Itt most szerintem sokakat hidegzuhany ért. Picit engem is. Abszolút ahhoz szoktam, hogy pl. más topikokban akár személyeskedésig fajuló "viták" során, hogy a Lynx mellé, meg az "elsővonalas" kerekes APC -k (Boxer/Patria ilyesmi) mellé kellene akár nagyobb számosságú "másodvonalas" kerekes APC -k is, mert különben nem fog menni a 300 km -es vonalvédekezés amolyan Don-kanyar 2.0 -ként ...
Namost azzal, hogy sem a "Don-kanyar" jellegű harcászkodással, sem az esetleges tömeghadsereges vonzatokkal - meg a kettős párhuzamos kerekes APC üzemeltetéssel mélységesen nem értettem egyet, de az eddigi általános fórum várakozások alapján én is úgy gondoltam, hogy lenne kerekes APC -re is igény.
Egyfelől a regulárisok terén is volt tervezve létszámbővítés - meg a tartalékosokat is tekintve voltak várakozások. Természetesen nem tömeghadsereges jellegűek. Továbbá, ha már kicsi a sereg, akkor legalább legyen "ütős" alapon. Persze a Lynx gyár is alakíthat a dolgokon bizonyos irányban.
Akkor lesz(/legyen) mondjuk max. 220 db (nagyságrendileg) Lynx - minden más kebaboskocsi?
Az ütőerőt azt nem az APC adja hanem az IFV.Szükseg van APC-re mert nem lesz pénz arra,hogy szinte csak IFV legyen.