Vissza lehet keresni, itt van valahol, nem emlékszem pontosan az évekre és az összegre. Az elv miatt írtam.Az azért kevés, három év alatt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vissza lehet keresni, itt van valahol, nem emlékszem pontosan az évekre és az összegre. Az elv miatt írtam.Az azért kevés, három év alatt.
De amiatt meg pont nem jo, mert engem igazol.Vissza lehet keresni, itt van valahol, nem emlékszem pontosan az évekre és az összegre. Az elv miatt írtam.
Mármint összegszerűen kevés ez. De ha nem pontos amit írtál, akkor rendben lehet maga a hivatkozás.Vissza lehet keresni, itt van valahol, nem emlékszem pontosan az évekre és az összegre. Az elv miatt írtam.
Azzal tisztában vagy, hogy a Magyar Költségvetés minuszos????A hitel mindenképpen plusz költség, és ezek szerint itthon nem volt rá fedezet.... ami azért beszédes.... és felénk a részletfizetés meg a hitel az két teljesen más dolog, ha csűritek, ha csavarjátok is a szavakat....
A mi gatyánk a jobbnál jobb szerződésekre, hitelekre már majdnem ráment.... még a Parlamenten is volt jelzálog, pedig akkor is milyen hülye volt mindenki aki nem értette...Komolyan nem ertem, mi a banatrol beszeltek itt összevissza.
Szerinted megis mit vettunk nagyobb erteku cuccot kpban, elore fizetve?
Ugy van, semmit. Mindent részletekben fizetsz.
Hogy ezt a budzsebol oldod meg avagy masbol, az techbikai kerdes.
Minden allam bocsat ki kotvenyeket, azzal finanszirozza az igényeit.
Ha Vargaek ugy lattak jonak, hogy hoppa, ezek ilyen olcson adnak kolcson, inkabb ezt vegyuk hitelre, cserebe vmelyik nagy civil kiadasr nem kell masfele finanszirozast nezni, hanem azt fizetjuk a budzsebol, akkor biztos jo okuk volt ra.
Ez a total ertelmetlen paraolimpia ezen a nem is tul komoly tetelen teljesen értelmetlen.
A hivatasos rettegok meg rettegnek 20 eve a Gripenek torlesztesen is?
![]()
A részletfizetésbe ugyanúgy bele van kalkulálva a pénz ára, vagyis nem kamatban hanem vételárban fizeted ezt meg (a pénz jelenértékét+alternatív befektetes költségét.A hitel mindenképpen plusz költség, és ezek szerint itthon nem volt rá fedezet.... ami azért beszédes.... és felénk a részletfizetés meg a hitel az két teljesen más dolog, ha csűritek, ha csavarjátok is a szavakat....
Nekem úgy tűnt, hogy kp, idén is, jövőre is, talán tavaly is.Azaz nem kpban elore. Errol beszelek. Az araba bele van kalkulalva a fizetesi mod, reszletek stb.
Jajistenem. Az is reszletfizetes. Szerinted arra honnan jon a penz?Nekem úgy tűnt, hogy kp, idén is, jövőre is, talán tavaly is.
!=
Ez az jelenti hogy nem egyenlo.![]()
Ez magyarország a nyilatlozatok olyannyira konzisztensek mint a híg lószar....
Ez egyszerűen katasztrófa!
Korábban röppentek fel hírek, hogy a NATO tagállamok fegyverkezéséhez hitelt biztosítanának. Titkon reméltem, hogy mi nem szorulunk rá erre. És most tessék... Lehet nem ugyanaz a két kategória, de szerintem akkor sem előnyös.
Az a probléma, hogy ha hitelből veszünk fegyvert, az gyakorlatilag nem a mi tulajdonunk, mert az eszköz adja a fedezetet. Hasonlóan, mint egy gépkocsi vásárlásánál. Ki meri pontosan megjósolni, hogy ez, vagy a következő kormány megfelelően és időben fizeti majd a törlesztést? Lehet, hogy nem viszik el tőlünk az eszközt, de olyan adósságspirál keletkezhet, ami a többi fejlesztést is befagyasztja.
