[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 455
113
Tegnap bementem a Budapest Bankba és megkérdeztem, hogy melyik nyomtatvány kitöltésével lehet 5% önerővel 1,5 milliárd forint hitel felvenni? Szegény ügyintéző hölgy úgy égett mint a rongy... Nem mondott semmit, mert minden szavukat rögzítik, csak annyit mondott, hogy erre nincs lehetőség! Én meg 2 ügyet hoztam fel példának, de akkor is elutasított...

Ezek szerint a 1.5 milliárd 5%-a párnacihában hentereg nálatok otthon. Címet kérnék....
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Tegnap bementem a Budapest Bankba és megkérdeztem, hogy melyik nyomtatvány kitöltésével lehet 5% önerővel 1,5 milliárd forint hitel felvenni? Szegény ügyintéző hölgy úgy égett mint a rongy... Nem mondott semmit, mert minden szavukat rögzítik, csak annyit mondott, hogy erre nincs lehetőség! Én meg 2 ügyet hoztam fel példának, de akkor is elutasított...
Az Altus ad kamat nélkül is. ;)
 
W

Wilson

Guest
Tegnap bementem a Budapest Bankba és megkérdeztem, hogy melyik nyomtatvány kitöltésével lehet 5% önerővel 1,5 milliárd forint hitel felvenni? Szegény ügyintéző hölgy úgy égett mint a rongy... Nem mondott semmit, mert minden szavukat rögzítik, csak annyit mondott, hogy erre nincs lehetőség! Én meg 2 ügyet hoztam fel példának, de akkor is elutasított...
Hidd el a vezetékneveddel volt a gond:).
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
Igen. Később újra próbálkozott aztán, de megint elhajtották.
És ezen a ponton, bizony Horn Gyulának, akkori miniszterelnöknek is jár a plusz pont!
Ha jól emlékszem még az OTP-be is belecsípett volna egy nagyot!
Így igaz,ez pontosan így történt. Az OTP-t akarta mindenképp megkaparintani Soros,ez köztudott volt a berkekben. És Horn Gyulának ha nem mást,de ezt neki köszönhetjük hogy nem szerezte meg,mert a pufajkás ezt nagyon határozottan ellenezte. Erősen konfrontálódott még párton belül is ez ügyben.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Tibi Atya megpiszkálta a töküket a vendéglátósokkal és el kell kezdeni a látszatintézkedéseket (főleg úgy hogy 2 sorral feljebb írja az április 1-et)
kb igen.

most konzumálunk...

aztán ha elbszodik a helyzet, akkor a Nép miatt... ha nem, akkor az Ő sikerük,
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Gondnokság alá helyezését kezdeményezte M. Richárdot a családja – értesült a Blikk egyik közeli ismerősétől. A neve elhallgatását kérő férfi szerint ezzel a lépéssel szeretnék elérni azt, hogy M., pontosabban Molnár Richárdot ne vonják felelősségre vagy enyhe büntetést kapjon.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/224164/

Azthiszem elérte azt a szintet, hogy egy hozzászólás erejéig behozzam ide.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Soros György tett egy olyan ajánlatot Antalléknak, hogy átveszi a magyar államadósságot, ha cserébe gyakorlatilag átadják neki a magyar állam összes vagyonát privatizálásra. Ezt elutasították Antallék... lehet legendának minősíteni, de ezt akkor, ott hallottam olyanoktól családi körben, akik bennfentesektől hallották (ellentétben pl. a "rózsadombi paktummal", olyasmiről szó sem esett). Antallék szerettek volna adósságelengedést, könnyítést, de nagyon durván helyretették őket a nyugati politikusok, hogy ilyenben ne is reménykedjenek. Torgyán József vetette csak fel ezután a témát, de persze ő "bohóc" volt.

Okorseg az egesz, fejezd be ezt az uszitgatast, legyel szives. Elhiszem, hogy a kocsmaban az alkimok kozott ezzel kemeny vagy, de tarts meg oda...

Soros kezdettol fogva teljes adossagelengedest szorgalmazott, korbejarta a vilagot, a Parizsi Klubot, mindenkit, hogy meggyozze oket.
Kirohogtek, szo szerint gunyolodtak vele.

Neki semmilyen piaci pozicioja nem volt a magyar adossagokban, anno sosem foglalkozott ilyesmivel, o valutakban utazott, ez koztudott (sajnos a sotet fajankok nem ertik azt sem, mi az a tozsde, sem a mukodeset es terulrteit, ugy kombinalnak a ketbites agyukban, ne figyelj az ertelmetlen hulyesegeikre.)

