Talán nézz utána. Én nem keveset dolgoztam ezért régebben. Nem tettem el "bizonyításra" az eredményeket, úgy hogy nem fogok neked idepakolni semmit.
Csak egyetlen stratégiai fém jelenlegi állását ismertetném, ez legyen a vörösréz. Nos számításokat végeztek, és britania (csak a sziget, nem a brit nemzetközösség!) átállítása teljes napelemes üzemmódra felzabálná a világ összes vörösréz készleteit.
Úgy keresd a kurrens, a súlyos nyersanyaghiányra való adatokat, hogy stratégia fémek és ennek variációi, magyarul és angolul is. Aztán olvasgass 1-2 napot.

(komoly tudáshiányt kell pótolnod ez-ügyben)
Talán annak is nézz utána, hogy mi a helyzet líthium és a ritkaföldfém nyersanyag piacon. (ezek kellenek a BLCD motorokba az elektromos járművekbe) Ugyanis ha alaposan utána nézel, rá fogsz jönni, hogy az elektromos járművekre átállás egy utópia, egy hoax, mert a földön fellelhető készletek a tizedére sem elegendőek, mint amire szükség volna. Azt is kiszámolták, csak a Toyota elektromos jármű koncepcióinak megvalósítása egyedül felzabálná a világ összes líthium készletét, és elég sem lenne rá.
Persze ezeket egyetlen államban sem verik nagydobra, de minden komolyabb országban a titkos hosszútávú tervezés és túlélést tervező csoportok nagyon is jól tudják, hogy mire lehet számítani. A túlélésért folyik a harc, a még megszerezhető készletekért. Az hogy én "téves" dolgot állítanék. Nos maradjunk annyiban, hogy "szerinted téves"...

Ehhez bármikor jogod van.

De azért én már mondtam sok hihetetlen előrejelzést életemben, és sajnos általában úgy is lesz mindig. Jó tájékozódást ! Ja, és ne nagyon híreszteld majd a szomorú eredményt amit találsz, mert sokan hajlamosak bepánikolni, ha megtudják az igazat. A világra sajnos nem a szép jövő vár. Ez van sajnos. (de várjuk a csodatitánokat, ha léteznek, akik majd kihúznak bennünket a slamasztikából

)