Semmilyen vízfejről nem írtam. Egyébként a cikkben írták valahol, hogy csak az operatív állományba toboroztak (nem csak oda)? Avagy, hogy félév alatt nem szerelt le/ment nyugdíjba senki? Olyat viszont mondott az ezredes úr, hogy kifejezetten a "pályára irányítás" volt a prioritás így az iskolákba - ezen belül a főiskolai- és egyetemekre toborzottak adták a számok jelentős részét.
Az is tény, hogy a vírushelyzetre való tekintettel megnőtt a jelentkezők száma. Persze az alkalmasak száma más kérdés illetve az értelmesebbjét majd a vírus után is meg kell(ene) tartani ...
És igen az operatív 7.000 főben benne van a vegyivédelmis, utász és egyéb hasonlók is. Nem értem miért nem tudunk örülni, hogy legalább ennyien vannak? Az, hogy egy operatív katonára jut kettő, aki nem az (minisztériumi dolgozó, Honvéd kórházas, Hadtörténeti múzeumos, iskolai alkalmazott, adminisztrátor stb. stb.) az igenis jó arány.
Pont, hogy semmilyen "vízfejről" nem írtam. Ugyanakkor "ne ültessünk" már be (tervezgessünk) majd egy minisztériumi dolgozót a Leo 2-be vagy éppen egy Honvéd Kórházas belgyógyász dokit a Lynx -be vagy egy jogászt a PzH-2000 -be ...