyiben igazak a hírek),
Persze, nyilván igazak. Az mszp-s Harangozó mondta. :oops:
A mindenkori ellenzék feladata, hogy ellensúly legyenek a mindenkori kormányzatnak és elszámoltassák azt.De hogyan tehetnék meg ezt, ha totális infóhiányban járulnak hozzá egy jó nagy összeg elköltéséhez?
Hagyjuk már! Totális infóhiány, büntetőjogi felelősség, blabla. Szokásos hazugságok.
Amúgy is csak egy semmitmondó hangulatkeltés volt az egész videó. Azt hazudta, nem meri elmondani a dolgokat, nehogy úgy járjon, mint a Demeter Márta... Haha! Ezek után van még kérdés? Én meg majd mindjárt elkezdem sajnálni őket.
3000mrd a mai hiszti idején nagy pénz, de két napja még pöcsfej (vagy valaki) itt fejtegette, hogy ez tulajdonképpen semmi, mert csak visszapótolják az eddigi elvonásokat a honvédség kasszájába. Most akkor döntsük már el!
de azért az mégis csak röhej egy állítólagos demokráciában, hogy már a látszat sem számít és azoknak se mondanak többet, akiknek a nevüket kell hozzá adni.
Még a Harangozó is elismerte a videóban, hogy ott többet is megtudhatott, csak ő nem mondhatja el, mert minősített adat, és ez jól van így. Na nem mintha a Vadai vagy a Harangozó olyan komoly szakmai keresztkérdésekkel tudna bárkit is bombázni. Szóval?...
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 824
4 746
113
Én kettéválasztom a Fidesz/NER-es csürhét a parlamentben, és a Honvédség vezetőit, Benkó Miniszterrel és a honvéd vezérkarral. (Kivéve persze Német Szilárd politikai komisszárt, akit mindenki egyöntetűen utál az egész honvédségnél, hasonlóképpen mint Bakondit a tűzoltóknál.. Benkő feladata egyértelmű, erős, ütőképes honvédséget építeni, képességeket megtartani, újakat létrehozni. Ráadásul Ő is NATO és Európa párti. Ha Ő nem lenne, lehetséges hogy egy balfasz lenne a helyén..(mondjuk a politikai komisszárhoz mit szólnátok)??
Benkő a honvédség számára kedvező szelek idején miniszter.. Engem sem érdekelne, hogy honnan jön a pénz, ha a rám bízott szervezet, amely ráadásul hazámat védi megkap beszerzéseket, támogatást, modernizációt stb.
Az, hogy sok esetben nem a katonai szakértők véleménye számit.. (hanem a politikai haszon (Németország, Franciaország, Oroszország, USA stb. éppen aktuális vezetőinek megnyerése, hogy a FIdesz pereputyot, rezsimet, hűbéruri rendszerrel szemben ne hozzanak szankciókat és ne az ellenzéket támogassák, a honvédség számára nem releváns kérdés. Egyébként a fidesz jelenelegi fegyverkezési politkai célból azonos mint Szaúd-Arábia amit csinál. Minden potencáliás nagyhatalmomtól veszünk valamit,csak ne ugassanak be a otthoni politikába, (ergo ne döntsék meg a hatalmak). Ez a szúdiaknál a koronahercegek és a királyi dinasztia hatalma, nalunk meg az Orbán féle hübéri rendszer).
A honvédség számára minden eszköz, rendszer, stb. amit beszerzünk viszont, mindenképpen jobb, generációkkal modernebb, korszerübb, mit ami van. Az hogy nincs összhang a beszerzések között.. Hát igen.. A politikai cél a nyugati vezető hatalmak lekenyerezése volt, tehát, nem lépésenként indult, el, hogy katonák ruházata, egyéni fegyverzete, tüztámogató eszközök, aztán gyalogsági harcjárművel, majd tüzérség, harckocsizók,és persze helikopterek, szállító-repülőgépek, harci repülőgépek.. hanem minden szinte egyszerre zudul egy olyan honvédségre, amely éppen átalakul. A szfvári parancsnokság is akadozik, mert akik Bp-n vannak tisztek, tábornokok, azok odaláncolták magukat az iroszasztalukhoz, hogy ne kelljen a koronázó városba költözniük. (egyénileg megértem..) A haderő összetételen személyi állomány tekintetében is alapjában rossz, még mindig többen vannak a háttérben, mint a harcoló alakulatoknál, stb. Elvileg minden változásmenedzsment tananyag szerint 5-10%-ot lehet egy eredményes változás során évente csak módosítani, hogy sikeres legyen. Itt meg egyszerre minden történik, és egyben okoz problémát. Annyit fegyverendszer, támogatórendszer jön be, és közben változik a hadsereg felépítése, stb. hogy nehéz ezt befogadni. Elég csak a logisztikára gondolni, és a hadmérnökökre, katonai műszakiakra... a fegyverekkel nem járt együtt a telephelyek, repülő és helikopterbázisok modernizálásának összehangolása. (lásd, a ideiglenes helikopteres sátortábor Szolnokon modern hangárok helyett, aminek tervei is készek, és miből állt volna a NER-ek társaságnak 2x annyiért amennyi a bekerülési költsége Lőrinc barát cégeivel megépíteni időben??? A tatai bázis feszített ütemben modernizáláják, de le vannak maradva, mertház a T-72 höz elég volt a fedett beton telephely a Leo-nak légkondis hely szükséges..Nincs pőrekocsink az új tankok mozgatására, és a Pzh2000 sok helyen méretei miatt nehezen fér el.. A leo 70tonna + 20 tonna trailer.. hol fognak ezekkel közlekedni, hol vannak a megerősített hidek átereszek stb???
De a dolog,a honvédség modernizálására igy is halad, és helyes irányban. Én is transzparenciát közbeszerzést és szakmaiságot várnék, szeretnék, mint ílyen politkailag is indukált beszerzéseket, de legalább van. A szoci időszakban nem volt szinte semmi. Akkor azt mondták,hogy megvéd a NATO, most lassan Mi leszünk a NATO (mind ahogy a csehek szlogenje is). És igen legyen kicsit nemzetibb, patriótább a hadseregünk mint a NATO, amely mára sokszor az USA érdekeit és nem a tagországokat védi (lásd csapásmérő rakétarendszerek potenciális előkészítése Lengyelországban és Romániában, Ukrajna berángatásáea kíséreletek a NATO-ba stb.)
Szóval nem örülök, hogy a hadsereg ügyét politikailag a fidesz felhasználja, de az állandó ellenkezés minden helyes lépéssel szemben az ellenzék részéről hasonlóan szomorú dolog.
Benkő pedig a legjobb hadügyér a rendszerváltás óta.
A hidak teherbírása nem 70 tonna hanem a többszöröse. Pl. a vasúti hidakon a 2000 tonnás tehervonatok is naponta átmennek. A többivel egyetértek. Orbánról megvan a véleményem, leépítette a jogállamot és ezt a korrupt autokráciát építette ki, de azt látni kell, hogy csak neki fontos a haderőfejlesztés. A szociknál olyan "honvédelmi szakértők" vannak, mingt Vadai Ágnes...... A kormányok jönnek, mennek, pár év múlva a NER is végre el fog tűnni, de a beszerzett modern haditechnika az marad.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Blitz97
W

Wilson

Guest
Csináltam egy mémet ha már annyit beszéltünk a 3000 milliárdról a kormányról meg az ellenzékről :)

vlu16uh9l4ug8d7i8ucf.jpg
 
K

kamm

Guest
Hu, ezt elolvasva, te sokkal butabb vagy, mint gondoltam.
Igazi, sötét, korlatolt szoveg, jo nagy hangon, legyintve buntetojogra, mindenre. :D
Ilyen szintu nagyhamgu butasaggal te lehetsz egyszerre a Habonyek idealis alanya es a momentumos balfekek vudu babuja. Nem kis teljesítmény. :)



Öcsi, mellébeszélsz. Nem az amerikai oldalról kifejtett véleményedet kritizáltam. Azt minek ismételgeted mint egy papagáj?


Jaj, ne fárassz már te is ezzel!... Mutass olyat aki jobban írtja a bolsikat és akkor elfogadom az érvelésed.

Persze, nyilván igazak. Az mszp-s Harangozó mondta. :oops:

Hagyjuk már! Totális infóhiány, büntetőjogi felelősség, blabla. Szokásos hazugságok.
Amúgy is csak egy semmitmondó hangulatkeltés volt az egész videó. Azt hazudta, nem meri elmondani a dolgokat, nehogy úgy járjon, mint a Demeter Márta... Haha! Ezek után van még kérdés? Én meg majd mindjárt elkezdem sajnálni őket.
3000mrd a mai hiszti idején nagy pénz, de két napja még pöcsfej (vagy valaki) itt fejtegette, hogy ez tulajdonképpen semmi, mert csak visszapótolják az eddigi elvonásokat a honvédség kasszájába. Most akkor döntsük már el!

Még a Harangozó is elismerte a videóban, hogy ott többet is megtudhatott, csak ő nem mondhatja el, mert minősített adat, és ez jól van így. Na nem mintha a Vadai vagy a Harangozó olyan komoly szakmai keresztkérdésekkel tudna bárkit is bombázni. Szóval?...
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Jol vagy, öreg?

En itt elek husz eve es politizalok. En leirtam, mi a helyzet vis-a-vis military beszerzések.
A legtobb embernek itt halvanylila lovese nincs az amerikai politikarol altalaban sem, nemhogy az orbani politika vegtelenul elhanyagolható jelentosegerol ideat (mint irtam, max mint elrettento avagy idealis peldanak citaljak, mindket oldalon ritka szelsosegkent.)
Ezzel lehet egyet nem erteni, akarmi, de hogy en lennek "eltevedve", az viccesen ostoba reakcio... ez nem az en velemenyem, ez egyszeregyszeruen a szitu ideat, ezert értelmetlen egyaltalan foglalkozni tul sokat az amerikai valasztasokkal meg politikaval a HM kapcsan.

