Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 2822

Guest
https://www.rt.com/op-ed/494798-lgbt-rainbow-crosswalk-skid-marks/

a kanadai rendőrség keresi azt az embert aki vezetés közben nyomott hagyott egy szivárványos zebrán. az illető utólag jelentkezett miután megtudta, hogy keresik. nem vicc, teljesen komoly

Granted, it wasn’t just any piece of tarmac – it was a rainbow-themed crosswalk to mark the city’s month-long Pride celebrations, but hey, we’re still talking about skid marks here. Hardly the crime of the century.

Yet, according to officers, it was a deeply urgent matter.

“This is very upsetting,” gushed Const. Kevin Goodmurphy, who led the investigation. “For whatever reason, this person has chosen to leave a gesture of hate on a crosswalk that stands for the exact opposite.”

“The crosswalk itself was a very meaningful piece and it stands and will continue to stand as a symbol of our commitment to promote diversity and inclusion,” he added.

“This impacts the community at large and there are detrimental impacts that it has emotionally for a lot of people, especially given what this crosswalk represents.”

READ MORE
The murder of a young woman is abhorrent, but please, Canada… INCELS are not a terrorist group
Together, Goodmurphy and his colleagues issued both bulletins and CCTV footage to trace the mystery driver, who later came forward and casually explained that it was simply a case of innocent tyre burn, not rampant homophobia.

 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Már megint keresztényeztek....
A kereszténység a kedves fiatalemberek legsikerültebb projektje,kb egyik vallásnak sem sikerült annyi embert még megkínoizni,megölni,mint nekik,vagy annyi kultúrát,civilizációt eltüntetni,megnyomorítani,le aljasítani,mint nekik.
A háború,a halál,a gyilkosság,kínzás,és a biznisz vallása,
Akadjatok le róla,a megsemmisülésbe visz,amíg keresztények vagyunk,garancia,hogy lóf@szt sem fog az egyén megérteni a világból,az életből,és csak újrázik egyik életet a másik után,sosem tud kilépni a kerékből.
Arra sem veszik a fáradságot a népek,hogy egyszer elolvassák a könyvet,pedig kb minden más vallásnak a könyveit olvasókönyvnek használják,az adott kultúrkörben,kb minden muzulmán fejből ismeri a koránt,a zsidók a tórát,a Budaisták a githát,stb.
Pont a bibliát nem tanítják részletesen,vajh miért?
Szedjétek már össze magatokat...
:(

Nagyon nem értek ezzel egyet! :(
Ha kihúzzuk magunk alól a szőnyeget, elveszünk!
Az, hogy a nagyegyházaink ide jutottak, nem jelentheti a Jézus által tanítottak kihajítását, meg a keresztény ünnepkör eldobását!
Mit akarnánk ünnepelni? Hanukát, ramadánt?
Kössz nem!
Maradok a karácsonyi halászlénél és az éjféli misénél!
..
Valójában tanulni kellene! A kevesebb mindig több!
Ha mindenké ismerné, tudná, és felfogná pl. János evangéliumát csak, már akkor előrébb volnánk!
..
Semmit nem kell kidobni!
Nem kizárólagosságok vannak, hanem párhuzamosságok, is-is-ek!
..
..
Ráadásul Jézus világosan utalt arra, a vízhordó példáján keresztül, hogy mi lesz a Halak világkorszaka után, amikor is megkérdezték tőle a tanítványok, hogy;
..
"- Mester, hol lesz a következő Húsvét?
(Jézus így válaszolt)
- Amikor beértek a városba, szembejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz, kövessétek őt abba a házba, ahova bemegy, és mondjátok meg a ház gazdájának: A Mester ezt üzeni neked: hol van a szállás, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a páskavacsorát?
Ő majd mutat nektek egy nagy, berendezett emeleti termet: ott készítsétek el!"
..
Ez egy nyilvánvaló asztrológiai képjel, a Vízöntővel, asztrológiai házzal. Lehetetlen nem felismerni!
Ráadásul olyasvalaki mondta, aki végig szimbólumokban beszélt nekünk!
..
Semmit ne dobjunk ki!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Kiebra

