A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

OFF
Bocs, de ezen a híren nagyon jót röhögtem...:)
(talán csak a sok éve szolgáló tehetséges fiatal tisztek tudnak kevésbé röhögni ezen :confused: )
https://telex.hu/kulfold/2021/01/14/sandhurst-a-britek-informalis-kapcsolati-tokeje

ON
Igen biztosan a papája miatt került be oda. És az is biztos hogy iszákos, gyakorta váltott szeretői zsidó lányok és mindennek a tetejébe protestáns.

Mer' utálkozni kell és rosszat feltételezni. Enélkül nem lehet magyarnak lenni. Na most igyunk egy sört és buheráljuk meg a vadászgépét.

369bc01e4c301bff41711a2241a4213f.jpg

most hányom el magam

Igen biztosan a papája miatt került be oda. És az is biztos hogy iszákos, gyakorta váltott szeretői zsidó lányok és mindennek a tetejébe protestáns.

Mer' utálkozni kell és rosszat feltételezni. Enélkül nem lehet magyarnak lenni. Na most igyunk egy sört és buheráljuk meg a vadászgépét.

369bc01e4c301bff41711a2241a4213f.jpg

most hányom el magam
tudom, dühöngsz, de szellemes volt a komment.

Igen, mivel kurva kicsi cég és nem is lenne képes nagy volument gyártani, remélem hogy majd szépen megegyeznek az Arzenállal aztán lesz valami, vannak ott még ígéretes dizájnok a fiókbna náluk.
Voltak hirek egy bullpup gépkarabély tervezéséről is.Tudsz valamit róluk?

Nem, ez sztem zsír új táblázat!

2020. szeptember 27.-én már volt linkelve ugyanez. De szerintem már korábban is, mert tisztán emlékszem erre a táblázatra. De majd jön PH és megmondja, az ilyenekre ő szokott emlékezni.

Azaz ezek a számok/tervek még jóval az évvégi rekordhiány előtt születtek. Persze ha alá vannak írva a szerződések és a szándék is meg van a kifizetésére, akkor még most is ez az érvényes.

2020. szeptember 27.-én már volt linkelve ugyanez. De szerintem már korábban is, mert tisztán emlékszem erre a táblázatra. De majd jön PH és megmondja, az ilyenekre ő szokott emlékezni.

Azaz ezek a számok/tervek még jóval az évvégi rekordhiány előtt születtek. Persze ha alá vannak írva a szerződések és a szándék is meg van a kifizetésére, akkor még most is ez az érvényes.
Hát sorry, most futottam bele így, legalább aktualizálva lett. :)

• Tetszik
Reactions: Terminator
Ezt a cikket te latod, mert előfizetős tartalom...
Én is csak a prológot olvastam. Nem vagyok előfizető.

Update:

Meg van a teljes cikk:

Emlékezni? Én? Igencsak korlátozottak az ilyen irányú képességeim...:(:D

• Tetszik
Reactions: Pogány

Kicsit off

Sztem nem befolyásolja a ktg.vetési hiány a védelmi kiadásokat. A hianyt decemberben a kormány elengedte. Azaz az EU felé eladott számokhoz igazította a költségvetést.
Ezzel is az EU átlagnál jobbak leszünk.
kumulalt-deficit-koltsegvetes-424626.jpg

"Túl jól alltunk."
Decemberben duplázták a hiányt.
Ennek 2 fő oka volt.

Egyrészt a Covid bizonytalanság miatt, minden szám nagyon kétséges volt, ezért nagyon visszafogták év közben a kiadásokat. Mivel év végén látták a valós szamokat, több tervezett, de ki nem fizetett kiadást elengedett a PM.

Másrészt még így is maradt puffer a 9%-os hiánycélig, ezért pár 2021-es kiadást előre hoztak, igy hagyták maguknak idénre újabb játékteret.

Szal nem fogja felülírni az idei terveket a hiány. Amúgy is prioritás, ami részben jó, részben picit aggaszt, miért kalkulálnak így. De maradjunk az optimusta szemüvegnél.