A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Közbeszerzési értesítőből...

Ajánlati/részvételi felhívás

Asztali és mobil terepértékelő munkaállomások

Ajánlattevő feladata asztali és mobil terepértékelő munkaállomások leszállítása az alábbiak szerint
1. Részajánlati kör: Munkaállomás (alap), 46 db
2. Részajánlati kör: Munkaállomás (fejlesztői), 15 db
3. Részajánlati kör: Mobil számítógép (alap), 2 db
4. Részajánlati kör: Mobil számítógép (fejlesztői), 6 db
5. Részajánlati kör: Kijelző, 104 db
A részletes követelményeket illetve a minimum konfigurációt a Kiegészítő Közbeszerzési Dokumentum tartalmazza.

Alkalmatlan az ajánlattevő, amennyiben nem rendelkezik a felhívás feladását megelőző 3 évben (36 hónapban) szerződésszerűen befejezett, de legfeljebb 6 éven (72 hónapon) belül megkezdett következő tárgyú referenciával:

Az 1. rész kapcsán legalább 20 db Munkaállomás (alap) szállítására vonatkozó referenciával.
A 2. rész kapcsán legalább 10 db Munkaállomás (fejlesztői) szállítására vonatkozó referenciával
A 3. rész kapcsán legalább 1 db Mobil számítógép (alap) szállítására vonatkozó referenciával.
A 4. rész kapcsán legalább 1 db Mobil számítógép (fejlesztői) szállítására vonatkozó referenciával.
Az 5. rész kapcsán legalább 50 db Kijelző szállítására vonatkozó referenciával.

Ajánlatkérő: Magyar Honvédség Parancsnoksága - Székesfehérvár

A teljesítés fő helyszíne: MH Anyagellátó Raktárbázis Elektronikai Anyagraktár - Gödöllő

Ajánlatok benyújtásának határideje: 04/06/2021

Pápa

608a65bc596eb728989729.JPG

608a65bd002ba472367500.JPG

608a65bd2a4b3517276165.JPG

Be akartam linkelni a sajtótájékoztatót, de úgy beszéltek, mintha nem is ugyanazon a megbeszélésen vettek volna részt előtte... magyar részről annyit mondtak hogy van együttműködés (Gripen, pápai SAC), svéd részről pedig remélik hogy ez bővülni fog. És hogy a svédeknek fontos a Nyitott Égbolt együttműködés is.

225 svéd vállalat működik Magyarországon, az egyiknél csak be lehet jelenteni valami bővítést... pl. még egy mosógép-/hűtő-/porszívó gyártósort. Szerintem nincs köze haditechnikához a belebegtetett bejelentésnek, mert utána kezd csak el beszélni a védelempolitikai együttműködésről. A szingapúri STE bejelentésből se lett semmi... a haditechnika nem az ő asztala.

Nincs itt semmi Gripen látnivaló, oszoljunk emberek :D Az itteni Ericsson-ba tolnak bele 3 milliárdot:

https://www.google.com/amp/s/www.po...i-budapesti-kozpontjat-az-ericsson-480520?amp

Szerintem nàlatok sokkal jobban. Döntsètek màr el vègre hogy pöcsötök van vagy puncitok,vagy mindkettő esetleg!? Oszt üljetek arra amelyik szimpatikusabb. Nem olyan bonyolult ez...

Egyébként átfutva amiket firkálsz, nagykönyvi esetének tünsz annak, amit a pszichológia "árnyék"-nak nevez....

Részvételi felhívás

25t-s műszaki gépszállító pótkocsi technikai kiszolgálása, javítása (2021-2024)

Keretösszeg: nettó 7.874.016 Ft/év

A megrendelő az éves keretösszeg 50%-ának a felhasználására vállal kötelezettséget.

Részvételi határidő: 2021.05.20.

Részvételi felhívás

Repülőhajózó ruházat beszerzése 2021 (kesztyű)

2003 M nyári repülőhajózó kesztyű

Tájékoztató jellegű mennyiség: 600 pár

Keretösszeg: 12.573.000 Ft

A megrendelő a keretösszeg 50%-ának a felhasználására vállal kötelezettséget.

Teljesítési határidő: 2021.10.31.

Részvételi határidő: 2021.05.13.

Jogalappal.hu : Információszabadság és/vagy nemzetbiztonság?

"Már nem emlékszem, hogy futottam bele egy “ezeréves” Állami Számvevőszék jelentésbe, amelynek az elnevezése “Jelentés a Magyar Honvédségnél a repülőcsapatok működésének pénzügyi-gazdasági ellenőrzéséről” volt, és amely a számvevőszéki honlap szerint 1998.06.01-én került publikálásra.

Amikor először olvastam, egyből feltűnt a zavarbaejtő nyitottsága, ahogy az ország védelmi képességeiről, illetve még inkább: annak hiányáról beszámolt. Manapság ez szinte teljesen elképzelhetetlen, pedig ennek a jelentésnek geopolitikai, illetve védelempolitikai környezete ráadásul a “Koszovói háború” eszkalálódása, hazánk NATO csatlakozásának előszobája volt..."

Mi lesz már a teherautókkal, mert ha most aláírnak valami szerződést akkor is évek telnek el mire bejönnek az új gépek! Addíg is csak egy operetthadseregünk lesz ami jól mutat a parádén, de megfelelő logisztika nélkül nem ér semmit. Vagy a románoktól veszünk majd Iveco-kat?