[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2822

Guest
Ja hát hogyne. Vicces hogy menyire lenézed a NATO-t jössz ilyen hülyeségekkel mint hogy az ukránok szóltak az oroszoknak csinálj úgy mint ha bántanál hogy aztán jól elverhesd őket. Ja mintha lenne egy olyan scenario ahol az oroszok elvernék a NATO-t. Aminek sokszorosan több a pénze, az ember anyaga, a fegyverei, az atom arzenálja, a területe, a szövetségese.
Nem véletlenül feszítik a húrt most, meg vannak győződve hogy a ruszkik nem jöhetnek ebből ki jól. És igazuk van.

(UI: Ne is kezdjél bele semmibe amiben benne vannak a következő szavak :Szovjetúnió és 2.)

wat.jpg
 
  • Vicces
Reactions: omae

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 473
17 942
113
Például vegyük ezt a cikket:

Pattanásig feszült a helyzet Ukrajna körül – Mi lesz, ha nyílt háború robban ki Magyarország szomszédjában?​


"...Még ha a legrosszabb forgatókönyvre is kerül sor és a burkolt konfliktusból, polgárháborúból nyílt háború lesz, Magyarország valószínűleg kimarad belőle, bár a politikai és gazdasági következményeket mi is megérezhetjük."

Mitől olyan biztos ebben az újságíró? Fel tudja-e fogni, hogy ez a hamis önnyugtatgatás mennyire veszélyes? Ami azzal nyugtatgatja az egyik RÉSZTVEVŐ felet (a NATO-t, és annak RÉSZEKÉNT Magyarországot), hogy nyugodtan lehet tovább folytatni a feszültségkeltést, mert úgyis KIMARADUNK belőle?


Nem uraim. Magyarország a NATO része. Nem maradunk ki semmiből, ne is áltassuk ezzel magunkat. Nyakig benne leszünk
Nem igazán. Ukrajna nem NATO tag, szóval semmi nem kötelez minket arra, hogy belemásszunk, és hidd el, hogy rajtunk kívül még egy rakás NATO tagállam nem fog háborúsdit játszani azért a pöcegödör országnak csúfolt förmedvényért. Még akkor sem kell belépnünk ha ne adj isten az USA is belemászik, az az ő egyéni szociális problémájuk. Maradjunk csak ki szépen belőle.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 511
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21695&lang=hu
"...Azzal kapcsolatban, hogy Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes kedden Oroszország “ellenségének” minősítette az Egyesült Államokat, Zaharova így fogalmazott: “Azok a bejelentések és lépések, amelyeket (Washington részéről) hallottunk, nem hagyott számunkra más lehetőséget a helyzet leírására.” "


Ezt a kijelentést nem szabad alábecsülni. Ez tulajdonképpen egy rubikon átlépésének tekinthető. Lehetséges hogy egy paradigmaváltás..
Így van. Oroszok ezentúl másképp állnak az usához. Lásd ma behívatták az amerikai nagykövetet az orosz elnöki hivatalba, ahol értésére adták, ha ismét szankciókat vezetnek be Oo ellen(bármilyen kitalált ok miatt) arra Oo válaszolni fog. Másik dolog Anatolij Antonov nagykövet hazahívása.
 

Berzin

Active Member
2017. november 16.
163
124
43
Így van. Oroszok ezentúl másképp állnak az usához. Lásd ma behívatták az amerikai nagykövetet az orosz elnöki hivatalba, ahol értésére adták, ha ismét szankciókat vezetnek be Oo ellen(bármilyen kitalált ok miatt) arra Oo válaszolni fog. Másik dolog Anatolij Antonov nagykövet hazahívása.
Mar rég még kellett volna lépniük
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
" A fő erők a Fekete-tengerre és a Balti-tengerre koncentrálódnak" - mondta a miniszter."

Na ugye. Ez mit jelent: ha a NATO fő erői a Fekete-tengerre (Ukrajna) és a Balti-tengerre (Baltikum) koncentrálódnak, akkor ebbe az irányokba kell csapást mérnie az orosz haderőnek. Azaz, Ukrajnát és a Baltikumot egyszerre kell megtámadniuk, mert ha csak Ukrajnát támadják meg, akkor a Baltikum környékén csoportosuló NATO erők Szentpétervárt fogják fenyegetni.
Bagoi ki az a hülye aki a világ legnagyobb atomarzenállal rendelkező országát megtámadja egy olyan logisztikai rémálom mellett mint kelet Európa ?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=21709&lang=hu
"Oroszország a Krím félsziget irányából támadhatja meg Ukrajnát – Taran
Oroszország Krím felől indíthat támadást Ukrajna ellen, és Moszkva meg is teszi ezt a lépést a félsziget vízellátásának biztosítása érdekében – jelentette ki Szerhij Taran védelmi miniszter szerdán az Európai Parlamentben (EP) felszólalva, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A védelmi tárca vezetője, aki videokonferencia keretében beszélt az EP-ben, hangsúlyozta, hogy Oroszország viselkedése a kelet-európai országokat is fenyegeti, különös tekintettel a Kalinyingrádban állomásozó csapatok létszámának növelésére. Kiemelte, Oroszország a Krím félszigetre 42 ezer, a közös határ északkeleti szakaszához pedig 110 ezer katonát vezényelt. „Ezért még idén katonai provokációkra lehet számítani orosz részről” – mutatott rá.
Taran azt is elmondta, hogy Oroszország lépéseit Ukrajna valós fenyegetésként értékeli nemzetbiztonságára nézve. Úgy vélte, az oroszok támadást készítenek elő, és Krím lehetséges fronttá alakul. Hozzátette, Oroszország nukleáris fegyverek potenciális tárolására készíti Krímet..."



