[BIZTPOL] Fehérorosz helyzet

Status
Not open for further replies.
Lukasenko menjen, új választást.

A többi majd alakul, azokba nem kell beleugatnunk, a lényeg a V4 egység és a balti szolidaritás. De ha kapunk 1 kis szeletet a belorusz tortából "beruházás, befektetés" címszó alatt az sem rossz. Nem kell szemérmeskedni, ha mi nem tesszük meg, megteszi más.

Eddig 2 vesztes latszik, Oroszo. és Nemeto., ha a lengyel rendszerváltás Belorussziában sikeres.

Te már szeletelni akarod Belaruszt? Háborúba akarod vinni Magyarországot? És gondolod, hogy majd Oroszo. és Németo. engedik ezt a lengyel dominanciáskodást?

A kommersant híre a fentebb már belinkelt konvojról

17.08.2020, 12:23
A szemtanúk beszámoltak a különleges felszerelésű konvojok mozgásáról Belarusz felé

Az Urál és a Kamaz tipusú teherautók konvoja, rendszámok és azonosító jelek nélkül, az E95 és M1 autópálya mentén halad a Fehéroroszország határán, jelentette a Conflict Intelligence Team (CIT) , hivatkozva a távirat csatornáinak videójára és a média információira. Egy szemtanú kb 40 teherautórol számolt be.

A CIT becslése szerint több mint 600 ember lehet a konvojban.
Ma, Szentpétervár közelében, Luga (és a belorusz határ felé) irányában teherautók konvojai láthatók rendszám és azonosító nélkül. Ezt az üzenetet küldte egy Smolenszk közeli kolléga. Látta, hogy a teherautókban fekete egyenruhában lévő személyek,vannak .
Ugyanakkor a CIT nem tudta megerősíteni a felszerelések Fehéroroszországba történő átadásával kapcsolatos információkat.

Itt meg BTR-ek mentek tegnap, bemondja a dátumot és a helyet is, szerintem ez eddig a legjobb videó:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Te már szeletelni akarod Belaruszt? Háborúba akarod vinni Magyarországot? És gondolod, hogy majd Oroszo. és Németo. engedik ezt a lengyel dominanciáskodást?
Semmi háború. A gazdasági torta szeleteléséről beszéltem. Ez egy rendszerváltáskor természetes következmény, ne legyünk álszentek.
Mondtam, ez a kiállás elég, a többibe nem kell beleugatnunk, de el sem kell ugrani a feladat elöl.

Várjuk meg mi lesz, mert még Putyin is a pályán!!!

• Tetszik
Reactions: zsolti and Szittya
Semmi háború. A gazdasági torta szeleteléséről beszéltem. Ez egy rendszerváltáskor természetes következmény, ne legyünk álszentek.
Mondtam, ez a kiállás elég, a többibe nem kell beleugatnunk, de el sem kell ugrani a feladat elöl.

De itt már katonai síkon mozognak az események könyörgöm!!! Itt már nem lesznek új választások meg gazdasági osztozkodások!!!

Itt meg BTR-ek mentek tegnap, bemondja a dátumot és a helyet is, szerintem ez eddig a legjobb videó:

Udvarias "zöld" emberek jönnek és rendet tesznek .... némileg hasonlít a helyzet a Krím-félsziget esetéhez.

Ha ez a konvoj belép Belorusszia területére az egyértelműen azt jelenti,hogy Putyin ténylegesen letette a voksot Lukasenko mellett.

"A gazdasági torta szeleteléséről beszéltem."

De milyen gazdasági tortát akarsz te szeletelni? Azt a tortát ehhez még meg kellene szerezni, ami háborúval jár, ember.

• Tetszik
Reactions: boki
Ha ez a konvoj belép Belorusszia területére az egyértelműen azt jelenti,hogy Putyin ténylegesen letette a voksot Lukasenko mellett.
Még korai messzemenő következtetéseket levonni ebből. Nincs konkrét infó semmiről. Szerintem meg nem fognak beavatkozni a belarusz rendvédelmi erők oldalán, hogy a tüntetőket üssék. Ez nem opció. 24 BTR nem csinál nyarat.

Ez a konvoj a videón épp belépett Belarusz területére (még tegnap), mivel a határon készült a videó, mondja is a fószer.
Viszont ez nem azt jelenti, hogy Putyin Lukasenko mellett tette le a voksát, hanem azt, hogy most Oroszország szépen magához csatolja Belaruszt.

Ha az orosszal osztjak fel meg litvaniaval a lengyelek. Nem nagy haboru lenne a vegeredmeny.

Ha Lengyelország "ledarabolna" magának egy bármekkora darabot bármilyen okból Belorusból, akkor Ukrajnának vélhetőleg legkésőbb másnap vége, egy hét múlva meg minimum Moldova kétharmada csatlakozik Transznyisztrához, és másnap kérik felvételüket az Orosz- Belorus-Novorossia államszövetségbe.

Status
Not open for further replies.