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

Az EU létrejöttének dedikált célja volt a nemzetek-felettiség, ez nem csak akkor volt így, amikor belerángattak minket, hanem mindig is ez volt a létezés alapja.
Mindenki pontosan tisztában volt azzal, hogy mi az EU létének a célja és miért kell belerángatni az országot ebbe a pöcegödörbe, akinek kicsit is köze volt a folyamatokhoz.Beleértve az összes kormányt a rendszerváltás után, hiszen mindegyik kivétel nélkül kikövezte az utat az EU nevű pokolhoz. És nem titkolta egyik sem, hogy ez a cél.Sőt, úgy reklámozták, hogy ez mindenkinek nagyon jó lesz majd, tessék csak élvezni, nincs más dolgunk.
Teljesen tiszta volt már akkor is, hogy az EU (vagy bárhogy is hívták akkoriban) végcélja az Európai Egyesült Államok megteremtése, ahol a nemzetállamok felszámolása alapvető cél.Ha nincsenek nemzetállamok, akkor nincsenek nemzetek és nincsenek nemzeti alapú ellentétek sem, azaz nem lesz több háború.Ez ugye több szempontból is hülyeség, mivel háború éppenséggel ugyanúgy lehetne, sőt lenne is.Csak nem nemzeti alapon.Itt a nyerészkedés a lényeg.Azok akik az egész folyamatban vezető szerepet töltenek be, azok az egész kontinens homológ masszává változása után is hatalmi pozíciókban maradnának ilyen-olyan módon.

Kelet-Európa szerepe a kezdetektől fogva az volt, hogy rabszolgákat adjon a nyugati államoknak, ez is világos volt.Senki ne adja a hülyét, hogy ez nem volt előre látható, tudható.
De főleg ne azok a kormányok Kelet-Európában, amik jelenleg is is jót kaszálnak azon, hogy fillérekért adják el a nemzetet külföldieknek, de közben előadják a nemzeti maszlagot, mert az éppen jól cseng.Aztán persze ugyanezek az "emberek" bármikor vedlenek át kaméleonként bármilyen politikai eszme támogatóivá.Magyarországon a Thürmer-féle Munkáspárton kívül nincs másik, ami ugyanazt mondaná ma, mint 1989-ben.Az egyetlen pozitív tulajdonságuk az, hogy ők őszintén a komcsik, a többiek meg letagadják. Takonygerincű a komplett politikai elit és mindegyik azt mondja, hogy megváltják az országot, csak adjam nekik a szavazatomat.Az anyukájuk 3.14-csáját, már bocsánat!

Aki meg kivételesen fel merte emelni a szavát az EU-hoz való csatlakozás ellen, azt meg kiröhögték, hogy hülyeségeket beszél. Aha. Nagyszerű.

Folyamatosan szorulnak háttérbe a nemzeti hovatartozásunk jelképei.Az autók rendszámtábláján már szinte mindenkinek EU-s zászló fityeg, ma már nincs család aminek ne dolgozna valamelyik tagja külföldön, és egyébként is több százezer magyar él nyugat-európai országokban.Többségük ottani minimumot kap fizetésnek, amivel abban az illúzióban élhetnek, hogy milyen jó élet is az ott, hiszen van biztos fizetés, van minden.Csak éppen hazájuk nem lesz ott soha, mire hazajönnek addigra meg itthon nem lesz.Ha éppen hazajönnek, akkor is dolgozhatnak nyugati multiknak jóval kevesebbért, mintha ugyanannak a multinak a saját hazájában dolgoznának.Sok gyereknek már nem is a magyar az első nyelve amit megtanul, ha egyáltalán még megtanul magyarul.A családi kapcsolatoknak ott van a Skype.
Lassan már forint se lesz, lesz helyette euró.Kérdés, hogy mi meddig beszélünk még magyar nyelven.Miközben szomszédainkkal azon hadakozunk, hogy nem lehet vonatjegyet venni magyarul a szlovák jegypénztárban, aközben egész Kelet-Európát számolják fel alólunk saját kormányaink segítségével.És akkor van pofájuk azt mondani, hogy mindez nekünk jó.Ha éppen nem jó, akkor meg úgyis más érte a hibás.Mondjuk Brüsszel.Az, hogy ugyanezek a politikusok vezették az országot Brüsszel kezébe már nem fontos.A plakát bármit elbír.

Itt mondjuk felsírtam és próbáltam összeszámolni, hogy csak nálunk hány ex-komcsi (illetve komcsi-származék) van az úgynevezett nemzeti oldalon, aztán elfogytak és elfáradtak az ujjaim... Persze ha a "mi komcsink nem komcsi" elven számoljuk, akkor tényleg nincs a nemzeti oldalon (sok) komcsi.

