Ez nagyon úgy néz ki, mint amit nálunk Honvédelmi Sportközpontnak neveznek. Gondolom ugyanazzal a céllal építik ezeket is.A tanfolyamok /edzesek./ altalaba a sporthazba zajlottak /amihez egy kis loter is tartozott./
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nagyon úgy néz ki, mint amit nálunk Honvédelmi Sportközpontnak neveznek. Gondolom ugyanazzal a céllal építik ezeket is.A tanfolyamok /edzesek./ altalaba a sporthazba zajlottak /amihez egy kis loter is tartozott./
Nekem azért volnának kérdéseim erről a koncepciórol.Elsőnek mindjárt az,hogy tulajdonképpen hogy is nézz ki az a koncepció?
Valaki már letehetné az asztalra.Csak a beszerzésekből következtetünk.Még a gépesitett dd tervezett hadrendje se ismert.
Ne legyen a Maros határfolyó. Maradjunk az ezeréves határnál.Per pillanat nincs meg a Románokban az a kéápesség, hogy a Tiszán átvessék a magyarokat, így nem is aktuális az átkelősdin okoskodni. Ha mi mennénk arra (de persze mi sem tudunk mert nincs meg a képességünk hozzá) akkor nekünk csak a Maroson való átkelés esetén kéne ez a képesség, na de azon miért kelnénk át? Jó lesz az határfolyónak is.
Egy esetleges kepzesre gyulekezopont szukswgraktar vagy kikepzesi anyag tarolo stb feladatot mindenkepp szantak nekik ahogy kataszttofa helyzet eseten is hasznalnak azokat. Mint a beerkezo erok elszallasolasa stb...Ez nagyon úgy néz ki, mint amit nálunk Honvédelmi Sportközpontnak neveznek. Gondolom ugyanazzal a céllal építik ezeket is.
Tekintve a földrajzi elhelyezkedest, a vasút és autópálya hálózatot és a fejlett szakembergardat valamit egyetemet sanszos a Győr környéke..... Meg ugye csak Tatàra fognak menni, ott van némi gyakorlóter is nyúzni a protókat.... Én a Győr-Tata tengely kőzé lőném be... De lehet éppen Debrecen is, ki tudjaA Currust ne mérd ezekhez. Nagyon nem egy kategória. Közelébe nem engedném őket, a jelenlegi színvonalukon nyugati harcjárművek karbantartásának. A fényévnyi műszaki, technológiai különbségek mellett, a munkamorál és munkaminőség igényessége, vagy igénytelensége, vezetés színvonala, stb., mind kibukna egyből. Egy ilyen gyár ha jön, zöldmezős beruházás lesz, ebben biztos vagyok. A helyszínt persze én sem tudom, nem is tippelném. Majd kiderül.
Erről nekem nem az izgalmas szó jut eszembe.Az tény,hogy lehetnének kommunikatívabbak a kérdésben de cserébe meg van a diszkrét bája a dolognak hiszen Benkő papa egy interjúban azt mondja,hogy még csak piacot kutatnak az IFV beszerzés kapcsán aztán 15 perc múlva bejelentik a hazai gyártású Lynx-t azt nem lehet mondani,hogy nincs izgalom a beszerzésekben![]()
Tekintve a földrajzi elhelyezkedest, a vasút és autópálya hálózatot és a fejlett szakembergardat valamit egyetemet sanszos a Győr környéke..... Meg ugye csak Tatàra fognak menni, ott van némi gyakorlóter is nyúzni a protókat.... Én a Győr-Tata tengely kőzé lőném be... De lehet éppen Debrecen is, ki tudja
Ha minden igaz, összesen 238 db T-72-es került rendszeresítésre. (138 + 100)
Kalocsai tárolásból, használhatatlan állapotból eladva
2005: 77 db T-72 Iraknak - Currus felújítással - USA fizette 2,5-3 millió USD (az akkor kb. 535 - 642 millió Ft volt)
2013-ban további 104 db T-72 eladását hirdették meg, ebből
2014: 80 db T-72 - Csehország - Excalibur Defense Kft. - 440,5 millió Ft (a tankok további sorsa ismeretlen)
238 db - 77 db - 104 db = 57 db
Kimutatás a 2012. január 1-2015. március 31. közötti időszakról
Benkő Tibornak volt egy parlamenti írásbeli válasza, valakinek egy teljesen más témában válaszolt, és annak a végére volt odacsapva a 2010-2018 időszak eladásainak teljes összefoglalója. Volt már itt a fórumon linkelve, de hiába keresem, nem találom.
De ha végül mégsem adtak el még 24 tankot, csak 6-ot, akkor kijön a 75 is.
Nekünk tényleg csak a marosig kell eljutni, onnantól a székely megyék adják magukat.Ne legyen a Maros határfolyó. Maradjunk az ezeréves határnál.
Off
???
Eddig te vezetsz a "Ki tud nagyobb marhaságot írni" című versenyben.
Nem is kellene a hadsereg?? Mert a c-k majd megvédenek
Arról híresek.. A bátorságról, becsületről, hazafiságról.. igazi "katonanép".
Mégis milyen fegyvereik vannak?
Vagy ilyen modern hadieszköznek tekinted a piros ezerkettes ládát amiből kolompár dobálja a dobócsillagot és ha az elfogyott kiszáll egy Katana replikával???
Köszi amúgy, rég nevettettek meg ennyire.![]()
Szerintem meg jobb ha a delvidekrol es karpataljarol harapofogoba fogjuk erdelyt a bentrekedt egysegek hamar megadjak magukat. A kintrekedtek meg tul gyengek lessznek barmi kolyra.Nekünk tényleg csak a marosig kell eljutni, onnantól a székely megyék adják magukat.
És a dél erdélyi megyék?Nekünk tényleg csak a marosig kell eljutni, onnantól a székely megyék adják magukat.
Szerintem foglaljuk el Aranyosgyérest a különlegesekkel és desszantoljunk oda.Szerintem meg jobb ha a delvidekrol es karpataljarol harapofogoba fogjuk erdelyt a bentrekedt egysegek hamar megadjak magukat. A kintrekedtek meg tul gyengek lessznek barmi kolyra.
A BMW pl. 1 milliárd euros beruhazas, plusz a kormány 100 milliárdos infrastruktúra fejlesztést hajt végre. Nem tudjuk pontosan mit jelent ez a 2 milliárd euros üzlet. Igen valszeg a gyár, esetleg hazai beszállítók frjlesztése-bekapcsolása, Hiuz fejlesztési költség és valszeg egy kezdő csomag Hiuz is benne van. De ez mind tipp.
Egyébként ha jól értelmezzük a vegyesvállalatot, egy magyar Hiúz megrendelés nem csak a RM pénztárcáját gazdagítja, hanem az állam egyik zsebéből a másikba is pakol. Rengeteg érdekes kérdés jön fel, amire csak Maróth tudja a választ!!
Előbb a székelyekkel kell kapcsolat ami azt jelenti, hogy a marosig le kell menni, utána már nem kell sürgősen átkelni a maroson, amint azok megvannak a műveletek folytatódhatnak délre.És a dél erdélyi megyék?
Ettől már akkor csak az lett volna jobb, ha megvesszük az egész RM-et, aztán tényleg magunktól vennénk a harcjárművet! Meg a sok lőszert, mert az lesz még kurva drága.
Akkor még a Boxert (65 %), meg a Pumát (50 %) is gyárthatnánk a Rábánál.
Hogy áll most az RM a tőzsdén, nem ment le a COVID miatt?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..