A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Az A4 nem 40-45 éves keleti technika hanem 30-35 éves nyugati.Nem véletlen az,hogy kiképzésre vettük őket.
SZIGORÚAN elvileg? HA miénk lenne isten összes pénze,, amin nincs, és ha viszonylag jó állapotút kapnánk, lengyelek kb öt év alatt, feltuningolnák az zászlóaljnyit a PL szintre, csak ép mire beérkezik, lehet is venni a váltótípust...

SZIGORÚAN elvileg? HA miénk lenne isten összes pénze,, amin nincs, és ha viszonylag jó állapotút kapnánk, lengyelek kb öt év alatt, feltuningolnák az zászlóaljnyit a PL szintre, csak ép mire beérkezik, lehet is venni a váltótípust...
A lengyelek 12 év alatt most végeztek az első 5 darab felújításával és a saját 100 darabjuk van még hátra, kétlem hogy mostanában vállalnak bérmunkát :D

Attól függ mennyi van még raktáron. A lengyelek rácsaptak az eladókra amiket jó áron be lehetett szerezni. Svájnak és a spanyoloknak van, a spanyolért az állapotához mérten kérnek sokat, a svájciakért meg simán sokat.
Norvég A5? ?

Tudom, hogy neki nem érte meg továbbfejleszteni, de számunkra a norvég verzió felújítva, nem továbbfejlesztve is előrelépés.

• Tetszik
Reactions: Loken
A lengyelek 12 év alatt most végeztek az első 5 darab felújításával és a saját 100 darabjuk van még hátra, kétlem hogy mostanában vállalnak bérmunkát :D
Gyakorlaton azért már többet láttam.:)

De, aza tervem, hogy a foci EB nyereségéből lefizetjük őket, hogy a mienket vegyék előre.

Leo2A4et upgradelni bizton jobb lenne mint 72t,de nem nagyon van olyan ingyé......Venni kell hozzá az alapanyagot.72 meg van a sifonérban.Úgy meg már szerintem pont az A4 kopácsolás az,ami olyan drága lenne,hogy már jobban megéri új tankokat venni.

Hát én úgy olvastam nem akarnak rá többet költeni és vagy A7+-t vesznek vagy váltanak koreai tankra.
A NASAMS révén volt több tárgyalás kint, sikerult a politikai problémákat is szőnyeg alá söpörni. Én ebben a részben nagyon bízok.
De lehet letárolják, ezért mondom, hogy egyelőre nincs infó, amúgy jó lenne.

De lehet letárolják, ezért mondom, hogy egyelőre nincs infó, amúgy jó lenne.
Most,hogy újra kijött a ládafiábol az oroszt tankármádia rémképe,senki nem akar harcképes hk-t elkotyavetyélni.(pedig szerintem az oroszoknak eszük ágában sincs lerohanni Európát.Vihar az Ukrajna nevű biliben,de nem egy világméretű szarvihar ez a mai helyzet)

Norvég A5? ?

Tudom, hogy neki nem érte meg továbbfejleszteni, de számunkra a norvég verzió felújítva, nem továbbfejlesztve is előrelépés.
Norvégiának A4 változatai vannak. Dániának van A5+, amiket most modernizálnak A7V szintre. A norvégok tipródnak, hogy a Leo felújítást vagy valami kisebb tömegű modernebb gép beszerzését csinálják.

Norvégiának A4 változatai vannak. Dániának van A5+, amiket most modernizálnak A7V szintre. A norvégok tipródnak, hogy a Leo felújítást vagy valami kisebb tömegű modernebb gép beszerzését csinálják.
A modernizálást a költségek miatt elvetették. Sztem A5-öseik vannak, de ha A4, akkor is hasonló a sztori.
Nekünk nem cél a modernizálás, felújítással is jó kieg. lenne az A7+ mellé.

A modernizálást a költségek miatt elvetették. Sztem A5-öseik vannak, de ha A4, akkor is hasonló a sztori.
Nekünk nem cél a modernizálás, felújítással is jó kieg. lenne az A7+ mellé.
Igazad van a felújítást kiszórták a lehetőségek közül. Vagy új A7 vagy K2.

Helyükbe K2-t vennék.Sokkal jobban megfelel a viszonyaikhoz.(ami azt illeti,szerintem nekünk is jobb lett volna)
Jó, hát ha meg K2-t vett volna Orbanbasi, akkor meg szerinted a Leo lett volna jobb választás (mert mondjuk a környéken inkább Leo-k vannak, szóval ha beüt a kaki, akkor a szövetségi rendszerünk tagjai Leoval meg tudnak bennünket küldeni, kákettővel meg nem). ;)

Jó, hát ha meg K2-t vett volna Orbanbasi, akkor meg szerinted a Leo lett volna jobb választás (mert mondjuk a környéken inkább Leo-k vannak, szóval ha beüt a kaki, akkor a szövetségi rendszerünk tagjai Leoval meg tudnak bennünket küldeni, kákettővel meg nem). ;)
Hagyjuk....