"a fene gondolta volna, hogy például a Közép-Európában összeomló kommunizmus után a nyugatiak minden posztkommunista országban lepaktálnak a volt kommunistákkal a nemzeti politikai erők ellen."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
Az EU létrejöttének dedikált célja volt a nemzetek-felettiség, ez nem csak akkor volt így, amikor belerángattak minket, hanem mindig is ez volt a létezés alapja.
Mindenki pontosan tisztában volt azzal, hogy mi az EU létének a célja és miért kell belerángatni az országot ebbe a pöcegödörbe, akinek kicsit is köze volt a folyamatokhoz.Beleértve az összes kormányt a rendszerváltás után, hiszen mindegyik kivétel nélkül kikövezte az utat az EU nevű pokolhoz. És nem titkolta egyik sem, hogy ez a cél.Sőt, úgy reklámozták, hogy ez mindenkinek nagyon jó lesz majd, tessék csak élvezni, nincs más dolgunk.
Teljesen tiszta volt már akkor is, hogy az EU (vagy bárhogy is hívták akkoriban) végcélja az Európai Egyesült Államok megteremtése, ahol a nemzetállamok felszámolása alapvető cél.Ha nincsenek nemzetállamok, akkor nincsenek nemzetek és nincsenek nemzeti alapú ellentétek sem, azaz nem lesz több háború.Ez ugye több szempontból is hülyeség, mivel háború éppenséggel ugyanúgy lehetne, sőt lenne is.Csak nem nemzeti alapon.Itt a nyerészkedés a lényeg.Azok akik az egész folyamatban vezető szerepet töltenek be, azok az egész kontinens homológ masszává változása után is hatalmi pozíciókban maradnának ilyen-olyan módon.

Kelet-Európa szerepe a kezdetektől fogva az volt, hogy rabszolgákat adjon a nyugati államoknak, ez is világos volt.Senki ne adja a hülyét, hogy ez nem volt előre látható, tudható.
De főleg ne azok a kormányok Kelet-Európában, amik jelenleg is is jót kaszálnak azon, hogy fillérekért adják el a nemzetet külföldieknek, de közben előadják a nemzeti maszlagot, mert az éppen jól cseng.Aztán persze ugyanezek az "emberek" bármikor vedlenek át kaméleonként bármilyen politikai eszme támogatóivá.Magyarországon a Thürmer-féle Munkáspárton kívül nincs másik, ami ugyanazt mondaná ma, mint 1989-ben.Az egyetlen pozitív tulajdonságuk az, hogy ők őszintén a komcsik, a többiek meg letagadják. Takonygerincű a komplett politikai elit és mindegyik azt mondja, hogy megváltják az országot, csak adjam nekik a szavazatomat.Az anyukájuk 3.14-csáját, már bocsánat!

Aki meg kivételesen fel merte emelni a szavát az EU-hoz való csatlakozás ellen, azt meg kiröhögték, hogy hülyeségeket beszél. Aha. Nagyszerű.

Folyamatosan szorulnak háttérbe a nemzeti hovatartozásunk jelképei.Az autók rendszámtábláján már szinte mindenkinek EU-s zászló fityeg, ma már nincs család aminek ne dolgozna valamelyik tagja külföldön, és egyébként is több százezer magyar él nyugat-európai országokban.Többségük ottani minimumot kap fizetésnek, amivel abban az illúzióban élhetnek, hogy milyen jó élet is az ott, hiszen van biztos fizetés, van minden.Csak éppen hazájuk nem lesz ott soha, mire hazajönnek addigra meg itthon nem lesz.Ha éppen hazajönnek, akkor is dolgozhatnak nyugati multiknak jóval kevesebbért, mintha ugyanannak a multinak a saját hazájában dolgoznának.Sok gyereknek már nem is a magyar az első nyelve amit megtanul, ha egyáltalán még megtanul magyarul.A családi kapcsolatoknak ott van a Skype.
Lassan már forint se lesz, lesz helyette euró.Kérdés, hogy mi meddig beszélünk még magyar nyelven.Miközben szomszédainkkal azon hadakozunk, hogy nem lehet vonatjegyet venni magyarul a szlovák jegypénztárban, aközben egész Kelet-Európát számolják fel alólunk saját kormányaink segítségével.És akkor van pofájuk azt mondani, hogy mindez nekünk jó.Ha éppen nem jó, akkor meg úgyis más érte a hibás.Mondjuk Brüsszel.Az, hogy ugyanezek a politikusok vezették az országot Brüsszel kezébe már nem fontos.A plakát bármit elbír.

Itt mondjuk felsírtam és próbáltam összeszámolni, hogy csak nálunk hány ex-komcsi (illetve komcsi-származék) van az úgynevezett nemzeti oldalon, aztán elfogytak és elfáradtak az ujjaim... Persze ha a "mi komcsink nem komcsi" elven számoljuk, akkor tényleg nincs a nemzeti oldalon (sok) komcsi.

