[BIZTPOL] Szlovákia

Status
Not open for further replies.
A szlovák kormányválságról egy elemzés:
brutál cikk.
teljesen nyilvánvaló, hogy annak az operettországnak minél előbb meg kell szűnnie.

"Forrásaink szerint azok a leegyszerűsítő képek miszerint a Penta a szovjet intézményben tanuló alapítók miatt valamiféle keleti érdeket követett volna, nem megfoghatóak." :)
..
"A koalíciós kormány most merész akcióba fogott, a „Tisztítótűz”, az „Isten malmai” és a „Júdás” fedőnevű rajtaütésekben kommandósok fogták el Jaroslav Haščákot, a Penta Investments befektetőcsoport dollármilliárdos vezetőjét, illetve egy rakás politikust, rendőrt és nemzetbiztonsági vezetőt."
..
Jóllehet nem látom át teljes mértékben a dolgokat, de miért van egy olyan érzésem, hogy gyakorlatilag ugyanaz zajlik le most tőlünk északra, mint ami megtörtént a románoknál. Nevezetesen minden keleti kapcsolódási pont elvágása és a "Soros-birodalom" polipjának beültetése. Folyik a Kraken tapadókorongos csápjainak a kinyújtása...
..
Itt vannak további cikkek:
https://korkep.sk/cimke/gorilla/
https://korkep.sk/cimke/jaroslav-harrak/
Hoppácska! :eek:
Most meg ez:
---
"Csütörtök reggel a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökésg (NAKA) őrizetbe vette Vladimír Pčolinskýt, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) elnökét. Pčolinský nevét korrupciós ügyekkel hozták összefüggésbe."

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Biztos?
---
"Távozik posztjáról Marek Krajčí egészségügyi miniszter. A hírt a leköszönő tárcavezető jelentette be Igor Matovič kormányfővel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján."
..
"Lemondott Marek Krajčí szlovák egészségügyi miniszter. Szlovákiában az egyik legrosszabb a járványhelyzet, a kórházak megteltek, nemzetközi segítséget kért a kormány. A miniszter lemondásának viszont nem ez volt a fő oka, hanem a kormányválság."

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Mitől lenne ilyen nálunk? Rossz a helyzet, de NEM a kormány mutálta a vírust. Elsők vagyunk Európában. Egyre többen regisztrálnak. Ha pedig Vadaiék és Karácsonyék nem a Politiconak adott infóikat "olvasnák vissza" és segítenének, akkor hamarabb vége lenne. Ők épp most távolodnak ezerrel a választási győzelemtől. Az emberek nem hülyék.
Tökéletesen ezt nem lehet csinálni. Aki ennél jobbat akar, miért nem segít inkább? Alja népség, ki a bajban is áskálódik itthon és nemzettestvéreink ellen.

Mitől lenne ilyen nálunk? Rossz a helyzet, de NEM a kormány mutálta a vírust. Elsők vagyunk Európában. Egyre többen regisztrálnak. Ha pedig Vadaiék és Karácsonyék nem a Politiconak adott infóikat "olvasnák vissza" és segítenének, akkor hamarabb vége lenne. Ők épp most távolodnak ezerrel a választási győzelemtől. Az emberek nem hülyék.
Tökéletesen ezt nem lehet csinálni. Aki ennél jobbat akar, miért nem segít inkább? Alja népség, ki a bajban is áskálódik itthon és nemzettestvéreink ellen.
Én értem, hogy szerinted mindenben mi (illetve a kormány) vagyunk a janik, de a tények ellentmondanak. Ezt elb@szták, és hiába mossák az agyadat, az oltások körül káosz van, az oltásokkal hátul kullogunk, miközben - elvileg - hegyekben áll az oltóanyag. De tudom, erről is Karigeri és Gyurcsányi tehet.

Én értem, hogy szerinted mindenben mi (illetve a kormány) vagyunk a janik, de a tények ellentmondanak. Ezt elb@szták, és hiába mossák az agyadat, az oltások körül káosz van, az oltásokkal hátul kullogunk, miközben - elvileg - hegyekben áll az oltóanyag. De tudom, erről is Karigeri és Gyurcsányi tehet.
12.-ek vagyunk beoltott per capita tekintetében. A Politico egy full faszságot hozott le ami az összes birtokolt vakcina elhasználását nézte. Szóval ha az országnak lenne három vakcinája amiből kettőt elhasználtak volna akkor a politico szerint full jók lennénk beoltottság szempontjából.

Kedves Masztiff.....
Igen, a Kormány néhány dolgot elkúrt. Mégis összehasonlítatlanul jobban kezelik a kérdést, mint az Unió nagy többségében. Már említettem, hogy aki azt hiszi, hogy agymosott vagyok, annak annyira át van mosva az agya, hogy az Ariel szerződést kínált neki. Az oltásokkal pedig épp hogy az élen vagyunk. A vakcinák egy részét a második oltásra vissza kell tartani. Amit meg nem hívtak le az Uniótól, azt kb. októberben tudnák szállítani. Az kb 6-7000 halottal több lenne. Szeretnéd? Gyurcsány megint jól járt. Nem kívánom neki, de lehet, szerencséje lesz és megszabadul egy ötvenestől. Maszk nélkül pocskondiázni végig az országot=nem jó ómen pándémia idején. Karigeri meg ismét nyalatkozott, hogy majd ő gyorsít. Ő, aki eddig egy szalmaszálat nem tett arrébb másfél éve.... hahaha....

Ebbol is amugy latszik hogy a politikai erdek sokkal fontosabb kint az emberelet, maskulonben miert a vihar kellos kozepen valtjak le a hajo kapitanyat - a minisztert, nem lehetett ezzel varni 2 honapot?

Sajnos, az a helyzet, hogy Szlovákiában (is) valamit elkúrtak. Jó pont Matovicnak és a lemondott miniszternek, hogy legalább a cselekvőképességet megőrizték. Ott sem igazán hasznos, hogy nem együtt harcolnak a vírussal, hanem egymást faragják. Akár itthon.... Beszéltem egy pozsonyi magyar dokival, imádkozik, hogy jöjjön több akár orosz, akár kínai vakcina, más útjuk nincs.

ja... Kedves Masztiff..... a már nem létező (merta Zorbán) INDEX cikke...
Kedves Littlejohn:

Mellesleg, nekem már meg kellett volna kapnom az oltást (a kínait is elfogadtam egy nyilatkozatban), regisztráltam is több, mint két hónapja, oszt mégsem. :(
Annak idején nem akartam betenni ide ezt, mert azért nem gondoltam O-t ennyire g-nek. Majdnem bejött a terv, csak a vírnyákot nem lehet rendeletekkel igazgatni, az egészségügyet meg éppen most sikerül szétverni: https://24.hu/belfold/2021/03/11/lantos-gabriella-1200-beteg-folott-a-lelegeztetogep-koporso-lehet/

Sajnos nem találom azt a korábbi, kormányszakértő által készített ppt előadást, amiben arról értekezik, hogy a kormányzat milyen hibákat követett el a pandémia kezelésében, és hogyan lehetne korrigálni valamelyest, kiket (mely országok példáját) kellene követni. Természetesen pusztába kiáltott szó volt. (Azért keresem tovább...)

Az meg milyen dolog, hogy az újranyitásról "kérdezik" a választókat, miközben reggel a rádióban azt hallom, hogy újranyitás lesz, mert Magyarországnak működnie kell. (A terv része tényleg, úgy látszik.) Akkor érdekli itt bárkinek a véleménye a kormányzatot, vagy csak megint jó indok kidobni (odaadni a haveroknak) a milliárdokat a látszat fenntartására?

Status
Not open for further replies.