A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

300px-Perhaps.jpg

"Az elmúlt 20-25 évben 4-szer voltunk fegyveres konfliktus közelében".
Melyik volt ez a 4?
  • Románia - '89
  • Délszláv háború (ezt említik is )
  • 2009 - Szlovákia ( Sólyom László kitiltása után mintha lett volna mozgósításról hír )
  • Ukrajna ???
2009et kihuzhatod. Bajnai max. Az IMF-et mozgosította, nem a Honvédséget, az 100%

"Kollégáim lecsillapítottak, mivel a készülő járművek úgy néznek ki, mint egy tank, a laikusok nyugodtan hívhatják annak, de valójában lánctalpas, lövegtoronnyal ellátott csapatszállító páncélautókról van szó".
Ennyit Maróth szakértelméről, amitől itt egyesek elalélnak.

• Tetszik
Reactions: szzsolt81 and Negan
"Az elmúlt 20-25 évben 4-szer voltunk fegyveres konfliktus közelében".
Melyik volt ez a 4?
  • Románia - '89
  • Délszláv háború (ezt említik is )
  • 2009 - Szlovákia ( Sólyom László kitiltása után mintha lett volna mozgósításról hír )
  • Ukrajna ???
Tippre.

1. 89 december, román forradalom. Ez volt a legmeredekebb. De itt voltunk a legfelkészültebbek.
2. 91 június-oktober Délszláv háború kitörése - Barcs szerb bombázása
3. 99 Marc - június, Szerbia NATO bombázása
4. 2014 Ukrajna

"Kollégáim lecsillapítottak, mivel a készülő járművek úgy néznek ki, mint egy tank, a laikusok nyugodtan hívhatják annak, de valójában lánctalpas, lövegtoronnyal ellátott csapatszállító páncélautókról van szó".
Ennyit Maróth szakértelméről, amitől itt egyesek elalélnak.
Az idézet nem pontos, nem mondott ilyet. Talán illene meghallgatni, mielőtt minősítesz. Mellesleg senki nem mondta, hogy haditechnikai szakértő lenne. Nem is ezért van ott.

Tippre.

1. 89 december, román forradalom. Ez volt a legmeredekebb. De itt voltunk a legfelkészültebbek.
4. 2014 Ukrajna
Nekem is ez volt az első tippem.

Aztán eszembe jutott irányított kommunikáció van, így lehet hogy 2015-től működő déli határzárra gondol? :rolleyes:

Tippre.

4. 2014 Ukrajna

Nekem is ez volt az első tippem.

Aztán eszembe jutott irányított kommunikáció van, így lehet hogy 2015-től működő déli határzárra gondol? :rolleyes:
Nekem is ez jutott az eszembe. Pláne, amikor 40 fegyveres horvat rendőr megjelent 1000 migrivel egy vonaton.

• Tetszik
Reactions: SilvioD and Pogány
Maróth Gáspár... egyből megdöbbentő tényekkel válaszolt – bár előrebocsátotta: “kollégáim félnek elengedni egy-egy tévéstúdióba, nehogy kirobbantsak egy fegyveres összetűzést”.
:D

Amíg csak kevesebbet és csak nagyon hivatalosan nyilatkozott, nagyobb volt a nimbusza... kicsit elhibázottnak érzem ezt a "közvetlen" stílust mint kommunikációs fogás, de lehet hogy a többségnek/a megcélzott közönségnek ez jön be jobban. Biztos volt előtte telefonos közvélemény-kutatás :)

Mi meg úgy is elolvasunk mindent, de ezt mondta is... :D

• Tetszik
Reactions: Bálint
Amíg csak kevesebbet és csak nagyon hivatalosan nyilatkozott, nagyobb volt a nimbusza...
Beszelnek rola amit mondott? Beszelnek. Szerintem ennek az interjunak az volt a lenyege hogy a "minek fegyverekre kolteni" el lett magyarazva ugy hogy az atlag ember is megertse. Ha ennek az az ara hogy belevitt egy kis "szenzaciot" is hat akkor legyen.

Érdekes összevetni a tavalyi és az idei 2021-22-es tervezetet.
Screenshot-2020-05-26.png

programok.jpg

1. Gripen, ok.
2. A H145M-hez dobtak idén plusz 16 milliárd aprót. Spike???? A jó hir, hogy ez idén kifut, lehet másra költeni a fejlesztési pénzt.
3. H225M. Tejelünk előre becsülettel.
4. Leopard - PzH viszi a zsét rendesen.
5. Lesz garázs is.
6. A 2023-as az már a hazai RGW lesz?

Én is csak a prológot olvastam. Nem vagyok előfizető.

Update:

Meg van a teljes cikk:

Ha jól látom ez ugyanaz a sztori, mint amit még decemberben linkeltem: