Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Fogalmam sincs mit csinál Puzsér mivel egy-egy félmondatnál többet nem hallottam tőle, számomra ő egy féreg médiakurva akinek a szava semmit se ér, főleg annyit nem, hogy az időmet rá pazaroljam.
Ha jól sejtem ebben egyezik a véleményünk.

Én csupán annyit tettem, hogy emlékezetből összeírtam pár dolgot ami az általam megfigyelt konteók mindegyikében előfordul (chemtrail, laposföld, ufó hívők, szíriuszi magyarok...)

A gyíkembereket kihagytad. :D
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 842
7 382
113
magát a könyvet még véletlenül sem.

A Sziriat oszlopai mindig is a szívem csücske lesz, ahogy mondjuk a Scientia Sacra is, függetlenül ki mit gondol róla. Amit eddig elolvastam a véleményből mind pozitív kritika volt, hogy lehetne egy új kiadást még jobbá tenni.

fordításukban nem tévedhettek? Csak Sitchin?

De, mindenki tévedhet. Csak Sitchin nagyon jól él belőle, tehát húsba vágó érdeke, hogy a körme szakadtáig tereljen, addig a kritikusok nem profitálnak abból a mit írnak, és amit mondanak (olvasd el a véleményeket) az teljesen hihető.

melyik értelmesebb egy ilyen esemény bekövetkeztekor

Egyik sem, mert ez egy csak egy erkölcsi példabeszéd?

de másfél milliárd embertársatokról az a vélemény, hogy tök normálisak

Ezt nem tudom honnan veszed. :)

A gyíkembereket kihagytad.

Gyíkemberek tényleg vannak. Komolyan. Találkoztam már pár olyan 'emberrel' akinek erkölcsi és morális szintje egy hüllőjén volt. Hogy nem voltak pikkelyeik az mindegy, bár ruhában voltak, szóval ki tudja.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
De, mindenki tévedhet. Csak Sitchin nagyon jól él belőle, tehát húsba vágó érdeke, hogy a körme szakadtáig tereljen, addig a kritikusok nem profitálnak abból a mit írnak, és amit mondanak (olvasd el a véleményeket) az teljesen hihető.

Sokkal aljasabb dolgokból élnek nagyon jól nagyon sokan, Sitchin gondolatmenete meg még ha pénzt is hozott neki, nem egy nagy hazugság, hanem egy nagy igazság lehetőségét vetette fel. Nem tudtak a kritikusai túl sok dologba belekötni, amibe igen, az nem vett el semmit az értékéből, legalábbis szerintem és nem valamiféle hitbeli érzelmi kapaszkodás miatt, hanem mert nem bomlik meg a szövete annak amit összeállított.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Valami biztos van,

Valami...
..
Zárjuk le!
Régen én is mindent elhittem, sőt, még azt is gondoltam olykor, hogy tudok valamit.
Ma már nem gondolok ilyeneket.
(pár hete még a precesszióról is ezt gondoltam, de már ebben sem vagyok annyira biztos, lásd fentebb...)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 447
25 124
113
Az Orion öv jó messze van, ezért kb állandó, de az is változik.
De szerintem nálad menjünk az alapokig vissza:
A Föld gömbölyű vagy lapos?
A Holdon van élet?
Marson csatornák?
"Az Orion öv jó messze van, ezért kb állandó, de az is változik."
Alnitak, Alnilam és Mintaka a nevük. :)

Igen a sajátmozgás. Tényleg nincsennek közel, 1500-1600 fényévre. :)
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 447
25 124
113
Csak, hogy bedobjak egy random dolgot, több olyan ókori civilizáció is volt állítólag (nem, nem tudom melyik, dokumentumfilmben láttam, nem emlékszem), akik olyan bolygóit is ismerték a naprendszerünknek amit szabad szemmel nem látni. Sőt, valamelyik bolygónak a holdjainak a pontos számával is tisztában voltak. Ha ez igaz és nem egy bakumozott infó, mint néhány az ősi idegenekben ahol nagyvonalúan keverik az ősi civilizációkat és simán bemutatnak olyan építményt, szobrot, falmegmunkálást amit egy teljesen másik készített a filmben elhangzottaktól, akkor érdekes kérdés, hogy honnan a picsából tudták?

Én, aki nem építészként tanultam elhiszem ha egy mérnök elmondja, hogy egy emeletes háznyi méretű kőtömböt, bizonyos ügyes technikák segítségével elcibáltak a-ból b-be, és valahogy fel is emelték valamilyen korabeli épített szerkezettel. Azt is elhiszem, sőt teljesen érthető is, hogy akkoriban filozófiával és csillagászattal foglalkoztak a "szabadidejükben", nyilván másra nagyon nem volt lehetőségük, vagyis érthető, hogy ismerték a csillagokat és a mozgásukat (gondolok itt az egyiptomiakra például), De honnan a bánatból ismerhettek szemmel nem látható égitesteket?

Ilyen könnyű lett volna lencséket készíteni?

Most válaszolok a saját kérdésemre, mert közben gugliztam is. Számomra meglepő, hogy már az ókorban ismerték a lencséket. Így viszont hihető, hogy akár távcsövet is készíthettek maguknak. De lehettek-e ezek olyan jó minőségűek, hogy szemmel nem látható égitesteket figyeltek meg velük? A wikipédia szerint az 1500 évek közepén tudtak 2-3x nagyítással rendelkező távcsövet készíteni.
Ez is érdekes: dogonok, dogon törzs. :)

https://www.google.com/search?rlz=1...hUKEwip55P77ZHsAhWNC-wKHcRLAWMQ4dUDCA0&uact=5
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
@Ooorky ikszelheted az eltűnés sort is, bár tudom, arra számítva tetted be azt is, hogy mi, konteósok fogunk eltűnni a bizonyítékok súlyától megroppanva. De @molnibalage , @blitzkrieg , @alali77 , @Horizon , @fip7 , meg úgy nagyjából te is eltűntél az utolsó fejtegetésem után.

