[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 2361

Guest
Ja hát hogyne. Vicces hogy menyire lenézed a NATO-t jössz ilyen hülyeségekkel mint hogy az ukránok szóltak az oroszoknak csinálj úgy mint ha bántanál hogy aztán jól elverhesd őket. Ja mintha lenne egy olyan scenario ahol az oroszok elvernék a NATO-t. Aminek sokszorosan több a pénze, az ember anyaga, a fegyverei, az atom arzenálja, a területe, a szövetségese.
Nem véletlenül feszítik a húrt most, meg vannak győződve hogy a ruszkik nem jöhetnek ebből ki jól. És igazuk van.

(UI: Ne is kezdjél bele semmibe amiben benne vannak a következő szavak :Szovjetúnió és 2.)
Nem a natot es annak katonai reszet nezi le hanem az atlagos europai/amerikai politikust.

Es teljsen egyetertek vele, eleg megnezni hogy mukodik az eu burokracia es az amcsi gerontokraciat. Akora amaterizmust mint ami most men az utolso idoben nyugaton meg nem nagyon volt pelda latni.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 922
113
А российский военный эксперт Влад Шурыгин, ссылаясь на свои источники, сообщает, что Байден хочет перехитрить Путина, выиграв время, необходимое США для размещения трех военных баз на территории Украины.


«Суть этого плана состоит из двух пунктов: 1.Украина ускоренно принимает закон, разрешающий размещение военных баз НАТО и США на своей территории.


2.США заключают с руководством Украины договор о размещении здесь баз, и в одностороннем порядке размещают на Украине три своих базы. Одну морскую и две сухопутных. На всех трёх будет проведена модернизация аэродромов под приёмку всех типов американских самолётов, в том числе и тяжёлых транспортных.


Этим, по мнению американцев, будет блокирован российский план масштабной военной операции против Украины, в случае любого обострения ситуации на Донбассе. Под прикрытием этих баз, а, точнее американского военного присутствия, Киев сможет уже, не опасаясь ответа России, проводить поэтапную зачистку Донбасса.


Как сказал источник, в рамках этого плана и озвучена инициатива Байдена встретиться с Путиным и провести некий саммит. Процедура подготовки к встрече и обсуждение повестки позволит выиграть у русских время на подготовку принятия закона, заключения договора и размещения американских войск. Фактически, русских должны поводить полгода за нос, которые нужны на подготовку и осуществление американского плана», – пишет Шурыгин в своем блоге.

Косвенно эту версию подтверждает украинский политолог Алексей Голобуцкий, обслуживающий Петра Порошенко. «Нам бы не только ракетные комплексы Patriot, а ещё бы американское внешнее управление года на два», – написал Голобуцкий в своем блоге после известия о звонке Байдена в Москву.
Na és szerinted ez hol áll bagoly mércével mérve?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
A nyugati országok politikai vezetéseit az alsóbb szintektől a legmagasabbakig egy multicég középvezetői rétegéhez lehet hasonlítani. Alibi munka folyik, nagyrészt semmihez sem értő emberek részéről.

Nos, igen a nyugat-európaiak, az uniós testületekben ülő politikusok meg pláne nagyrészt ilyesmik. De nem ők a tényleges vezetők. Fölöttük van az amerikai deep state, azok felett pedig a bankok.
Nyilván nem az ukrán politikusok rángatják őket dróton, hanem nekik is vannak gazdáik. A jelenlegi ukrán vezetést nemigen lehet értelmezni másként, mint az amerikai mélyállam meghosszabbított karjaként. Cserélgetik a figurákat a táblán, levették a csokikirályt, feltették a humoristát. A grúz ügyöküket is megpróbálták ott is újrahasznosítani, az nem lett túl sikeres.

