Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
Géza jelölte ki az utat, István apja akaratához hűen végigment rajta. Ennek következménye, hogy ma itt beszélgetünk, ilyen minõségben.

Hogy a komcsik kit tekintettek a saját kutyájuk kölkének, ez engem ennyire nem foglalkoztat... nem látom a párhuzamot kádár és István között.

Amit vitatnék, hogy a saját népére támadt..ez nem igaz.

Ez nem egy német vs magyar csörte volt, erre mi vagyunk a bizonyíték, meg az 1800as évekig független Magyar Királyság.

Ez egy magyar vs magyar csörte volt az egyik oldalon a németek besegítettek.

5) Tény, hogy István seregében sok német páncélos harcolt. A Koppány ellen induló sereg bajor vezére például egy bizonyos Vencellin volt; tőle származik a Rád nemzetség, melynek tagjai azonban hungarus tudattal erős támaszai lettek a királyi hatalomnak, helyt álltak például a tatárjárás alatt)

Hogy mennyire volt kemény István az az õsiség visszaszorításában, errõl megoszlanak a vêlemények... az õsmagyar hívek szerint nagyon-nagyon, a kevésbé azoknál, mérsékelten.

pl:
""Ma is indulatos vitákat képes kiváltani a kérdés, hogy mennyire volt erőszakos térítés ezer évvel ezelőtt, és tekinthető-e ez „hódításnak”. Tény, mert minden történelmi forrás utal rá, hogy a tömeges keresztelés kényszer hatására történt a magyarok között. István I. törvénykönyve szerint azokat a közrendűeket, akik mise közben „morognak” vagy „mihaszna meséket adnak elő”, ostorütéssel és hajlevágással kell büntetni. Ugyanakkor az is igaz, hogy népünk a kereszténység elemeivel már a vándorlás közben megismerkedett, a letelepedés utáni hittérítés pedig támaszkodhatott a Kárpát-medence keresztény hagyományaira (pannóniai szentkultuszok) és bizánci előzményekre (Termacsu és Bulcsú a 940-es évek közepén járt Bíborbanszületett Konstantin udvarában, ahol meg is keresztelkedtek). Ahogy az első pontnál írtuk, Szent István törvényei valóban előírták az új szokásokat, de paragrafusszerűen nem üldözték a korábbi pogány gyakorlatot. Régi, de meghagyott szokás volt például, hogy az ősök tiszteletére szentelt tűzhelyeken örök tűznek kell lennie: ezért mentették fel a tüzet őrzőket a templomba járás kötelezettsége alól. ""

Az egyetlen amiért nem látod a párhuzamot az a kereszténységed. Nem paragrafusszerűen üldözték őket, hanem egyházilag gyakorlatilag akármiért. A katolikus lovag úr egy magyarral szemben? Gondold már el! Szerinted elég volt nekik, hogy hogy értelmes hittel rendelkeztünk? Szerinted kellett nekünk az Istenük aki egy másik nép őstörténetének az ápolására épült és ezt oltotta a fejekbe? Mik azok a mihaszna mesék, meg morgások amikért botozás járt? Magyar történetek?

A Vencellin által által megöltek rossz hunagrus tudattal rendelkeztek, vagy mihaszna mesélők voltak? Az ilyen egyházi vezetésű térítések sosem voltak erőszakosak, elég a teuton területeket nézni, vagy hogy hányan tudják innen felsorolni, melyik törzsből volt magyar ősük.

Tény, hogy István seregében sok német páncélos harcolt. Ja, az is tény, hogy Kádáréban meg sok szovjet.

Istvánnal biztos békével jöttek, mert hát nem egy ország meghódítása volt a cél az ellenkező néppel szemben. Csak amolyan turistaként voltak itt. Pogánylázadások is azért törtek ki még jóval később is, mert egy békés és barátságos átmenet volt. A magyar vallási képviselőket is biztos életben hagyták, ahogy az összes többi népnél is. Nem volt hódító gőg, nem volt erőszak.

A szabad magyar biztos leszopta magát örömében hogy németek alázzák a saját földjén amit István nekik adott. Papok csicskáztatják, lovag urak viszik a lányaikat és a pogány magyart mi védte a királya vallásától ha a királyhoz fordult?

