Ezzel szerintem a nyugati világ minden pontján szembesülnek a modern technikát üzemeltetők. Sőt szerintem ebben Nekik sokkal szélesebbkörű "tapasztalataik" vannak ...
Valószínűleg igen!
1. Normálisan el kellene osztani az alakulatokat területileg. Rengeteg volt katonával beszéltem, akik azért szereltek le, mert elegük lett a Nyíregyháza-Debrecen közötti ingázásból, pedig az Északi-középhegységben vagy a Dél-Dunántúlon élőknek még rosszabb a helyzetük...
2. Katonai középiskolákat tennék minimum minden megyeszékhelyre, és már általános felsőben betenném az érdeklődést felkeltő honvédelmi alapismeretek órákat a tantervbe.
3. Az iskolai testnevelést úgy ahogy van megszüntetném, helyette heti 3-4 alakalommal előírnám, hogy sportoljon valamit a fiatal abban a sportágban amit választ, s a részvételt jelenléti ívvel igazolnia kellene.
4. Nettó 200 ezer forint (túlóra és pótlékok nélkül) alatt ne keressen senki a Magyar Honvédségben.
5. A középfokú végzettséget igazoló bizonyítvány átadását a 10 modulos (4 hetes) ÖTT alapkiképzéshez kötném.
(2 év ÖTT után mostanság szereltem le, pontosan tudom, hogy mennyire nem ér semmit katonailag, azonban azt is látom, hogy sokaknak megtetszik a dolog és átmennek onnan szerződésesnek. Az egyetlen kézzel fogható haszna az egésznek a kedvcsinálás, kivéve azt a századot aki az Ohio Nemzeti Gárdához fog kimenni közös gyakorlatra, mert őket jobban felkészítik.)