Nyilván a nyugat-európai politikusok, kivéve Merkelt és talán Macront (ők közvetlenül tartoznak az arctelan hatalom alá, amelyik Macront annak idején előrántották, mint nyuszit a kalapból, és csináltak belőle hónapok alatt szinte ismeretlen senkiből elnököt, miközben egy új pártot is gründoltak neki - kicsit úgy, mint nálunk a Momentum, korábban az LMP semmiből feltűnése volt, csak sokkal komolyabb projekt volt) a multi középvezetői szint. A washingtoni politikusok a multi felsővezetői szint (ők sokszor forgóajtón közlekednek a politika és a cégvilág, a think tankek, nemzetközi szervezetek (Világbank, IMF, ENSZ ügynökségek stb.) között). Felettük ott vannak az igazgatótanács, felügyelő bizottság, és a részvényesek. Lefordítva a mélyállam, azaz a hárombetűs szolgálatok, a katonai elit, magas szintű, kormányváltásokat túlélően helyükön maradó karrierbürokraták, a bírók, a vállalati vezetők (mármint a valódi multicégekéi), az "agytrösztök" (think tankek, "kutatóintézetek", elit egyetemek) és a kiemelt "civil szervezetek" (NGO-k) állandó kapcsolatrendszere. Végzik a globalizáció előremozdítását célzó politikához a háttértevékenységet. Az említett mélyállam, a titkosszolgák, karrierdiplomaták, főtisztek, tábornokok permanens képződmény, nem változik 4 vagy 8 évente.
Hogy kik a fölöttük lévő szint? A látható oligarchák, mint Gates, Bezos, Zuckerberg, Bloomberg, Soros és társaik? Ők a pénzükkel sok mindent el tudnak érni, de közvetlenül aligha befolyásolják a mélyállamot. A legelitebb "klubok", mint a Külkapcsolatok Tanácsa és a Bilderberg vagy a davosi Világgazdasági Fórum? Ezek inkább tényleg csak klubok a legelitebb poltikusoknak és fontos embereknek. A tényleges szuverén az, aki a pénzkibocsátást felügyeli, elsősorban persze a dollárét. Szóval a FED vezetői. De ők is csak karrierbürokraták. A FED tulajdonosait meg nem ismerjük, ők talán azok, akik a háttérben megbújnak?
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Montezuma gondolatai:

  1. Az Egyesült Államok csapatokat vezényel Ukrajnába, ezen felül pedig megkezdi – egyelőre Németországba – az újgenerációs, nagy pontosságú tüzérségi és rakétafegyverzet telepítését. Ukrajnában a tervek szerint létrehoznak két szárazföldi és egy haditengerészeti támaszpontot, a repülőtereket pedig a legnagyobb amerikai szállítógépek fogadására is alkalmassá teszik.
    A felvetett Biden-Putyin csúcstalálkozó egyes elemzők szerint csak időnyerés céljára van, közben előkészítik a szükséges szerződéseket az USA és Ukrajna között a fenti három támaszpont létrehozására. A terv szerint a telepített amerikai bázisok és katonai hardver biztosítani fogja Kijev számára azt, hogy az amerikai katonai ernyő alatt végrehajtsa a szakadár területeken a „szükséges tisztogatást”.
    A Németországba telepíteni kívánt eszközök célja a nagy hatótávolságú high-tech csapásmérő kapacitás kiépítése (van közöttük 1600 km hatótávolságú eszköz is). Magyarul a világ lassan visszatért az 1980-as évek első felébe, amikor az USA megkezdte az euro-rakéták telepítését, akkoriban a Pershing-II ballisztikus rakéta és a Tomahawk robotrepülőgép volt a sláger. Jelen idő szerint ez annyiban módosul, hogy Moszkvához és az orosz központi területekhez képest nagyjából 2000 km-el közelebb fognak amerikai erők állomásozni.
    Ezek alapján utalnék Idegen 92. hozzászólásában feltett kérdésre, miszerint valaki(k) meg akarják-e támadni Oroszországot. A válasz: igen.
    Természetesen nem ész nélkül rohanva, hanem egy okos stratégia alapján.
    Első körben ne feledjük, hogy a neokon agytrösztök által kidolgozott elgondolás a kölcsönös elrettentés helyett a kényszeríthetőség elvének alkalmazását irányozza elő. Ennek alapja egy olyan stratégiai/taktikai felállás, amely során rendkívül naggyá válik az esély egy sikeres megelőző csapás végrehajtására. Ennek műszaki-technikai feltételei részben adottak, részben most is dolgoznak rajta.
    A lényege annyi, hogy képesek legyenek egy elsöprő és váratlan támadással az orosz szárazföldi atompotenciál jelentős részének a kiütésére úgy, hogy az orosz válaszcsapás már csak töredéke legyen az eredeti potenciálnak. A jelenleg 3, de bármikor 4 lépcsősre bővíthető amerikai rakétavédelmi rendszerek dolga lenne majd a válaszcsapásra induló töredék orosz rakéták egy további részének az elfogása.
    A kényszeríthetőség elve csak akkor működik, ha valóban hatékony első csapásmérő képesség épül ki megfelelő rakétavédelemmel párosítva. Ennek egyik sarkalatos eleme a földrajz, azaz a támadó potenciált minél közelebb kell vinni az ellenfél célpontjaihoz, valamint a rakétavédelem egyes szegmenseinek is a lehető legközelebb kell tartózkodnia a potenciális indítási helyekhez. Ukrajna kész főnyeremény ebből a szempontból.
    A kényszeríthetőség elve azon alapszik, hogy az ellenfél (Oroszország és/vagy Kína) olyan pozícióba kerül, amiben az USA tudja eldönteni, hogy megindítja-e a csapást, vagy sem. Innentől kezdve az ellenfél már eleve vert helyzetből indul, azaz ezen logika szerint a potenciális ellenfél inkább meghajol a domináns katonai hatalom akarata előtt és nem mer szembe szállni vele, így háború nélkül is kiterjeszthető a hegemón hatalma. Ha viszont a delikvens mégsem óhajt előre kapitulálni, akkor a lefegyverző első csapás megindítható.
    Ezt a törekvést támasztják alá azok a tanulmányok is, amelyek megnyerhetőnek tartanak egy Oroszország elleni atomháborút, illetve amelyek alapján az USA-t ért veszteségek még mindig az elfogadható szinten maradnának a totális katonai győzelemért cserébe.
    A MAD doktrína már a múlté, az ABM szerződést is ennek szellemében felmondta az Egyesült Államok, így az Oroszország elleni háborús felvonulás és készülődés magasabb fokozatba kapcsolt. Sajnálatos módon a Nyugati sajtó és a szakértők egy része (Nem mind!) folyamatosan azt sulykolja, mintha a MAD doktrína még élne, mintha csak a klasszikus hidegháborús játékok indulnának újra. Ezzel csak altatják a társadalmakat és saját magukat is, csökkentve a társadalmak háborús készülődés és felvonulás elleni hatékony ellenállását.
    Igen, véleményem szerint tudomásul kell venni azt a tényt, hogy vannak olyan amerikai hatalmi körök, akik nem csak, hogy háborúra készülnek Oroszország ellen, hanem konkrétan megnyerhetőnek is tartják ezt a háborút, így ez már messze nem csak egy elvi lehetőség. Az Egyesült Államok rövidesen olyan szimulációs hadgyakorlatot tart, amelyben modellezni fognak egy globális háborút Oroszország és Kína ellen egyszerre. A világ jelenlegi állapota és helyzete több szempontból is – sajnos – „ideálisnak” tekinthető egy új nagy háború kirobbantására.
    A félremagyarázások elkerülése végett: nem állítom, hogy tuti háború lesz. De azt igen, hogy nagyobb az esély egy világháború kitörésére, mint a háború elkerülésére.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 754
113
Montezuma gondolatai:

