Valószínűleg igen!
1. Normálisan el kellene osztani az alakulatokat területileg. Rengeteg volt katonával beszéltem, akik azért szereltek le, mert elegük lett a Nyíregyháza-Debrecen közötti ingázásból, pedig az Északi-középhegységben vagy a Dél-Dunántúlon élőknek még rosszabb a helyzetük...
2. Katonai középiskolákat tennék minimum minden megyeszékhelyre, és már általános felsőben betenném az érdeklődést felkeltő honvédelmi alapismeretek órákat a tantervbe.
3. Az iskolai testnevelést úgy ahogy van megszüntetném, helyette heti 3-4 alakalommal előírnám, hogy sportoljon valamit a fiatal abban a sportágban amit választ, s a részvételt jelenléti ívvel igazolnia kellene.
4. Nettó 200 ezer forint (túlóra és pótlékok nélkül) alatt ne keressen senki a Magyar Honvédségben.
5. A középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány átadását a 10 modulos (4 hetes) ÖTT alapkiképzéshez kötném.
(2 év ÖTT után mostanság szereltem le, pontosan tudom, hogy mennyire nem ér semmit katonailag, azonban azt is látom, hogy sokaknak megtetszik a dolog és átmennek onnan szerződésesnek. Az egyetlen kézzel fogható haszna az egésznek a kedvcsinálás, kivéve azt a századot aki az Ohio Nemzeti Gárdához fog kimenni közös gyakorlatra, mert őket jobban felkészítik.)