"a fene gondolta volna, hogy például a Közép-Európában összeomló kommunizmus után a nyugatiak minden posztkommunista országban lepaktálnak a volt kommunistákkal a nemzeti politikai erők ellen."

A nép ezt akarja, erre szavazott, ha Orbánék tényleg kilépnének az EU-ból, ahogy a ballibek szeretnek ezzel rémisztgetni, akkor kitörne a lázadás... az emberek fogyasztani akarnak, nyugati életszínvonalat akarnak, amit a TV-ben látttak, ma már az interneten is, egyes politikusok meg is ígérik nekik, hogy elintézik a béruniót, vagy az EU-s minimálbért, csak még jobban be kell hajolni Brüsszelnek, még jobban széthúzni a farpofákat, bevezetni az eurót, befogadni a menekülteket, belépni az EU-ügyészségbe stb...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
A nép ezt akarja, erre szavazott, ha Orbánék tényleg kilépnének az EU-ból, ahogy a ballibek szeretnek ezzel rémisztgetni, akkor kitörne a lázadás... az emberek fogyasztani akarnak, nyugati életszínvonalat akarnak, amit a TV-ben látttak, ma már az interneten is, egyes politikusok meg is ígérik nekik, hogy elintézik a béruniót, vagy az EU-s minimálbért, csak még jobban be kell hajolni Brüsszelnek, még jobban széthúzni a farpofákat, bevezetni az eurót, befogadni a menekülteket, belépni az EU-ügyészségbe stb...

Azért kellett ahhoz ilyen-olyan jogi trükközés, hogy a nép ezt akarja.A nép fele el se ment népszavazni.Normális esetben akkora bukásnak kellett volna nyilvánítani azt a népszavazást, mint a huzat. Néha a népnek el kellene mondani, hogy nem lesz két Mercije minden magyarnak, mert ez képtelenség.Ehelyett inkább a lovat adják a tévképzetek alá, hogy jó lesz az, jön majd a pénz. Hülye lenne Orbán kilépni, az EU-tagságból rengeteg olyan előnye származik amivel vígan eljátszhat, ameddig el nem törik a játék.Lelkes híve az EU-nak ő is.Tragikus, hogy a magyarok 2/3 kitart az EU mellett a legtöbb felmérésben és az 1/3 se annyira elszánt EU-ellenes.Pedig ugye mint azt a népszavazás is mutatja, ha nem elvárás az 50%-os részvétel, akkor lehetne ez máshogy is.A V4-nél nagyobb szövetségnek nincs értelme.Nincs az a fajta EU, ahol ne lenne a végpont az Európai Egyesült Államok téveszméje.

A menekültektől eltekintve az összes többi példád a jelenlegi kormánynak sincs ellenére, de főleg ellenzékben nem volt.(De ebből nem akarok megint pártpolitikai vitát nyitni, mert egyesek vérszemet kapnak megint.)
Sőt, volt olyan időszaka a kormánynak, amikor még ellenzékben külföldiek betelepítésében látták a jövő megoldását.És nyilván nem az ukrán nyugdíjasra gondoltak ők se, hanem ugyanarra, amire ma Nyugaton gondolnak.

A Fidesz is ugyanúgy az EU-ügyészség mellett kardoskodott ellenzékben, ahogyan az oroszok ellen is ágált, az évtizedes titkosítások ellen is olyan hisztit csaptak anno, hogy a fal adta a másikat, ma meg lassan a parlamenti büfé menüjét is 10 évre titkosítják.
Erre írtam, hogy takongyerincűekből áll a politikai elit oldaltól függetlenül.

Anno Fletó haverkodott Putyinnal, titkosított mindent, oligarchákat tartott, stb.
A Fidesz hisztizett Putyin ellen, a titkosítások ellen és az oligarcha-tartás ellen is.
Aztán kormányon a Fidesz haverkodott Putyinnal, titkosított mindent, oligarchákat tart.
Fletó hisztizik Putyin ellen, a titkosítások ellen és az oligarcha-tartás ellen is.
Amikor az érdeke úgy kívánta, akkor Fletó az EU-ügyészség ellen volt, Orbán viszont amellett foglalt állást ellenzékiként.(ez alig több, mint 10 éve volt)
Ma Fletó az EU-ügyészség mellett kardoskodik, Orbán meg ellene van.

Csak a szereplő változik, mert a belpolitikai kudarcra (elbukott választás, pl:2002, 2006, 2014, 2018) mindig kívülről várják a segítséget, ami itthon jellemzően az EU volt mindig is.Aztán kormányon meg minden olyan intézmény ellen hadat viseltek, ami a hatalmukra veszélyt jelenthetett, ellenzékben persze ugyanezen intézmények legnagyobb híveiként hülyítették a népet.Az EU vezetői meg kérnek egy kávét, amíg a két hülye egymást tépi, mert az EU rendületlenül ugyanabba (az egyébként tévképzetbe) irányba rohan, ami az EEÁ lesz.
Ha csak nem történik valami olyan konfliktus az EU-n belül, ami hamarabb szétrobbantja.Ma még van visszaút, de lehet, hogy 5-10 év múlva már nem lesz.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Nagyon nem értek ezzel egyet! :(
Ha kihúzzuk magunk alól a szőnyeget, elveszünk!
Az, hogy a nagyegyházaink ide jutottak, nem jelentheti a Jézus által tanítottak kihajítását, meg a keresztény ünnepkör eldobását!
Mit akarnánk ünnepelni? Hanukát, ramadánt?
Kössz nem!
Maradok a karácsonyi halászlénél és az éjféli misénél!
..
Valójában tanulni kellene! A kevesebb mindig több!
Ha mindenké ismerné, tudná, és felfogná pl. János evangéliumát csak, már akkor előrébb volnánk!
..
Semmit nem kell kidobni!
Nem kizárólagosságok vannak, hanem párhuzamosságok, is-is-ek!
..
..
Ráadásul Jézus világosan utalt arra, a vízhordó példáján keresztül, hogy mi lesz a Halak világkorszaka után, amikor is megkérdezték tőle a tanítványok, hogy;
..
"- Mester, hol lesz a következő Húsvét?
(Jézus így válaszolt)
- Amikor beértek a városba, szembejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz, kövessétek őt abba a házba, ahova bemegy, és mondjátok meg a ház gazdájának: A Mester ezt üzeni neked: hol van a szállás, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a páskavacsorát?
Ő majd mutat nektek egy nagy, berendezett emeleti termet: ott készítsétek el!"
..
Ez egy nyilvánvaló asztrológiai képjel, a Vízöntővel, asztrológiai házzal. Lehetetlen nem felismerni!
Ráadásul olyasvalaki mondta, aki végig szimbólumokban beszélt nekünk!
..
Semmit ne dobjunk ki!



A keresztény unnepkor mind kitalált zöldség, a meglévo, igazi, tartalommal bíró, unnepeinket kuldik szét, értelmetlen semmiv é.
Ne keverd Jézus tanításait bele a kereszténységbe, mert semmi közük egymáshoz, kb annyi, mint az amerikai álomnak Ahhoz, amit az usa csinál pl Szíriában, csak a keresztény egyház azt ~1600 éve csinálja.
Stb.
Semmi közünk hozzá.
Az alapítóira, azt mondta a Jóska srác, hogy "ördög atya gyermekei vagytok", vagy " ördöggel nem lehet ördögot uzni", mirol beszélsz?
Melyik keresztény pap képes kézrátétellel embereket gyógyítani, vagy ördögoket uzni?
El kék gondolkozni végre.
Kb estig sorolhatnám, de kit érdekel, ki néz mögé?
Legyen karira halászlé, húsvétra sonka, meg kolni, tojás, azt igaz keresztény vagyok.
:)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and bejczi

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
A keresztény unnepkor mind kitalált zöldség, a meglévo, igazi, tartalommal bíró, unnepeinket kuldik szét, értelmetlen semmiv é.
Ne keverd Jézus tanításait bele a kereszténységbe, mert semmi közük egymáshoz, kb annyi, mint az amerikai álomnak Ahhoz, amit az usa csinál pl Szíriában, csak a keresztény egyház azt ~1600 éve csinálja.
Stb.
Semmi közünk hozzá.
Az alapítóira, azt mondta a Jóska srác, hogy "ördög atya gyermekei vagytok", vagy " ördöggel nem lehet ördögot uzni", mirol beszélsz?
Melyik keresztény pap képes kézrátétellel embereket gyógyítani, vagy ördögoket uzni?
El kék gondolkozni végre.
Kb estig sorolhatnám, de kit érdekel, ki néz mögé?
Legyen karira halászlé, húsvétra sonka, meg kolni, tojás, azt igaz keresztény vagyok.
:)
Szemmel láthatóan viszonylag korlátozott ismeretekkel bírsz a keresztény ünnepekről, azok tartalmáról, úgyhogy célszerűbb lenne a témába vágó nyilatkozataid inkább visszafogni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
A keresztény unnepkor mind kitalált zöldség, a meglévo, igazi, tartalommal bíró, unnepeinket kuldik szét, értelmetlen semmiv é.
Ne keverd Jézus tanításait bele a kereszténységbe, mert semmi közük egymáshoz, kb annyi, mint az amerikai álomnak Ahhoz, amit az usa csinál pl Szíriában, csak a keresztény egyház azt ~1600 éve csinálja.
Stb.
Semmi közünk hozzá.
Az alapítóira, azt mondta a Jóska srác, hogy "ördög atya gyermekei vagytok", vagy " ördöggel nem lehet ördögot uzni", mirol beszélsz?
Melyik keresztény pap képes kézrátétellel embereket gyógyítani, vagy ördögoket uzni?
El kék gondolkozni végre.
Kb estig sorolhatnám, de kit érdekel, ki néz mögé?
Legyen karira halászlé, húsvétra sonka, meg kolni, tojás, azt igaz keresztény vagyok.
:)