István bizonyosan vajpuha volt az ősiség visszaszorításában. Végülis csak erdélyig vágott le mindenkit aki a régit szerette volna megtartani, ha haddal próbálta, ha szóval. Pár helyen tudtak csak annyira ellenállni, hogy a menedék legyen a leronttt határon beömlő idegenek elől.

Aligha hinném, hogy az, hogy itt vagyunk, az ő érdeme. Ezzel általában azok hozakodnak elő akik vak fanatikusok, vagy svábok még a tudatukban eléggé ahhoz, hogy a német felmenők miatt ne lássák a magyarok megmaradását a német übermensch nélkül létezőnek. Ahogy már írtam neked, lehet, hogy a személyes létünk nem lenne ilyentén módon ahogy az itt és most van és a történelemnek ez az iránya rajta múlt valóban, de népként ha sikerül megakadályozni ezt az árulást, egész más, sokkal jobb irányú is lehetett volna a fejlődésünk, mint ahogy ha a kádári árulást meg tudtuk volna, úgy megintcsak jobb lett volna.

Nem hinném, hogy valaha kinyitod a szemeidet erre, de hátha.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
meg az 1800as évekig független Magyar Királyság

Ja annyira függetlenné tette a valóban független államot mint Kádár a Szovjetúniótól. II. Andrást a pápa kétszer átkozta ki. Jogokat követelt magának az egyházon keresztül és a teljes keresztény világgal volt képes fenyegetni, ahogy Hruscsov a Varsó Szerződés erejével. Ezek a rohadt eretnekek és elhajlók már megint. :)

Termacsu és Bulcsú a 940-es évek közepén járt Bíborbanszületett Konstantin udvarában, ahol meg is keresztelkedtek

István mennyire nézte volna el Bulcsúéknak a bizánci kereszténységet, aki mint állítottad teljes mélységében hitt az anyaszentegyházban? Mert a magyarokat őelőtte rohadtul hidegen hagyta, hogy Bulcsú és Termacsu így akarta az életének ezt a szegletét képviselni. Bulcsú ezzel politikai haszonra tett szert bizánci barátjánál, akit szintén nem vádolhattak a saját kultúrájában idegenszívűséggel. Itthon meg mindenki azt és úgy hitt ahogy akart. Könyörgök, ne legyünk álszentek, Bulcsú nem ásatott el senkit elevenen, mert új vallást vett fel.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
Ez lesz a divat, új férfi kollekció.

116669931_1827048940768237_6631568919822385443_n.jpg

Gondolom tömegek állnak már sorba, hogy végre legyen nekik. :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 591
113
Ez lesz a divat, új férfi kollekció.

116669931_1827048940768237_6631568919822385443_n.jpg
Ez csak az elefántcsonttorony belterjes polgárpukkasztása, ami ma már egyszerűen csak unalmasan egyhangú, mert vagy egy évtizede ugyanazokat a sablonokat puffogtatják. Az utcán meg ennyi jelenik meg belőle:
9419d59cbe5f2425cd276787d2124793.jpg

Azért azok se hülyék, akik hordják. Eleve a kifutókról nem kerül ruha a kollekciókba! Az teljesen más kategória.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 999
10 773
113
Az egyetlen amiért nem látod a párhuzamot az a kereszténységed. Nem paragrafusszerűen üldözték őket, hanem egyházilag gyakorlatilag akármiért. A katolikus lovag úr egy magyarral szemben? Gondold már el! Szerinted elég volt nekik, hogy hogy értelmes hittel rendelkeztünk? Szerinted kellett nekünk az Istenük aki egy másik nép őstörténetének az ápolására épült és ezt oltotta a fejekbe? Mik azok a mihaszna mesék, meg morgások amikért botozás járt? Magyar történetek?

A Vencellin által által megöltek rossz hunagrus tudattal rendelkeztek, vagy mihaszna mesélők voltak? Az ilyen egyházi vezetésű térítések sosem voltak erőszakosak, elég a teuton területeket nézni, vagy hogy hányan tudják innen felsorolni, melyik törzsből volt magyar ősük.

Tény, hogy István seregében sok német páncélos harcolt. Ja, az is tény, hogy Kádáréban meg sok szovjet.

