igazad van, mert 73,24Biztos nem 73 és fél?
..
(Srácok. Most komolyan... )
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
igazad van, mert 73,24Biztos nem 73 és fél?
..
magát a könyvet még véletlenül sem.
fordításukban nem tévedhettek? Csak Sitchin?
melyik értelmesebb egy ilyen esemény bekövetkeztekor
de másfél milliárd embertársatokról az a vélemény, hogy tök normálisak
A gyíkembereket kihagytad.
Biztos nem 73 és fél?
..
Egyik sem, mert ez egy csak egy erkölcsi példabeszéd?
De, mindenki tévedhet. Csak Sitchin nagyon jól él belőle, tehát húsba vágó érdeke, hogy a körme szakadtáig tereljen, addig a kritikusok nem profitálnak abból a mit írnak, és amit mondanak (olvasd el a véleményeket) az teljesen hihető.
a sötét energia eloszlásától függően
Nem tudtam. Legyen neki könnyű a föld.Sitchin 10 éve eltávozott az élők sorából.
Hmmm...
Ami vagy van, vagy nincs.
Valami biztos van,
"Az Orion öv jó messze van, ezért kb állandó, de az is változik."Az Orion öv jó messze van, ezért kb állandó, de az is változik.
De szerintem nálad menjünk az alapokig vissza:
A Föld gömbölyű vagy lapos?
A Holdon van élet?
Marson csatornák?
Ez is érdekes: dogonok, dogon törzs.Csak, hogy bedobjak egy random dolgot, több olyan ókori civilizáció is volt állítólag (nem, nem tudom melyik, dokumentumfilmben láttam, nem emlékszem), akik olyan bolygóit is ismerték a naprendszerünknek amit szabad szemmel nem látni. Sőt, valamelyik bolygónak a holdjainak a pontos számával is tisztában voltak. Ha ez igaz és nem egy bakumozott infó, mint néhány az ősi idegenekben ahol nagyvonalúan keverik az ősi civilizációkat és simán bemutatnak olyan építményt, szobrot, falmegmunkálást amit egy teljesen másik készített a filmben elhangzottaktól, akkor érdekes kérdés, hogy honnan a picsából tudták?
Én, aki nem építészként tanultam elhiszem ha egy mérnök elmondja, hogy egy emeletes háznyi méretű kőtömböt, bizonyos ügyes technikák segítségével elcibáltak a-ból b-be, és valahogy fel is emelték valamilyen korabeli épített szerkezettel. Azt is elhiszem, sőt teljesen érthető is, hogy akkoriban filozófiával és csillagászattal foglalkoztak a "szabadidejükben", nyilván másra nagyon nem volt lehetőségük, vagyis érthető, hogy ismerték a csillagokat és a mozgásukat (gondolok itt az egyiptomiakra például), De honnan a bánatból ismerhettek szemmel nem látható égitesteket?
Ilyen könnyű lett volna lencséket készíteni?
Most válaszolok a saját kérdésemre, mert közben gugliztam is. Számomra meglepő, hogy már az ókorban ismerték a lencséket. Így viszont hihető, hogy akár távcsövet is készíthettek maguknak. De lehettek-e ezek olyan jó minőségűek, hogy szemmel nem látható égitesteket figyeltek meg velük? A wikipédia szerint az 1500 évek közepén tudtak 2-3x nagyítással rendelkező távcsövet készíteni.
Erre még válaszolok.
Azért, mert ignore-on vagy már te is.
Baromságokra nincs időm, meg tudod, valaki értelmes tartalmat is gyárt az oldal számára. Még...
@Ooorky ikszelheted az eltűnés sort is, bár tudom, arra számítva tetted be azt is, hogy mi, konteósok fogunk eltűnni a bizonyítékok súlyától megroppanva. De @molnibalage , @blitzkrieg , @alali77 , @Horizon , @fip7 , meg úgy nagyjából te is eltűntél az utolsó fejtegetésem után.
Ha látom, hogy wall of text akkor első mondat alapján eldöntöm, hogy érdekel-e.
Nem érdekelt.
Ezt a postot is átugrottam, amit ez után írtál.
Ezzel te is hatékonyan reagáltál a felvetett kérdésekre.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..