  1. Az Egyesült Államok csapatokat vezényel Ukrajnába, ezen felül pedig megkezdi – egyelőre Németországba – az újgenerációs, nagy pontosságú tüzérségi és rakétafegyverzet telepítését. Ukrajnában a tervek szerint létrehoznak két szárazföldi és egy haditengerészeti támaszpontot, a repülőtereket pedig a legnagyobb amerikai szállítógépek fogadására is alkalmassá teszik.
    A felvetett Biden-Putyin csúcstalálkozó egyes elemzők szerint csak időnyerés céljára van, közben előkészítik a szükséges szerződéseket az USA és Ukrajna között a fenti három támaszpont létrehozására. A terv szerint a telepített amerikai bázisok és katonai hardver biztosítani fogja Kijev számára azt, hogy az amerikai katonai ernyő alatt végrehajtsa a szakadár területeken a „szükséges tisztogatást”.
    A Németországba telepíteni kívánt eszközök célja a nagy hatótávolságú high-tech csapásmérő kapacitás kiépítése (van közöttük 1600 km hatótávolságú eszköz is). Magyarul a világ lassan visszatért az 1980-as évek első felébe, amikor az USA megkezdte az euro-rakéták telepítését, akkoriban a Pershing-II ballisztikus rakéta és a Tomahawk robotrepülőgép volt a sláger. Jelen idő szerint ez annyiban módosul, hogy Moszkvához és az orosz központi területekhez képest nagyjából 2000 km-el közelebb fognak amerikai erők állomásozni.
    Ezek alapján utalnék Idegen 92. hozzászólásában feltett kérdésre, miszerint valaki(k) meg akarják-e támadni Oroszországot. A válasz: igen.
    Természetesen nem ész nélkül rohanva, hanem egy okos stratégia alapján.
    Első körben ne feledjük, hogy a neokon agytrösztök által kidolgozott elgondolás a kölcsönös elrettentés helyett a kényszeríthetőség elvének alkalmazását irányozza elő. Ennek alapja egy olyan stratégiai/taktikai felállás, amely során rendkívül naggyá válik az esély egy sikeres megelőző csapás végrehajtására. Ennek műszaki-technikai feltételei részben adottak, részben most is dolgoznak rajta.
    A lényege annyi, hogy képesek legyenek egy elsöprő és váratlan támadással az orosz szárazföldi atompotenciál jelentős részének a kiütésére úgy, hogy az orosz válaszcsapás már csak töredéke legyen az eredeti potenciálnak. A jelenleg 3, de bármikor 4 lépcsősre bővíthető amerikai rakétavédelmi rendszerek dolga lenne majd a válaszcsapásra induló töredék orosz rakéták egy további részének az elfogása.
    A kényszeríthetőség elve csak akkor működik, ha valóban hatékony első csapásmérő képesség épül ki megfelelő rakétavédelemmel párosítva. Ennek egyik sarkalatos eleme a földrajz, azaz a támadó potenciált minél közelebb kell vinni az ellenfél célpontjaihoz, valamint a rakétavédelem egyes szegmenseinek is a lehető legközelebb kell tartózkodnia a potenciális indítási helyekhez. Ukrajna kész főnyeremény ebből a szempontból.
    A kényszeríthetőség elve azon alapszik, hogy az ellenfél (Oroszország és/vagy Kína) olyan pozícióba kerül, amiben az USA tudja eldönteni, hogy megindítja-e a csapást, vagy sem. Innentől kezdve az ellenfél már eleve vert helyzetből indul, azaz ezen logika szerint a potenciális ellenfél inkább meghajol a domináns katonai hatalom akarata előtt és nem mer szembe szállni vele, így háború nélkül is kiterjeszthető a hegemón hatalma. Ha viszont a delikvens mégsem óhajt előre kapitulálni, akkor a lefegyverző első csapás megindítható.
    Ezt a törekvést támasztják alá azok a tanulmányok is, amelyek megnyerhetőnek tartanak egy Oroszország elleni atomháborút, illetve amelyek alapján az USA-t ért veszteségek még mindig az elfogadható szinten maradnának a totális katonai győzelemért cserébe.
    A MAD doktrína már a múlté, az ABM szerződést is ennek szellemében felmondta az Egyesült Államok, így az Oroszország elleni háborús felvonulás és készülődés magasabb fokozatba kapcsolt. Sajnálatos módon a Nyugati sajtó és a szakértők egy része (Nem mind!) folyamatosan azt sulykolja, mintha a MAD doktrína még élne, mintha csak a klasszikus hidegháborús játékok indulnának újra. Ezzel csak altatják a társadalmakat és saját magukat is, csökkentve a társadalmak háborús készülődés és felvonulás elleni hatékony ellenállását.