Elbeszélünk egymás mellett...
Mert én is ugyanezzel kezdtem, csak más szavakkal: "Az, hogy a nagyegyházaink ide jutottak, nem jelentheti a Jézus által tanítottak kihajítását,
meg a keresztény ünnepkör eldobását!"

..
Mit akarnál helyette?
Mi maradna, ha még ezt a mára kitekert, kiherélt "szakralitást" is, (mert nyomokban még megőrzött valamit) tűzre vetnénk?
..
Nincs üres mező a sakktáblán, hogy én is képekben beszéljek. Oda belép valami előbb-utóbb. Ez pedig jelenleg Európában egyértelműen az iszlám!
(Mindig, minden társadalomban lesz valamilyen "vallás" a maga sajátos szokásaival, rítusaival. Akár kereszténység, akár kommunizmusvallás, akár iszlamizmus, akár liberalizmusvallás stb. Az emberi elme, psziché ugyanis úgy tűnik, hogy ilyen! Igazodási pontot keres metafizikai síkon. Hisz valamiben!)
..
Az iszlám pedig meg is kezdte az "üres mezők" elfoglalását!
Szép sorban jönnek majd az ilyen városokban, aztán társadalmi szinten is a mindennapok "aprócska" változásai, mint akár új munkaszüneti napok a régiek helyett, az új igényeknek megfelelően, új "dresszkód", újfajta éttermek, étkezési lehetőségek, új szórakozási szokások stb. Aztán igazodni kell!
..
Bakos Attila előadását pont azért érdemes végighallgatni (a többit is egyébként), mert éppen ezekre a dolgokra világít rá, az emberi elmét illetően.
Meg arra, hogy új felismeréseknek nem kell együtt járnia a múlt ledöntésével! Egy felemelkedett jógi vagy védanta is lehet katolikus, református stb.
..
Annak idején a protestantizmus pl. lényegében azért jött, és jöhetett létre csak, mert két bankár-hálózat és családi maffia (Fuggerek az Alpoktól északra, kontra Mediciek az Alpoktól délre összevesztek a pénzen, amit a búcsúcédulákból beszedtek)! Namármost akkor töröljük el az azóta keletkezett kulturális értékeit a reformátusságnak? Ugyan...
..
Nekiállhatunk kaszabolni hátrafelé most, ahelyett, hogy előre forgatnánk a kardot, de ezzel csak azok malmára hajtanánk a vizet, akik azon ügyködnek, hogy iszlamizálják Nyugat-Európát. Aztán ami kinőne a romokon, az annyira sem fog ízesülni a karakterünkhöz, mint a jelenlegi keresztény hagyatékunk!
Aztán leshetünk majd ki a csador alól!
..
Vívjuk meg ezt az évszázadot az iszlámmal, aztán majd rendet teszünk a papok fejében! (Meg kiképezzük őket a kézrátétellel való gyógyításra. :))
Szerintem...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and megazez

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez mit jelent? Kérdezhetném úgy is, hogy itt mire gondolt a költő?

Nagyon jó a kérdés...!
"emeleti terem"
Sokan feltették az eltelt évszázadok alatt szerintem... De akkor ezek szerint te is érzékeled, hogy látszólag mennyire nem passzol az evangéliumi környezetbe.
..
Engem hosszú-hosszú évek óta nem hagy nyugodni egy halvány emlék, amit a születésemtől hordozok magamban...
..
covers_76791.jpg

..
Érdekes a film "vége"!
Ne hagyd ki!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Elbeszélünk egymás mellett...
Mert én is ugyanezzel kezdtem, csak más szavakkal: "Az, hogy a nagyegyházaink ide jutottak, nem jelentheti a Jézus által tanítottak kihajítását,
meg a keresztény ünnepkör eldobását!"

