[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113
És ez érdekli a szavazóbázisodat, aki támogatja a családbarát retorikádat? Itt a cél az volt, hogy szar helyzetbe hozza Fideszt a saját szavazóbázisa előtt mint képmutatót ezzel az esetleges bizonytalanokat valamelyik irányban elmozdítani a kormány mellől. A Borkai ügy ugyan ez pepitában. A szavahihetőség totális rombolása. Mondjuk nem nehezítik meg az ellenfeleik dolgát ezen a téren...
De mi ebben a képmutatás, már bocs? Két dologról beszélünk. Van egy gerinc, pl. Fideszes fotóz balesetet, fbra pakolja, szopatják miatta, lemond. Szájer lemond, ahogy kiderül. Borkai lemond, amint nyert. Stb. Soroljam?

Mellé ott van a gátlástalanság, mint amit phaidros belinkelt, mellé ott van neandermüller, a rasszista, a főnöke a rabolt villák qurva országozója, a közpénzen kurválkodó budaörsi nagyfejű, az atomerőművező gcibuta fegyőr, a kurvaerősképező süket patkányozó, a hazug, hullagyalázó diktafonos, a korábban elítélt, milliárdokat rabló ügyvéd, a bécsi bankszámlás főmaszopos, stb. Soroljam?

Olyat kérsz számon valakin és valamin, olyan kapcsán jössz "szar" helyzettel, amit a sajátodnál fingra se méltatsz vagy méltatnál Pedig aztán nálatok van korrupció meg ájvék ha valaki fingik egy kékcsillagot jobbról, míg ha saját teszi ugyanezt, elrejtitek, sőt beveszitek a brancsba. Úgy jártok el, mint amikor elrejtettétek a ciánozó Kunczét, vagy mostanában Bident, Neandermüllert vagy más senkiházit.

Gerinchiányos ellenzék, akik 7 párti kormányzással akarnának jobb országot úgy, hogy zéró elveik vannak sajt maguk felé, miközben mást meg lazán, mindig számonkérnek? Ami van az is mutatóba, nektek szól, az erkölcscsőszöknek. MészárosTiborczal és O1Gvel 11 éve próbálnak meg választást nyerni, és míg 2014ben gyorsan elment a kétharmad, most már lassan 3 éve kitart.

Megj. nem hozott senkit szar helyzetbe pl. Borkai. Ha 18as számokat összeadtam, Tarlós bukott, mellé még indult Puzsér és Berki is. Ami furcsa volt, az a budai rész, ahol a hülye Kósa nem kampányoltatott. Olyan faszra bízták a kampányt, aki Pécsett nem mert kijönni a polgmesteriből, amikor az öröksége kapcsán behúzták a csőbe. 22ben nem kaptok ekkora előnyt. Rogán az életéért fog menni, bár már túl van az 5 év elévülésen ő is, és még Berlinbe se kellett elmenekülnie, mint Demszkynek anno.

Sőt, annyira megbotránkoztak Győrben, hogy még az önkormányzatin is Borkai nyert, mert bár sokakban hányingert keltett, jobban hánynak az összellenzéktől. Sőt, hogy ez mennyire igaz, utána is nyert a doki is Győrben. Mellé most lesz az ellenzéknek is 3 év BuTapest, és azért ez számítani fog, bármilyen színben is jöttök elő. Ez az igazság.

A bizonytalanok között sokat meg tud vezetni sok minden, de pont ők szarják le a választásokat leginkább. Hidd el, sokkal jobban bajban lesztek, ha a bizonytalanokat akarjátok megmozgatni 22ben, mert ezek amelyek történnek, mind kontraproduktívak, ugyanis sosem tanultok! Deák óta egyértelmű, de kezdetek óta így van, a hatalomért meg tudja folytani a magyar a másikat belföldön egy kanál vízben, viszont a külföldi lejáratást, titkosszolgálati akciózást rohadtul nem szokta elfogadni a nép. Gondolj 45re! Itt a SZEB, a szovjetek, 600 ezres tömegtüntetéseket tart a kommunista párt, kizárják a választásból a "reakciósokat", volt Horthystákat, ex katonákat, stb, lejáratás zajlik a nem baloldaliak ellen, a komcsiké a média, erre úgy nyert az FKGP, mint a picsa, mert a komcsi katyvaszból senki sem kér! Mert azért nem felejtenek sokan, ill. egyelőre mindig tudtak mérlegelni a népek. Ezt próbálták meg kiírtani belőlük 45 éven át, több kevesebb sikerrel, de valahogy csak akkor tudott a ballib oldal itthon nyerni, ha fullra uralta a médiát (1994, 2002). 2006ban a hírtévé szeptemberi megjelenése előtt sehol nem volt a jobbos média, simán behúzta a ballib a választást. Erre mi történt a tv székház médianyilvánossága után? Narancssárga lett az ORSZÁG, és azóta az. Hiába van az, hogy ideiglenes tartózkodással önkormányzatin erősebb az ellenzék a nagyvárosokban, az ország továbbra is narancssárga, köszönhetően a 45+12 évben történtek miatt! Évekig kiabált a mostani ellenzék a partvonalról, megadták nekik az esélyt 2019ben a semmyilen kampánnyal, éssss leverték a legmagasabb lécet is, mert ugyanazt a szart akarták eladni, amit 98 után, csakhogy azóta van lassan 15 évnyi Fidesz kormányzás, és egy kontraszt 9 év BP vs. a mostani 3, hogy hogy éltél akkor és hogy most. Mit fejlődtél 3 év alatt, és mi volt régen? Ráadásul hány helyen is borult a moslék?

De persze lehet nyerni 22ben az ellenzéknek is, a covid miatt bármi lehet, de azért a covid közepén Borsodban már volt egy időközi, ahol az egész brancs lement kampányolni, volt ott minden, krumplitól a náciig, mégse tudtak nyerni, pedig erősen "ballib" környéken rendezték. Én nem hiszek a képmutatást beállításbak, semmi értelme, azzal elég bizonytalant nem nyer senki. Azért 22ben nem csak egy körzet lesz!

Ráadásul Borkain a neje se lepődött meg nagyon, talán a hajón még a kamerát is tartotta ... Szájeren se, hisz még a legutolsó celebnewst olvasó bizonytalan, ballib hajlamú is tudta, hogy a pasik iránt vonzódik a MarxEngels utánzat. Ez már nem 1916 Írország, ahol a szerencsétlen Roger Casementet meg akarták menteni a bitótól, de ahogy híre ment, hogy b.zi, már sem az USA sem más nem erőltette tovább a a briteknél, hogy mentsék meg.

Mára kb. senkit se érdekel sehol, hogy ki meleg és ki nem, csak a magamutogató, identitászavaros faszok azok akik valamit mindig kitálalnak, Megan Markletől a Gulácsiig. Annak ellenére, hogy sokan coming outolnak!

Szájer ezt nem tette meg, kurvára nem is érdekelt volna senkit, tény, viszont nagy meglepetés nem ért senkit ami történt. Az, ahogy tálalták, ahogy a spontánnak próbáltak beállítani titkosszolgálati akciót, na az inkább többeket erősített meg abban, hogy aljasul játszik a sorosista Brüsszel. Az is egyértelmű, hogy csak halálkampánnyal lehetne nyerni, de egyelőre semmit, de semmit nem erősödött vidéken az ellenzék! Sőt ... Csak nagyvárosokkal meg nem lehet még 50%+1et se összeszedni.

Viszonyt tényleg sokan amnéziások, meg 2010 óta tényleg leszarják az egészet, úgyis a Fidesz nyer, de azért 2022re még talán nem visz el minden bizonytalannak nevező embert a covid, akik úgy elmennek szavazni, csak vissza ne jöjjetek!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 819
117 995
113
De mi ebben a képmutatás, már bocs? Két dologról beszélünk. Van egy gerinc, pl. Fideszes fotóz balesetet, fbra pakolja, szopatják miatta, lemond. Szájer lemond, ahogy kiderül. Borkai lemond, amint nyert. Stb. Soroljam?

Mellé ott van a gátlástalanság, mint amit phaidros belinkelt, mellé ott van neandermüller, a rasszista, a főnöke a rabolt villák qurva országozója, a közpénzen kurválkodó budaörsi nagyfejű, az atomerőművező gcibuta fegyőr, a kurvaerősképező süket patkányozó, a hazug, hullagyalázó diktafonos, a korábban elítélt, milliárdokat rabló ügyvéd, a bécsi bankszámlás főmaszopos, stb. Soroljam?

Olyat kérsz számon valakin és valamin, olyan kapcsán jössz "szar" helyzettel, amit a sajátodnál fingra se méltatsz vagy méltatnál Pedig aztán nálatok van korrupció meg ájvék ha valaki fingik egy kékcsillagot jobbról, míg ha saját teszi ugyanezt, elrejtitek, sőt beveszitek a brancsba. Úgy jártok el, mint amikor elrejtettétek a ciánozó Kunczét, vagy mostanában Bident, Neandermüllert vagy más senkiházit.

Gerinchiányos ellenzék, akik 7 párti kormányzással akarnának jobb országot úgy, hogy zéró elveik vannak sajt maguk felé, miközben mást meg lazán, mindig számonkérnek? Ami van az is mutatóba, nektek szól, az erkölcscsőszöknek. MészárosTiborczal és O1Gvel 11 éve próbálnak meg választást nyerni, és míg 2014ben gyorsan elment a kétharmad, most már lassan 3 éve kitart.

Megj. nem hozott senkit szar helyzetbe pl. Borkai. Ha 18as számokat összeadtam, Tarlós bukott, mellé még indult Puzsér és Berki is. Ami furcsa volt, az a budai rész, ahol a hülye Kósa nem kampányoltatott. Olyan faszra bízták a kampányt, aki Pécsett nem mert kijönni a polgmesteriből, amikor az öröksége kapcsán behúzták a csőbe. 22ben nem kaptok ekkora előnyt. Rogán az életéért fog menni, bár már túl van az 5 év elévülésen ő is, és még Berlinbe se kellett elmenekülnie, mint Demszkynek anno.

Sőt, annyira megbotránkoztak Győrben, hogy még az önkormányzatin is Borkai nyert, mert bár sokakban hányingert keltett, jobban hánynak az összellenzéktől. Sőt, hogy ez mennyire igaz, utána is nyert a doki is Győrben. Mellé most lesz az ellenzéknek is 3 év BuTapest, és azért ez számítani fog, bármilyen színben is jöttök elő. Ez az igazság.

A bizonytalanok között sokat meg tud vezetni sok minden, de pont ők szarják le a választásokat leginkább. Hidd el, sokkal jobban bajban lesztek, ha a bizonytalanokat akarjátok megmozgatni 22ben, mert ezek amelyek történnek, mind kontraproduktívak, ugyanis sosem tanultok! Deák óta egyértelmű, de kezdetek óta így van, a hatalomért meg tudja folytani a magyar a másikat belföldön egy kanál vízben, viszont a külföldi lejáratást, titkosszolgálati akciózást rohadtul nem szokta elfogadni a nép. Gondolj 45re! Itt a SZEB, a szovjetek, 600 ezres tömegtüntetéseket tart a kommunista párt, kizárják a választásból a "reakciósokat", volt Horthystákat, ex katonákat, stb, lejáratás zajlik a nem baloldaliak ellen, a komcsiké a média, erre úgy nyert az FKGP, mint a picsa, mert a komcsi katyvaszból senki sem kér! Mert azért nem felejtenek sokan, ill. egyelőre mindig tudtak mérlegelni a népek. Ezt próbálták meg kiírtani belőlük 45 éven át, több kevesebb sikerrel, de valahogy csak akkor tudott a ballib oldal itthon nyerni, ha fullra uralta a médiát (1994, 2002). 2006ban a hírtévé szeptemberi megjelenése előtt sehol nem volt a jobbos média, simán behúzta a ballib a választást. Erre mi történt a tv székház médianyilvánossága után? Narancssárga lett az ORSZÁG, és azóta az. Hiába van az, hogy ideiglenes tartózkodással önkormányzatin erősebb az ellenzék a nagyvárosokban, az ország továbbra is narancssárga, köszönhetően a 45+12 évben történtek miatt! Évekig kiabált a mostani ellenzék a partvonalról, megadták nekik az esélyt 2019ben a semmyilen kampánnyal, éssss leverték a legmagasabb lécet is, mert ugyanazt a szart akarták eladni, amit 98 után, csakhogy azóta van lassan 15 évnyi Fidesz kormányzás, és egy kontraszt 9 év BP vs. a mostani 3, hogy hogy éltél akkor és hogy most. Mit fejlődtél 3 év alatt, és mi volt régen? Ráadásul hány helyen is borult a moslék?

De persze lehet nyerni 22ben az ellenzéknek is, a covid miatt bármi lehet, de azért a covid közepén Borsodban már volt egy időközi, ahol az egész brancs lement kampányolni, volt ott minden, krumplitól a náciig, mégse tudtak nyerni, pedig erősen "ballib" környéken rendezték. Én nem hiszek a képmutatást beállításbak, semmi értelme, azzal elég bizonytalant nem nyer senki. Azért 22ben nem csak egy körzet lesz!

Ráadásul Borkain a neje se lepődött meg nagyon, talán a hajón még a kamerát is tartotta ... Szájeren se, hisz még a legutolsó celebnewst olvasó bizonytalan, ballib hajlamú is tudta, hogy a pasik iránt vonzódik a MarxEngels utánzat. Ez már nem 1916 Írország, ahol a szerencsétlen Roger Casementet meg akarták menteni a bitótól, de ahogy híre ment, hogy b.zi, már sem az USA sem más nem erőltette tovább a a briteknél, hogy mentsék meg.

Mára kb. senkit se érdekel sehol, hogy ki meleg és ki nem, csak a magamutogató, identitászavaros faszok azok akik valamit mindig kitálalnak, Megan Markletől a Gulácsiig. Annak ellenére, hogy sokan coming outolnak!

Szájer ezt nem tette meg, kurvára nem is érdekelt volna senkit, tény, viszont nagy meglepetés nem ért senkit ami történt. Az, ahogy tálalták, ahogy a spontánnak próbáltak beállítani titkosszolgálati akciót, na az inkább többeket erősített meg abban, hogy aljasul játszik a sorosista Brüsszel. Az is egyértelmű, hogy csak halálkampánnyal lehetne nyerni, de egyelőre semmit, de semmit nem erősödött vidéken az ellenzék! Sőt ... Csak nagyvárosokkal meg nem lehet még 50%+1et se összeszedni.

Viszonyt tényleg sokan amnéziások, meg 2010 óta tényleg leszarják az egészet, úgyis a Fidesz nyer, de azért 2022re még talán nem visz el minden bizonytalannak nevező embert a covid, akik úgy elmennek szavazni, csak vissza ne jöjjetek!
Ember amúgy csak mondom hogy Fideszre szavaztam (meg valszeg fogok is mert nemigen van más) :rolleyes: Csak nekem nincsenek vallási szintű meggyőződéseim, ami miatt kritika felett állnának mindenben.

A képmutatás az, legalábbis szerintem, hogy előadjuk a kampányban a családbarát álláspontot aztán az igazság meg szex drogok és rock and roll. Az, hogy lemond igazából lényegtelen mert az imázsrombolás azzal történik meg, hogy kiderül és botrány meg szenzáció lesz belőle.

Ha lesz kormányváltás az a covid miatt lesz nem azért mert az ellenzék képes volt egy értelmes mondatot is kinyögni 12 éve bármikor (nem sikerült nekik).
A nép jelentős része a pénztárcájával szavaz a fanatikusokon kívül, vagyis amíg azt érzi a bőrén, hogy az életszínvonal rendben van, munka van addig a kutya nem váltja le a Fideszt.
Na mármost a Covid helyzet már olyan amit megérez az emberek zsebe is a bezártság miatt meg az indulatok magasan vannak és kurva nehéz ilyen helyzetben pozitívan kijönni bármiből is, a botrányok pedig csak rontják a helyzetet.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 819
117 995
113
Ember amúgy csak mondom hogy Fideszre szavaztam (meg valszeg fogok is mert nemigen van más) :rolleyes: Csak nekem nincsenek vallási szintű meggyőződéseim, ami miatt kritika felett állnának mindenben.

A képmutatás az, legalábbis szerintem, hogy előadjuk a kampányban a családbarát álláspontot aztán az igazság meg szex drogok és rock and roll. Az, hogy lemond igazából lényegtelen mert az imázsrombolás azzal történik meg, hogy kiderül és botrány meg szenzáció lesz belőle.

Ha lesz kormányváltás az a covid miatt lesz nem azért mert az ellenzék képes volt egy értelmes mondatot is kinyögni 12 éve bármikor (nem sikerült nekik).
A nép jelentős része a pénztárcájával szavaz a fanatikusokon kívül, vagyis amíg azt érzi a bőrén, hogy az életszínvonal rendben van, munka van addig a kutya nem váltja le a Fideszt.
Na mármost a Covid helyzet már olyan amit megérez az emberek zsebe is a bezártság miatt meg az indulatok magasan vannak és kurva nehéz ilyen helyzetben pozitívan kijönni bármiből is, a botrányok pedig csak rontják a helyzetet.
Meg azt mondtam, hogy ezzel a céllal voltak voltak ezek az esetek bedobva a köztudatba azt nem mondtam, hogy sikeres lett volna. 2 hétig beszéltek róla aztán ennyi, az emberek annyira érzéketlenné váltak már mindenre a média folyamatos bombázásától, hogy vonnak egyet a vállukon és mennek tovább.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113
Ember amúgy csak mondom hogy Fideszre szavaztam (meg valszeg fogok is mert nemigen van más) :rolleyes: Csak nekem nincsenek vallási szintű meggyőződéseim, ami miatt kritika felett állnának mindenben.

A képmutatás az, legalábbis szerintem, hogy előadjuk a kampányban a családbarát álláspontot aztán az igazság meg szex drogok és rock and roll. Az, hogy lemond igazából lényegtelen mert az imázsrombolás azzal történik meg, hogy kiderül és botrány meg szenzáció lesz belőle.

Ha lesz kormányváltás az a covid miatt lesz nem azért mert az ellenzék képes volt egy értelmes mondatot is kinyögni 12 éve bármikor (nem sikerült nekik).
A nép jelentős része a pénztárcájával szavaz a fanatikusokon kívül, vagyis amíg azt érzi a bőrén, hogy az életszínvonal rendben van, munka van addig a kutya nem váltja le a Fideszt.
Na mármost a Covid helyzet már olyan amit megérez az emberek zsebe is a bezártság miatt meg az indulatok magasan vannak és kurva nehéz ilyen helyzetben pozitívan kijönni bármiből is, a botrányok pedig csak rontják a helyzetet.
Azért írtam így, mert ezt írtad:
"És ez érdekli a szavazóbázisodat"

A covid helyzet kapcsán a kormányt hibáztatni, miközben máshol még durvább lezárások vannak (Szlotákoknál covid teszt kell munkába!) a butaság csúcsa. Mert vagy leszarjuk, mint a svédek, és max. vakbélgyulladásban kipurcanunk ha nem jutsz a sok covidostól kórházba, vagy az van minimum ami van.

Ha vki egy világjárvány alapján szavaz egy világjárvány alatt hétpárti csapatra, akik a világjárvány további részében fognak kormányozni úgy, mint a fővárosban, akkor még nem tudják, mi vár rájuk!

De a helyzet olyan, mint amit a kontra is lehozott:

"AZT HAZUDTÁK, HOGY EGY BUDAPESTI KÁVÉZÓNAK 105 NAPOT KELLETT VÁRNIA A MEGÍGÉRT BÉRTÁMOGATÁSRA (2021. FEBRUÁR)
Az M1 alapján a hirado.hu írta meg, hogy az Index úgy számolt be a fenti hírről, hogy egyáltalán nem ellenőrizte le annak hitelességét.

Egy Facebook-bejegyzésből született a kiváló írás. Semmi mást nem tudhatott meg belőle az olvasó, csak azt, hogy a közösségi médiában siránkozó, és hangulatot keltő budapesti belvárosi kávézó mit kíván közölni a követőivel.​

A kávézó egyébként arra panaszkodott, hogy a novembertől beígért bértámogatásból most februárban alkalmazottanként mindössze tízezer forintot kaptak havi lebontásban.

Az Origo aztán megtette az Index helyett azt, hogy utánakérdezett a részleteknek az illetékes Kormányhivataltól.

Ebből pedig kiderült:

  • az érintett kávézó november helyett csak február 5-én adta be a bértámogatás iránti kérelmét.
  • a kávézó által csatolt dokumentumok alapján 12 munkavállaló után 2.118.000 forint járt a helynek.
  • ez pedig arra enged következtetni, hogy a munkavállalók kevés órában, kevés bérre vannak bejelentve, hiszen a bértámogatás minden vendéglátó helynek aszerint jár, hogy mekkora fizetést ad az alkalmazottainak.
Az Index írásából ezek nem derültek ki. Az álhírt azonban - ahogy ez lenni szokott - forráskritika nélkül vette át szinte a teljes balliberális média, és több baloldali párt is."

És a többség ilyenen alapul. Pl. a IX. kerületben van egy bolt, ami az ablakra is kiírta, hogy nem kaptak semmit a kormánytől és "ezért" csődbe mennek. Most vonatkoztassunk el attól, hogy egy speciális bolt mennyire életképes a covid alatt, vagy volt életképes már előtte. De persze biztos, hogy könnyebb leírni, hogy a kormány nem ad semmit, mint hogy a IX. kerületben duplájára emelték a bérleti díjat. Főleg igaz akkor, ha az egész bolt a jelenlegi önkormányzatra szavazott, de attól még fake, hogy nem kaptak semmit.

