Ez nem legenda. Ma amikor kutakodtam, erről is találtam pár dolgot...Soros György tett egy olyan ajánlatot Antalléknak, hogy átveszi a magyar államadósságot, ha cserébe gyakorlatilag átadják neki a magyar állam összes vagyonát privatizálásra. Ezt elutasították Antallék... lehet legendának minősíteni, de ezt akkor, ott hallottam olyanoktól családi körben, akik bennfentesektől hallották (ellentétben pl. a "rózsadombi paktummal", olyasmiről szó sem esett). Antallék szerettek volna adósságelengedést, könnyítést, de nagyon durván helyretették őket a nyugati politikusok, hogy ilyenben ne is reménykedjenek. Torgyán József vetette csak fel ezután a témát, de persze ő "bohóc" volt.
Hárshegyi Frigyes egy interjúban is utalt erre pl., amit a Figyelőnek adott pár éve. /Kikeresem majd, talán 2017./
..
Soros György és köre megvette volna az ide-oda szétterülő államadósságot, amihez biztosítékként be kellett volna dobni a nemzeti vagyon tetemes részét!
Óriási rábaszás lett volna! Ráadásul a zsarolási potenciál is egy kézben koncentrálódhatott volna így, aminek hatványozottan ki lettünk volna szolgáltatva.