Szóval akkor ennek függvényében megkérdezem, hogy melyik csoport is hisz a misztikumban és ragaszkodik foggal, körömmel hozzá?
Az amelyik szerint vallásos hevületből generációk százai töltötték a teljes életüket olyan épületek megalkotásával, amik egyáltalán nem töltötték be azt a szerepet, amiért elméletileg épültek már az elején sem, de azért még ezredekig építették őket, hogy továbbra se legyenek arra használva, amihez aztán a teljes tudást elvesztették, pedig a csoport azt tartja a fejlődés lineáris útjának, hogy az egész nép képzett építő volt, akik egyre jobban és jobban és mégjobban értettek a folyamatos építkezési láncolatokban az egészhez? Akiknek nem voltak megfelelő eszközei ha ugyanezt a lineáris fejlődési ábrát nézzük az első béna holmikhoz sem, de aztán mega léptékre léptek velük szinte egyből? Akiknél mégis találtak vas és acél eszközöket, pedig a lineáris fejlődési képbe nem fér bele? Ha volt nekik, akkor honnan volt? Mert királyul értettek az előállításához? Ha királyul értettek hozzá, akkor miért volt sokkal több alkalmatlan rézeszközük, amikkel hatványozottan tovább tartott volna még a feltételezett több generációs csúszásnál is az építés? Azok vallási rézvésők voltak? Mert az egyiptomiak annyira csak a vallással törődtek, hogy leszarták az életet? Mert fiktív, sosem látott istenek nevében az istennek kikiáltott fáraójuk azt akarta, hogy építsenek neki valamit, ami eddig ötször nem sikerül időben, akkor nekifogtak egy még nagyobbnak, nehezebbnek, több munkával járónak? Hogy a puszta érzelmi töltetük felülírta 24 órában a létérdeket és ettől annyira ezoterikus transzban léteztek, hogy a vallási székükre is csak öt percig vallásosan a túlvilágról gondolkodva ültek le pihenni, hogy aztán már szaladjanak is a vallási köveiket vallási homokkal vallási formára csiszolni és közben szentül hitték az alaptételt, amit ma is hisz többmilliárd emberek vallási fantazmagóriákban, hogy agyagból lettek teremtve? Hogy ezen a lineáris fejlődési vonalon jutottunk el a jelen emberéig vallási dolgokban megtalálva a létünk értelmét? Ma is vallási hiltivel vésünk vallási vasbetont? Másfél milliárd keresztény emberen nem akadtok ki, mert ők teljesen normális emberek, az egyház ami erre épül, szintén egy teljesen normális intézmény. Papok, meg ministránsok, meg szerzetesek, akik isten igéjét terjesztik és csodákról mesélnek és ez alapján tartjuk számon a jelen kultúrális alapunkat, ez mind normális, ez nem miszticizmus, ez normálisan tölti el a lelket miközben megadja az élet racionális alapjait és a szent könyvbe foglalt történetek csak ebben a kotextusban adnak értelmet mégha meg is történt események feljegyzései a valóságban, csak a fiktív Isten akarata volt. Szodomába és Gomorrába is angyalok mentek el Lóthoz, mert ez tök természetes és az is, hogy ma ez határozza meg a kultúrát.

Vagy mi, konteósok vagyunk ezoterikus misztériumhívők, akik annyit mondunk(akár Daniken, akár Sitchin, akár Várkonyi alapjain kezdve), hogy a nevezett isten akarata valós volt, hogy a biblikusan angyaloknak nevezett lények a beosztottjai ennek az idegen, hosszú életű de kézzelfogható lénynek és maguk is kézzelfogható lények voltak. A DNS misztikum, mert igenis agyagból vagyunk? Az, hogy DNS szerkesztést, genetikai beavatkozást végeztek az inkább misztikum? Az, hogy nem csodákat tettek, hanem technológiával rendelkeztek aminek a használatára és részben az előállítására az általuk genetikusan megturbózott emberrabszolgák is ki lettek képezve, az inkább beleillik a rézkori acél fogaskerekes történetbe, úgy, hogy a rézszerszámok, amiket maguknak tömegesen állítottak elő ezek az emberek ott hevernek bizonyítani az adott anyaghoz való hozzáférést nagy mennyiségben a vassal szemben? Az is misztikum, hogy statikai és tervezőmérnökök kellettek hozzá, hogy egy hatmillió tonnás százötven méteres épületet felhúzzanak? Vagy ezzel szemben, mert ez tudást igényel, tehát misztikum, az elfogadható mégis a vallási hevület inkább, mert az tudományos?
:D :D :D
 
M

molnibalage

Guest
Erre még válaszolok.
Azért, mert ignore-on vagy már te is.
Baromságokra nincs időm, meg tudod, valaki értelmes tartalmat is gyárt az oldal számára. Még...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Erre még válaszolok.
Azért, mert ignore-on vagy már te is.
Baromságokra nincs időm, meg tudod, valaki értelmes tartalmat is gyárt az oldal számára. Még...

Nem biztos hogy látod ezt ha már igonre-on vagyok, de ez itt a beszélgető topik az oldalon. Gondolom kimondottan azért, hogy lehessen beszélgetni. Nagyon megválaszoltad a kérdésemet ismét. :D
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon