Lőttem KGP9-cel, annyira nem estem tőle hasra, de azért meglepett, milyen gyorsan kiürít egy tárat. Erős kis jószág. Amikor ezt tervezték, még az UZI-kkal, meg az Ingram-ekkel volt egy ligában. Nyilván vannak konstrukciós hibái, de azokkal összehasonlítva nem volt rossz géppisztoly így sem, ellenben egy MP5-nek a nyomába sem ér. Aztán ugye jöttek a gyártásbeli problémák, és a sztorit mindenki tudja. A BV-nél is csak azért van ma már, mert ott úgy sem kell használni, ellenben a lélektani hatása megvan, hogy "dikk mán drága jó tesvírem, itt van valami, ha géppisztolyos kommandérosok masíroznak".
Főleg éjszakásban olvasom a fórumot, nem nagyon akartam mutatni, mert airsoft replikák semmilyen szinten nem relevánsak itt, de mivel sokáig téma volt az AMD, mutatom én mit csináltam a replikámmal. Az első markolat tán olyan, amit Kriss is használ(t), teljesen jól megy vele a tárazás. Plusz a gumi tusvég nagyon sokat dob a komfortérzeten. Valahogy ezzel nem érzem már annyira a hiányát annak, hogy lövéskor nincs mire feltámasztani az arcom.
![]()
Hát meglepődtem volna ha hasraesel tőle.

Uzi/ingram egy liga?
30/40 éves fegyverekkel?
Emlékeim szerint 80as években kezdték tervezni. (talán komondor néven, nincs más kutyánk?)
2000res években rendszeresítette a Honvédség.

Nem vadászgép, géppisztoly, de nekünk kellett kb 20 év.

Ezekkel volt egy ligában és ez jó?

Problémáim.
Hangtompító hiánya.
Sinezés teljes hiánya. (2000res évek!)
Első markolat nem túl ergonomikus.
Tűzváltó kar idióta, balesetveszélyes elhelyezése. Biztonságosan csak 2 kézzel kezelhette az ember.
Kesztyűben problémás kezelés a tűzváltónak.
Irányzék pontatlansága. Optika, red dot sín hiányában nem alkalmazható.
AMD szintű váltámasz.
Nagy a tüzgyorsaság, miért nincs kötött sorozat?
25-ös tár.?
3 db tár/fegyver.?
A gyártás minősége miatt megbízhatatlanság!!!
Nem. Nem volt az uzival/ingrammal egy ligában.