Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Érdekes volt hallani a benyomásait Magyarországról (Kecskemétről):
*Az utakról azt mondja, hogy rosszak, nekem meg az a tapasztalatom, így, hogy kb Romániától Ausztriáig átszeltük mostanság az országot, hogy meglepően sehol nem volt vállalhatatlanul rossz az út, és sok helyen láttunk útépítést, útjavítást. Mondjuk valóban Kecskemét környékén tényleg nem olyan jók, ahogy tapasztaltuk.
 
M

molnibalage

Guest

Ide vezet az, hogy az ingyenesség ára az adat. Ha minden olyan oldal, amit az ember használ azért ki kéne fizetni a pénzt, hogy fennmaradjon, akkor meg hol lenne tartalom?

Ebből hol lesz a kiút...?

Meg abból, hogy a jog szerintem használhatatlan szinten bonyolult lett mára...?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 660
27 820
113
>WaPo
you-out-of-19a366372c.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Kurfürst

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 676
32 313
113
Par szot a vallasokrol akit erdekel a mittudom en hanyad szimtu szabadkomuves es illiuminatus cucc az ratalal a keresett valaszokra es megkonnyiti eligazodasat a jelenlegi helyzetben.

Kezdenem az elejen atya fiu szentlelek.
Ez nemujkeletu dolog es nem is ketezer eves.
Az egesz meg joval a babiloniaiak elott kezdodott de eddig nem nyulnak vissza epp eleg ha a babiloniaika koratol kezdem.
Az egyiptomi teruleteken a fiu volt hatalmon /a napisten fia./
Az asszir teruleteken az atya volt hatalmon.
Mig a babiloni teruleteken a szentek.

Ezek tovabbelesei a mai 3 szentharomsagban /csak szavakban hovo vallas/ a keresztenyseg /a fiu/ a zsidosag az /atya/ es a muzulmamsag a /szentlelek./

E harom vallas alkotja eggyutt a szentharomsagot /treiumviratus./

Ezek kulso nyomsa hatasara egybe kepesek fogni de egymas ellen is vannak.

A teljes hatalmat eggyik sem veheti at.

A vallasok inteznitasat evtizezredek ota ciklikussag jellemzi /meglepo modon mindet az ami a neve./ az atya bolcs /atya csak egy bizonyos kor betoltesevel lehet az aember amihez bizonyos szintu tudas is tarsul./
ciklusa tehatmagas szintrol kezdodik /egy bizomyos szimt ala nem zuhan/ majd erosodik hogy elgyenguljon elbutuljon majd kezdje elejerol a ciklusat.g
Akovetkezo a fiu egybol indul /pl jezus./ es rohamosan fejlodik mig el nem eri a csucsot /a ferfi kor csucsat krisztusikor./ majd osszeomlik hogy elorrol kezdje az egeszet. /krisztusnak tobbek kozott ezert is nem volt gyereke az irasok szerint mert akkor atyava valt volna /a veget altalaba egyebkent az atyava vallas hozza./
A harmadik a szentlelek folyamatosan jelen van de nem kepes a tudasar kozvetlenul atadni csak a fiu es az atya segitsegevel. /fiu ez esetben mohamed de hezus is az volt./
Tehat a tudas atadasa vegett mindig szakadas fog bekovetkezni /folyamatos lemorzsolodas csak a hosszu ido tavlaraba tunik szakadasnak./ mert folyamatosan fiunak es atyanak kell morzsolodnia./

A jelenlegi muzulman es kereszteny ellenallas nem a szentlelek es a fiu szembenallasa hanem 2 fiue mohamede es rkrisztuse.
Jelenleg kain es abelt jatszanak. De ez nem kovetkezhet be mert a ketto egy es ez valojaban ongyilkossag lenne.

A megoldas es a vegkifejlet a mar szamtalanszorbekovetkezett felismeres miszerint a ket fiu egy es ugyan az /mohamed krisztus masodik eljovetele./ ehhez persze at kellene irni a szentirasokat. Ez nem jelentene a ket hit eggyesuleset a tanook iramyvonalak valaszthato kovetese tovabbra is fentalna de a feszultseg hatalmasat csokkenne.

Hat ebbe keveredunk bele mi sztyeppei ek akik a mmindenekfelett allo istenben hittunk es kozvetlenul hozza imadkoztunk /tudtunk koztes istenekrol de csupan fohasz keres volt intezve hozzajuk./ ezert nem volt szukseg papsagra csupan tanitokra...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Hm, most olvasom micsoda mizeria van fradivarosban a tanacsra kirakott majd onnet lelopott langyi zaszlo korul. Az ember azt hinne itt jo messze hogy ott a tanacson is a fradi zaszlo lobog a magyar mellett...

Mi már a választások másnapján húztuk a pesti kollégák agyát, hogy hamarosan ratyizászlónak kell majd tisztelegniük reggelente, míg mi elleszünk a vidéki narancsos fertőben :D