Én azt mondom, hogy csak nyugodtan. Megéltem már 2002ben ugyanezt a baromságot amit elkövetni készülnek egyesek, sőt, ha szemét akarok lenni 1994ben is ugyanez volt, és aki nem hiszi el, hogy nem az jönne, mint 1994-1998, ill. 2002-2010 között, annak vagy köze van az ellenzék bármilyen alakulatához, vagy amnéziás, vagy csak mazohista.

Ismétlem, én is baromira nem értek egyet sok mindennel, de ha szavazni kell, nem fogok anarchiára szavazni, csak mert megtehetném, hogy megregulázzam őket vagy adjak nekik egy pofont.

És ja, sokkal szarabbul élek, mint mondjuk egy éve. Élhetnék jobb körülmények között, de anno hoztam egy döntést, és a mérleg serpenyőjében a család többet nyomott, mint a mani. Mellé, átestem a covidon, a család is, kétszer is, és egyelőre semmi. Ki tudja mi lesz később?! Rokon halt meg, gyerek barátnőjének apukája két napja lélegeztetőn. Pedig jól kerestek, és jól éltek mind, és mire mentek vele. Míg a szomszédunk is visszaesett a covid miatt, mégis boldogok, mert megélhetés mindig lesz, max. most kevesebb a mani, nem lehet utazni, stb., de valahogy minden közelebb került ahhoz, amit a nagy rohanásban basztunk évekig észrevenni. Ez pár tucat embernek nem jön be, ők állandóan sírnak, míg más szépen kivárja amit kell, és megél ahogy tud. Ez van. Túl kell élni, nem picsogni, hogy mi rossz éppen egy világjárvány idején. Bezártság? Barátok! Szomszédok, más forrás. Persze aki a BKVn is a kormányt szidja, hogy nem jött időben a busz, azon nem lehet segíteni. Nem kell mindenkinek megfelelni! Mindenhez se kell érteni. Ha kiürül az ország, mert hülyéket szavaznak be a parlamentbe, mint a bolgárok, románok és a Balkán, azonnal megértik. Persze szép a felcsuti per, meg a pofázás a jogállamról, de nagyon el lehet qurni, csak mert nem tudtunk dizsizni, bulikázni vagy csak kimenni 8 után. Aztán majd lehet, hogy tudsz, elkezdenek szlotákosan v. romákosan csalni a halálozásokkal, minden happy lesz, csak ugye ami jön, az nem bizti, hogy hosszútávon jó lesz: infláció, lmbtq jogok, stb hülyeségek. Aztán ebben a helyzetben ezt a döntést megmásítani nehéz lesz, mert mindent meg fognak tenni a kormányra kerültek, hogy többé ne veszítsék el a kormányzást, pedig nem tudnak kormányozni (lásd 45+12 évüket!).
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 819
117 995
113
Azért írtam így, mert ezt írtad:
"És ez érdekli a szavazóbázisodat"

A covid helyzet kapcsán a kormányt hibáztatni, miközben máshol még durvább lezárások vannak (Szlotákoknál covid teszt kell munkába!) a butaság csúcsa. Mert vagy leszarjuk, mint a svédek, és max. vakbélgyulladásban kipurcanunk ha nem jutsz a sok covidostól kórházba, vagy az van minimum ami van.

Ha vki egy világjárvány alapján szavaz egy világjárvány alatt hétpárti csapatra, akik a világjárvány további részében fognak kormányozni úgy, mint a fővárosban, akkor még nem tudják, mi vár rájuk!

De a helyzet olyan, mint amit a kontra is lehozott:

"AZT HAZUDTÁK, HOGY EGY BUDAPESTI KÁVÉZÓNAK 105 NAPOT KELLETT VÁRNIA A MEGÍGÉRT BÉRTÁMOGATÁSRA (2021. FEBRUÁR)
Az M1 alapján a hirado.hu írta meg, hogy az Index úgy számolt be a fenti hírről, hogy egyáltalán nem ellenőrizte le annak hitelességét.

Egy Facebook-bejegyzésből született a kiváló írás. Semmi mást nem tudhatott meg belőle az olvasó, csak azt, hogy a közösségi médiában siránkozó, és hangulatot keltő budapesti belvárosi kávézó mit kíván közölni a követőivel.​

A kávézó egyébként arra panaszkodott, hogy a novembertől beígért bértámogatásból most februárban alkalmazottanként mindössze tízezer forintot kaptak havi lebontásban.

Az Origo aztán megtette az Index helyett azt, hogy utánakérdezett a részleteknek az illetékes Kormányhivataltól.

Ebből pedig kiderült:

  • az érintett kávézó november helyett csak február 5-én adta be a bértámogatás iránti kérelmét.
  • a kávézó által csatolt dokumentumok alapján 12 munkavállaló után 2.118.000 forint járt a helynek.
  • ez pedig arra enged következtetni, hogy a munkavállalók kevés órában, kevés bérre vannak bejelentve, hiszen a bértámogatás minden vendéglátó helynek aszerint jár, hogy mekkora fizetést ad az alkalmazottainak.
Az Index írásából ezek nem derültek ki. Az álhírt azonban - ahogy ez lenni szokott - forráskritika nélkül vette át szinte a teljes balliberális média, és több baloldali párt is."

És a többség ilyenen alapul. Pl. a IX. kerületben van egy bolt, ami az ablakra is kiírta, hogy nem kaptak semmit a kormánytől és "ezért" csődbe mennek. Most vonatkoztassunk el attól, hogy egy speciális bolt mennyire életképes a covid alatt, vagy volt életképes már előtte. De persze biztos, hogy könnyebb leírni, hogy a kormány nem ad semmit, mint hogy a IX. kerületben duplájára emelték a bérleti díjat. Főleg igaz akkor, ha az egész bolt a jelenlegi önkormányzatra szavazott, de attól még fake, hogy nem kaptak semmit.

Én azt mondom, hogy csak nyugodtan. Megéltem már 2002ben ugyanezt a baromságot amit elkövetni készülnek egyesek, sőt, ha szemét akarok lenni 1994ben is ugyanez volt, és aki nem hiszi el, hogy nem az jönne, mint 1994-1998, ill. 2002-2010 között, annak vagy köze van az ellenzék bármilyen alakulatához, vagy amnéziás, vagy csak mazohista.

Ismétlem, én is baromira nem értek egyet sok mindennel, de ha szavazni kell, nem fogok anarchiára szavazni, csak mert megtehetném, hogy megregulázzam őket vagy adjak nekik egy pofont.

És ja, sokkal szarabbul élek, mint mondjuk egy éve. Élhetnék jobb körülmények között, de anno hoztam egy döntést, és a mérleg serpenyőjében a család többet nyomott, mint a mani. Mellé, átestem a covidon, a család is, kétszer is, és egyelőre semmi. Ki tudja mi lesz később?! Rokon halt meg, gyerek barátnőjének apukája két napja lélegeztetőn. Pedig jól kerestek, és jól éltek mind, és mire mentek vele. Míg a szomszédunk is visszaesett a covid miatt, mégis boldogok, mert megélhetés mindig lesz, max. most kevesebb a mani, nem lehet utazni, stb., de valahogy minden közelebb került ahhoz, amit a nagy rohanásban basztunk évekig észrevenni. Ez pár tucat embernek nem jön be, ők állandóan sírnak, míg más szépen kivárja amit kell, és megél ahogy tud. Ez van. Túl kell élni, nem picsogni, hogy mi rossz éppen egy világjárvány idején. Bezártság? Barátok! Szomszédok, más forrás. Persze aki a BKVn is a kormányt szidja, hogy nem jött időben a busz, azon nem lehet segíteni. Nem kell mindenkinek megfelelni! Mindenhez se kell érteni. Ha kiürül az ország, mert hülyéket szavaznak be a parlamentbe, mint a bolgárok, románok és a Balkán, azonnal megértik. Persze szép a felcsuti per, meg a pofázás a jogállamról, de nagyon el lehet qurni, csak mert nem tudtunk dizsizni, bulikázni vagy csak kimenni 8 után. Aztán majd lehet, hogy tudsz, elkezdenek szlotákosan v. romákosan csalni a halálozásokkal, minden happy lesz, csak ugye ami jön, az nem bizti, hogy hosszútávon jó lesz: infláció, lmbtq jogok, stb hülyeségek. Aztán ebben a helyzetben ezt a döntést megmásítani nehéz lesz, mert mindent meg fognak tenni a kormányra kerültek, hogy többé ne veszítsék el a kormányzást, pedig nem tudnak kormányozni (lásd 45+12 évüket!).
Hát nekem van olyan ismerősöm étterem tulajdonos aki megigényelte amint lehetett és először mégis januárban kapta meg a támogatást (igaz akkor visszamenőleg is) és ez nem Pest. Szóval vannak azért problémák.

Amúgy az a baj, hogy a világjárvány és a hozzá kapcsolódó gazdasági világválság kezelése az kb a van rajta sapka nincs rajta sapka esete. És ami itt szar helyzet az a forint gyengülés és a fogyasztó árak egekbe repülése miatta. És ahogy mondtam a nép jó része a zsebe alapján szavaz a memória meg általában rövid.

Ami nekem baromira fájó pont, hogy a közszférát teljesen sikerült kizsigerelni a benne dolgozók kitartására építve és ez üt most vissza a kórházi dolgozók, mentősök, tűzoltók létszámában és a rendőrségnél is (na az lesz a szép majd ha vége lesz a vészhelyzetnek és le tudnak szerelni az emberek) amikor baromira szükség lenne rájuk.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 491
14 281
113
Ember amúgy csak mondom hogy Fideszre szavaztam (meg valszeg fogok is mert nemigen van más) :rolleyes: Csak nekem nincsenek vallási szintű meggyőződéseim, ami miatt kritika felett állnának mindenben.

A képmutatás az, legalábbis szerintem, hogy előadjuk a kampányban a családbarát álláspontot aztán az igazság meg szex drogok és rock and roll. Az, hogy lemond igazából lényegtelen mert az imázsrombolás azzal történik meg, hogy kiderül és botrány meg szenzáció lesz belőle.

Ha lesz kormányváltás az a covid miatt lesz nem azért mert az ellenzék képes volt egy értelmes mondatot is kinyögni 12 éve bármikor (nem sikerült nekik).
A nép jelentős része a pénztárcájával szavaz a fanatikusokon kívül, vagyis amíg azt érzi a bőrén, hogy az életszínvonal rendben van, munka van addig a kutya nem váltja le a Fideszt.
Na mármost a Covid helyzet már olyan amit megérez az emberek zsebe is a bezártság miatt meg az indulatok magasan vannak és kurva nehéz ilyen helyzetben pozitívan kijönni bármiből is, a botrányok pedig csak rontják a helyzetet.

Hát ja.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 940
113
Veled ellentétben én nem vagyok szélsőségesen liberális. A társadalmi szerződés úgy működik, hogy valamit, valamiért. A polgárok jogokat kapnak, a közösség pedig a polgárok erőfeszítéseiből részesül. Igen, parazitizmus az, hogy ingyen tanulhat minden magyar állampolgár, függetlenül attól, hogy bármit ad e cserébe (a döntő többség nem ad semmit).
Nem érted te ezt a társadalmi szerződést, fogalmad sincs arról, hogyan működik az állam, de nem baj. (Az, hogy a liberalizmus mibenlétéről fingod sincs, már régen kiderült. Azon meg röhögnöm kell, amikor liberálisnak nevezel, főleg szélsőségesnek.) Nem kapnak jogokat kapnak a polgárok (egyébként kitől is kapnák), hanem van egy alkotmány, amiben rögzítik, hogy milyen jogai vannak a pógárnak. Eztet egy alkotmányozó nemzetgyűlés szokta volt megalkotni, amit a pógárok szoknak választani. Tehát előbb van a pógár, utána az alkotmány.
A társadalmi kötelezettségek teljesítése lehet önkéntes vagy kötelező. Önként választhatod, hogy teszel valamit a társadalomért és cserébe a társadalom köteles valamit adni vagy nem teszel semmit és cserébe semmit nem köteles neked se biztosítani! Ennyi. Ha nem tetszik, akkor irány Portland!
Ilyen mentalitással elmehetsz te melegebb éghajlatra is....:hadonaszos:
A polgár az állam teremtménye. A polgár még nem is létezik, amikor az állam már létrejön és ez alól csak extrém kivétel van, pár afféle újkori gyarmati telepítvény, amikkel nekünk semmi dolgunk. A mi államunkat egy győztes hadúr alapította a harcos társaival és erre azóta is büszkék vagyunk!
Most, hogy ezt elolvastam már mindent értek. Nem melegebb éghajlat kell neked, hanem diliház...:D
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 030
66 486
113
Radioaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Fejér megyei Pázmándon. Az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a KR NNI nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen radioaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. Mivel a pázmándi helyszínen egészség- és környezetkárosodás veszélye nem állt fenn, lakosságvédelmi intézkedés nem vált szükségessé. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség más információt nem adott az ügyről. Sajtóhírek szerint Pázmándon a Vadász utcában találták a radioaktív anyagot, a tűzoltók kivonultak a helyszínre.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/226254/
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: KoviUbi and milagro

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 819
117 995
113
üdv, a durunginfo tavaly 300 milliócskába fájt állambácsinak...
...


- csak támogatás, dehogy kérnek érte bármit is...
Mármint, az itthon amúgy nem üzemeltethető Kuruc.info? őőőő
Erről dobj már be egy linket kérlek. Mert még tőled is elég meredeken hangzik.

Azt meg remélem nem kell elmagyaráznom, hogy bitonságpolitikai szempontból a külföldről pénzelt médiaszereplő az miért is más tészta.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
acca meg isgazad van. prostisrácokkal kevertem.
de szólj, ha változott a helyzet, elvégre ez egy régi cikk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 942
113
De mi ebben a képmutatás, már bocs? Két dologról beszélünk. Van egy gerinc, pl. Fideszes fotóz balesetet, fbra pakolja, szopatják miatta, lemond. Szájer lemond, ahogy kiderül. Borkai lemond, amint nyert. Stb. Soroljam?

Mellé ott van a gátlástalanság, mint amit phaidros belinkelt, mellé ott van neandermüller, a rasszista, a főnöke a rabolt villák qurva országozója, a közpénzen kurválkodó budaörsi nagyfejű, az atomerőművező gcibuta fegyőr, a kurvaerősképező süket patkányozó, a hazug, hullagyalázó diktafonos, a korábban elítélt, milliárdokat rabló ügyvéd, a bécsi bankszámlás főmaszopos, stb. Soroljam?

Olyat kérsz számon valakin és valamin, olyan kapcsán jössz "szar" helyzettel, amit a sajátodnál fingra se méltatsz vagy méltatnál Pedig aztán nálatok van korrupció meg ájvék ha valaki fingik egy kékcsillagot jobbról, míg ha saját teszi ugyanezt, elrejtitek, sőt beveszitek a brancsba. Úgy jártok el, mint amikor elrejtettétek a ciánozó Kunczét, vagy mostanában Bident, Neandermüllert vagy más senkiházit.

Gerinchiányos ellenzék, akik 7 párti kormányzással akarnának jobb országot úgy, hogy zéró elveik vannak sajt maguk felé, miközben mást meg lazán, mindig számonkérnek? Ami van az is mutatóba, nektek szól, az erkölcscsőszöknek. MészárosTiborczal és O1Gvel 11 éve próbálnak meg választást nyerni, és míg 2014ben gyorsan elment a kétharmad, most már lassan 3 éve kitart.

Megj. nem hozott senkit szar helyzetbe pl. Borkai. Ha 18as számokat összeadtam, Tarlós bukott, mellé még indult Puzsér és Berki is. Ami furcsa volt, az a budai rész, ahol a hülye Kósa nem kampányoltatott. Olyan faszra bízták a kampányt, aki Pécsett nem mert kijönni a polgmesteriből, amikor az öröksége kapcsán behúzták a csőbe. 22ben nem kaptok ekkora előnyt. Rogán az életéért fog menni, bár már túl van az 5 év elévülésen ő is, és még Berlinbe se kellett elmenekülnie, mint Demszkynek anno.