..
Mit akarnál helyette?
Mi maradna, ha még ezt a mára kitekert, kiherélt "szakralitást" is, (mert nyomokban még megőrzött valamit) tűzre vetnénk?
..
Nincs üres mező a sakktáblán, hogy én is képekben beszéljek. Oda belép valami előbb-utóbb. Ez pedig jelenleg Európában egyértelműen az iszlám!
(Mindig, minden társadalomban lesz valamilyen "vallás" a maga sajátos szokásaival, rítusaival. Akár kereszténység, akár kommunizmusvallás, akár iszlamizmus, akár liberalizmusvallás stb. Az emberi elme, psziché ugyanis úgy tűnik, hogy ilyen! Igazodási pontot keres metafizikai síkon. Hisz valamiben!)
..
Az iszlám pedig meg is kezdte az "üres mezők" elfoglalását!
Szép sorban jönnek majd az ilyen városokban, aztán társadalmi szinten is a mindennapok "aprócska" változásai, mint akár új munkaszüneti napok a régiek helyett, az új igényeknek megfelelően, új "dresszkód", újfajta éttermek, étkezési lehetőségek, új szórakozási szokások stb. Aztán igazodni kell!
..
Bakos Attila előadását pont azért érdemes végighallgatni (a többit is egyébként), mert éppen ezekre a dolgokra világít rá, az emberi elmét illetően.
Meg arra, hogy új felismeréseknek nem kell együtt járnia a múlt ledöntésével! Egy felemelkedett jógi vagy védanta is lehet katolikus, református stb.
..
Annak idején a protestantizmus pl. lényegében azért jött, és jöhetett létre csak, mert két bankár-hálózat és családi maffia (Fuggerek az Alpoktól északra, kontra Mediciek az Alpoktól délre összevesztek a pénzen, amit a búcsúcédulákból beszedtek)! Namármost akkor töröljük el az azóta keletkezett kulturális értékeit a reformátusságnak? Ugyan...
..
Nekiállhatunk kaszabolni hátrafelé most, ahelyett, hogy előre forgatnánk a kardot, de ezzel csak azok malmára hajtanánk a vizet, akik azon ügyködnek, hogy iszlamizálják Nyugat-Európát. Aztán ami kinőne a romokon, az annyira sem fog ízesülni a karakterünkhöz, mint a jelenlegi keresztény hagyatékunk!
Aztán leshetünk majd ki a csador alól!
..
Vívjuk meg ezt az évszázadot az iszlámmal, aztán majd rendet teszünk a papok fejében! (Meg kiképezzük őket a kézrátétellel való gyógyításra. :))
Szerintem...



Feladtam.
:)
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 289
10 332
113
https://index.hu/tech/2013/07/18/ciganyokon_es_orbanon_vitazunk/

"...
A legnagyobb verzióban, az angol nyelvű wikiben így alakul az élboly:
  1. George W. Bush
  2. Anarchism (anarchizmus)
  3. Muhammad (Mohamed)
  4. List of World Wrestling Entertainment, Inc. employees (a World Wrestling Entertainment pankrátorszervezet dolgozóinak listája)
  5. Global Warming (globális felmelegedés)
  6. Circumcision (körülmetélés)
  7. United States (Egyesült Államok)
  8. Jesus (Jézus)
  9. Race and intelligence (Faj és intelligencia)
  10. Christianity (Kereszténység)

A magyar kiadás vitatottsági toplistája pedig így alakul:

  1. cigánybűnözés
  2. ateizmus
  3. magyar radikális jobboldal
  4. Orbán Viktor
  5. Magyar Gárda mozgalom
  6. Gyurcsány Ferenc 2006-os beszéde
  7. A Mortimer-ügy
  8. magyar szélsőjobb
  9. Jobbik
  10. Polgár Tamás

A többi toplista
Német nyelv

  1. Horvátország
  2. szcientológia
  3. 9/11 összeesküvés-elméletek
  4. egyetemi testvériségek
  5. homeopátia
  6. Adolf Hitler
  7. Jézus
  8. Hugo Chavez
  9. minimálbér
  10. Rudolf Steiner
Francia nyelv

  1. Ségolene Royal (francia baloldali politikus)
  2. UFO
  3. Jehova tanúi
  4. Jézus
  5. Sigmund Freud
  6. szeptember 11-i támadás
  7. a Muhammad al Durrah incidens
  8. iszlamofóbia
  9. isten a keresztény hitben
  10. nukleáris erőművekkel kapcsolatos viták
Spanyol nyelv

  1. Chile
  2. Club America (mexikói futballklub)
  3. Opus Dei
  4. Atletico Bilbao
  5. Andres Manuel Lopez Obrador (mexikói politikus, egykori elnök)
  6. Newells Old Boys (argentin futballklub)
  7. FC Barcelona
  8. homeopátia
  9. Augusto Pinochet
  10. Alianza Lima (perui futballklub)
Cseh nyelv