Megjegyezném: Ha az oroszok támadnak, közel sem a Krím lesz a front...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 152
12 163
113
Nem tudom nem észre venni hogy kész patthelyzetbe szeretnék hozni az oroszokat,
3 NATO bázis ukrajnában?
Bilibe lógót reggel a kezük?
Mire gondoltak?
szerintem egy újabb KUBA vagy Északi Sarki rakéta bázis krízis lesz a megoldás hogy érezzék a törődést vagy tengeri rakétás lőgyakorlat Amerika partjai előtt a nemzetközi vizeken.
Vagy bedöntik a dollárt úgy ahogy van.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 045
54 163
113
Kuleba: Oroszországnak meg kell értenie, hogy Ukrajna nem tartozik az orosz világhoz, hanem a demokratikus nyugati világ része, és a Nyugat soha nem fogja megengedni, hogy Oroszország lerombolja az ukrajnai demokráciát.

Nem lehet lerombolni azt, ami sose vót.



Ja, a nyugat az olyan, nem qrta szét a fél közel keletet, nem szervezett az EU - ra migránsokat, nem eroszakolja ránk a buzulást, pedofíliát, lmqbt-t, bánatos f szt is, az ukránoknál sem lett tavasz, meg háború, meg nyomor, meg imf, nácizmus meg úgy minden fasza lett, mióta meg érkezett a demokrácia....
Ezek melyik filmet nézik?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ja hát hogyne. Vicces hogy menyire lenézed a NATO-t jössz ilyen hülyeségekkel mint hogy az ukránok szóltak az oroszoknak csinálj úgy mint ha bántanál hogy aztán jól elverhesd őket. Ja mintha lenne egy olyan scenario ahol az oroszok elvernék a NATO-t. Aminek sokszorosan több a pénze, az ember anyaga, a fegyverei, az atom arzenálja, a területe, a szövetségese.
Nem véletlenül feszítik a húrt most, meg vannak győződve hogy a ruszkik nem jöhetnek ebből ki jól. És igazuk van.

(UI: Ne is kezdjél bele semmibe amiben benne vannak a következő szavak :Szovjetúnió és 2.)
Csak az a baj, ha az oroszok vesztésre állnak, akkor be fogják vetni az atomfegyvert. A NATO dettó! Úgy, hogy jó lenne ha nem lenne háború, mert az bármelyik félnek megnyerhetetlen.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nem igazán. Ukrajna nem NATO tag, szóval semmi nem kötelez minket arra, hogy belemásszunk, és hidd el, hogy rajtunk kívül még egy rakás NATO tagállam nem fog háborúsdit játszani azért a pöcegödör országnak csúfolt förmedvényért. Még akkor sem kell belépnünk ha ne adj isten az USA is belemászik, az az ő egyéni szociális problémájuk. Maradjunk csak ki szépen belőle.
Már akkor benne leszünk, ha az infrastruktúrát biztosítjuk a háborúsdit játszani akaró egyes NATO tagoknak. Így minden esélyünk meglesz, hogy kapunk az áldásból.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a lengyeleken és a románokon kívül ki fog beállni a buliba. Szerintetek?

Nem mellékesen - győzelem esetén - ez a románoknak csak Moldvát hozhatja a konyhára, Ukrajnából Észak-Beszarábiát és Budzsákot nem kapják meg, lévén, hogy az USA pont a területi integritásért harcolt. Ha pedig elkeni az orosz a szájukat, hát akkor románia is és a lengyelek is keresztbe kapják azt a bizonyost.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Így van. Oroszok ezentúl másképp állnak az usához. Lásd ma behívatták az amerikai nagykövetet az orosz elnöki hivatalba, ahol értésére adták, ha ismét szankciókat vezetnek be Oo ellen(bármilyen kitalált ok miatt) arra Oo válaszolni fog. Másik dolog Anatolij Antonov nagykövet hazahívása.
Hát ez már nem semmi. Nagyjából ez szokott történni egy Vh. kitörése előtt.
Ha tényleg bekövetkezik az USA-Oo. háború, akkor ezt kihasználva Kína rárúgja Tajvanra az ajtót, majd jön a többi nyugatbarát ország. É-Korea nekimegy D-Koreának. Ezzel kész is az Ázsiai hadszintér.
Irán és a papucsosok satuba fogják a Szaudi demokráciának, illetve a tálibok is vesznek egy mély levegőt és nekimennek a megszálló USA csapatoknak. És ezzel kész az újabb front.
Na ezt kell majd adminisztrálni nekünk is.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 873
9 861
113
Hát ez már nem semmi. Nagyjából ez szokott történni egy Vh. kitörése előtt.
Ha tényleg bekövetkezik az USA-Oo. háború, akkor ezt kihasználva Kína rárúgja Tajvanra az ajtót, majd jön a többi nyugatbarát ország. É-Korea nekimegy D-Koreának. Ezzel kész is az Ázsiai hadszintér.
Irán és a papucsosok satuba fogják a Szaudi demokráciának, illetve a tálibok is vesznek egy mély levegőt és nekimennek a megszálló USA csapatoknak. És ezzel kész az újabb front.
Na ezt kell majd adminisztrálni nekünk is.
Szaudi demokrácia???:confused: