Én személy szerint már nagyon ki vagyok akadva,hogy megy az összefosás ezerrel.Sajnos a járvány megtette a megfelelő hatását. A másik dolog, hogy mindig piacot kutatunk.Miért nem lehet már bejelenteni, hogy vettünk 2-300 db 4x4-es török vasat.
Időnként fel van dobva, 1-2 újságcikk után, hogy jó dolog,hogy a másik cégnél netán jobb árat tudunk kialkudni. Én szerint a 218 db Hiúzzal, megtörölhetjük a szánkat egy jó darabig. 2040-ig a BTR-eket szolgálatban fognak maradni . Remélem még az öreg Csepelekből is marad sok-sok darab . A szállítógép beszerzésekor jó lesz nekünk 8 db C235-ös ,de szerintem nekünk még az is űrtechnika, az álmodozás kora véget ért. A 8x8-ok terén a Byras talán megteszi,de a Pars szerintem már űrtechnika. Úgyhogy felejtsük el egyes dolgok becsmérlését,ha török, ha Távol-Keleti. Elégedjünk meg 2026-ig annyi bejelentéssel, ami megtörtént. Sajnos. Kicsit már kiakadtam, mert vártunk valami évforduló alkalmából, valamiféle bejelentést, de semmi.Az álmodozás kora véget ért... Himars,még több Leo plusz PZH...
A Z2026 kezdete óta folyamatosan ilyen kommenteket olvasok. Nem régen regisztráltam és kommentelek az oldalon, de régóta olvasom, szóval tudom miről beszélek. Komolyan meg kell kérdeznem, hogy mi jár a fejedben, amikor egy ilyen kommentet beküldesz ide?Én személy szerint már nagyon ki vagyok akadva,hogy megy az összefosás ezerrel.Sajnos a járvány megtette a megfelelő hatását. A másik dolog, hogy mindig piacot kutatunk.Miért nem lehet már bejelenteni, hogy vettünk 2-300 db 4x4-es török vasat.
Időnként fel van dobva, 1-2 újságcikk után, hogy jó dolog,hogy a másik cégnél netán jobb árat tudunk kialkudni. Én szerint a 218 db Hiúzzal, megtörölhetjük a szánkat egy jó darabig. 2040-ig a BTR-eket szolgálatban fognak maradni . Remélem még az öreg Csepelekből is marad sok-sok darab . A szállítógép beszerzésekor jó lesz nekünk 8 db C235-ös ,de szerintem nekünk még az is űrtechnika, az álmodozás kora véget ért. A 8x8-ok terén a Byras talán megteszi,de a Pars szerintem már űrtechnika. Úgyhogy felejtsük el egyes dolgok becsmérlését,ha török, ha Távol-Keleti. Elégedjünk meg 2026-ig annyi bejelentéssel, ami megtörtént. Sajnos. Kicsit már kiakadtam, mert vártunk valami évforduló alkalmából, valamiféle bejelentést, de semmi.Az álmodozás kora véget ért... Himars,még több Leo plusz PZH...
Azt a kezdetektől tudjuk, hogy nem tervezték új alakulatok felállítását, a jelenlegi program a meglévő egységek újrafegyverzéséről, és remélhetőleg a feltöltésükről, esetleg a magasabbegységek hiányzó elemeinek pótlásáról szól. Ha ezt végrehajtják, és a jelenlegi kis méretében, de a világ egyik legmodernebb seregévé válik a Honvédség, az nagy szó. Ha ezt vitatod, akkor elszakadtál a valóságtól.
Utoljára akkor lett volna érthető ez a hozzáállás, amikor beütött a Covid, és látható lett hogy súlyosan érinteni fogja a költségvetés bevételi oldalát, ekkor én is azt gondoltam, hogy a takaréklángra lesz állítva a fegyverkezés. Ha így történt volna, azt is megérteném, bár nem értenék egyet vele. Aztán bejelentették a Nasams üzletet (?) és a Lynx-et.
Kérlek, indokold meg normálisan, tényekkel alátámasztva, miért írod amit írsz, mert én őszintén nem látom semmi okát ennek a hozzáállásnak akkor, amikor hosszú évtizedek után először egy átfogó haderőfejlesztést élhetünk meg, és a térségben, közvetlen szomszédaink között néhány év alatt utolsókból van esély és szándék, hogy az elsők közé kerüljünk.
Hogy maradnak így is súlyos hiányosságok és problémák? Maradnak, ki kell ezeket majd javtani, természetesen ér kritizálni. Hogy lehetne több, lehetne jobb? Igen, mindíg minden lehetne jobb és több.