H
Hummen23
Guest
A napokban írtam erről, hogy sehogy sem stimmel a dolog.Még mindig nem stimmel!
Mindenképpen el kell "oszlania", mivel a szárazföldi erők szemlélője azt nyilatkozta, hogy a tervezett felajánlott nehézdandár a most meglévő 2 dandárból együttesen fog összeállni.
Ez viszont logikusan azt jelenti, hogy mindkét dandárból fognak bele érkezni alakulatok. De mivel Tatán alig van lövész (nagyjából 1zl. ) így törvényszerű, hogy a felajánlott nehézdandár fog lövész alegységeket kapni a "Debreceni" dandártól is. Ami azt jelenteni, hogy onnan is láncos technikával rendelkező alegységeknek kell érkeznie. Ergo, addigra ott is kell legyen láncos lövészpáncélos alegység. Tehát valószínű, hogy Hódmező is fog láncos technikát kapni (állítólag az a jobban feltöltött helyőrség).
Azt meg nem hinném, hogy Tata egyáltalán ne kapjon!
Az én elméletem az, hogy ha hozzá kell csapni egy-két lövészzászlóaljat tatához, akkor az hódmező lesz. Viszont, akkor az megszűnik az 5.-hez tartozni. Az utóbbi években megmutatták, hogy nyugodtan végeznek strukturális átalakításokat. Így szünt meg az öhp, vagy született meg a Vitéz Bertalan.
Vagy, mivel a határidő 28, így majd feltöltik tatán a 2. zászlóaljat, idő van rá, nem kell piszkálni a többi alakulatot.