Istvánnal biztos békével jöttek, mert hát nem egy ország meghódítása volt a cél az ellenkező néppel szemben. Csak amolyan turistaként voltak itt. Pogánylázadások is azért törtek ki még jóval később is, mert egy békés és barátságos átmenet volt. A magyar vallási képviselőket is biztos életben hagyták, ahogy az összes többi népnél is. Nem volt hódító gőg, nem volt erőszak.

A szabad magyar biztos leszopta magát örömében hogy németek alázzák a saját földjén amit István nekik adott. Papok csicskáztatják, lovag urak viszik a lányaikat és a pogány magyart mi védte a királya vallásától ha a királyhoz fordult?

István bizonyosan vajpuha volt az ősiség visszaszorításában. Végülis csak erdélyig vágott le mindenkit aki a régit szerette volna megtartani, ha haddal próbálta, ha szóval. Pár helyen tudtak csak annyira ellenállni, hogy a menedék legyen a leronttt határon beömlő idegenek elől.

Aligha hinném, hogy az, hogy itt vagyunk, az ő érdeme. Ezzel általában azok hozakodnak elő akik vak fanatikusok, vagy svábok még a tudatukban eléggé ahhoz, hogy a német felmenők miatt ne lássák a magyarok megmaradását a német übermensch nélkül létezőnek. Ahogy már írtam neked, lehet, hogy a személyes létünk nem lenne ilyentén módon ahogy az itt és most van és a történelemnek ez az iránya rajta múlt valóban, de népként ha sikerül megakadályozni ezt az árulást, egész más, sokkal jobb irányú is lehetett volna a fejlődésünk, mint ahogy ha a kádári árulást meg tudtuk volna, úgy megintcsak jobb lett volna.

Nem hinném, hogy valaha kinyitod a szemeidet erre, de hátha.


Mondom, Te az õsiség híve vagy, ezért Istvánt egy tűzzel-vassal térítõ királynak látod..mert azthiszed, hogy "német ügynök" volt. Nem volt az. Meglett cáfolva.

Mindenkit levágott Erdélyig? Túlélõ vagy ? jóhogy nem már ráfogod, hogy õ irtotta ki a magyarok felét, a török meg a tatár helyett.:D

István a németektõl függetlenül irányított.

2) Míg a korabeli csehek a világi uralom és az egyházszervezet szempontjából is integrálódtak a német birodalomba, a lengyel fejedelmek közül többen császári adófizetővé váltak, a Kijevi Rusz egyházszervezete pedig bizánci alárendeltségben működött, addig Magyarországon a „nyugati nyitás” stratégiája szuverén államot eredményezett. 3) Utóbbi fontos összetevője az önálló egyháztartomány (érsekség) felállítása Esztergomban, holott mind Salzburg, mind Passau püspöke igényt tartott a formálódóban levő magyar egyház feletti joghatóságra. 4) Az István korában összeállított törvénykönyvek nem szolgai másolatok: a törvények kétharmada önálló jogalkotás terméke, nem nyugati átvétel.

Ennyi.

De még mindig nem ez a legütõsebb bizonyíték...

Hanem, hogy Neked is és nekem is magyar nevünk és magyar identitásunk van és nem német.;)

Ez a legfõbb bizonyíték, hogy Szent István nem német-csicska volt. Egy szuverén, önálló, független magyar királyságot hozott létre, Európába integrálva,keresztény alapokon.

Ezért létezünk még.

Valahogy próbáld ezt megemészteni.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mondom, Te az õsiség híve vagy, ezért Istvánt egy tűzzel-vassal térítõ királynak látod..mert azthiszed, hogy "német ügynök" volt. Nem volt az. Meglett cáfolva.

Mindenkit levágott Erdélyig? Túlélõ vagy ? jóhogy nem már ráfogod, hogy õ irtotta ki a magyarok felét, a török meg a tatár helyett.:D

István a németektõl függetlenül irányított.

2) Míg a korabeli csehek a világi uralom és az egyházszervezet szempontjából is integrálódtak a német birodalomba, a lengyel fejedelmek közül többen császári adófizetővé váltak, a Kijevi Rusz egyházszervezete pedig bizánci alárendeltségben működött, addig Magyarországon a „nyugati nyitás” stratégiája szuverén államot eredményezett. 3) Utóbbi fontos összetevője az önálló egyháztartomány (érsekség) felállítása Esztergomban, holott mind Salzburg, mind Passau püspöke igényt tartott a formálódóban levő magyar egyház feletti joghatóságra. 4) Az István korában összeállított törvénykönyvek nem szolgai másolatok: a törvények kétharmada önálló jogalkotás terméke, nem nyugati átvétel.

