A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A CG nem gránátvető. Hanem löveg. SPG kategória.
RPG meg RGW kategória.
Tisztában vagyok vele, hogy micsoda csak nem mint hsn löveg van cserélve hanem mint s kategória ami a lövészrajok és felderítő illetve különleges műveleti csoportok elsődleges páncéltörő és támogató fegyvereként került bszerzésre. (az szpg nem a lövészrajokban volt anno) ami jelenleg az Rpg.

Tisztában vagyok vele, hogy micsoda csak nem mint hsn löveg van cserélve hanem mint s kategória ami a lövészrajok és felderítő illetve különleges műveleti csoportok elsődleges páncéltörő és támogató fegyvereként került bszerzésre. (az szpg nem a lövészrajokban volt anno) ami jelenleg az Rpg.
Értem. Akkor az RPG helyére nem jön semmi?
Gránátvető nem lessz?
Itt most nem az automata gránátvetőkről beszélek,hanem ami a lövészekhez megy. Mert a CG owerkill mindenhová....meg drága is egy picit.

Előbb gondolnám azt, hogy veszünk még egy zászlóaljra való modernizált A4-et, fordítási hibától eltekintve.
Egy ilyet el tudnék még képzelni itthon is! Nem lenne rossz!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Értem. Akkor az RPG helyére nem jön semmi?
Gránátvető nem lessz?
Itt most nem az automata gránátvetőkről beszélek,hanem ami a lövészekhez megy. Mert a CG owerkill mindenhová....meg drága is egy picit.
Miért lenne over kill? Az RGW pl páncéltörő célra jobb is viszont csak 1x használatos. . De a cg sokkal sokoldalúbb.

Miért lenne over kill? Az RGW pl páncéltörő célra jobb is viszont csak 1x használatos. . De a cg sokkal sokoldalúbb.
Igaz,de amíg az RGW-t bárki viheti a fegyverzete mellé. RPG szintű eszközzel egy ember is elszaladgál,3-4 tűzkiváltásra elegendő kumulatív töltettel,repeszből meg vihet 10-et is ,mert elbírja.Egy CG-vel...hogy is mondjam,nem fog egy ember futkorászni.

Egy ilyet el tudnék még képzelni itthon is! Nem lenne rossz!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A RM-nak van saját csomagja. :rolleyes:
De szerintem ebbe az erdőbe majd akkor menjünk be, ha már a folyóba belefulladtunk, amit a leomlott híd miatt kell átúszni. :D

Igaz,de amíg az RGW-t bárki viheti a fegyverzete mellé. RPG szintű eszközzel egy ember is elszaladgál,3-4 tűzkiváltásra elegendő kumulatív töltettel,repeszből meg vihet 10-et is ,mert elbírja.Egy CG-vel...hogy is mondjam,nem fog egy ember futkorászni.
Te láttad már mekkora az rgw? 1-et cipelnek belőle legalábbis ha nem a 60-asról beszélsz. 10-et?
RGW_90_Dynamit_Nobel_Defence_anti-tank_weapon_DX-Korea_2018_defense_exhibition_South_Korea_925_001.jpg

Valamit keversz...

RPG repesz fejéről beszéltem OG-7V. Ahhoz(Mármint az RPG) még a komcsi lőszeres táskába is alapból 3 kumulatív fért.
Rgw-t meg vihet a lövész a saját fegyvere mellé. Egylövéses,eldobható.

(ha már pl. az azeri-örmény ügyben nem bírták-bírtuk tartani a szánkat...).
Igazából az egy hoax volt. Előbb volt meg az indexes újságíró megrendelt cikke, mint a külügy nyilatkozata. Nem nyilatkozott azeriek melletti kiallást a külügy. Célzott indexes kérdés volt, amire jött egy várható sablon, semmitmondó valasz. A 93as azeri határokat ismerjük el, ahogy az ENSZ összes tagállama, kivéve 4 "ország" . (Örményország, Oroszo., Dél - Oszétia, Abhazia).

És erre hazudta azt az újságíró hogy az azeri fegyveres revíziót támogatjuk, ahogy a törökök. Azért van némi különbség a két álláspont között, de ez ment át a mainstream médiába, ezért ez maradt meg tévesen neked. Szépen megverték hazai kommunikációs fronton a külügyet. Ennyit a hazai médiaviszonyokról. A vilagon régóta nem a valóság, hanem a kommunikált valóság számít. De ezzel megint szétfeszítettem a topik kereteit. Anno a Kaukazus topikban ezt kitárgyaltuk.