M
molnibalage
Guest
Sajnos az ország népsűrűsége és gazdasági szerkezete adott. Meg a bérviszonyok ezek mellé...Valószínűleg igen!
1. Normálisan el kellene osztani az alakulatokat területileg. Rengeteg volt katonával beszéltem, akik azért szereltek le, mert elegük lett a Nyíregyháza-Debrecen közötti ingázásból, pedig az Északi-középhegységben vagy a Dél-Dunántúlon élőknek még rosszabb a helyzetük...
Ennek a "flat" megközelítésnek semmi értelme. A legkisebb megyeszékhelyek és vonzáskörzete szerintem ehhez túl kis populációt jelentenek.2. Katonai középiskolákat tennék minimum minden megyeszékhelyre, és már általános felsőben betenném az érdeklődést felkeltő honvédelmi alapismeretek órákat a tantervbe.
Pl. Szekszárd székhely és kisebb, mint több Bp-i agglomerációs település, mint Érd vagy már Szigetszentmiklós... Ez a két település egymástól 15 km-re van és Pesttől egy köpésnyire...
A lakosság csökkenése is elég durva dolgokat mutat...
https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_legnagyobb_települései_lakónépesség_szerint
Ezt ötletnek jó, de pl. én hogyan igazolnám, hogy mondjuk heti 200 km-et tekerek...? Legfeljebb GPS trackkel, de azt meg bárki letekerheti vagy összerakod magad.3. Az iskolai testnevelést úgy ahogy van megszüntetném, helyette heti 3-4 alakalommal előírnám, hogy sportoljon valamit a fiatal abban a sportágban amit választ, s a részvételt jelenléti ívvel igazolnia kellene.
És, aki nem talál semmi értelmeset?
Ameddig ez a cél, addig nagyon a hordó aljáról fogsz embereket kapni. Vagy onnan sem. Egy sima árufeltöltői meló vagy pénztáros már e fölé lő a nagyobb városokban...4. Nettó 200 ezer forint (túlóra és pótlékok nélkül) alatt ne keressen senki a Magyar Honvédségben.