Ennyi.

De még mindig nem ez a legütõsebb bizonyíték...

Hanem, hogy Neked is és nekem is magyar nevünk és magyar identitásunk van és nem német.;)

Ez a legfõbb bizonyíték, hogy Szent István nem német-csicska volt. Egy szuverén, önálló, független magyar királyságot hozott létre, Európába integrálva,keresztény alapokon.

Ezért létezünk még.

Valahogy próbáld ezt megemészteni.

Meg 1030-ban úgy odavágott nekik, hogy utána évtizedekig nem mertek jönni. A Morva-mező is magyar fennhatóság alá került.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
Hanem, hogy Neked is és nekem is magyar nevünk és magyar identitásunk van és nem német

 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 999
10 773
113


Egy korábbi kommentedben is megfogalmaztad, hogy István a csúnya keresztények oldalára állott ahelyett, hogy összefogott volna a ""testvéri"" sztyeppei népekkel.

Ezt verjük már ki a fejünkbõl, mert totál tévút.

Nincsen semmiféle sztyeppei "központi tudat", "testvéri szellem".

Ezért kerekedtünk fel és indultunk el nyugatra. :D

Keletrõl nyugatra tartó népvándorlás volt, a törzsek űzték egymást.

A szamanida emirátus 893ban rátámadt az úzokra, de az úzokat keletrõl is zúzták, ezért nyugatra lökõdtek neki a besenyõknek, akiket kifosztottak.

Emiatt a besenyõk nyugatra indultak, 894ben megjelentek az etelközben az ottani magyarok szomszédjaként, akik ekkor a bolgàrokkal nyírták egymàst, majd késõbb a besenyõk is betámadták az etelközben maradt magyarokat. Illetve késõbb is, egy késõbbi, erõsebb bolgár cárral..

Nincs itt semmi féle kurultáj szövetség, a sztyeppei népek ugyanúgy nyírták egymást, mint a keresztény népek. Egymást űzték a népek országútján.

Szövetkezni a mongolokkal ?
Lekaszálták a hozzájuk hasonlatos kunokat, akkor mit akartál volna velük szövetkezni ? :D:D:D Te jó ég...ezért kopogtattak a keresztény Magyar Királyság kapuján...hogy hadd telepedhessenek le, biztonságban, messze a "sztyeppei testvér" ölelésétõl. :D:D:D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 090
113
Egy korábbi kommentedben is megfogalmaztad, hogy István a csúnya keresztények oldalára állott ahelyett, hogy összefogott volna a ""testvéri"" sztyeppei népekkel.

Ezt verjük már ki a fejünkbõl, mert totál tévút.

Nincsen semmiféle sztyeppei "központi tudat", "testvéri szellem".

Ezért kerekedtünk fel és indultunk el nyugatra. :D

Keletrõl nyugatra tartó népvándorlás volt, a törzsek űzték egymást.

A szamanida emirátus 893ban rátámadt az úzokra, de az úzokat keletrõl is zúzták, ezért nyugatra lökõdtek neki a besenyõknek, akiket kifosztottak.

Emiatt a besenyõk nyugatra indultak, 894ben megjelentek az etelközben az ottani magyarok szomszédjaként, akik ekkor a bolgàrokkal nyírták egymàst, majd késõbb a besenyõk is betámadták az etelközben maradt magyarokat. Illetve késõbb is, egy késõbbi, erõsebb bolgár cárral..

Nincs itt semmi féle kurultáj szövetség, a sztyeppei népek ugyanúgy nyírták egymást, mint a keresztény népek. Egymást űzték a népek országútján.

