Papiron annyival előttünk jatnak, hogy irtak alá vételi szándéknyilatkozatot évekkel ezelőtt. Persze ez nem kötelező érvényű.A csehek szerintem nem vesznek KC-390-t.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Papiron annyival előttünk jatnak, hogy irtak alá vételi szándéknyilatkozatot évekkel ezelőtt. Persze ez nem kötelező érvényű.A csehek szerintem nem vesznek KC-390-t.
Folyamatosan vitáink vannak az összes skandináv állammal.
Legutóljára most Majusban hivattuk be a nagyköveteket (köztük Svédet)
https://infostart.hu/belfold/2020/0...lte-be-a-kulugyminiszteriumba-szijjarto-peter
Előtte a Svédekkel külòn is volt csörte a családtámogatási rendszer miatt is.
A Svédekkel viszont a Gripenek miatt kényszer házasságban vagyunk és ott legalább van annyi eszünk hogy nem játszuk el a sértődöttett.
https://www.kormany.hu/hu/honvedelm...ban-targyalt-benko-tibor-honvedelmi-miniszter
Sajnos így van, pedig nagyon jó lenne a haderő-fejlesztési együttműködés.
KC-390 vagy más hasonló még nincsen napirenden, a +- aktuális helyzet pedig itt volt oszegezve (semmi újjabról nem tudok) : https://www.armadninoviny.cz/covid-19-a-strategicka-letecka-preprava-ceske-republiky.htmlA cseheknél mi a helyzet szállítógép ügyben? Akarják még egyáltalán a KC-390-et? Aláírták már a a szerződést a németekkel a 200 óra A400M kapacitásra?
Átolvasva a cikket, a cseh írás szerzője is reális alternatívának látja a csehek számára a brazil gépet. Meglátjuk mi lesz.KC-390 vagy más hasonló még nincsen napirenden, a +- aktuális helyzet pedig itt volt oszegezve (semmi újjabról nem tudok) : https://www.armadninoviny.cz/covid-19-a-strategicka-letecka-preprava-ceske-republiky.html
Átolvasva a cikket, a cseh írás szerzője is reális alternatívának látja a csehek számára a brazil gépet. Meglátjuk mi lesz.
2019. szeptemberi a cikk.
2019. szeptemberi a cikk.
Igen, vegig is vettük már.
Anno ebből is világosan kiderült, hogy a Kongsberg boldogan eladna bármit, de Orbanek nem fognak naluk kolteni, ha kozben a norveg kormány nem hajlandó beleszolast engedni abba, kinek es mennyi penzt adnak független nonprofitok kozott (persze, hogy nem fog, ezért függetlenek.)
Semmi új infó nincs benne, csak egy vicces kép meg nacigyanus volt a zene a Leo bemutató alatt.
Panzer für Orban
https://www.jungewelt.de/artikel/382887.ungarn-und-brd-panzer-für-orban.html
Ungarn erhält erste Leopard-2-Lieferung. Budapest ist zu einem der wichtigsten Waffenabnehmer der Bundesrepublik geworden
![]()
Azon kérdés körül pörögnek, hogy részben boldogok mivel jelentős megrendeléseket adunk, illetve akár elvégezzük a piszkos munkát a déli határon. Smelard Nemethszerint mi védjük a keresztény Európát. Ez veszélyes!!
A másik kérdés a rakétavédelmi rendszer. Állítólag a németek nagyon rápörögtek erre az MBDA-s sztorira és szeretnék kifúrni a bizniszből az amcsikat. A védelmi miniszter asszony fő célja ez a biznisz volt 2 hete.
Ez erősíti azt a teóriát, hogy az IFV buli már nagy vonalakban lezsírozva.
Mondjuk sokszor a Nepszavára hivatkoznak, szóval inkább csak egy pletyka terjed, nincs belsős infójuk.
nacigyanus volt a zene a Leo bemutató alatt.
Semmi új infó nincs benne, csak egy vicces kép meg nacigyanus volt a zene a Leo bemutató alatt.
Panzer für Orban
https://www.jungewelt.de/artikel/382887.ungarn-und-brd-panzer-für-orban.html
Ungarn erhält erste Leopard-2-Lieferung. Budapest ist zu einem der wichtigsten Waffenabnehmer der Bundesrepublik geworden
![]()
Azon kérdés körül pörögnek, hogy részben boldogok mivel jelentős megrendeléseket adunk, illetve akár elvégezzük a piszkos munkát a déli határon. Smelard Nemethszerint mi védjük a keresztény Európát. Ez veszélyes!!
A másik kérdés a rakétavédelmi rendszer. Állítólag a németek nagyon rápörögtek erre az MBDA-s sztorira és szeretnék kifúrni a bizniszből az amcsikat. A védelmi miniszter asszony fő célja ez a biznisz volt 2 hete.
Ez erősíti azt a teóriát, hogy az IFV buli már nagy vonalakban lezsírozva.
Mondjuk sokszor a Nepszavára hivatkoznak, szóval inkább csak egy pletyka terjed, nincs belsős infójuk.
Csapatlegvedelmet? Teruletit meg olasz/franciaktol. Szerintem /akar csovest is a nemetektol./Nekem meg mindig nem világos, mégis mit is vennénk a német MBDAtol...?
A TLVS cirka egy open keretrendszer, MEADS alapokkal plusz IRIS-T SL, de egyelőre továbbra sincs hozzá saját ABM, csak méregdrága amerikai PAC3, hypersonic meg kilátásban sincs... ennél a SAMP/T a franciák-olaszok MBDA-jatol legalább egy mukodokepes, bevalt rendszer lenne.
Mondjuk ha joval a NASAMS alatt adják, de ugye IRIS-T SL lövöldözve (Diehl IRIS-T SLM, a svedek pont a honap elejen validaltak az o uj SLS rendszerüket), akkor kb ugyanazt tudja majd (40km), de elvileg van hozza Patriot, ha nagyon kell ill lesz egyszer europai ABM is hozzá...
... nem tudom, szkeptikus vagyok. Ertem, hogy a bajor mire mondta, hogy a BW együtt kellene ezt bevezetnunk, ő azon lesz, az jó, mert nekunk sehol nincs olyan dev kapacitásunk, amit egy ilyen open framework testreszabása jelent (vittem hasonlot IT-ben), ugyanakkor nekünk nemigen van időnk németes alapossagu fejlesztgetesre, az az IRIS-T SLS/SLM kb tegnap kellett volna.
Csapatlegvedelmet? Teruletit meg olasz/franciaktol. Szerintem /akar csovest is a nemetektol./
Plána úgy hogy egyesek akik ide irógatnak biztosan jóval több infoval rendelkeznek mint mi. Ebből következően "imádnak" félreterelő kommenteket írniAz kétségkívüli tény, hogy a cikk legerősebb tartalma a kép, melyet itt is láthatunk. "Kis ember nagy bottal jár" ...
Az a "Smelard Nemeth" (ha nem nyomod be a fordítást), akkor "Szilard Nemeth" lesz. Ő a mi Szilárd -unkÚgy illeszkedik a cikk -ben oda, ahol közvetlenül egy Benkő idézetet követ.
Általánosságban kb. annyi konkrétumot illetve annyi- és olyan predikciókat tartalmaz, mint itt a HTKA -n ebben a topikban kb. egy óra alatt összejön ...![]()
Manpads mikor jelenik meg ismét a csapatoknál. A csapatlégvédelem a manpads al és a csöves-el együtt kezdődik nemde?Csapatlegvedelmet? Teruletit meg olasz/franciaktol. Szerintem /akar csovest is a nemetektol./
abszolute nem akadékoskodásból vagy szemétkedésből de ránézésre hogy lehet így megállapítani egy olyan adatot ami az ember individuális döntésétől függ ?Ránézésre tippre szerintem legalább a negyede átmegy szerződésesnek.
ragadni ragad de ahhoz hogy az ember használni is tudja ami "rá ragadt" szerintem 3 hónap kevésPlánne 3-6 hónap alatt biztosan több ragad az embere mint 20 nap alatt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..