En egyébként semmi kivetnivalot nem talaltam abban, ahogy berobbantotta az angol fontot 93-ben, amit a nagyképű, inkompetens, buta kozponti bank messze tulertekelve tartott (ismerős a Brexit kapcsan az ostoba, fogalmatlan ratartisag?)
Nagyon okosan kihuzta belole a hasznot, mig a briteknek keseruen tudomasul kellett venniuk a valosagot, hogy ti sokkal kevesebbet er a font, mint ok gondoljak (ugy osszeszakadt, hogy ki kellett vrnni az europai floating systembol es fixalni kellrtt az arat, szenne alazta a briteket Soros. Nagyon helyesen - ez uaz az elit, aki egy fillert nem volt hajlando engedni a komcsi tartozasokbol.)

Na akkor itt van mindkét "Soros-tervre" a forrás. Annyiban tévedtem csak, hogy az elsőt (államadósság visszafizetésének megtagadása) éppen Hárshegyi Frigyes említette föl, míg a másodikat (ami már arról szólt volna, hogy Soros György, ő maga megveszi az adósságot állami vagyonért cserébe) Bod Péter Ákos erősítette meg! Ez utóbbiról egyébként Londonban tárgyalások is folytak!
---
Figyelő, 2017. május 11., interjú Hárshegyi Frigyessel
https://adtplus.arcanum.hu/hu/view/FigyeloGazdasagi_2017_04-06/?pg=435&layout=s
..
"– Mégis: volt olyan kelet-európai ország, amely meglépte az adósság vissza nemfizetését.
– Mélységes meggyőződésem, hogy ha mi ezt tettük volna, kivonul az országból a működő tőke, elfordulnak tőlünk a nemzetközi pénz- és tőkepiacok, s előbb-utóbb pénzügyi káosz tört volna ki.
– Pedig Pesten és Budán akkoriban azt beszélték, készült erről tanulmány is.
– Pontosan! Egy akkori IMF-szakértő készített erről tanulmányt az SZDSZ-nek, amelynek vezetői, politikusai, közgazdászai nem akarták törleszteni a szocialista Magyarország tartozását. Teljesen egyértelmű, hogy a háttérben Soros György állt. Antall Józsefnek dicsekedett is arról, hogy milyen jó mentő terve van.
– Részletesebben, ha lehet!
– A 18 milliárd dolláros adósságból mintegy 16 milliárdnyi volt, amely a nyugati szférával szemben fennállt. Abból mintegy 2 milliárd IMF-Világbank-hitel volt, amelyre azt mondták, vissza kell fizetni, ugyancsak 2 milliárdot tett ki a jenben és német márkában denominált tartozásunk, mely szintén a fenti kategóriába esett. S volt még egy 1,5-2 milliárd dolláros tétel, amely abból származott, hogy nemzetközi bankoknál létesültek egy-két napos betétek. S a fennmaradó 10 milliárdos adósságra az SZDSZ képviselői azt mondták, ha hatalomra kerülnek, akkor bejelentik: ezt nem fizetik vissza. Annak az értéke majd lemegy a másodpiacon 30 százalékra, amelyet nyugati befektetők vásárolnak meg, s ebből a tételből lehet majd elindítani a privatizációt. Ez volt a helyzet gyakorlatilag nulla devizatartalék mellett!
– Antall József közbelépésére azonban visszakoztak az ötlet kiagyalói, nem?
– Olyannyira, hogy az SZDSZ újságjában, a Beszélőben később visszavonták tervüket a szabad demokrata szakértők."