Szövetkezni a mongolokkal ?
Lekaszálták a hozzájuk hasonlatos kunokat, akkor mit akartál volna velük szövetkezni ? :D:D:D Te jó ég...ezért kopogtattak a keresztény Magyar Királyság kapuján...hogy hadd telepedhessenek le, biztonságban, messze a "sztyeppei testvér" ölelésétõl. :D:D:D

Minket is lekaszáltak, csak velünk lepaktáltak volna amint arról a történelem egy-két homályosabb szelete mesél. De jó is, hogy nem szövetkeztünk inkább velük. :D Azért kerekedtünk fel és indultunk nyugatra, mert kazár barátainknál nagyon tertjedni kezdett a idősebb testvéreid hite, és a vezéri szövetség úgy döntött, hogy visszaveszi Attila országát. Nem behajtottak ide minket mint valami marhát, kicsit tanulmányozd a hadműveletet amit Levente hadtestei végigcsináltak délen, hogy a nép a bolgárok támadásától mentesen nyugodtan bejöhessen Árpáddal. AKI ÁLLAMOT ALAPÍTOTT ITT! Ezt hogy szeretitek elfelejteni. :rolleyes: A 108 nemzetség 7 törzsbe szervezve a vezetői alatt egy nemzetet alkotva szerződött örök időkre és a szerződésük a népük javára szólt.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 999
10 773
113
Minket is lekaszáltak, csak velünk lepaktáltak volna amint arról a történelem egy-két homályosabb szelete mesél. De jó is, hogy nem szövetkeztünk inkább velük. :D Azért kerekedtünk fel és indultunk nyugatra, mert kazár barátainknál nagyon tertjedni kezdett a idősebb testvéreid hite, és a vezéri szövetség úgy döntött, hogy visszaveszi Attila országát. Nem behajtottak ide minket mint valami marhát, kicsit tanulmányozd a hadműveletet amit Levente hadtestei végigcsináltak délen, hogy a nép a bolgárok támadásától mentesen nyugodtan bejöhessen Árpáddal. AKI ÁLLAMOT ALAPÍTOTT ITT! Ezt hogy szeretitek elfelejteni. :rolleyes: A 108 nemzetség 7 törzsbe szervezve a vezetői alatt egy nemzetet alkotva szerződött örök időkre és a szerződésük a népük javára szólt.

Na, Pogány barátom, erre a kommentedre egy az egyben illik Wilson kedvenc kijelentése: "Ez feltételezés."

A mongolok lekaszáltak keresztényként és lekaszáltak volna õsmagyarként is... és akkor abba a megalázó helyzetbe kerülhettünk volna, hogy kuncsoroghattunk volna a Német-római császárnál (mint nálunk a kunok)bebocsátásért , aki persze befejezte volna, amit a Tatár elkezdett, mert elõtte kalandoztunk arra 200x gyilkolva õket, levágva mindenkit.

Ez mi ?

Hát persze, hogy feltételezés... de még mindig több köze van a valósághoz, mint a Te fantazmagóriádnak, hiszen a tatárok tényleg kiirtották majdnem a testvér népüket, a kunokat...történelmi tény.
 
W

Wilson

Guest
Az egyetlen amiért nem látod a párhuzamot az a kereszténységed. Nem paragrafusszerűen üldözték őket, hanem egyházilag gyakorlatilag akármiért. A katolikus lovag úr egy magyarral szemben? Gondold már el! Szerinted elég volt nekik, hogy hogy értelmes hittel rendelkeztünk? Szerinted kellett nekünk az Istenük aki egy másik nép őstörténetének az ápolására épült és ezt oltotta a fejekbe? Mik azok a mihaszna mesék, meg morgások amikért botozás járt? Magyar történetek?

A Vencellin által által megöltek rossz hunagrus tudattal rendelkeztek, vagy mihaszna mesélők voltak? Az ilyen egyházi vezetésű térítések sosem voltak erőszakosak, elég a teuton területeket nézni, vagy hogy hányan tudják innen felsorolni, melyik törzsből volt magyar ősük.

Tény, hogy István seregében sok német páncélos harcolt. Ja, az is tény, hogy Kádáréban meg sok szovjet.

Istvánnal biztos békével jöttek, mert hát nem egy ország meghódítása volt a cél az ellenkező néppel szemben. Csak amolyan turistaként voltak itt. Pogánylázadások is azért törtek ki még jóval később is, mert egy békés és barátságos átmenet volt. A magyar vallási képviselőket is biztos életben hagyták, ahogy az összes többi népnél is. Nem volt hódító gőg, nem volt erőszak.

