Ha azt te irreális elvárásnak nevezed, hogy legyen egy honvédség, amelyik meg tudja védeni az országot, akkor nyertél, mert igazad van!!! Engem az nem vigasztal, hogy 2035-40-re ez (esetleg) teljesül, mert én most élek itt, és most fizetem az adómat. Csak próbáltam megvédeni egy másik hozzászólót, aki nem a mainstream nótát fújta, (erre kap egy olyan választ, hogy ez a világ egyik legmodernebb hadserege lesz??!) még ha nem is jól fejezte ki magát.
Közép-Európa legmodernebb serege lehet.
Az idő realativ. Nem pörög úgy mint egy bevásárlás. Tudod mit akarsz, megnézed a neten ki, mit, tud, esetleg kezedbe fogod egy boltba, aztán megveszed, hitelre vagy kp-ra.
De mondjuk egy autóvásárlás már hosszadalmasabb. Lásd fentiek, plusz próbavezetés. Aztán filozol, melyik extra éri meg neked az árat. Ha előrelátó vagy a biztosításokkal is tökölődsz. Mennyi lesz az éves adó, mennyi lesz a fogyasztás, éves szerviz, mik a tapasztalatok másnál.
Aztán ha ezeken túl vagy megrendeled. De ugye több szalon van. Ha nagy értékű a cucc, érdemes kettőt, hármat megkérdezni. Mennyit engednek a feléből. Téli gumi, gumikacsa, csöcsöcs maca stb.
Ha megvan, jön a várakozási idő. Fél év, másfél mire leszállítják. Ha speciális igényeid vannak és nem egy fix szériafelszereltséget akarsz, annál hosszabb.
Mielőtt átveszed, átnézed. Hibát találsz kijavíttatod, újra átnézed, aztán elhozod.
Ez egy autónál még viszonylag gyors, de egy háznál? Hónapok is mire javítják.
Nah a sereg beszerzéseivel is ez van. A nagy tételek lassan mennek. Mivel minden is kell, ezért hosszú. Jönnek külső kényszerek Covid, más is rendel, ott is verseny van. Lásd Hiúz, itt mi voltunk a leggyorsabbak!!
Plusz a politika. Választások külföldön, itthon. Vételytársak szolgálatai esetleg fúrják, dezinformálnak. Jó esetben mi is így teszünk. De ez veszélyes terep, mki csinálja, de ha vkiről bizonyítható, akkor álságosan megkövezik.
Türelem a legnehezebb, de tavasszal még közmegegyezés volt a fórumon, hogy egy, másfél év szünet jön a Zrínyiben a Covid miatt. Nem ment el a vírus, most jön a legxarabb rész, de a Z2026-ban meg úgy tűnik a legérdekesebb hadiipari beruházások jönnek.
Minden xarral együtt úgy látom ha tartjuk a progit, még szerencsénk is lehet. Mivel mások gazdasági okokból behúzták a féket, így több mindent talán olcsóbban beszerezhetünk. Lásd katari A330 hirtelen.
Ha így lesz Vargát is elvihetik egy próbakörre a katonák az új LeoA7+HU-val, úgyis mintha kezdené érdekelni a sztori.