Sőt, annyira megbotránkoztak Győrben, hogy még az önkormányzatin is Borkai nyert, mert bár sokakban hányingert keltett, jobban hánynak az összellenzéktől. Sőt, hogy ez mennyire igaz, utána is nyert a doki is Győrben. Mellé most lesz az ellenzéknek is 3 év BuTapest, és azért ez számítani fog, bármilyen színben is jöttök elő. Ez az igazság.

A bizonytalanok között sokat meg tud vezetni sok minden, de pont ők szarják le a választásokat leginkább. Hidd el, sokkal jobban bajban lesztek, ha a bizonytalanokat akarjátok megmozgatni 22ben, mert ezek amelyek történnek, mind kontraproduktívak, ugyanis sosem tanultok! Deák óta egyértelmű, de kezdetek óta így van, a hatalomért meg tudja folytani a magyar a másikat belföldön egy kanál vízben, viszont a külföldi lejáratást, titkosszolgálati akciózást rohadtul nem szokta elfogadni a nép. Gondolj 45re! Itt a SZEB, a szovjetek, 600 ezres tömegtüntetéseket tart a kommunista párt, kizárják a választásból a "reakciósokat", volt Horthystákat, ex katonákat, stb, lejáratás zajlik a nem baloldaliak ellen, a komcsiké a média, erre úgy nyert az FKGP, mint a picsa, mert a komcsi katyvaszból senki sem kér! Mert azért nem felejtenek sokan, ill. egyelőre mindig tudtak mérlegelni a népek. Ezt próbálták meg kiírtani belőlük 45 éven át, több kevesebb sikerrel, de valahogy csak akkor tudott a ballib oldal itthon nyerni, ha fullra uralta a médiát (1994, 2002). 2006ban a hírtévé szeptemberi megjelenése előtt sehol nem volt a jobbos média, simán behúzta a ballib a választást. Erre mi történt a tv székház médianyilvánossága után? Narancssárga lett az ORSZÁG, és azóta az. Hiába van az, hogy ideiglenes tartózkodással önkormányzatin erősebb az ellenzék a nagyvárosokban, az ország továbbra is narancssárga, köszönhetően a 45+12 évben történtek miatt! Évekig kiabált a mostani ellenzék a partvonalról, megadták nekik az esélyt 2019ben a semmyilen kampánnyal, éssss leverték a legmagasabb lécet is, mert ugyanazt a szart akarták eladni, amit 98 után, csakhogy azóta van lassan 15 évnyi Fidesz kormányzás, és egy kontraszt 9 év BP vs. a mostani 3, hogy hogy éltél akkor és hogy most. Mit fejlődtél 3 év alatt, és mi volt régen? Ráadásul hány helyen is borult a moslék?

De persze lehet nyerni 22ben az ellenzéknek is, a covid miatt bármi lehet, de azért a covid közepén Borsodban már volt egy időközi, ahol az egész brancs lement kampányolni, volt ott minden, krumplitól a náciig, mégse tudtak nyerni, pedig erősen "ballib" környéken rendezték. Én nem hiszek a képmutatást beállításbak, semmi értelme, azzal elég bizonytalant nem nyer senki. Azért 22ben nem csak egy körzet lesz!

Ráadásul Borkain a neje se lepődött meg nagyon, talán a hajón még a kamerát is tartotta ... Szájeren se, hisz még a legutolsó celebnewst olvasó bizonytalan, ballib hajlamú is tudta, hogy a pasik iránt vonzódik a MarxEngels utánzat. Ez már nem 1916 Írország, ahol a szerencsétlen Roger Casementet meg akarták menteni a bitótól, de ahogy híre ment, hogy b.zi, már sem az USA sem más nem erőltette tovább a a briteknél, hogy mentsék meg.

Mára kb. senkit se érdekel sehol, hogy ki meleg és ki nem, csak a magamutogató, identitászavaros faszok azok akik valamit mindig kitálalnak, Megan Markletől a Gulácsiig. Annak ellenére, hogy sokan coming outolnak!

Szájer ezt nem tette meg, kurvára nem is érdekelt volna senkit, tény, viszont nagy meglepetés nem ért senkit ami történt. Az, ahogy tálalták, ahogy a spontánnak próbáltak beállítani titkosszolgálati akciót, na az inkább többeket erősített meg abban, hogy aljasul játszik a sorosista Brüsszel. Az is egyértelmű, hogy csak halálkampánnyal lehetne nyerni, de egyelőre semmit, de semmit nem erősödött vidéken az ellenzék! Sőt ... Csak nagyvárosokkal meg nem lehet még 50%+1et se összeszedni.

Viszonyt tényleg sokan amnéziások, meg 2010 óta tényleg leszarják az egészet, úgyis a Fidesz nyer, de azért 2022re még talán nem visz el minden bizonytalannak nevező embert a covid, akik úgy elmennek szavazni, csak vissza ne jöjjetek!
Ez jó, ha igaz. Pont szó volt a szavazóbázisnak való megfelelésről.

 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113

A feol.hu adott elsőként hírt arról, hogy a településen megkezdték a vizsgálatot és Sárbogárdról a helyszínre érkezett egy laborautó is, hogy az ilyenkor szükséges elemzéseket elvégezze. Az ott élőket, addig biztonságos távolságba helyezték.


A portál azt írja, hogy a Készenléti Rendőrség és a Katasztrófavédelem együtt dolgozik az ügyön, amelyről úgy szereztek tudomást, hogy egy hobbi szintű ásványgyűjtő köveket kapott a postán keresztül, amikért el is ment. A postán a radioaktív jelző bejelzett a csomagra.

Hoppá.
Nem is tudtam, hogy a postákon is van sugárkapu.