A szabad magyar biztos leszopta magát örömében hogy németek alázzák a saját földjén amit István nekik adott. Papok csicskáztatják, lovag urak viszik a lányaikat és a pogány magyart mi védte a királya vallásától ha a királyhoz fordult?

István bizonyosan vajpuha volt az ősiség visszaszorításában. Végülis csak erdélyig vágott le mindenkit aki a régit szerette volna megtartani, ha haddal próbálta, ha szóval. Pár helyen tudtak csak annyira ellenállni, hogy a menedék legyen a leronttt határon beömlő idegenek elől.

Aligha hinném, hogy az, hogy itt vagyunk, az ő érdeme. Ezzel általában azok hozakodnak elő akik vak fanatikusok, vagy svábok még a tudatukban eléggé ahhoz, hogy a német felmenők miatt ne lássák a magyarok megmaradását a német übermensch nélkül létezőnek. Ahogy már írtam neked, lehet, hogy a személyes létünk nem lenne ilyentén módon ahogy az itt és most van és a történelemnek ez az iránya rajta múlt valóban, de népként ha sikerül megakadályozni ezt az árulást, egész más, sokkal jobb irányú is lehetett volna a fejlődésünk, mint ahogy ha a kádári árulást meg tudtuk volna, úgy megintcsak jobb lett volna.

Nem hinném, hogy valaha kinyitod a szemeidet erre, de hátha.

Pontosan,azt nem szabad elfelejteni,hogy van egy nagy különbség a magyar törzsek a vándorlásuk során találkoztak a keresztény vallással de és ez a lényeg önként dönthettek arról,hogy felveszik-e a keresztséget.Ezzel szemben István kötelezővé tette és bizony a tizedet mindenkinek be kellett fizetni az egyháznak (ami az ősi vallás helyébe lépett)aki ezt megtagadta vagy elmulasztotta annak szigorú büntetés járt,azokkal szemben akik nem akarták felvenni a keresztet bizony erőszakot alkalmaztak.Az pedig nagyon jól jelzi,hogy a kereszténységet rákényszerítették a magyar népre és abszolút nem volt fáklyás menet a kereszténység elterjedése a magyarok között,hogy István 1038-n bekövetkezett halála után 8 évvel annyira elemi erővel tört ki a Vata féle pogánylázadás.Tehát minden jel arra mutat,hogy bizony István erőszakosan terjesztette a keresztény vallást a saját népe körében,és ha szükségesnek ítélte akkor bizony a saját népe ellen fordult a kereszténység terjesztése ügyében.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 999
10 773
113
Pontosan,azt nem szabad elfelejteni,hogy van egy nagy különbség a magyar törzsek a vándorlásuk során találkoztak a keresztény vallással de és ez a lényeg önként dönthettek arról,hogy felveszik-e a keresztséget.Ezzel szemben István kötelezővé tette és bizony a tizedet mindenkinek be kellett fizetni az egyháznak (ami az ősi vallás helyébe lépett)aki ezt megtagadta vagy elmulasztotta annak szigorú büntetés járt,azokkal szemben akik nem akarták felvenni a keresztet bizony erőszakot alkalmaztak.Az pedig nagyon jól jelzi,hogy a kereszténységet rákényszerítették a magyar népre és abszolút nem volt fáklyás menet a kereszténység elterjedése a magyarok között,hogy István 1038-n bekövetkezett halála után 8 évvel annyira elemi erővel tört ki a Vata féle pogánylázadás.Tehát minden jel arra mutat,hogy bizony István erőszakosan terjesztette a keresztény vallást a saját népe körében,és ha szükségesnek ítélte akkor bizony a saját népe ellen fordult a kereszténység terjesztése ügyében.

A kereszténység az õsi vallás helyébe lépett a rómaiaknál, görögöknél, germánoknál, vikingeknél...

Jézus kiütötte Marsot, Zeuszt, Wotant és Odint is. Meg a többi kismilliót is.

Ezen népek miért tértek meg vajon ? Mindenki erõszakra ?

A Római császároknak minden hatalma megvolt, hogy kioltsa a kereszténységet..meg is próbálták, keresztényüldözések, gladiátor játékok elõjátékaként oroszlánok elé vetették õket, fegyvertelenül.

