Az a baj, hogy itthon élek, szóval a derűs pesszimista depresszió alapértelmezett gondolataival tekintek erre.
Az eddigi beszerzések is minimum tételek, aligha gondolnám, hogy a legdrágább része még a 100% elentételezéssel egyből extra lenne ezek mellett. Matróz Kommandó kimondottan vadászgépek cseréjét írt. Szóval ez behatárolja a gondolataimat és a cserét csereként értelmezem. A csere azt jelenti, hogy a meglévők mennek, a helyükbe jön másik. Nem hinném, hogy a fentiek miatt, hogy egy század helyett egyből kettőt fogunk berendelni. Szóval attól tartok, lesz a jelenlegiek helyett a nagyon NATO tagok vagyunk és megjárőrözzük az egész levegőt Európában az új propagandaszázadunkkal E/F, honi légtérvédelemnek meg Zlin.
En meg nem elek otthon evtizedek ota es vegtelenul kilatastalan helyzetekbol forditottam mar minden teruleten (uzlet, maganelet, karrier, valoper stb) azaz en alapvetoen mindig bizakodo vagyok (ez az egyik nagyszeru dolog, amit ideat felszedsz egy ido utan - meg ha karogsz is meg "magyarosan" par evig, de egy ido utan menthetetlenul erzed, hogy keves legyozhetetlen dolog van a vilagon.
)
En nem igy latom, ahogy te.
Az eddigiek alapjan, kulonosen ahhoz kepest, amit itt mindenki josolgatott mondjuk akarcsak 3 evvel ezelott - tessek visszalapozni! -, nos, ahhoz kepest szerintem valami egeszen
elkepesztoen tulszarnyaltak mindent.
Azt meg aztan vegkepp nem ertem, mire mondod, hogy
"minimum tetelek" - csak egy peldat kiragadva,
szamodra 218 Lynx KF41HU "minimum" beszerzesi tetel, raadasul sajat osszeszerelo uzemmel?
Ne vicceljunk mar. Osszehasonlitasul: a britek, egy 66 millios (!) szigetorszag egyelore 500 libarkergetonek felszerelt kerekes Boxert rendeltek. A lengyelek, egy ~40 millios, oroszokkal farkasszemet nezo orszag az ~1100 BMP-jet 500-600 Borsukkal tervezi valtani, hiaba A-tol -Z-ig sajat fejlesztes es gyartas (sans toronyfegyver stb.
)
Tobb dolog tortent az elmult ketto (!!!) evben technikai es altalaban beszerzesek korul, mint elotte 30 ev alatt osszesen (igen, mar a BTRek megerkezeset is beleszamolom.)
Eleg vilagosan megmondtak, mi a celjuk es hova pozicionaljak a magyar haderot - leforditom neked: a lengyel moge, legrosszabb esetben a romannal kenyelmesen egy szintre (de erzesem szerint csendben bizony ele tervezik.)
Azt mindenestre titokban remélem, hogy a német katonai járművek modernizációja a 2. és 3. zlj Leo 2-őt jelenti majd.
Persze ezt sem hiszem.
Azt nem tudom, ha esetleg valamiert annyira kedvelnenek minket, hogy meg egy 44 2A7HU rendeles melle lepasszolnak mondjuk masik 30-40 2A4-et jutanyos aron, amit kikalapalhatunk akarhol otthon a KMWvel kozosen, majd lesz 3 zl hk, azert nem fogok megharagudni.