Szívesen.

Ha ezt fel sem birod fogni, akkor inkabb ne szólj be szerintem, mert csak a fogalmatlansagodat arulod el (engem megsérteni ugysem tudsz, mert ahhoz egy színvoszínvonalat meg kell ütni.)
Én nem vok Orban ügyvédje, de hogy az Usa politikája, meg úgy általában a közfelfogás, a hányinger szintü Pc, a polgárháborús állapotok, a kb. 50 millió tb nélküli ember, stb, stb... miért gondolja, hogy ítélkezhet? Az usa nak "orban leprás"? Az usa mindenkivel leül, és tárgyal és szerződik ha az érdeke azt kívánja... zéró morál, erkölcs, nekik csak az a bajuk, hogy Orbán jelenleg nem azt az önpusztító mainstream liberál hülyeséget tolja mint sok másik pl. nyugati ország, akik a saját rendszerüket sem tudják fenntartani... és a példák sorra mutatják hogy nem is működnek.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
OFF: Azért mégis csak egy gimnáziumi KISZ-titkárról van szó, ha már elvtárs.... Itt maximum Olvtársak vannak!
Mégis csak a NER az, ahol Orbán egy személyben dönt mindenről, mint anno az elvtársak.A Borkai-botrány után is megállt a tudomány a Fideszen belül, mert Orbán épp külföldön volt, az itthon lévők meg egymással ellentétesen akartak lépni, mert egyszerűen nem volt kialakult rendszer arra az esetre, ha nem mondják meg nekik, hogy mit kell gondolni.Na meg azért mégis csak több a(z ex) kommunista (meg a soros-tanonc/ceu-s is) a kormánypártokon belül, mint a mai komplett MSZP frakció létszáma....

ON: Adott egy téma, ahol arról van szó(amennyiben igazak a hírek), hogy a kormány egy óra alatt akar átnyomni valamit (merthogy az nem derül ki, hogy mit, csak az árcédula látszik) mindenfajta előzmény, érdemi megbeszélés vagy tárgyalás nélkül.Aláírást kérnek egy üres papírra, amire majd azt írnak rá amit csak akarnak, de az aláírók mégis csak felelősséggel tartoznak az általuk aláírt papír tartalmáért akkor is, ha egyébként fingjuk nincs mi kerül majd rá a papírra.

A mindenkori ellenzék feladata, hogy ellensúly legyenek a mindenkori kormányzatnak és elszámoltassák azt.De hogyan tehetnék meg ezt, ha totális infóhiányban járulnak hozzá egy jó nagy összeg elköltéséhez?
Az egy dolog, hogy a közvéleményt nem tájékoztatják(tekintettel arra, hogy nem egy villamosról vagy a Lánchídról van szó, hanem fegyverekről, honvédelemről, nemzetbiztonságról), de azért az mégis csak röhej egy állítólagos demokráciában, hogy már a látszat sem számít és azoknak se mondanak többet, akiknek a nevüket kell hozzá adni.
A demokrácia Mo. már réges rég megbukott, és nem csak itthon. Ez egy áll ellenzék, kamu emberekkel. Napokig lehetne sorolni miért, de alapvetően bármely beosztas polgi, bizottsági elnök, tag semmilyen tudást, tapasztalatot nem követel meg. Az ellenzék atyám azok kik? Ne szenvedjünk már megint amnéziában....
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
K

kamm

Guest
Én nem vok Orban ügyvédje, de hogy az Usa politikája, meg úgy általában a közfelfogás, a hányinger szintü Pc, a polgárháborús állapotok, a kb. 50 millió tb nélküli ember, stb, stb... miért gondolja, hogy ítélkezhet? Az usa nak "orban leprás"? Az usa mindenkivel leül, és tárgyal és szerződik ha az érdeke azt kívánja... zéró morál, erkölcs, nekik csak az a bajuk, hogy Orbán jelenleg nem azt az önpusztító mainstream liberál hülyeséget tolja mint sok másik pl. nyugati ország, akik a saját rendszerüket sem tudják fenntartani... és a példák sorra mutatják hogy nem is működnek.

En pusztan leirtam, mi helyzet, miert teljesen felesleges udvarlasbol amerikai cuccokat venni Orbaneknak. A tobbi nem ide tartozik, de vannak Orban-rajongok, akik gyomorbol reagalnak, hiaba pusztan tenyekrol van szo. Ennek persze semmi koze az en szemelyes velemenyemhez, de az nem is tartozik ide. mellesleg ugyanazt gondoljuk itt sokan, hogy mindentol fuggetlenul ez most a legjobb eselyunk arra, hogy valamilyen szinten utokepes hadserege legyen Magyarorszagnak, Orban alatt. Eddig 99% europai rendszereket vettek, remelhetoleg ez marad is igy.