Hat azt csak 2028-ra kell kiallitanunk fullon, no meg egyreszt ugye minimum 4 zl kijon abbol a 200+ elso rendelesbol, masreszt szerintem 2023-ban egyelore az a bizonyos elso 44 nemet-gyartasu KF41HU megy a kozepesbe - tehat 2023-ra: 1 zl KF41hu, 2 zl BTR meg 1-2 zl Gidran melle (plusz a sallang), szerintem akkor ilyesmi lesz a kozepes az elejen...?
Ahogy
@krisss is sejteti mar, en meg mar az elejetol mondogatom, hogy minimum meg1x ennyi 2A7HU es valoszinuleg PzH is jon meg 2028 elott, azaz: 2 zl 2A7HU, 1-2 zl KF41HU plusz 1 osztaly PzH (plusz Gidranok, torzs etc) a nehezben 2028-ra.
A kozepesbol a BTReket meg majd a 2023 utan erkezo 8x8 hibridekkel levaltjak, no meg akkorra szerintem lesz meg mindenfele ujabb KF41HU rendeles is...
Engem egyedul az MLRS/MARS II hianya idegesit, de az egyre inkabb.

Remelem, a RMnek van erre is valami tervezete mar a HM elott, csak egyelore meg agyalnak az opciokon (ahogy azt is remelem, hogy pl a PzH helyett a kozepeshez inkabb valamifele MAN/Rabas/kerekesre tett AGM modul lesz, amibol igy ugyanakkora budgetbol remelhetoen 1.5-2x annyit tudnank hazai osszeszerelessel kihozni ergo jutna a mobildd is egy osztalynyi belole.)