Másrészt utal a gazdaság állapotára is. Ha idáig nem szorultunk hitelre a haderőfejlesztéshez, most meg igen, az beszédes dolog.
Csak reménykedni tudok benne, hogy a 8 és fél éves futamidő végére minden komplikáció nélkül kiköhögjük a vételárat. Remélem azt is, hogy csak a norvég fél számára előnyös az üzlet (és persze nekünk), és nincsnek benne közvetítő pénzintézetek.
Sajnálom, hogy pont az egyik legégetőbb kérdésben, a magyar légvédelem képességének fejlesztéséhez vált szükségessé a lépés.
Egyrészt, dehogynem! Mi több előre! Tessék megnézni a KMW vagy a H225M programok megjelenését a HM költségvetésekben.Ezeket az eszközöket nem is egyben szokták kifizetni.
Max Katar vagy szaud.
Úgyhogy nem kell azt az összeget egyben előkotorni.
Régebben nem úgy volt, hogy az eladó ellentételezett, gazdaságilag,hogy az ő termékünket vedd?
Ez most megfordult?
Nem érted. Ha a magyar állam kifizet valamit, akár részletre de a saját zsebből, az nem azonos a hitelfelvétellel.Jajistenem. Az is reszletfizetes. Szerinted arra honnan jon a penz?
Mi az hogy norvégokkal? Nincs ilyen esetben olyan, hogy "norvégok".Ha van X évre elfogadott HM költségvetés, elvileg rendelkezésre fog állni benne a szükséges összeg, akkor a Norvégokkal (is) kialkudott ár részleteit szerződés szerinti ütemezéssel teljesítjük pl. évente, zero kamattal, ez a részletfizetés. Na persze lehet, hogy így nem adtak volna el... és a kamat a "bánat pénzük"... Ha így van, akkor így van, de azért nem hiszem, hogy ez így nekünk ideális lenne.
Akkor ez nem részletfizetés?Például a Leopardok és a PZH-k. Nemrég linkelte itt valaki, hogy éves szinten 30 milliárd forint körüli összeget fizetünk értük már most is. 2023-ra kb csak az utolsó részlet marad, és a miénk teljes egészében.
És az, hogy az állam saját zsebe kötvénykiadásból van tele ami konkrétan kamatos hitelfelvétel.Nem érted. Ha a magyar állam kifizet valamit, akár részletre de a saját zsebből, az nem azonos a hitelfelvétellel.
Én gondolkozok, de te vajon gondolkozol?Akkor ez nem részletfizetés?
Gondolkozzál már egy kicsit?
Csakhogy ott nagyjából a szállítás részleteiben fogjuk fizetni ezeket a részleteke. Mint amikor otthon építkezel, és kőművest fizeted.Például a Leopardok és a PZH-k. Nemrég linkelte itt valaki, hogy éves szinten 30 milliárd forint körüli összeget fizetünk értük már most is. 2023-ra kb csak az utolsó részlet marad, és a miénk teljes egészében.
Mivel ezt vitatjuk meg épp itt, csak azt az egy kérdést tenném fel, hogy miért a Leopard 2-ők képét tette a cikkíró a cikkbe ha a NASAMS üzelthez kapcsolódik az egész?
Mert butus.Mivel ezt vitatjuk meg épp itt, csak azt az egy kérdést tenném fel, hogy miért a Leopard 2-ők képét tette a cikkíró a cikkbe ha a NASAMS üzelthez kapcsolódik az egész?![]()
Eleve a lance 2 tornyot kellett volna úgy kialakítani, hogy ne csak 45 fokban tudjon felfelé tüzelni.Kösz. A torony nélküli verziók mind fontosak, igény mindre volna az biztos. De a 120-as önjáró aknavető, és a Skyranger 30 szívmelengető látvány volna.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..