    Igen, véleményem szerint tudomásul kell venni azt a tényt, hogy vannak olyan amerikai hatalmi körök, akik nem csak, hogy háborúra készülnek Oroszország ellen, hanem konkrétan megnyerhetőnek is tartják ezt a háborút, így ez már messze nem csak egy elvi lehetőség. Az Egyesült Államok rövidesen olyan szimulációs hadgyakorlatot tart, amelyben modellezni fognak egy globális háborút Oroszország és Kína ellen egyszerre. A világ jelenlegi állapota és helyzete több szempontból is – sajnos – „ideálisnak” tekinthető egy új nagy háború kirobbantására.
    A félremagyarázások elkerülése végett: nem állítom, hogy tuti háború lesz. De azt igen, hogy nagyobb az esély egy világháború kitörésére, mint a háború elkerülésére.
Mi történt Montezumával? Cortés levadászta?
Elég reális forgatókönyv. De. Az Usa&Biden Co. saját vadászterületének tekinti Ukrajnát. Németország nem az (egyelőre). Akkor most azzal zsarolják a németeket az amcsik, hogy azzzal a rakétatelepítéssel, ők is atomtöltetű célpontok lesznek? Mert akkor inkább az ÉÁ2. Nem értem a németeket, miért engedik, hogy az országuk potenciális atomtemető legyen? Putyin akkor inkább megelőzőcsapást kéne mérjen Ukrajnára, a felvonultatott egységeivel! Mire várnak? Az usákokat le tudja kötni Kína Tajvannal, Afganisztán. A törökök pedig most (o)rossz lóra tesznek, ha az oroszok ellen mennének. Nekik inkább az Usa/Nato a "kavics a cipőben". A Fekete-tenger nekik is úgy jobb, ha osztoznak az oroszokkal rajta. Hacsak, nem zárják le a Nato erők mögött a Boszporuszt, és állnak át az oroszokhoz.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 761
113
Mi történt Montezumával? Cortes levadászta?
Elég reális forgatókönyv. De. Az Usa&Biden Co. saját vadászterületének tekinti Ukrajnát. Németország nem az (egyelőre). Akkor most azzal zsarolják a németeket az amcsik, hogy azzzal a rakétatelepítéssel, ők is atomtöltetű célpontok lesznek? Mert akkor inkább az ÉÁ2. Nem értem a németeket, miért engedik, hogy az országuk potenciális atomtemető legyen? Putyin akkor inkább megelőzőcsapást kéne mérjen Ukrajnára, a felvonultatott egységeivel! Mire várnak? Az usákokat le tudja kötni Kína Tajvannal, Afganisztán. A törökök pedig most (o)rossz lóra tesznek, ha az oroszok ellen mennének. Nekik inkább az Usa/Nato a "kavics a cipőben". A Fekete-tenger nekik is úgy jobb, ha osztoznak az oroszokkal rajta. Hacsak, nem zárják le a Nato erők mögött a Boszporuszt, és állnak át az oroszokhoz.
BIDEN és csapata fut a pénze után.
Németeknél nem volt kérdés +500 fő hogy jobban érezzétek magatokat meg uj taktikai fegyverek, nincs potenciális katonaságuk, kiherélték Muti bólogathat.
Ukrajnában nem érdemes támadni az sehogy se lesz jó.
Irak, szíria, afganisztán vagy világűr.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 597
113
Az ukrán nacionalista vezetés a nyugattal együtt akkor kezdjen ajvékolni, amikor az orosz csapatok már nem Voronyezsnél vannak, hanem Belgorod, Rosszos, Millerovo, Kamenszk-Sahtinszkíj, Sahti, Taganrod vonalon foglalják el a harcállásaikat. Ukrajna nem Líbia, nem a NATO játéktere. Játszanak a tűzzel. A fekete Mambát se érdemes sarokba szorítani, mert árt az egészségnek. Biden, a haverjaival túl fogja tolni, aminek nem lesz jó vége. Oroszország vörös vonalához értek, Putyinnak erőt kell mutatnia, amit meg is fog tenni, ha rákényszerítik.
Nem az orosz gépesített lövész, páncélos alakulatoktól kell elsősorban az ukrán hadseregnek tartani, hanem ami nekik nincs, az orosz légierő és rakéta csapatok tömeges és precíz csapásaitól. Az orosz légierő, a haditengerészet hajói a határtól messze el tudják indítani a nagy pontosságú fegyvereiket. Nem egy súlycsoport, hiába az USA háttér.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 575
113
Montezuma gondolatai:

  1. Az Egyesült Államok csapatokat vezényel Ukrajnába, ezen felül pedig megkezdi – egyelőre Németországba – az újgenerációs, nagy pontosságú tüzérségi és rakétafegyverzet telepítését. Ukrajnában a tervek szerint létrehoznak két szárazföldi és egy haditengerészeti támaszpontot, a repülőtereket pedig a legnagyobb amerikai szállítógépek fogadására is alkalmassá teszik.
    A felvetett Biden-Putyin csúcstalálkozó egyes elemzők szerint csak időnyerés céljára van, közben előkészítik a szükséges szerződéseket az USA és Ukrajna között a fenti három támaszpont létrehozására. A terv szerint a telepített amerikai bázisok és katonai hardver biztosítani fogja Kijev számára azt, hogy az amerikai katonai ernyő alatt végrehajtsa a szakadár területeken a „szükséges tisztogatást”.
Általam linkelt katonai elemző gondolatai. Jó látni, hogy MZ olvassa ezt a topikot.:)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Montezuma ezt is írta:

"Az Egyesült Államok részére – ha már világháborús projektben érdekelt – mindenképpen észszerűbb lenne, ha Oroszországot maga mellett tudná, de legalábbis a semlegességre tudná szorítani. Nyilván, ebben az esetben valamit adni is kellene cserébe, de ez nem ér meg annyit, hogy így legyen biztosítva a garantált győzelem?"

(101. hozzászólás, végefelé)


Ugye-ugye. Vajon mi az a valami...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Továbbá:

"Ami számomra egy ideje zavarba ejtő, az maga a világstratégia alakulása, illetve a helyzet napról-napra történő romlása. Józan és racionális logikával ugyanis nehezen magyarázhatóak az amerikai politika lépései, amelyek olajat öntenek a tűzre és egyre erőteljesebben a katonai eszkaláció felé nyomják az eseményeket a térségben. Nehéz épeszű logikát találni abban, hogy akár egy közvetlen háborút is kockáztassanak a világ másik legnagyobb atomhatalmával. "

Na akkor vajon mi lehet a megfejtés? Megbeszélték előre az egészet.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 520
113
Továbbá:

"Ami számomra egy ideje zavarba ejtő, az maga a világstratégia alakulása, illetve a helyzet napról-napra történő romlása. Józan és racionális logikával ugyanis nehezen magyarázhatóak az amerikai politika lépései, amelyek olajat öntenek a tűzre és egyre erőteljesebben a katonai eszkaláció felé nyomják az eseményeket a térségben. Nehéz épeszű logikát találni abban, hogy akár egy közvetlen háborút is kockáztassanak a világ másik legnagyobb atomhatalmával. "

Na akkor vajon mi lehet a megfejtés? Megbeszélték előre az egészet.




Vagy tényleg rányitnak atommal Oroszországra, ezekbol kinézem.
 
Status
Not open for further replies.