A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

https://honvedelem.hu/hirek/csucstechnika-hazai-gyartasban.html
Biztos volt már... Nekem csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy én személy szerint örülök, hogy nem Győrbe települnek. Eléggé ki van az már maxolva. Van Zalaegerszegi ismerősöm. Aki azt mondja, szeretett ott élni, azonban amilyen élhető város volt régen most pont az ellenkezője. Szinte semmi nincs ami ott tartsa a fiatalokat. Nekem így most hirtelen csk a Zalakerámia ugrik be ami biztosan nem zárt be, de az sem Zalaegerszegen van hanem a közeli Tófejen.

• Tetszik
Reactions: sisimoto
https://honvedelem.hu/hirek/csucstechnika-hazai-gyartasban.html
Biztos volt már... Nekem csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy én személy szerint örülök, hogy nem Győrbe települnek. Eléggé ki van az már maxolva. Van Zalaegerszegi ismerősöm. Aki azt mondja, szeretett ott élni, azonban amilyen élhető város volt régen most pont az ellenkezője. Szinte semmi nincs ami ott tartsa a fiatalokat. Nekem így most hirtelen csk a Zalakerámia ugrik be ami biztosan nem zárt be, de az sem Zalaegerszegen van hanem a közeli Tófejen.

Amúgy a tegnapi videós beszámolóban Maróth említette, hogy nem ez az első és még csak nem is az utolsó hazai védelmi ipari beruházás, ami a Zrínyi 2026 során megvalósul... :rolleyes:

Szvsz itt nincs jó döntés. Momentán a 30 milis az ideális, bmp/btr ellen bőven elég, és több lőszer fér. Probléma akkor lesz ha gyűlöltellensêgeink, a haditengerészet után elkezdik a sajátjaikat fejleszteni mert (legalább a katalógus szerint) minden modern ivf szemből "30mm resistant".
Ők a Piranhara tettek. Velük szemben megállják a helyüket úgy tanultam.

Itt a fórumon olvastam, hogy a török cég is itt gyártaná a kebabos kocsikat, talán Kaposvárt emlegették.

...esküt nem teszek, de én Debrecen "sejtésre" is emléxem.
Bármelyik (is ;) ), nagyon jó !
cl.gif

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Ők a Piranhara tettek. Velük szemben megállják a helyüket úgy tanultam.
Az azért elég helyzetfuggos. Ha a Pirahnán Stanag 5-re turbózzák a páncélt, akkor 30mm ágyúval úgy kb 1600-1700 méterig ki lehet loni, annal meszebb viszont már nyugottan spikeolhat. 35mm ágyúval már ez a táv úgy kb. 3000 méter lenne! Ha netán egymásra akad a Linyx és Pirahna úgy 250-300 méteren belul (mondjuk egy utcai harcban, vagy nagyon átláthatatlan terepen), akkor az nyer, aki hamarabb lo, mert olyan távolságra már Stanag 6 se véd hatékonyan egy 30mm NATO ágyú ellen. Ilyen szituációt jelenleg valószinuleg csak egy Puma élne túl kissé "felszaggatot borrel".

Az azért elég helyzetfuggos. Ha a Pirahnán Stanag 5-re turbózzák a páncélt, akkor 30mm ágyúval úgy kb 1600-1700 méterig ki lehet loni, annal meszebb viszont már nyugottan spikeolhat. 35mm ágyúval már ez a táv úgy kb. 3000 méter lenne! Ha netán egymásra akad a Linyx és Pirahna úgy 250-300 méteren belul (mondjuk egy utcai harcban, vagy nagyon átláthatatlan terepen), akkor az nyer, aki hamarabb lo, mert olyan távolságra már Stanag 6 se véd hatékonyan egy 30mm NATO ágyú ellen. Ilyen szituációt jelenleg valószinuleg csak egy Puma élne túl kissé "felszaggatot borrel".
Sehol nem olvastam arról, hogy megtennék. Az új motort is igényelne többek közt, de nem csak azt!

Thx.

Ezt próbáltam magyarázni a 30mm-es fanoknak.

Meg kell egye reggelire félúton Bukarest felé 30mm-el. Nem a Piranha miatt aggódom, hanem, hogy nem e préselnek ki magukból vmi választ a maghiar KF41-re!
De vesznek még két fregattot :)

Ott nincs önnálló gondolkodás. Amit a gaszda mond vagy ki mit fizet.
Ha sok pénzünk lenne tuti le tudnánk fizetni pár romulán politikust, hogy Currus Mbombe-t vegyen ciprusi közvetítő cégen keresztül :P