T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Klassz lehetett, én még fiatalon láttam egyet, annak hangja is volt..Csak mondom, hogy volt velem egy 30/60x 60mm-es monokulár távcső is, az volt épp a kezemben, 60-as nagyításra álltva, épp próbáltam kézből csillagokat nézni, mikor ez jött. Nem, ilyenkor az ember csak bámul és nézi, mi fog ebből az egyre fényesebb istennyilából kisülni.
Ha akkor a 20x80-as van a kezemben és nem az állványon bámul magában, lehet én lettem volna az első, általam ismert ember, aki egy ekkora tűzgömböt távcsővel is lekísér.
Minden esetre azt határozottan állítom, hogy zöldeskék vakító csóvája és egy azt követő narancsvöröses csóvája volt.
Ebből lehet találgatni az összetevőire. Vas valószínű volt benne.
És mit írtak rá?Barbárok össze grafitizték a Bajkonurban hangárban álló Burant..
Прежде чем лезть к вездам, человеку нужно научиться жить на землеÉs mit írtak rá?
Прежде чем лезть к вездам, человеку нужно научиться жить на земле
Ha jól értem;
A csillagok közé lépés előtt az embernek meg kellene tanulnia a Földön élni.
Még akár jól is elsülhet a dologlo, mert így legalább most ráterelődött a figyelem, és talán nem ugyanarra a sorsra jut mint a másik amire 2002ben ráomlott a tetőszerkezet..Hát ez Oroszországra különösen igaz... de kár hogy rongáltak.
Rettenetesen megszaporodott a jelenség. Kétnaponta van egy hír bolidáról, tűzgömbről. Csak nekem furcsa!?Tűzgömb húzott el Magyarország felett!
![]()
Óriási tűzgömb húzott el este felettünk
Több webkameránk felvételén is megjelenik a tegnap esti fényes tűzgömb.www.idokep.hu
Rettenetesen megszaporodott a jelenség. Kétnaponta van egy hír bolidáról, tűzgömbről. Csak nekem furcsa!?
Ezen én is gondolkodtam...Szerintem csak egyre több a kamera ami potenciálisan felveszi őket.
Na de nincsen több kamera potenciálisan mint két éve!
Már hogyne lenne.Ezen én is gondolkodtam...
Na de nincsen több kamera potenciálisan mint két éve! (Legfeljebb jobb felbontásúak.)
Nekem olybá tűnik, határozottan több a giga-hullócsillag. Mi lehet a valódi oka?![]()
De Ő a VALÓÓÓDI okokat keresi mindig!Már hogyne lenne.
De mire próbálsz itt burkoltan célozni? Ez nem az UFO topik.
A válasz a sok kamera + a meteor shower. Ciklikus, előfordul...
Most begyszó nem a zUFÓkra gondoltam.De Ő a VALÓÓÓDI okokat keresi mindig!![]()
Beléphettünk egy "meteoresőbe"?Már hogyne lenne.
De mire próbálsz itt burkoltan célozni? Ez nem az UFO topik.
A válasz a sok kamera + a meteor shower. Ciklikus, előfordul...
Yup, a csillagászok szerint a május elején volt a maximum, óránkénti 30! meteor körül.Beléphettünk egy "meteoresőbe"?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..