Én úgy tudom,hogy van még szolgálatban M1989.Többségük viszont már "tartós tárolásban" rohad valahol.Ahogy az 1000+ db 100milis feletti eszközeik java is többségében rozsdakupac valami istenhátamögötti romos telephelyen.Majdnem olyan nehéz adatokat halászni róluk mint a honvédségről. Pláne mióta lebuktam az egyik román fórumon ahol próbáltam felderíteni ezt-azt. Leesett nekik hogy nem csak egy angol fiatal vagyok aki érdeklődik a fegyverek iránt.Fene egye meg!
Nem csodafegyver de számolni kell vele a jövőben. Nagyjából a lengyelek szintjén mozognak gyártásminőségben, az ukránok előtt vannak már most is. Igaz, ez mostanában nem számít érdemnek.
Jókat írsz de fiktív eszközökkel is számolsz. Ugyanis a 122mm-es eszközeiket rég kivonták. Ez kb. 15 éves kép.
![]()
A Langusta meg annyiban komolyabb hogy a tűzvezető- és navigációs rendszerei modernek, a román Gradnak meg nem. Lehet hogy fejleszteni akarják de jelenleg bizony 40 évvel ezelőtti szint.
És pont erről beszélt az oláh parkettás,hogy el kell látni őket modern harcelektronikával.