Innen, alulról szervezõdve lett Európa kulturális talapzata, egybeivódva a római joggal és a görög filozófiával.

Európa keresztény alapokra épült.
Ugyanolyan alapigazság ez, minthogy Szent Istvánnak köszönhetõ, hogy ma itt vagyunk, egyedüli keleti származású népként Európa közepén és magyarként. Nem egy német vagy szlâv országba betagozódva.

Tulajdonképp, a kereszténység létezése legalább akkora csoda, minthogy a magyar nép még létezik. Van párhuzam a vallás és a nép között...nagyon kicsi esély volt a sikerre, mindkét esetben, ha a kiinduló pontot, a körülményeket nézzük, és mégis él mindkettõ, az egyik 2000 éve a másik 1020 éve (tudom, több :)) új hazájában.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
1 999
10 773
113
[
Pontosan,azt nem szabad elfelejteni,hogy van egy nagy különbség a magyar törzsek a vándorlásuk során találkoztak a keresztény vallással de és ez a lényeg önként dönthettek arról,hogy felveszik-e a keresztséget.Ezzel szemben István kötelezővé tette és bizony a tizedet mindenkinek be kellett fizetni az egyháznak (ami az ősi vallás helyébe lépett)aki ezt megtagadta vagy elmulasztotta annak szigorú büntetés járt,azokkal szemben akik nem akarták felvenni a keresztet bizony erőszakot alkalmaztak.Az pedig nagyon jól jelzi,hogy a kereszténységet rákényszerítették a magyar népre és abszolút nem volt fáklyás menet a kereszténység elterjedése a magyarok között,hogy István 1038-n bekövetkezett halála után 8 évvel annyira elemi erővel tört ki a Vata féle pogánylázadás.Tehát minden jel arra mutat,hogy bizony István erőszakosan terjesztette a keresztény vallást a saját népe körében,és ha szükségesnek ítélte akkor bizony a saját népe ellen fordult a kereszténység terjesztése ügyében.


István 1038-n bekövetkezett halála után 8 évvel annyira elemi erővel tört ki a Vata féle pogánylázadás.

Bocsánat, erre elfelejtettem reflektálni.

Fura, hogy az augsburgi csatavesztést elbagatellizáljátok... a vata féle lázadás az viszont húha, ajjaj, elemi erõ. :D

Arról van itt szó, hogy a nyugatiak kezdték kiismerni a magyar harcmodort... az elsõ néhány portya sikeres volt, semmit nem tudtak rólunk, elvertük õket...aztán telt az idõ, kezdték kiismerni a keletrõl jött "vadakat"...egyre több lett a bukta, bukta itt, bukta ott, hopp egy augsburg.... és lehet, hogy nem volt döntõ vereség...

Azt kérem Tõletek, hogy ne legyetek okosabbak, mint Géza. Õ ott volt, Ti nem. ;)

...de ahhoz a felismeréshez bõven elég volt, hogy az okos fejedelem rájöjjön, vége a régi világnak, hogy abból tartjuk fent magunkat, hogy elvesszük a másét, hogy áruba bocsátjuk a szablyánkat és íjunkat.

Közös nevezõ kellett, hogy befogadjanak, elfogadjanak itt, ez volt a kereszténység, elfogadjanak és ne egy örökké elfoglalandó célként nézzék Fehérvàrat, mint ahogy tekintette az oszmán Konstantinápolyt és Bécset.

Ezt kellett meglátni, meghallani Géza Fejedelemnek és hála az égnek valamilyen sugallatra sikerült is.
Kijelölte az irányt.. a másik csoda az volt, hogy a fia nem lázadt ellene, hanem hűségesen követte apját és végül áldozatok, hatalmi harcok, nehéz döntések árán, de céljuk sikerült.

Ma is él a magyar.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 979
113
:D

Komoly cucc ám a biblia, föleg ha el sem olvassa az ember, hanem a pingvin interpretálja a köböl épített templomban.

Este/a napokban írok pár sort errol a szupi istenrol, a szupi egyházáról, meg errol a világról, csak, hogy az is értse ki kicsoda, aki eddig nem értette meg.
:)
Ha nem bánjátok.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Pogány
Status
Not open for further replies.