  1. homoszexualitás
  2. pszichotronika (a parapszichológia katonai felhasználása, a kifejezést egy cseh pszichológus alkotta meg)
  3. telepátia
  4. kommunizmus
  5. homofóbia
  6. Jézus
  7. Morvaország
  8. Szexuális érdeklődés változásának hatásai
  9. Ross Hedvicek (a csek Wikipedia szerkesztői közösségének egyik ismert alakja)
  10. Izrael
Román nyelv

  1. FC Universitatea Craiova (román futballklub)
  2. Mircea Badea (román tévés személyiség)
  3. Disney Channel
  4. légiós-lázadás és a bukaresti pogrom
  5. Lugoj (város Románia nyugati részén)
  6. Vladimir Tismaneanu (román politikai elemző)
  7. Craiova (romániai város)
  8. Románia
  9. Traian Basescu
  10. Román ortodox egyház
Arab nyelv

  1. ashari (a muszlim teológia egy iskolája)
  2. Ali bin Talal al Jahani
  3. Mohamed
  4. Ali
  5. Egyiptom
  6. Szíria
  7. szunnita iszlám
  8. wahhabi (a szunniták ultrakonzervatív szárnya)
  9. Jasszer Al-Habib
  10. arab nép
Fárszi nyelv

  1. Báb
  2. Fatimah
  3. Mahmud Ahmedinezsád
  4. Irán lakossága
  5. a Koránnal kapcsolatos kritikák
  6. Tabriz
  7. Ali Khamenei
  8. Khomeini ajatollah
  9. Massoud Rajavi
  10. Mohamed
Héber nyelv

  1. chabad (az ortodox zsidó vallás egyik ága)
  2. chabad messianizmus
  3. 2006-os libanoni háború
  4. Btselem (izraeli jogvédő szervezet)
  5. Benjamin Netanyahu
  6. Hebroni zsidó telepek
  7. Daphni Leef (izraeli aktivista)
  8. Gázai háború
  9. Beitar Jerusalem FC (izraeli futballklub)
  10. Ariel Sharon
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
https://www.azibase.com/2020/07/ceo-elon-musk-of-spacex-and-tesla-has.html?m=1

Na, ez az ijesztő, nem a Fűrész-sorozat! A neuralink chippel a testdrogokat is lehetne szabályozni. Biztos lesz előfizetéses antidepi-hormonfröccs is, egész városok várják majd a műholdrajt, ami hozza. Ez a csávó a legijesztőbb szociopaták egyike.

Sztem egy igazi zseni, tudja hogyan lehet a legképtelenebb hülyeségeket eladni a világ barmainak... és még örülnek is neki.
Pl. mikor elpasszolt pár ezer malacperzselőt twitter-en az se volt gyenge :D
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 706
113
Mondanám, hogy csak példaként a nizzai 86 halott meg a több, mint 300 rokkant (pl. akik "csak" a lábaikat/végtagjaikat vesztették el stb.) meg sérült "likes this" (ide most nem jár

Most kegyetlen leszek: "nincs télapó, de még mikulás sincsen igazából". Huh - ezeket tőlem tudtad meg? :)

Mond kérlek, hogy azért Te sem hiszel abban, hogy bármilyen (akár csak a legkisebb mértékben is) köze van annak, hogy a "száhel-övezetben milyen módon folyik az élet" ahhoz, hogy "kevesebben induljanak el európa felé" ... Ugye nem? Nem? Akkor jól van ...

Ez a "Nem a bajt kell ide hozni, hanem a segítséget kell odavinni" meg egy olyan kommunikációs "bullshit", amiben nyilván az sem hisz, aki kitalálta illetve kommunikálja, de mindenesetre ez a mai torzult világban hasznos (pláne mivel azért van mögötte némi aktív teendő is) ...

Kétségtelen tény, egzakt statisztikai adataim nincsenek, de nekem bizony ùgy tűnik a migráció a rosszabb életfeltételek irányából, folyik a kedvezőbbek felé, pl a polgárháború előtt viszonylag kevés "agysebész" idult útnak, amióta lövik egymást meg idencsak megindultak.
De tényleg érdekelne, te hogyan látod a kiváltó okokat?
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
haubagoi

Engem mondjuk ezek a videók jobban aggasztanak:
Ez normális? o_O

Elme baj egy következő szintje:

Mikbe bele nem fut az ember ha itthon van beteg szabadságon.... Ilyen arcokkal élünk egy országban. :eek:
 
Status
Not open for further replies.