De ezek szerint a biztonsági szabályok pont hogy megengedik, csak mivel már vannak sokkal jobb opciók, egyszerűen nem élnek ezzel.Ezért mondtam, hogy a biztonsági rendszabályok miatt nem alkalmazzák.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De ezek szerint a biztonsági szabályok pont hogy megengedik, csak mivel már vannak sokkal jobb opciók, egyszerűen nem élnek ezzel.Ezért mondtam, hogy a biztonsági rendszabályok miatt nem alkalmazzák.
A jelenlegi biztonsági rendszabályok nem engedik, így pontosabb.De ezek szerint a biztonsági szabályok pont hogy megengedik, csak mivel már vannak sokkal jobb opciók, egyszerűen nem élnek ezzel.
A fenti idézeted arról szól,hogy miközben lefogja a JTAC tüzérségi tűzzel a légvédelmet berepülhet a légvédelem megsemmisítési zónájába a gép és támadhat célpontot.
De te nem erről beszeltél hanem arról,hogy löveti a JTAC tüzérséggel a légvédelmet és ezzel egyidőben bombáztatja is azt.Na ezt nem csinálják a már leírtak miatt.
Arról én nem tehetek,hogy te valami nem is tudom milyen kifacsart logia mentén elhatároztad,higy neked van igazad.
Holott ketten mondjuk,hogy nincs.
A magyar biztonsági rendszabályok? Az lehet.A jelenlegi biztonsági rendszabályok nem engedik, így pontosabb.
Nagy tudásodban eljuthattál volna addig,hogy a JTAC szertifikáció és szabályrendszer az első betűtől az utolsó mondatvégi írásjelig a NATO-n belül tökéletesen egységes,nincsenek nemzeti sajátosságok benne.A magyar biztonsági rendszabályok? Az lehet.
Miért bombáznád azt amit tüzérseggel lefogsz?Egyszerűbben miért lőnéd fejbe a felakasztott embert?És ez a bombázott cél miért ne lehetne a lefogott légvédelem? Hidd el, ezt is megengedi a szabályzat, és ezt is gyakorolják. Ha ketten mondjátok, akkor is.
Ez csak valami határnagy keménytalajú sikságon működne.És még ott is lennének vele problémák.De egy átlagos európai terepen egyszerűen lehetetlen.Még ahol úgy-ahogy kivitelezhető lenne,ott is nagyon lelassitaná a menetet.Bztositás,ellátás,fedezet kérdéseiről nem is szólva.Ezen már korábban elgondolkoztam.
Szerintem a modern vezetési rendszerek lehetővé tennék akár azt is, hogy egyáltalán ne alkalmazzanak zárt alakzatot.
Ezt most bedobom ide, és jó lenne, ha a sok West Pointon, a Frunzén, meg Sandhurstben végzett kolléga nem csípőből géppuskázná le a kiválló ötletemet.
Tessék felette ülni egy kicsit!
Mert a tüzérség 50kilós gránátokkal produkálja az MRSUI hatást,a légierő meg 250kilós bombákkal.Miért bombáznád azt amit tüzérseggel lefogsz?Egyszerűbben miért lőnéd fejbe a felakasztott embert?
Nincsenek olyanok ebben a témában, hogy magyar biztonsági rendszabályok. Vietnám óta nem alkalmazták ezt az eljárást éles bevetésen mert veszélyesnek ítélik. JTAC százados.A magyar biztonsági rendszabályok? Az lehet.
Ő jobban tudja mert olvasta.Nincsenek olyanok ebben a témában, hogy magyar biztonsági rendszabályok. Vietnám óta nem alkalmazták ezt az eljárást éles bevetésen mert veszélyesnek ítélik. JTAC százados.
Na,újracsatlakoztam,most már azthiszem minden hsz-t látok.Amúgy most beszéltem az egyik kollégával aki a JTAC-es cikk címlapfotóján is virít. Hogy Vietnám óta nagyon nem csináltak ilyet, mert kurva bonyi és near peer környezetben nem igazán kivitelezhető.
Az úr szerint vannak eltérések, csak kicsik. Pont ezért van a certifikáció, hogy ezek beleférnek-e még.Nagy tudásodban eljuthattál volna addig,hogy a JTAC szertifikáció és szabályrendszer az első betűtől az utolsó mondatvégi írásjelig a NATO-n belül tökéletesen egységes,nincsenek nemzeti sajátosságok benne.
Nekem nem hiszel oké,de hogy egy JTAC-nél jobban akarod tudni a szakmáját az azért már mindennek a teteje vagy inkább alja.Az úr szerint vannak eltérések, csak kicsik. Pont ezért van a certifikáció, hogy ezek beleférnek-e még.
Na köszönöm, végre egy lapon vagyunk. Egyébként lehet, hogy egy a forrásunk.Nincsenek olyanok ebben a témában, hogy magyar biztonsági rendszabályok. Vietnám óta nem alkalmazták ezt az eljárást éles bevetésen mert veszélyesnek ítélik. JTAC százados.
Ettől függetlenül oktatni oktatják, szimulációban pedig gyakorolják is.
Én kettőt láttam tavalyelőttA keceli haditechnikai parkban biztos van belőle 1 db., remélem.
Kést gyárt a koma?Na köszönöm, végre egy lapon vagyunk. Egyébként lehet, hogy egy a forrásunk.
Mivan?Nekem nem hiszel oké,de hogy egy JTAC-nél jobban akarod tudni a szakmáját az azért már mindennek a teteje vagy inkább alja.
Ugyan azt mondjuk... de idézem krissz-t:Mivan?
Én pont hogy azt hiszem el, amit a JTAC mond, amit meg te, azt meg nem.
Tehát megkérdeztem, hogy van-e ilyen, határozottan állítottad, nagybetűvel, hogy nincs ilyen eljárás, de persze ettől még van. Van, tanulják, gyakorolják, de nem használják, mert már jobb opciók is vannak erre a problémára.Ugyan azt mondjuk... de idézem krissz-t:
"Nincsenek olyanok ebben a témában, hogy magyar biztonsági rendszabályok. Vietnám óta nem alkalmazták ezt az eljárást éles bevetésen mert veszélyesnek ítélik. JTAC százados."
Akkor mégis miről beszelsz?
Általános NATO eljárásként nem alkalmazzák, nem hazai lőtérszolgálati szabályzat miatt.Tehát megkérdeztem, hogy van-e ilyen, határozottan állítottad, nagybetűvel, hogy nincs ilyen eljárás, de persze ettől még van. Van, tanulják, gyakorolják, de nem használják, mert már jobb opciók is vannak erre a problémára.
És mégegyszer mondom, el tudom képzelni, hogy valami itthoni légtér vagy lőtérszabalyzó miatt ezt itthon nem lehet csinálni, de attól még ki vannak rá képezve, akkor is, ha ennél sokkal jobb megoldásokra is ki vannak képezve.