Nah, hát konteo szempontból érdekes volt ez a mai vizit. Politikai kérdésekben totális az ellentét 9 év után mégis ideutazott a svéd külügyminiszternő. Alapvetően ő egy harcos feminista, gender stb. Szal sztem eléggé utalják egymást. Ennek ellenére Szíjjártó nagyon tisztelettudóan viselkedett, udvarolt neki a facen, de csak annyira, amennyire egy feminista picsának
lehet.
Fontosnak tartotta a közös sajtótájon hangsúlyozni:
Megjegyezte, hogy mindkét állam tagja az Európai Uniónak (EU), és bár Svédország nem lépett be az Észak-atlanti Szerződés Szervezetébe (NATO), szoros kapcsolatot ápol vele. Ezért "nem túlzás", hogy szövetségesnek hívják egymást - vélekedett Szijjártó Péter.
Magyarország Gripen vadászgépeket használ, amelyekkel nemcsak a saját légtérvédelmét biztosítja, hanem a balti államoknak és Szlovéniának is segít ebben - idézte fel. Hozzáfűzte: Pápán 23 svéd katona szolgál egy nemzetközi szállítási ezredben.
Én szoktam követni Petyát, de félévente ha megemlit vmit katonai kérdést. Legutóbb Szingapurban. Szal azt gyanítom a Gripen nem véletlen volt a fejében. Nem ő tárgyal a katonai beszerzésről, de külügyi szintén a gazdasági együttműködésekről igen. Mondott még ilyet is.
A MINISZTER KÖZÖLTE, HOGY HAMAROSAN EGY ÚJ FEJLESZTÉST IS BE TUDNAK MAJD JELENTENI.
Szal ha lesz transzgender budi Kecskeméten, akkor bármi lehet.