Ne haragudj, de ez nem igaz.
Csak meg kell nézni a honvedelem.hu-t.
Egyik laktanyában BTR-eznek, a másikban bal kézzel tesznek esküt, a harmadikban a régi magyar tájolót oktatják, míg máshol az újat.
Milyen rádiót oktatnak egységesen, mikor nincs is egységes rádió?
El tudom képzelni, ahogy Hódmezőn a Kongsberet adják, Szentesen az R-159-et, Szolnokon meg a Harrist.
Más a felszerelés minden laktanyában. Van amelyik képen gyíkmálha, tártáska kombóban rohamoznak, van ahol málhamellény, molle hátizsákban.
Elmondásokból tudom, hogy van ahol minden nap tesiztetnek, van ahol nem kötelező, de van ahol egyenesen tilos sportolni.
És biztos vagyok benne, hogy a kiképzők tapasztalata, képzettsége, kiállása és pedagógiai érzéke óriási különbségeket mutat, ha azok a lérakosokból, a műszakiakból, vagy JTAC-esekből lettek kijelölve.
Nem látok ebben semmi egységességet.
Már ne haragudj de évi 1 alapkiképzést le szoktam vezényelni.Ne haragudj, de ez nem igaz.
Csak meg kell nézni a honvedelem.hu-t.
Egyik laktanyában BTR-eznek, a másikban bal kézzel tesznek esküt, a harmadikban a régi magyar tájolót oktatják, míg máshol az újat.
Milyen rádiót oktatnak egységesen, mikor nincs is egységes rádió?
El tudom képzelni, ahogy Hódmezőn a Kongsberet adják, Szentesen az R-159-et, Szolnokon meg a Harrist.
Más a felszerelés minden laktanyában. Van amelyik képen gyíkmálha, tártáska kombóban rohamoznak, van ahol málhamellény, molle hátizsákban.
Elmondásokból tudom, hogy van ahol minden nap tesiztetnek, van ahol nem kötelező, de van ahol egyenesen tilos sportolni.
És biztos vagyok benne, hogy a kiképzők tapasztalata, képzettsége, kiállása és pedagógiai érzéke óriási különbségeket mutat, ha azok a lérakosokból, a műszakiakból, vagy JTAC-esekből lettek kijelölve.
Nem látok ebben semmi egységességet.
Az alapkiképzésnek van egy alapprogramja és egy tanagyaga ami mindenhol egységes (a rádió nem is része csak az edr) minden a meg van határozva milyen óraszámban van testnevelés a kiképzés részeként és van benne napi testnevelés ami időjárástól függően parancsnoki hatáskör a megtartása (a covid miatt a tornatermek zárva vannak sajnos csak kint lehet tesizni) az alaplrogramon felül tarthatsz foglalkozást amivel élményszerűbbé tudod tenni a kiképzést (pl btr-ezés)