Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Mi sem jártunk oda nagyon, saját kari rendezvényeink nem voltak. A nagy közös bulikra lehetett menni, ha nem voltál éppen gyakorlaton, vagy a határon. De a rendőrtisztin nincs 5:30-as kelés, 1 óra testneveléssel minden nap szóval könnyen vannak az ivással. A nyarakat, meg gyakorlaton töltöttem a balatonpart helyett.
Kocsmatúrát se rendeztek a honvédtisztin? Mi amikor csináljuk lebeszéljük más egyetemekkel, és amikor szembe jön a sote akkor zeng az utca a SOOOTE, SOOOTE orvosok leszünk végbélt tükrözünktől. Rendőrtisztek csinálják, azokkal már futottam össze.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A Genovai új híd avatása (akit érdekel)
Korán ébredtem, gondoltam beteszem. Én tegnap este néztem meg.
A teljes felvétel 3:02:28, ebből tényleges felvétel 1:19:42-től 1:43:00.

Összefoglaló
A hidat felavató ünnepség az Olasz Himnusszal kezdődött, ezután felolvasták a 43 áldozat nevét, majd három perces néma tiszteletadás kezdődött az áldozatok emlékének. Ez után következtek a rövid beszédek. A ceremónia idején esik az eső, a ceremóniát egy a hídra épített teljesen átlátszó plexi épületben tartják.
Hangos ünneplés nincs, mivel az előző híd összeomlása áldozatokkal járt. Giuseppe Conte kormányfő beszédében Olaszország koronavírus utáni talpra-állása jelképnek nevezte a hidat, amely már a tragédia után 2 évvel elkészült és átadásra kerül. Az új hidat Szent Györgyről nevezték el (felszentelték). Az építése rekordidő alatt készült el, a bontás után mindössze 310 nap alatt elkészültek az új híddal. A hídon 43 lámpaoszlop kapott helyet, amely az áldozatokat szimbolizálja. Az áldozatok családtagjai tiltakozásból nem vettek részt az avatáson, ezzel a szerintük túl lassú felelősség megállapítás és felelősségre-vonás ellen tiltakozva. Giuseppe Conte kormányfő őket külön fogadta a híd avatása előtt.

A lényegesebb mozzanatok a videon külön linken vannak a hozzájuk tartozó leírással. A linkelések onnan indulnak ami fel van tüntetve, nem szükséges keresgélni a videoban ha valaki nem akar. Nagyon kevesen látták még a videot, amikor néztem tegnap este 9-kor még csak 800-an.

Ha valaki kíváncsi rá, érdemes megnézni a video elejét is. (szakszolgálatok, felszereléseik ("fülesek"), stb.)
Genovai új híd avatása - 1:19:42 Az élő adás kezdete, közben képek a panorámáról, a különböző kamerák képei, hogy változatos legyen az adás. Ez végig így történik, még a beszédek és ceremóniák alatt is.

Genovai új híd avatása - 1:28:41 Kezdés, vendégek politikusok érkezése, 20 perc hosszúság

Genovai új híd avatása - 1:50:31 Az avatási ceremónia kezdete az Olasz Himnusszal és a 43 áldozat nevének a felolvasása, ez után 3 perces néma gyász (eddig végig állnak kb. összesen 9 percig), után kezdődnek a rövid beszédek

Genovai új híd avatása - 2:14:58 Giuseppe Conte kormányfő beszéde: összesen 9 perc

Genovai új híd avatása - 2:24:54 Kivonulnak pelxi helységből, majd egy rövid papi beszéd után megáldják megszentelik a hidat, 2:28:34-nél kezdődik a szalag átvágása.
Ezután az Olasz Légierő 9 gépes bemutató csoportja 3 alkalommal díszelgő kötelék repülésben az olasz zászlót rajzolja az égre színes füsttel, közben folyamatos szól az egyik templom harangja. Az éjszaka folyamán az olasz trikolór színeit vetítik a hídra.
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A Genovai új híd avatása (akit érdekel)
Korán ébredtem, gondoltam beteszem. Én tegnap este néztem meg.
A teljes felvétel 3:02:28, ebből tényleges felvétel 1:19:42-től 1:43:00.
Ja, az lemaradt, hogy a díszelgő repülő kötelék is virtuálisan "megkeresztelte a hidat" az első két repülésével az atya után.