---
Magyar Nemzet, 2010. június 12. (szombat), Pethő Tibor – Hendikep
https://adtplus.arcanum.hu/hu/view/...sef államadósság soros györgy&pg=247&layout=s
..
"A kijelölt miniszterelnök, Antall József letette a telefont, és elsápadt. A vonal túlsó feléről egyértelmű üzenetet kapott: akkor állítják le a magyarországi tőkekivonást, ha az MDF összefog vagy legalábbis megegyezik az SZDSZ-szel. A feltételezés szerint a másik telefonkagylót Soros György tartotta, s ő közölte az utasításnak is beillő kívánságot az első szabadon választott kormány leendő fejével. A történet ismert volt annak idején vezető MDF-es körökben, bár valóságtartalmát senki nem erősítette meg.
..
Tény, hogy nyugati mérvadó körök a szabad demokratákat tekintették a demokratikus átmenet legfőbb garanciájának, ebben talán a legtöbb SZDSZ-es vezető kitűnő nyugat-európai és amerikai kapcsolata, s az MDF-fel szemben külföldön folytatott szisztematikus lejárató kampánya is közrejátszott. A politikai helyzet azonban lényegesen bonyolultabb volt, még ha igaz is: Soros György valóban igyekezett döntő pozíciót szerezni a magyar gazdaságban, s az SZDSZ-t sokan szerették volna a kormányban látni."
..
..
„Máig sokan azzal vádolják Antall Józsefet, hogy bár felajánlották neki az adósság legalább egy részének elengedését vagy legalábbis átütemezését, ő ezzel „dzsentrimentalitásából” adódóan nem kívánt élni. A rosszhiszemű legendától eltérően az akkori kormány többször is próbált megoldást találni a nehéz gazdasági helyzet javítására. A hatalmas államadóssággal spékelt devizahiány megoldására aztán Soros Györgytől érkezett „mentő ajánlat”.
..
Nyilvánvaló volt, hogy nagyon nehezen tudjuk tartani a fizetőképességet. Ekkor merült fel a latinamerikai példa: az úgynevezett részvényt az adósságért programban néhány fizetésképtelen állam, vállalatai részvényét átadta egy magánalapnak, amely cserébe átvállalta az adósságot – mondja Bod Péter Ákos. Hasonló ötlettel állt elő Soros György is: az adósság egy részét átvállalta volna általa kiválasztott állami vállalatokért.
..
A magyar hitelállomány egyébként három részből állt. A banki hitelt át lehetett volna ütemeztetni, ezt vásárolta volna ki Soros György is. A kötvényekhez és a valutaalapnál fennálló adósságunkhoz viszont különböző okok miatt nem lehetett nyúlni.
..
Antall elküldött egy csoportot Londonba tárgyalni, közte Rabár Ferencet és az SZDSZ részéről Tardos Mártont, hogy lássák, nem utasítjuk vissza rögtön az ajánlatot. Soros javaslata azért sem lett volna elfogadható, mert az általa átveendő állami vállalatok esetében nem lett volna konkurenciája, tehát viszonylag olcsón hozzájuthatott volna magyar cégekhez. Antallnak ez természetesen elfogadhatatlan volt. Az állam tíz-húsz éves hosszú lejáratú kötvényeket bocsátott ki, s ebből kifizette a lejáró adósságot. Ez „csendes” átütemezésként is értelmezhető."
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2021/02/05/111MN_2010_06_12_Hendikep.png
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 039
113
Ebbe most futottam bele. Elég szépen leírja a valóságot.


Nagyon szépen és jól írja le az egyszerű valóságot!

Aki ezt meg tudja adni a saját nemzete társadalmának, annak megvan legkevesebb a mindenkori 1/3, és a többi már sorba fog állni, hogy a győztes csapatban lehessen, lehet válogatni!

...és különösen javaslom a jelenlegieknek ezt a --most éppen aktuális-- részt:




...ahonnan indítom, az a pár 10 másodperc, kb. 38.02-ig!

De az egész értékes!








.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
940
2 622
93
A 70-es évek elejétől alapítottak offshore cégeket a magyar külker vállalatok. Az MNB-nek meg ugyebár volt a Bécsi leánybankja. Ezeket titkosszolgálati akciókra is felhasználták, a nyugati és harmadik világbeli kommunista pártok, terrorszervezetek finanszírozására, illetve a Szovjetunió részére embargós technológia beszerzésére. Hogy ezeken keresztül mennyi pénz folyt el és mennyi került magánzsebekbe, vagy a rendszerváltás után a privatizált állami vagyont megvásárló külföldi befeketetők mögött mennyi ilyen pénz állt, azt csak tippelni lehet.
Borvendég Zsuzsanna :A hálózat pénze.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Aligha hinném. Vagy engedélyt kértek hogy kicsit nagyobb lehessen a takaró, vagy a következő generációs politikai sleppet egyeztették le, vagy csak a globális forgatóköny következő lépéseit.
Félig vicc volt...:D
De ezzel mi a helyzet, ez mekkora érvágás nekik?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Semekkora. Nem tudom mennyire aktuális a kép, de nem is túl régi. Van miből meríteniük és mivel a vállalat nem áll le, a halott utód után következő legidősebb férfitag lesz az új utód. Ennyi.
maxresdefault.jpg
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 315
113
Getty imagesnél megtalàlható.Frankfurtban csinálták. Èn a ruhák alapjàn régebbinek gondoltam.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Most gyere TŰZOLTÓNAK! Ritkán adódik jobb lehetőség arra, hogy a garantált bérminimumot el nem érő fizetésért kockáztathatod az életed hivatásos állományban, de most eljött a TE időd!
Forrás: https://kuruc.info/r/2/224193/
"A valóságban olyan fizetés emelések voltak, hogy 2021-re már a garantált bérminimumot sem éri el a tűzoltófizetés."
Mivel kezdőként felvesznek érettségi és szakma nélkül, ezért ilyenkor nem kapod meg a szakmunkásoknak járó bérminimumot. Ezt is leírhatták volna, csak akkor nem lehetne hergelni vele a jó népet. :oops:
 
Status
Not open for further replies.